- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
Új hozzászólás Aktív témák
-
4264adam
veterán
Sziasztok!
Adott egy Lenovo G505s amiben SSD / 4 magos proci / 8Gb ram tökéletes lenne szülőknek sima netezésre néha két másik kisméretű mellett. 2013-ban vettük a laptopot. A gyári akkuja 57%-ban használódott el és új nagyobb Patona vásárlást követően nehézkesen de töltésre tudtam bírni bizonyos feltételek mellett, hálózatról használva pedig tökéletes volt."Akkumulátort kicserélve nem volt hajlandó tölteni, nem a töltő IC volt rossz, mert a régi 55%-ig elhasználódott jól működött.
1: Frissítettem Bios-t
2: Vártam hátha idővel indul a töltés, de még AC alatt is merült.
3: Gyanakodtam a gyári 65W töltő nem elegendő Áramerősséget ad le (3.25A), kerestem a 90W töltőt rendelni
4: Telepítettem a Lenovo saját Power Management programját.
Majd végül rányomtam a programon belül a "töltésszint jelző visszaállítására" ezzel végre használható a töltés! A probléma egyenlőre megoldódni látszik.Jelenlegi probléma: Nagyon sok alkalommal már a windows-ig sem jutok el és a visszajelző két db led állandó világítás helyett pulzálás fogad minden esetben (ez ismeretlen számomra). Windowsban Kirja, hogy hamarosan leáll és hálózatra csatlakoztatom pedig azon van.
Szeretnék még kísérletet tenni a laptop használhatóságával hiszen az akkumulátor is új hozzá. Arra gondoltam, hogy a 11 éves tápegység kondiai fáradtak el és a következő tápot néztem ki:
[Új tápegység]
Gyári táp:
Vásárolhatok 65W tápegység helyett 90W-ot ahol csak az áramerősség tér el? Adaptívak ezek a tápok mint telefon esetén? Vagy ha fix 3.25A-t kér az alaplap akkor ne is próbáljam a szintén 20V de 4.5A-t?
6-7 ezer forint lenne a 65W / 90W táp megvétele, ennyit még rászánnék erre a régi de jó laptop életben tartására.
Köszönöm -
veterán
válasz 4264adam #15351 üzenetére
Szia,
több hiba is lehetséges.
1. nem jó az az akku annak a laptopnak (esetleg az elektronikája miatt?)
2. jó az az akku, és a laptopban nem érintkezik valahol egy csatlakozó (akár az akkunál, akár a töltő bemeneténél az alaplapon) - de ha az eredeti akkuval minden frankó, csak ugye kicsi már a kapacitása, akkor ez a 2. pont nem játszik, a gép hibátlan - és akkor tényleg nem kompatibilis elektronika van az akkuban.
Végig kellene nyálazni a BIOS-t, lehet hogy le van választva az akku (bár elvileg kikapcs-bekapcs után helyre kellene állnia). Lenovo Vantage program kompatibilis a géppel? Töltsd le azt, és használd. Akku segédprogram is van benne. Tárolási mód most NE legyen bekapcsolva, és a Windows se legyen akkukímélő módban.
Nem kell nagyobb töltő. Ha ez a töltő a 0-ra merült gyári akkut bármikor feltölti, akkor ennek sincs semmi baja, és a laptopnak sem, ... és akkor nem jó az az új akku neki...Csináld jól, nem kell magyarázkodnod senkinek. A méhecske sem áll le a léggyel vitázni, hogy miért jobb a méz mint a szar.
-
Dauerstage
tag
Szép napot mindenkinek.
Lenovo IdeaPad 3 15ada05 gyári bios.bin fájlja akad itt valakinek?
Bios update után fekete képernyő. Bekapcsol, de nem reagál semmire.
Lehetőleg az alap .bin fájl kellene ha van.
Előre is köszönöm."Sok hiba becsúszott, mindent haragból. Herótom van minden népszerű alaktól. A karmátok halandó, arogáns lélek. Elegánsan haltok, de gyarlóként éltek." Steve Antal
-
Dauerstage
tag
válasz Dauerstage #15353 üzenetére
Találtam használható verziót. Most már működik a gép.
Ha kell valakinek, elküldöm mailben."Sok hiba becsúszott, mindent haragból. Herótom van minden népszerű alaktól. A karmátok halandó, arogáns lélek. Elegánsan haltok, de gyarlóként éltek." Steve Antal
-
veterán
válasz Dauerstage #15354 üzenetére
Na és a support oldalon lévő legfrissebbel mi a szitu? Frissíthető rá? Nehéz elhinni hogy hibásat tartanak ott.
Csináld jól, nem kell magyarázkodnod senkinek. A méhecske sem áll le a léggyel vitázni, hogy miért jobb a méz mint a szar.
-
-
joci2000
senior tag
válasz Dauerstage #15356 üzenetére
nekem egy ideapad van, amd-s, secure phoenix biosos, de sose döglött el a bios frissítés. Igaz, nem is úgy frissítem, ahogy a lenovo ajánlja. Én unlockolt biosból frissítem. Ott az történik, hogy ellenőrzi a flash fájlt, aztán reboot-ol és fekete képernyő (venti pörög, de semmire nem reagál, gondolom épp flasheli igazából). Elszüttyög vele kb 1 percet, aztán automatikusan újraindul. Nem lehet, hogy ott is az történik, csak várni kellene vele egy kicsit a restart után a fekete képernyőn?
-
veterán
(nehéz elhinni, hogy a gyártó oldalán tartósan hibás fájl van kint)
Csináld jól, nem kell magyarázkodnod senkinek. A méhecske sem áll le a léggyel vitázni, hogy miért jobb a méz mint a szar.
-
Dauerstage
tag
válasz joci2000 #15357 üzenetére
Azt nem tudom hogy mi történt közben. Restart után 1 órát vártam, mire úgy döntöttem hogy újra flashelem külső eszközzel. Egyébként azóta is működik. Nem biztos hogy a Lenovo oldalán rossz a file. Lehet hogy zavar volt az erőben.
"Sok hiba becsúszott, mindent haragból. Herótom van minden népszerű alaktól. A karmátok halandó, arogáns lélek. Elegánsan haltok, de gyarlóként éltek." Steve Antal
-
hematoma1
aktív tag
Sziasztok Vettem egy flex 5-öt. Gyárilag win 11 S mód van rajta. Átállitottam S módból A feladatkezelőben látom hogy nagyon sok ramot használ.4.6-4.7. a rendszer.Nem sok ez szerintetek. A laptop 8 gb ramos.
-
veterán
válasz hematoma1 #15360 üzenetére
Egészen addig rendben van, ameddig nem fogy el, és nem döccen le. Ha a 8 GB-ból egész életében 7,1-et fog használni, akkor sincs semmi baj. Feladatkezelőben a futó- és Indítási alkalmazások közül lődd ki azokat amik nem kellenek (pláne a rendszerrel együtt automatikusan indulókat) és azzal nyersz kicsit.
Adhatsz neki virtuális memóriát is, akár többet is, mint amit a rendszer automatikusan odaad.(A nem-bővíthető ramos gépeknél érdemes a 16/32 gigásat venni)
-
veterán
válasz hematoma1 #15364 üzenetére
A hétköznapi átlagembert érintő egyetlen releváns különbség, hogy a Home-ban nincs bekapcsolható Bitlocker titkosítás. Amennyiben ez téged nem érdekel, 100%-os felhasználói élményt nyújt a Home is, bármilyen variálás felesleges.
Ha viszont kell a Bitlocker, akkor kell a Pro.
-
veterán
-
hematoma1
aktív tag
A flex 5 nem mindig fordul el a kijelző.Kell valamit beállítani?Úgy gondoltam hogy ha hátra hajtom a képernyőt akkor bármikor fordítom akkor elfordul de nem igy van.
-
veterán
válasz hematoma1 #15369 üzenetére
Ezt nem tudom, át kell nyálazni a beállításokat. Beállításokban a keresőbe mindenféle kulcsszavakat gépelj be:
"kijelző" "forgatás" "elforgatás", stb, aztán csak kiköp valamitCsináld jól, nem kell magyarázkodnod senkinek. A méhecske sem áll le a léggyel vitázni, hogy miért jobb a méz mint a szar.
-
Orlin
addikt
Sziasztok!
Az automatikus hardver vizsgálatot hol lehet kikapcsolni Lenovo Vantage-ben?
2 naponta cseszeget vele.
Köszi.LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
veterán
-
veterán
Max 150 - 180 eft-ig van olyan IdeaPad noti, ami thunderbolt jellegű dokkolóval együttműködik és a dokkolóról bekapcsolható?
Az esetek 70%-ában a notit otthon használom monitorra kötve, olyan notit keresek, aminek nem kell felnyitni a tetejét a bekapcsoláshoz.
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
veterán
válasz Donki Hóte #15374 üzenetére
Esetleg a bekapcsolt gépet lehajtott fedéllel otthagyni?
-
veterán
válasz cs.zs. #15375 üzenetére
Ezt csak végszükség esetén, a mostani ThinkPad notim tudja a dokkolóról történő bekapcsolást, megszoktam ezt a funkciót.
Olyat se lehet beállítani, hogy ha külső forrásból megjön a tápfesz, akkor bootoljon a gép?
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
nagyúr
válasz Donki Hóte #15376 üzenetére
Ezt szerintem a dokkolónak kell tudnia első sorban, nem is a gépnek. Ha az tud dokkolóval együtt működni, akkor már csak olyan dokkolót kell venni, amin van power gomb.
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
-=RelakS=-
veterán
Garancia szempontjából mennyire szokták szeretni, ha veszek mondjuk egy ideapad slim 3-mat (15abr8), és azzal indítok, hogy az 512MB-os SSD-t valami élhetőbbre cserélem?
Illetve azt írja a Lenovo, hogy a háttértár max 1TB. Ezt mennyire kell komolyan venni? Sportkamerákban rendszeresen "nem támogatott" méretű sd kártyákat használok gond nélkül, de telefonban már láttam olyat, hogy a támogatottnál nagyobb sd kártyához hozzá sem szólt.Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
veterán
válasz -=RelakS=- #15378 üzenetére
A max mérethez (pl ramoknál) a Lenovo megcsillagozza, és azt írja oda hogy ezzel volt próbálva, ez tuti. (nagyobbal meg nem volt tesztelve)
Nyugi, menni fog.
Amíg garis, addig tartsd meg a gyárit. Ha bármi más miatt visszaviszed, akkor tedd bele.
-
veterán
válasz -=RelakS=- #15380 üzenetére
Figyelj oda, hogy mi fér bele. Nehogy csak az 1-oldalas férjen be, te meg már előre megveszed a 2-oldalast...
(lehet hogy még SSD-vásárlás előtt le kellene venni az alját)Csináld jól, nem kell magyarázkodnod senkinek. A méhecske sem áll le a léggyel vitázni, hogy miért jobb a méz mint a szar.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz cs.zs. #15381 üzenetére
Elvileg ezen a videón egy ilyen gépet szednek szét. A kiálló fém foglalat miatt lehet, hogy egyoldalas lenne az ideális, nem?
Ha jól látom, akkor emberünk SSD-je is egy oldalas.Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
nagyúr
válasz -=RelakS=- #15378 üzenetére
Ha carry-in garanciás a gép, akkor ha szigorúan vesszük a gyári előírást, Te mint ügyfél nem cserélhetsz ki a gépben semmit, Nem nyithatnád fel. Ha SSD vagy memória cserét szeretnél akkor minden esetben egy hivatalos Lenovo szerviz partnerhez kellene menned.
-
nagyúr
válasz -=RelakS=- #15384 üzenetére
Ha csak 2 év akkor szerintem carry-in garancia.
-
veterán
válasz Tsebacsi #15383 üzenetére
A bővítés soha nem járt garanciavesztéssel. Nem összekeverendő a bővítés folyamán okozott esetleges károkkal (pl csavarhúzó beleszánt az alaplapba, stb).
-
nagyúr
válasz cs.zs. #15386 üzenetére
Linkelem neked a fent részletezett IdeaPad Slim 3 15ABR8 felhasználói kézikönyvét, illetve az abban található leírást: [link]
Ezt már a Legion-os topicban lefutottuk, persze ha nem muszáj, nem vesszük nagyon komolyan, de ez lenne a szabály...
Dióhéjban: Sem Te otthon, sem a viszonteladó nem bonthat(ja)ná meg a készüléket bővítés céljából, csak a szakszerviz.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Tsebacsi #15387 üzenetére
Én azt hiszem ugyanez van leírva egy Legionnál is, ahol bővítő slot is rendelkezésedre áll. A bővítő slot pedig azért van hogy ha szükséges, bővíthesd.
Értelek én, nyugi, rokon területről érkezek.
-
nagyúr
-
-=RelakS=-
veterán
válasz Tsebacsi #15389 üzenetére
Meglátjuk. Rádobtam 3 év kiterjesztett garit.
2-t akartam, de valamit bugzott tegnap az alza oldala, és két db, egymástól eltérő árú +1 éves garanciát lehetett volna választani, amikhez folyton ugyanazt a kódot írta kiItt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
veterán
-
nagyúr
válasz Donki Hóte #15391 üzenetére
Itt van az alsó komment, abban leírja hogy és hol tudsz keresni:
[link]Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
-=RelakS=-
veterán
Ahhoz képest, hogy IPS, sima gépelési távolságból már sötétedik a kép széle. (15abr8)
Mind1, nagyrészt úgyis külső monitorra lesz kötve.Az Alza meg kenje a hajára a képeit.
Vettem kingston Fury-t, mert egy oldalasnak tűnik a képeken. Persze, hogy két oldalas.[ Szerkesztve ]
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
veterán
-
veterán
válasz -=RelakS=- #15393 üzenetére
Ki kell keresni gyártói tech specs-ben az adatokat. (vastagság)
2,2-2,5mm = 1 oldalas
3,3-3,5mm = 2 oldalasCsináld jól, nem kell magyarázkodnod senkinek. A méhecske sem áll le a léggyel vitázni, hogy miért jobb a méz mint a szar.
-
-=RelakS=-
veterán
Najó, valamiről lemaradtam.
Hogy kell az Ideapad 3-ra windowst telepíteni?
Win11 felment
ország, billentyűzet kiválaszt
Wifinél csak a nagy üresség vanBriósban értelemszerűen a wireless network enabled.
-
nagyúr
válasz -=RelakS=- #15397 üzenetére
Manuálisan tenném fel akkor a drivert, lehet van valami nyűgje azért nem látja.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz Tsebacsi #15398 üzenetére
A baj az, hogy telepítéskor nem enged tovább, előtte meg fogalmam nincs, hogy hogy kell drivert rakni a telepítőbe.
Ugyanakkor amikor ott csodálkozik a hálózat választásnál, lehet nyomni egy Shift+F10-et, és a megjelenö cmd ablakban a
OOBE\BYPASSNRO
kiadásával újra lehet indítani a telepítőt. Ekkor ki lehet hagyni a hálózati beállításokat, és helyi felhasználóval telepíteni a windowst.Nem erről mentek amúgy a hírek, hogy nemrég kivette a Microsoft a lehetőséget? A telepítő friss ropogós, ma készítettem
-
teptep
aktív tag
válasz -=RelakS=- #15399 üzenetére
Én a múlt héten teszteltem frissen letöltött Win11 ISO állománnyal. A fájlt Rufussl írtam ki USB pendrájvra. Az indításkor felugró ablakban mindent bepipáltam és beírtam egy felhasználó nevet. A hálózat kérésekor a Home és Pro verzió esetén is megjelent alul egy "Nincs Internetem" felirat, azzal simán tovább lehetett menni.
hogy kell drivert rakni a telepítőbe
Google keresés: laptop_típusa support, Win11 wlan driver letölt és kicsomagol. A kicsomagolt mappát másolod a telepítőre. Hálózat választáskor Shift+F10, és devmgmt.msc. Az eszközkezelőben a hiányzó wlan eszközön jobb klikk, frissítés, és kitallózod a driver mappáját. (Ez is működött amikor teszteltem.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
- Asus VivoBook Max X541UVK , i5-7200U, 8GB DDR4, 120 GB SSD, Intel + NVIDIA GeForce GPU
- HP 15s-fq2000 laptop 15.6", i5-1165G7/16GB/512GB SSD, WIN11 Pro
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest