Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • 4264adam

    veterán

    Sziasztok!
    Adott egy Lenovo G505s amiben SSD / 4 magos proci / 8Gb ram tökéletes lenne szülőknek sima netezésre néha két másik kisméretű mellett. 2013-ban vettük a laptopot. A gyári akkuja 57%-ban használódott el és új nagyobb Patona vásárlást követően nehézkesen de töltésre tudtam bírni bizonyos feltételek mellett, hálózatról használva pedig tökéletes volt.

    Régi akku és tölt:

    Új akku nem tölt:

    "Akkumulátort kicserélve nem volt hajlandó tölteni, nem a töltő IC volt rossz, mert a régi 55%-ig elhasználódott jól működött.
    1: Frissítettem Bios-t
    2: Vártam hátha idővel indul a töltés, de még AC alatt is merült.
    3: Gyanakodtam a gyári 65W töltő nem elegendő Áramerősséget ad le (3.25A), kerestem a 90W töltőt rendelni
    4: Telepítettem a Lenovo saját Power Management programját.
    Majd végül rányomtam a programon belül a "töltésszint jelző visszaállítására" ezzel végre használható a töltés! A probléma egyenlőre megoldódni látszik.

    Régi akku:

    Új akku:

    Jelenlegi probléma: Nagyon sok alkalommal már a windows-ig sem jutok el és a visszajelző két db led állandó világítás helyett pulzálás fogad minden esetben (ez ismeretlen számomra). Windowsban Kirja, hogy hamarosan leáll és hálózatra csatlakoztatom pedig azon van.

    Szeretnék még kísérletet tenni a laptop használhatóságával hiszen az akkumulátor is új hozzá. Arra gondoltam, hogy a 11 éves tápegység kondiai fáradtak el és a következő tápot néztem ki:
    [Új tápegység]
    Gyári táp:


    Vásárolhatok 65W tápegység helyett 90W-ot ahol csak az áramerősség tér el? Adaptívak ezek a tápok mint telefon esetén? Vagy ha fix 3.25A-t kér az alaplap akkor ne is próbáljam a szintén 20V de 4.5A-t?

    6-7 ezer forint lenne a 65W / 90W táp megvétele, ennyit még rászánnék erre a régi de jó laptop életben tartására.
    Köszönöm :R

  • cs.zs.

    addikt

    válasz 4264adam #15351 üzenetére

    Szia,
    több hiba is lehetséges.
    1. nem jó az az akku annak a laptopnak (esetleg az elektronikája miatt?)
    2. jó az az akku, és a laptopban nem érintkezik valahol egy csatlakozó (akár az akkunál, akár a töltő bemeneténél az alaplapon) - de ha az eredeti akkuval minden frankó, csak ugye kicsi már a kapacitása, akkor ez a 2. pont nem játszik, a gép hibátlan - és akkor tényleg nem kompatibilis elektronika van az akkuban.

    Végig kellene nyálazni a BIOS-t, lehet hogy le van választva az akku (bár elvileg kikapcs-bekapcs után helyre kellene állnia). Lenovo Vantage program kompatibilis a géppel? Töltsd le azt, és használd. Akku segédprogram is van benne. Tárolási mód most NE legyen bekapcsolva, és a Windows se legyen akkukímélő módban.
    Nem kell nagyobb töltő. Ha ez a töltő a 0-ra merült gyári akkut bármikor feltölti, akkor ennek sincs semmi baja, és a laptopnak sem, ... és akkor nem jó az az új akku neki...

    ...itt kérem mindenki!

Új hozzászólás Aktív témák