Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • panada

    tag

    A HEPA szűrős+ventillátoros megoldás hátrányának látom, hogy lakótérben hangos. Ha jó hatékonyságot akarok elérni, valószínűleg nem alacsony fokozaton kell mennie, amikor kicsit halkabb. Ráadásul ezt távolról vezérelgetni, hogy amikor nem vagyok otthon akkor menjen erősebben; félévente szűrőt venni; áramot is fogyaszt… Úgy számoltam, hogy még ha a legolcsóbb elérhető, azaz Xiaomi cuccot veszem, akkor is majdnem 4000 Ft/hó a szumma költsége. Egynek. Nagyobb légterű lakásba (>100 m2) kettő (pro) kellene. 8000 Ft/hó… Mondjuk minden napra számolva, ahol nyáron is csak szellőztetés van.

    Az Airfree ezzel szemben sokkal szimpatikusabbnak tűnik, nincs zaj, nem kell cserélgetni benne semmit. A hatékonyságát sok vizsgálattal bizonyítják, de lassabban működik, ill. nehéz mérni/látni, hogy mi is történik valójában. Szumma költségben kb. ugyanannyi, mint a Xiaomi azonos légtérbe.

    Ami viszont nem világos, hogy mi történik egy alapos szellőztetés után, ami minden nap legalább egyszer van? Reggel biztos, délután talán. Akkor az addigi teljesítmény/eredmény kb. nullázódik? Az Airfree (vagy bármi) dolgozik folyamatosan, nem találtam rá számot hogy mennyi idő alatt tisztít meg egy szobányi légteret, de szellőztetéses levegőcserénél biztos lassabban.

    Persze az is lehet, hogy ebben hinni kell és akkor mindegy, melyik megoldást választom :)

Új hozzászólás Aktív témák