Új hozzászólás Aktív témák
-
bluyoo
nagyúr
-
bluyoo
nagyúr
válasz HollyBoni #18953 üzenetére
És az miért is baj hogy az alaplap is kap egy ki hűtést?Főleg hogy meg lehet fordítani a ventit rajta és mondjuk egy Htpc-ről beszélünk sokon felső szellőzőrések vannak ahol a meleg levegő azonnal tud távozni .....
De addig amíg legalább a típusát nem írja addig kár ezen kattogni.
chala12
Mondjuk Milyen cpu hűtőt vegyek? megfelelőbb hely lenne ezt átbeszélni(bár a léghűtésbe ez is beletartozik).[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
HollyBoni
veterán
válasz chala12 #18958 üzenetére
Nekem is ez a bajom,kicsi a házam max 130-135mm-es hűtők mennek rá. Nos amiket én találtam olcsóbb kategóriában és 130mm magasak: Arctic Freezer 13 nem PRO hanem sima,Alpenföhn Sella.
Mindig a legnagyobb érték a magasság,nem? Elvégre ezek magas,nem széles hűtők.
Még ez is alacsony hűtő,de lehet szar. Nem ismerem sajnos.
[ Szerkesztve ]
-
bluyoo
nagyúr
válasz chala12 #18956 üzenetére
Ahogy HollyBoni írta magas. Scythe Ninja Mini pár hete egy fórumtárs döntött mellette HTPC-be.
(#18955) HollyBoni
Nincs az olyan meleg levegő mint mondjuk az Északi híd bordája.Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz chala12 #18962 üzenetére
Szerintem itthon nem igen találsz (gondolom kifutott széria) a srác is használtan a hardverapróról szerezte.De a Scythe toronyhűtők közül csak ez lenne jó neked.
Ha 120x120-as venti van rajta és az alaplap fele van még hely (van) akkor egyértelmű hogy magasabb mint szélesebb.A toronyhűtőknél szerintem mindig magasabb valamennyivel.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz bmollszeptim #18965 üzenetére
Az anyákat felcsavarozod az alaplapra hogy az anyák a cpu felől legyenek majd rácsavarozod a keretet és erre a hűtő.Az alátéteket ne hagyd ki!
Igy.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
Onishi
tag
Üdv!
Nem tudom pontosan melyik fórumba lenne való ez a kérdés, de léghűtésről van szó.
Nos nekem egy Aerocool Nitron típusú házam van. A hűtése tökéletes, mert terhelés alatt 45 fok fölé nem igen kúszik a hőmérséklet (egyik alkatrésznél sem). 2 házhűtő van benne. Egy ugye az oldalán az a marha nagy, másik pedig elöl. Mind a két ventinek csak fekete és piros vezetéke van, és mind a kettő molex-ben végződik. Ezek ugye a tápból kijövő kábelekre van csatlakoztatva, így direktbe 12 V-ot kapnak. Na most én ezeket szabályozni szeretném. Igaz az oldalsó ventinek van potmétere, így azt tudom vezérelni, de én szabályozni szeretném hőmérséklet függvényében a speedfanban.
Kérdés:
Meglehet-e oldani ezeknek a ventiknek a szabályozását, így hogy nincs sárga vezetékük?Előre is köszönöm a válaszokat.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz HollyBoni #18955 üzenetére
normál esetben a borda nem melegedhet át, a levegő meg annyira nem lehet meleg, ami lejön a procihűtőről. a feteknek azért jót tesz, ha kapnak némi légáramlást, mégha a proci felől is jön a meleg.
Onishi: nincs visszajelző ér, tehát nem fogja őket érzékelni, még ha valahogy össze is tudod őket hozni a 3pines alaplapi headerekkel. feszültség módban, pl ellenállással lehet ezeket is szabályozni, de visszajelzést nem fogsz kapni.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Klemens
őstag
Sziasztok!
Szeretnék már végre valami értelmes légáramlatot kelteni a házban.
Jelenleg 1db 120mm-es kék LED-es venti van elöl.
Elég sok hely van ventiknek a házikóban:
1x120 elöl, hátul, alul
2x140 felülTervek:
Elölre egy Akasa Ultra Quiet Series - Cool White
Hátulra menne egy AC F12 ami kifújná az esetleges meleg levegőt.
Esetleg még alulra is egy AC F12.
Viszont felülre nem akarok ventiket, az ki is lenne vága és plexi.
CPU hűtő csere után pedig egy AC F9 PWM fog menni.Minden venti 5V/7V-ra szabályozva, hogy azért ne legyen hangjuk. Persze minden szívó venti elé porszűrő megy.
Ötletek esetleg?
"A tegnap már történelem, a holnap még rejtelem, de a ma...adomány!"
-
Onishi
tag
válasz proci985 #18969 üzenetére
Igen, ám a videókártyának sincs visszajelzése, ugyanis a speedfan nem látja mennyin, pörög, de tudom állítgatni a sebességét benne, lehet hallani a hangján. elég csak a hőmérsékletét ismerni, és a speedfanban levő függvény segítségével frankón tudom szabályozni a hőmérsékletét.
Szóval ha ezeket valahogy sikerülne az alaplapra kötni és mondjuk az alaplap hőmérsékletéhez viszonyítva a speedfannal vajon működhetne a dolog? -
Klemens
őstag
Ez így van, de jelenleg is csak az az 1 120-as venti van benne, na jó meg egy 80-as Revoltec alul, de ezek nem sokat érnek, főleg, hogy le is van véve az oldallap.
Erősebb konfig meg nem hiszem, hogy lesz, mert játékra ott egy Xbox 360."A tegnap már történelem, a holnap még rejtelem, de a ma...adomány!"
-
JoinR
őstag
ARCTIC COOLING Alpine 11 GT Rev. 2 mennyivel jobb mint a gyári intel hűtők? i5-2300-on szolgálna egy egyedi fa-fém házban, ami elég kicsi lenne, így attól tartok lesz egy kis melegedés (még nincs kész).
Esetleg tudtok-e ajánlani valamit rá jó ár/érték arányban? (AsRock P67 Pro alaplapom van, egy 2500k lesz majd később) -
Klemens
őstag
válasz Don't Panic #18979 üzenetére
A ház az teljesen halk, lemeznek nincs hangja.
A forgó, mozgó alkatrészeknek van hangja."A tegnap már történelem, a holnap még rejtelem, de a ma...adomány!"
-
JoinR
őstag
válasz Don't Panic #18982 üzenetére
Köszi, azt hiszem te úgy gondoltad, hogy elintézem 1 vásárlással (csak azért írtam a 2500k-t, mielőtt még megszólnának, hogy miért van p67-es lapom szorzózáras cpu-hoz)
Egyelőre nem akarok ennyit kiadni egy hűtőért, majd a procival együtt. Kivéve ha 2-3 ezerért nem kapni lényegesen jobb hűtőt, mint a gyári, mert akkor nem veszek semmilyet -
bluyoo
nagyúr
válasz Klemens #18978 üzenetére
Mondjuk a lapátok nem feketék Alpenföhn Wing-Boost 120 Black & White Plus de jól mutatna.
[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
Klemens
őstag
-
Klemens
őstag
válasz goya999 #18989 üzenetére
Milyen kábelt szerezzek be?
Én úgy terveztem, hogy a szívó ventik 7V-on üzemelnek majd (ellenállásal megoldva) a fújó venti pedig 5V-on, hogy pici túlnyomás legyen a házon belül, így a ház hátulján és egyéb helyeken levő szellőző furatokon nem jut be a por."A tegnap már történelem, a holnap még rejtelem, de a ma...adomány!"
-
madd dogg
senior tag
Kérdés:
3db Arctic F12 pro ventit fogok venni a házba. 2 felül fúj ki, egy hátul. PWM ventit vegyek szerintetek, és kössem az alaplapra PWM elosztóval sorba őket, vagy TC-t vegyek, és kössem a tápra őket? Tapasztalat valakinek a TC-vel? Elvileg az is tök jól szabályozza magát.
[ Szerkesztve ]
-
Zsamolzsa
tag
Hali.
A HÁZ elejébe szeretnék egy megbízható,halk,manuálisan vezérelhető,magasabb fordulatszámot is tudó 12cm ventilátort.Milyet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Wise (ex-TransferWise)
- Bambanő háza tája
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Az első jel a Galaxy XCover 8 létezéséről
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest