Új hozzászólás Aktív témák
-
proci985
MODERÁTOR
-
szoki007
aktív tag
Sziasztok, nekem az lenne a kérdésem illetve mondhatni problémám hogy a minap vettem egy MX2 pasztát egy helyi számtech boltba és ugye előtte a sima fehér pasztával volt kenve a hütők között... na most az a gáz hogy ezzel a pasztával semmit nem javultak a fokok mondhatni még 1-2 fokot sem és sokan írták hogy 5-10 fokot szokott javítani ez a cucc a natúr fehérhez képest... és én hallottam olyat is hogy van több fajta mx2
-
kukinyo
addikt
Sziasztok
Szeretném kikérni a véleményeteket:
Noctua NF-S12
Coolink SWIF2 120P
Melyiket ajánljátok inkább?
Meg éri az árkülönbség a Noctua javára? -
szab.tam
nagyúr
válasz The Lord #18197 üzenetére
a qd más kategória. én végpróbálam pár fajta ilyen cuccot. himro, nexus, mind megvolt....
winyót qd-be, és az egészet szivacsra.
sőta tuti a 7200-as notiwinyó, (így gyors is), és qd szendvics + szivacs...fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
szab.tam
nagyúr
apróban 3-at is kaptam 1 héten belül.
volt hirdetve, és adtam fel keresőt is. általában 5k.
kicsit pedig 2-t vettem pcgear-ből. azok újak voltak, így áruk is húzósabbra jött ki.
lehet kapni, csak akarni kell...fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
Taktoj
aktív tag
válasz szoki007 #18202 üzenetére
ha keveske angol tudassal birsz akkor a tom hardwaren van egy kisebb hopaszta ..80 fele... osszehasonlitas. ott olyasmit irnak hogy kell szaradasi ido vagy valam hasonlo/kicsit nem erossegem a kulfoldiul olvasas/ tehat meg barmi lehet. az mx2 assem kozepmezonyos jatekos. ezert nem kockaztatok en sem legjobbat vettem olcson
Az élet olyan, mint egy doboz bonbon. Sosem tudhatod, mit veszel ki belőle.
-
failed
tag
Sziasztok!
Egy kérdéssel fordulnék hozzátok! Nemrég sikerült beszereznem egy AC freezer64 típusú hűtőt. Frankónak néz ki a dolog, csodát nem vártam a hűtés tekintetében, de érezhetően halkabb, és alacsonyabb fordulaton is pörög, mint a gyári. Ez eddig mind szép és jó, viszont van egy dolog, ami azért mégis fúrja az oldalam, és nem hagy nyugodni...
Felszereltem a hűtőt, és így néz ki a dolog. Ez normális?Előre is köszönöm a válaszokat.
(Ha szükséges, akkor tudok hőmérsékleti adatokkal szolgálni, illetve fordulatszámokkal idle/load stb stb... aida64-el "mérve")üdv
(szerk.: hogy mi is zavar pontosan)
[ Szerkesztve ]
Intel i5 10400F | Gigabyte B460 HD3 | 2x8 DDR4 Gb Corsair Vengeance@2666Mhz CL15 | Sapphire 6700 XT Pulse 12Gb | Seasonic Core GC 650W Gold | Sharkoon Revenge Economy | Kingston A2000 500GB | WD10EZEX 1 TB | SS Rival 3@qck+
-
failed
tag
Itt is hasonlóan néz ki a dolog, ezt most találtam... említi is csávó, hogy wtf is that de azért az, hogy jászkarafa..jenőn is sikerült valakinek elhibázni az installációt, az nem boldogít
Majd összedobok egy kis cikket pár képpel, meg 2 grafikonnal összehasonlításképpen a gyári megoldással csak gondoltam előtte rákérdezek erre, mert ha azt mondjátok, hogy ez normális, akkor említést teszek róla, nehogy mást is meglepjen a dolog. Bár már van gondolom 5000 ilyen "teszt", de sebaj +1köszönöm a választ TaaT!
[ Szerkesztve ]
Intel i5 10400F | Gigabyte B460 HD3 | 2x8 DDR4 Gb Corsair Vengeance@2666Mhz CL15 | Sapphire 6700 XT Pulse 12Gb | Seasonic Core GC 650W Gold | Sharkoon Revenge Economy | Kingston A2000 500GB | WD10EZEX 1 TB | SS Rival 3@qck+
-
Taktoj
aktív tag
válasz szoki007 #18215 üzenetére
Igazad van ... rosszul emlékeztem a legjobbak közt van...pontosabban 16. de ez már kiváló eredmény. Ha esetleg érdekel a cikk:
[link]
s szerintem proci985 módszerével is nyerhetsz pár tized sőt akár egész fokot is.[ Szerkesztve ]
-
eszakas
senior tag
válasz kukinyo #18203 üzenetére
Hali.
Rövid időn belül volt szerencsém egy pár ventihez
ez :[link]és ez :
[link]Mind két ventilátor 126m3/h légszállítást tud maximumon csak más fordulaton. A 2120p hangja egy kicsit kellemetlenebb erőteljes motorhang . Igaz az alapfordulata is magasabb mint a Slip Stream 120-nak én inkább az utóbbit javasolnám neked.
[ Szerkesztve ]
Asus rog strix x570‑e gaming alaplap ,AMD Ryzen 7 3800X ,SAPPHIRE NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XT Vapor-X 20G,G.SKILL Ripjaws V 32GB (2x16GB) DDR4 3600MHz, Corsair HX1200i Köszönöm szépen. Üdv. eszakas :)
-
failed
tag
válasz szoki007 #18202 üzenetére
Az igazság az pajti, hogy átb@sztak. Ilyen világot élünk. A paszták között szinte nincs különbség, max 1-2 °C amit Te is írtál. Több fokot abban az esetben lehet nyerni a dologgal, ha több tényező is közrejátszik a "nagy" mértékű javulásban:
1. Nagyon öreg volt az előző paszta
2. Sikerül jobban eltalálni a szükséges mennyiséget ("a kevesebb néha több" - nem kell hogy tocsogjon a hűtőzselében a cucc)
3. Bazidrága márkás hűtőzsírt veszel a régi gagyi (fehér) helyett, ami általában "szürke"Ha ez a 3 opció teljesül, és jól is teszed vissza a hűtőt, akkor nyerhetsz 1-2°C-nál többet is szerintem. De az mese habbal, hogy 8-10 fokot.
Ami miatt általában érdemes a márkás hűtőpasztákat választani az talán az, hogy a márkanév valamiféle "garanciát" jelent arra, hogy ténylegesen azokkal a tulajdonságokkal bír a paszta, ami szerepel a dobozán...
Pl.:
-nincs benne vezető anyag
-nem folyik el (elég sűrű)
-nem lép kémiai reakcióba a felhasználási felületekkel
-nem korrodál
-és nem szárad ki olyan hamar, mint a gagyibb paszták, hanem bírja pár évig...Ezt most találtam egy hirdetésben, tökéletesen kifejezi, hogy minek váltál "áldozatává":
"Hajlandó vagy tízezreket komoly hűtésre kiadni, akkor miért pont a hővezető pasztán spórolnál?" - Minimális jelentőséggel bír, hogy milyen pasztát használsz, de le lehet rólad gombolni még egy (tiszta haszon) ezrest.Mivel annyira nem értek én ehhez, hogy itt én megmondjam a frankót, ezért szólok, hogy amit írtam, az az én saját egyéni szubjektív véleményem! Ha hülyeséget írtam, akkor javítsatok ki, csak kulturált keretek között, köszönöm!
-
TaaT
nagyúr
válasz Taktoj #18216 üzenetére
a 90ft/g ba kerülő coolink chillaramic kevesebb mint 0.7fokkal gyengébb csak a legjobb pasztánál, ezt nevezem ár/érték aránynak
eszakas: ha arra gondolsz hogy a SS PWM min fordulata 500rpm, az 120P min fordulata meg 800rpm, akkor jah a 120p hangosabb min fordulaton...
Give them hell Ukraine!
-
eszakas
senior tag
Arra gondolok hogy a Scythe Slip Stream 120mm PWM fordulata 0-1300RPM és így szállít annyit mint a Coolink SWIF2120P , aminek a fordulata 800-1700RPM között mozog. Nekem most proci hűtőn van, /mivel ez a Mugen2 ventije/ 246RPM-el forog és a proci 29-33C. Tehát elég jónak és halknak ítélem. A Noctua-ról nem tudok véleményt mondani csak azt hogy drágább.
Ja bocsi 2db van a Mugennen
[ Szerkesztve ]
Asus rog strix x570‑e gaming alaplap ,AMD Ryzen 7 3800X ,SAPPHIRE NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XT Vapor-X 20G,G.SKILL Ripjaws V 32GB (2x16GB) DDR4 3600MHz, Corsair HX1200i Köszönöm szépen. Üdv. eszakas :)
-
szab.tam
nagyúr
válasz failed #18219 üzenetére
"akkor nyerhetsz 1-2°C-nál többet is szerintem. De az mese habbal, hogy 8-10 fokot."
nem fogok bizonygatni, tapasztalati példákat hozni, mert lusta vagyok.
nem így van, és kész...na jó, egyet: gtx480 furmark mx2 vs. 200g-os fecskendős fehér...
zaman vf3000f leszerel. a nyákon távolságokat mértem. nagyon kevés mx2-m volt. felraktam az olcsót. újból összerak. pár mp alatt vgy 10 fokkal melegebb volt mint az mx2-vel. kapcsoltam le a furmark-ot. szétszedtem. azt hittem, valamit nem jól raktam össze. pedig de...
mx2 vissza, helyreállt a világ rendje.ha te meg vagy elégedve a gyagyi pasztával, használd egészséggel, nem sajnálom.
de másokat ne beszélj le...fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
failed
tag
válasz szab.tam #18224 üzenetére
Legyen úgy! Ha lesz alkalmam, akkor én is összevetem a kettőt. Mindenesetre, én senkit sem akarok lebeszélni arról, hogy a 2500 ft-os paszta helyett vegyen 400-ért pasztát. Ahogy a hozzászólásomban írtam, ez saját vélemény. Én így gondolom. Ez persze nem zárja ki azt, hogy tévedek! Ezért írtam, hogy én nem akarom megmondani a frankót, csak +1 vélemény. Ennyi és nem több.
üdv és köszönöm, hogy normálisan válaszoltál =)
[ Szerkesztve ]
-
tomic
addikt
Valaki erre? [link]
-
szab.tam
nagyúr
válasz failed #18226 üzenetére
ok.
(#18227) TaaT
volt idő, amikor az mx2-t vadászni kellett.
4 gr-osat majdnem(?) törtaranyárban vettem....most pedig a közepes kiszereléseket jó áron ki lehet fogni.
én béna voltam, mert a 30 gr-osat a 65-ös árában vettem pár hónapja. későn vettem ésre a lehetőséget. bosszantott is....
jól jönne nemsokára a +30gr, mert egy új hűtőblokkot terveztem, ahová nagyon sok pasztát kéne nyomnom űrkitöltőnek a csövek közé. (hővezető ragasztót nem nyomhatok, mert bonthatóra kell csinálnom, hátha rossz a terv..)iszonyat brutális lesz. 25 db. 8mm-es cső viszi majd el a hőt. elvi hőszállítási maximum 16 cm2-ről kb. 1250-1375w...
és innen szeretném csókoltani a sárga féletkén lévő barátainkat a jangce vidékéről, hogy nem bírnak egy kib* mail-re válaszolni. (azaz 3-ra...). nincs cső, nincs kísérlet....
mert ennyit a conrad-ban még 1x nem veszek....fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
hermanyi
addikt
Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
xmasterteam
tag
Talán ez? Nekem is ilyenem van, 95%-on is jól hűt, és egyáltalán nem hangos. 14cm-esbe pedig ilyen van, nem tudom hogy milyen ugyanis nem volt még a kezeim között, de az adatait elnézve nem lehet olyan rossz. Egy bajuk van, ha szabályozni akarod, akkor az rpm csökkenésével elkezdenek villogni a ledjeik is. Ha ilyet akarsz venni, akkor jobb ha tudod.
[ Szerkesztve ]
If you want something act and reach.
-
tomic
addikt
válasz xmasterteam #18232 üzenetére
Köszi mindenkinek.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Taktoj #18210 üzenetére
tomsnak egyébként van német elsődleges is, azok néha még jobbak is nyelvezetileg.
mx2 ugyan nem középmezőny. az mx4 konrkétan 1 (azaz egy) fokot hozott egy AC7proval és 0 (azaz nulla!) fokot az IFX14el. lehet políros a hűtő és a proci is, de úgy egész jól szemlélteti, hogy rendes felfogatású hűtőnél mennyivel jobb. kb semmivel.
más: a max 1-2 fok különbség viszont hazugság, a Thermalright "1" és az MX2 között 10% volt deltaTben a különbség. a Thermalright paszta pedig nem volt rossz akkoriban, kb középmezőny.
szal szerintem mx2, occsó és jó. bár alapvetően szerintem akkor már lehet egy jobb hűtő többet ér a gyári pasztájával. pasztacsere ott szokott bejönni, amikor már a hűtőn nem lehet javítani, de teljesítmény még kéne. kb mint a venticsere.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Taktoj
aktív tag
válasz proci985 #18234 üzenetére
Na nem szőrözni akartam én sem... ha nincs extra igényei az embernek tuning terén akkor bármelyik sűrűbben hangoztatott paszta tökéletesen megfelel. Semmiképp nem a kihegyezés volt a cél.
most pedig még chipset hűtésről kellene koncentrálnom... a speed fan temp1 e gondolom azt méri?! általában 55 fok. Persze ez gondolom nem sok de ha lehet tovább hűteném. Zalman bordát olvasok legtöbbször megoldásként.. de jobban bíznék egy ventis megoldásban. Ti hogy látjátok a kérdést.
[ Szerkesztve ]
-
Darko_addict
őstag
Sziasztok!
Egy Gigabyte Superb 550-esben lehet ventit cserélni?
Valami csak nem tetszett, most lehúztam mindent és csak a tápban lévő - elvileg szuper szájlent - venti megy, de hangosabb mint a többi három. Lehet ilyennek is kell lennie egyébként, sajnos nem tudom.Don't give up your dreams. Keep sleeping.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Darko_addict #18238 üzenetére
az egy régi konstrukció, és nem szuper csendes.
venticsere nem ajánlott, megsülhet.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
-
Gyurma23
aktív tag
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni hogy szerintetek egy Asus P6T-Deluxe V2- lap I7-920 proci Corsair vengeance ha jol irom ramok vannak. Neten szerettem volna venni egy Mugen2-t.
Az eladó szeint nem fogom tudni fel tenni mivel a lapomon ahoz le kéne venni a proci rögzitő keretet. Ez most tényleg igaz? -
eszakas
senior tag
válasz Gyurma23 #18242 üzenetére
A keretet persze hogy le kell szedni, a gyári nem kompatibilis vele és el sem bírná. De ez nem probléma neked nagyobb gondot okozna szerintem az hogy a memória hűtőbordái nem férnének el a Mugen alatt /ha a magas hűtőborda van rajta, fogazott/.
[link]
Ez lenne a gond.[ Szerkesztve ]
-
Gyurma23
aktív tag
megnéztem őket a Corator DS- mellett vagyok
-
jaqdraco
csendes tag
Sziasztok!
A minap beszereztem 2 db Arctic F9 Pro TC- típusú hűtőt. Amiben segítséget kérnék: Egy elég régi és pici házam van és a dolgok belül elég szűkösen lesznek, mi lenne a két hűtő legideálisabb elrendezése? + van valakinek tapasztalata, véleménye erről a típusról?
Előre is köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest