Új hozzászólás Aktív témák
-
senior tag
válasz Gothmog #10788 üzenetére
Hallottam, olvastam, hogy valaki kivűlre tette a ventit, és úgy fujatta befelé a levegőt.. ha nem zavar az optika,akkor talán ez is járható..
ui: esetleg alulra középre ha béérakod? Én első körbe oda akarok majd rakni..
illetve átmenetileg a DVD alá(legfölső helyen van) betettem egy 12 est ventit (virágkötöző rulez ) Nekem az alaplapom hűtésén sokat dobott ..kérdés, a tied hol mér..
No meg nekem még full feszen megy, egy silent cat.. így azért van hangja.. igaz, levegőt is nyomat.. remélem holnap végre megjön a zalman szabályzóm, aztán lehet mókolni.. no meg ventit venni..[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz Gothmog #10790 üzenetére
Melyik? a TZ, vagy FZ?
Ház jaja.. egyelőre nekem is csak a két gyári venti van benne megtámogatva az emlitett belógatott ventivel a dvd alatt... egész frankó így a hűtés, bár a vga- környékét még én is meg akarom támogatni kicsit, (meg esetleg egyik fenti helyre megy egy lightos kis venti elszívásnak..)
Megnézem majd lent milyen.. legrosszabb esetbe kivágom a rácsot.. bár ezt a házat már fogom sajnálni.. nem úgy mint a codegent.. -
senior tag
Nekem ugyan EVEREST Ultimate Edition, de az alábbi képen láthatod merre van...
és hogy ne legye Off,esetleg nem árt újrapasztázni se a hűtőt.. bár első sorban próbáld meg, hogy kitakarítod.
Ha van egy kis felesleges pénzmagod, vegyél "levegőspray"-t. Media, tesco stb.
Így nem fogsz elszédűlni a végére, illetve olyan helyekre is beférsz, ahova csak mondjuk borda-venti szétszedésével tudnál.
Vagy esetleg nem is kell leszerelni a hűtőt....ui: a venti ami van a procihűtőn amúgy megy? (őő nem emlékszem.. azt tudjuk,hogy milyen hűtő van rajta egyátalán? )
-
senior tag
S-flex 1200 vs Coolink akkor Pl.:Swif2-120P hangban légszállításban?
Én egy Slip Stream 1900-est asszem néztem.. az nekem még pont jó ,lenne...fullon van hangja, de tolja is a levegőt.. leszabályozva meg halk.. de nem kapni.. (volt egy nálam,de magadta magát)
A Coolink akkor Pl.:Swif2-120P kb az 1200es szintjén lehet.. hangban viszont nem tom..
Ha tudná a Slip Stream 1200es (fordulat) levegőteljesítményét, ugyanolyan halkan... bár te nem pesti vagy ugye? (maradék ventid miatt) -
senior tag
válasz Jamby18 #11001 üzenetére
SZVSZ az 94,2 m^3/h légszállítás lesz! A CFM nem egyenlő a m3/h val!
A CFM sacc a duplája... tehát 1CFM kb 2 m3/h (nem pontos, nem emlékszem a pontos értékre... valami 0,4xxx asszem...Henk meg amúgy szerintem erre a PWM-es verzióra gondolt. (amúgy szvsz ez nem nyomat annyit mint a yate, de nem marad el sokkal..)
Holnap megyek én is érte.. lehet kellett volna 2őt venni.. ahogy elnézem megint emelkedett az ára.. volt olyan 2e ft, amikor én néztem valami 2,2, most meg már 2fél. Vagy nem ezt rendelte meg nekem a srác.. mert a gumi tüsikkel, ami nem egész 500, mondott 2500, vagy 2600körül a srác.. remélem nem a sima 1200es verziót rendelte be.. -
senior tag
-
senior tag
Nah.. itt is van a kis aranyos.
Érdekes kis venti.. a háza kicsit fura.. ez a majdnem szürke szin.. furi
De ez a lapát...nah az nagyon oda...sz
Egyedi az biztos!Sajna még nem próbáltam ki.. nem volt időm. bár tápról lehet megnézem (5, 7,10, 12 voltról meg tom.. az már elég némi értékeléshez..)
Csak még ki kell találnom melyik lába mi is.. vagy megnézni neten (csati kiosztás)
Melyik a fix+, - , melyik a fordulatszám jel..Jah.. és jól rendelte be a srác.. akkor még 2175Ft volt.. lehet kellett volna még venni egyet
Jah.. és az a gumi tüsi is olcsóbb volt.. akkor még 387Ft -
senior tag
Ha belefér a keretbe, szerintem vegyél még egyet, és akkor egyet előre (befúj), egyet hátra.
Ha meg nagyon nem, akkor azt mondanám tedd hátra.. húzza kifelé... elvileg ami kimegy, kell hogy be is menjen helyette.
De akár ki is próbálhatod melyik a jobb.. a winyóknak tuti az, ha befújónak teszed...mert közvetlenűl hűti őket..De én a helyedben vennék mégegy ventit...
Persze mindez csak szvsz
-
senior tag
válasz #05364992 #11014 üzenetére
"hülye vagy"
Első megjegyzésem.
Alul és oldalt venti, ha belül van és úgy "szívja" befelé a levegőt, nagyon "hangos" tud lenni. Még a legcsendesebb venti is!
Én, bár sajnálom a házat kicsit, de ki fogom vágni a rácsot(alul,tápnál, hátúl). Oldalt ez már necces,csúnya lehet!
Illetve ami még lehet megoldás, hogy valami kis kéményt, alagutat teszel az oldalfal és a venti közé.. úgy halkúl. Az a lényeg, hogy ne közvetlenűl a venti elött legyen..Szűrés: nem kicsit visszafogja a levegő szállítást. leginkább a távolságot. Legalábbis az elöl lévő gyári szűrő.
Én pont a napokban teszteltem egy-két dolgot, hogy lehetne okosítani.
Arra gondoltam, hogy valami modon nem közvetlen a venti elé tenném a szűrőt, hanem távolabb, és egy alagútat csinálnék a venti felé. Hátha így kevésbé fogja le a szállítást..
Illetve, hogy mivel amúgy is megakarom emelni a házat,(most is megvan ideiglenesen két léccel), a gép alá szerkesztenék egy kis kamrát, annak az oldalfalai lennének a szűrők, és abból szívna a két venti.. (lehet elválasztva..)
(De az is lehet le....om, és nem lesz szűrve.. majd kitakarítom 2havonta a gépet.)Na de csináltam egy nagyon amatör tesztet, és biza bejött az elképzelés..ha nem közvetlen a venti elött van a szűrő, hanem távolabb, nem sokkal, de több, vagy nagyobb nyomású levegőt tud tolni a venti.
Nemsokára felrakok képeket, és majd belinkelem.. bár nem is tom hova tegyem.. ide,vagy a házi gányolásokhozSzal: Tanács: oldalapot elkerülni, bár meg kell próbálni, mennyire lesz hangos az s-flex. Alsót kivágni
Illetve nem tudom mennyi ODD-lesz benne, de ha csak két hely van elfoglalva, oda is lehet rakni egy ventit. Nekem ott van.. alaplapi hömérsékletnek nagyon jót tett!
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz Vasinger! #11129 üzenetére
Mondjuk a kompatibilitási lista, nem biztos,hogy százas... max. ref nyáknál.
Mert, igaz ugyan, hogy más kártya, de én megszívtam a Galaxy 8600Ge-mmel..A GPU furatok frankón stimmeltek. Még ezt a kondit is megoldottam volna, de ezzel a túllógással nem tudtam mit kezdeni..(a ház hátulját már csak nem vágom ki )
Elképzelhető,hogy nekem nem ref. nyákos, és előrébb van a gpu a kártyán,mint a ref. nyákoson.
-
senior tag
Nembeszélve arról,hogy minden relativ.
Nekem pl volt a régi konfigom. Abban a legnagyobb zajforrás a tápegység volt.
8centis venti.. illetve még a régi felállás, ahol az 5voltos ág volt a bika.
Megelégeltem a zajt, vettem egy Corsair cx400-at.. 12 es venti.. húúúú de csend lett!!
Eltelt egy kis idő, 1-2 hét.. fület szúrt, hogy ..hmm..valami még marha hangos...nahát.. a videókártya ventije...(nem szabályozható)
Lecseréltem hát egy zalman vfcu900-ra. Ez full kakaón még hangos, de 5 volton egész jó volt.. jéé mégcsendesebb lett a gép.. szupi...Megint eltelt egy kis idő.. hmm. valami még mindig duruzsol...hiába voltak szabályzóra kötött TT ventijeim, "csak" 8-9 centisek.. leszabályozva is lehetett már hallani őket..(megjegyzem, a régi táp, illetev videókari gyári hűtő mellett fel sem tűntek)
Most mi legyen.. kellene 12centis venti..igen ám, de a régi Codegen házamba nem volt hely 12-esnek.
Nézelődtem jobbra-balra,majd vettem egy CM-690-es házikót.Wooooo..de jó.. néma lett a gépem!! de fajintos...
Aha.. eltelt megint egy kis idő, és rájöttem,hogy a hátsó gyári venti picit búg... tompa kis moraj..de hallani..
Le kellene cserélni...de mire?
Vettem 1-2 ventit..nem egyszerre...
Meg szabályzót, hogy az adott körülménynek megfelelően lehessen belőni a ventiket..
Akármit csinálsz, mindnek lesz hangja.. aranyszabály.. lehet akármilyen csoda venti.. 1000RPM körül igenis már hallhatóak.. 800RPM-re még azt mondom, hogy nevezhető "hangtalannak"...ami nem igaz, mert akkor is van pici hanguk, de az már elenyésző..
Közben még kicsit moddingoltam is a házat, hogy csökkentsem a szélzajt, és a légellenállást...Most odáig jutottam, hogy elől bent van a sychte világítós venti olyan 1000RPM körül.. minimális hanggal, elfogadható hűtéssel.. 3winyó van, 29-31-34 fokosak a 25-27fokos szoba hő mellet.
Hátúl van a coolink venti.. szintén ezres RPM körül.. mondhatni hangtalan, és kicsit több levegőszállítással..
Alul a Slip stream..szintén 1000RPM körül.. szintén allig hallható..
Ami viszont igen, az a Zalmi VGA hűtő.. halk kis surrogás még 5volton is..Viszont ha totál csendet akarok, akkor a 3 házventi minimumra lecsavar.. 800-600-800RPM.. ekkor a vga surrog.. ha azt is lekapcsolom rövid időre..(pár percig röhögve bírja, akkor .. na akkor rájövök, hogy amit hallok, az biza a winyók surrogása...
ELjutottam odáig, hogy amire anno azt mondtam, minek halk tipus.. nem is hallom.. azt bizony mégis!
De!! alapjában véve egy nagyon csendes gép.. régen a hugom gépére azt mondtam, hogy jéé de csendes.. most ha átmegyek, csak nézek.. mi ez a turbina?
Azt viszont nem értem, hogy a másik szobából hogy hallod a géped roszti2.. akkor az azért tényleg hangos még kicsit,vagy nagyon csendes környéken laksz,és nagyon jó a füled.. én ha fullra letekerem a gépet, akkor az ágyamból kb. 2 méter csak a winyók és a VGA hűtőjét hallom halkan.. nem mondom.. hallani.. de mint írták.. full néma gép nincs..
Uhh.. de sokat rizsáztam.. sry all
-
senior tag
válasz Quan-Chi #11464 üzenetére
Nah igen.. ez nálam is jól szuperált eddig... nemrég vettem egy 500-as WD Caviar Black winyót
Azóta feltünt, hogy van egy ütemes mormogás a házban, illetve ha megfogom a házat érezni is Olyan elhalkúl, felerősödik hang.. A "vicc" az,hogy egy lassú hangról, rezgésről van szó.. mintha mondjuk egy malomkövet forgatnánk.. kb. 1-2másodperc per kör sebességgel
Nekem is ilyen gumibakos nyavaján van pedig a winyó, de van egy olyan érzésem, hogy a winyó teste, hozzáérhet magához a kerethez.. majd letesztelem..[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz betyarr #11519 üzenetére
Halli!
Milyen sámlit szereztél alá?
Én lábakat szerkesztettem alá...
terveztem, hogy a lábak közé szerkesztek valami hálót szüröt..csak még nem léptem.. bár tény, hogy igy biztos sok kosz belemegy mind a tápba,mind a házba..
A házba nem is zavar olyan nagyon, mert azt max kitakaritom...
De a táp már inkább.. mert az garis.. nem szeretném addig szétszedni, igy marad a süritett levegö..
De ami méggázosabb, hogy a ventik tengelyére tekeredhet a némi hajszál, macskaször. (barinöm, meg hugaim is hosszú hajúak.. és hiába porszivózol..azért marad... el-elkap a venti..) -
senior tag
válasz betyarr #11527 üzenetére
Hi!
Nos: lábak: köszi.. gondoltam még hogy majd szépen feketére lefestem, de azt majd ha meglesz a porszürös rész is..
Porszürö.. én ugy akarom majd megcsinálni, hogy nem közvetlen a venti elé rakom a szüröt... tesztelgettem ugyanis egy kicsit,és arra a következtetésre jutottam, hogy ha távolabb helyezkedik el a szürö, akkor nagyobb nyomással tudja tolni a zugot...(vagy nagyobb légmennyiséget)
Ezért amolyan kis szürökamrát képzeltem el a lábak közé kialakitani.. de lehet végül csak kap egy kifeszitett harisnyát mindkét ventiKözépső alsó venti.. ez egy max 1200-öt forgo venti.. nálam leszabályozva..
Nekem jót tett.. elsősorban az alaplap hömérséklete csökkent.. elölről a winyókon át nem sok levegő jön.. pláne hogy mostmár 3 db figyel bent..picivel talán a vga is hüvösebb lett.
Kábelek: szerintem nem kell kiszedni semmit.. a nagyrészét el lehet tüntetni igy is...
Bár azért volt ahol szenvedtem vele kicsit az oldallap felrakása pl elösször nem ment.. el kellett igazgatni a fő kábelharisnyában a vezhetékeket, hogy ne kör, hanem lapos alakzatott vegyen fel inkább... -
senior tag
válasz Mans20 #11529 üzenetére
Igen, ez az ami nem annyira tetszik benne.. az 590-es ben pl előre néznek.
Ennek max annyi az előnye, hogy könnyebb kiszedni, kicserélni öket. nem akadnak be alaplapi cuccokba, illetve a kerettel csak kihuzod és kész.
Bár én pl pont nem cserélgetem öket.. tehát nekem jobb lenne az előre néz verzio.
Azért ezen is megy amúgy előre felé levegő.. a merevlemezek közötti részen van vágva 2-2 szellőző nyilás... a képeken is látsztik, de biztos több levegőr fog fel..A másik ami hibája az a 2 usb túl közeli elhelyezése a tetején. Két pendrivom pl nem fér el egymás mellett egyszerre.. söt.. egy pendrive+egy csati is csak nehézkesen...
De amúgy egész jó kis házikó.. .. -
senior tag
válasz Tothgera30 #11531 üzenetére
Igen... már gondoltam én is ilyesmire..de az a nagy helyzet, hogy most olyan 27-28 fokos lakás mellett 34 fokos a legmelegebb winyóm,a másik kettő 27, 29, igy jó ez. igaz, a szűrő nincs elöttük.. a ventiben meg van még tartalék.. 1000RPM körül pörög, és asszem 1700-et bír.. csak ott épp már van "némi" hangja is
-
senior tag
Ha nagyon a határon lett volna, akkor lehetne akár a ventik szórása is..de ahogy látom,a kollega kizárta ezt... akkor nem nyert kártyát húztam
szerk: anno mondjuk vettem én is itt ph-n egy Sycthe slip stream-et, ami produkált hasonlót.. hol beindúlt, hol nem.. (full tápon).
Az is ha kézzel finoman elkezdtem fordítani a lapáton, akkor volt egy pont ahol (elkapta) és beindúlt.
Nem vagyok most tisztában ezek a motorok felépítésével, de olyan volt, mintha egy helyen kihagyott volna az erőtér.. (és ha jól emlékszem az is darabosan állt meg)Sajnáltam azt a ventit, mert ha jól emlékszem az 1900RPM-es volt...
Az irónia, hogy volt egy másik is. az csak 1200-es, az meg ment 2 napot, aztán állt meg, de az végleg...
A srác akitől vettem, szó nélkül visszavette őket..
Egy kicsit ugyan én magam is filóztam, hogy két venti is megdöglőtt, nem-e nálam van valami, de nem..
Ugyanis a többi venti ment, megy továbbra is..[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz 3.Aragorn #12348 üzenetére
Annyit tennék hozzá, hogy ha nem alaplapra van kötve a venti, szerintem nyugodtan kapcsolhatja.
Nekem egy Zalman ZM-MFC1 szabályzó van a gépben. Ezen van két ág, ami csak kapcsolható.
Két 3 állású kapcsoló van benne, ami vagy 12 vagy 5 voltot ad a ventiknek, illetve középső állásban offolja őket.
Az egyiken van a VGA hütője,és game alatt ha nem felejtem el, felkapcsolom 12voltra. (5 volton se melegszik sokkal jobban ugyan)
Nos a lényeg, ettől még sose fagyott ki a gép...mondjuk alaplapi csatlakozon már nem biztos,hogy egészséges lenne ugyanez.
Igaz, füstölt már el az alaplapo venti vezérlőm, de a gép ment tovább (Jah..és nem kapcsolgatás miatt füstölt el.. rövidre zártam véletlen a venti plusz+minuszt az alaplapi csatin)A másol dolog, hogy mintha valamelyik sychte szabályzónál hallottam, olvastam volna, hogy minimumra tekerve offolja a ventit...
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
-
senior tag
válasz 3.Aragorn #12369 üzenetére
Szvsz szoftveresen felejtős. (nincs is rajtuk ilyen jellegű csati. legalábbis én még nem találkoztam olyannal.. )
Én úgy gondolom ezt csak szimpla alkatrészek vezérlik. valami hőérzékelő, és ahoz egy elektrónika ami ennek a változása alapján vezérli a ventit..
esetleg olyan elektronika ami az áramfelvételt(is) nézi és az alapján szabályoz..a lényeg, nem hinném,, hogy szoftveresen bármit is tudnál variállni
-
-
senior tag
válasz hakos1987 #12534 üzenetére
Érdekes venti.. ha jól sejtem egyik oldalon besziv a másikon ki.. tény,hogy nem egy átlag venti
Sajna nincs ötletemszerk: amolyan centrifugál szellőző szerűség..
Esetleg ha nem lehet javítani, egy ilyet leszedni a keretről, és valahogy beleaplikálni?
Bár a lapátkialakítás miatt valszeg nem úgy szállítana mint kellene.. mert ez axiál.. tengely irányban be..és úgy ki...[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz python1 #13280 üzenetére
ez is igaz.. most is 38 fokos.. kb 29fokos szobában, egy 12centis venti nyomatja rá a zugot, igaz, csak 725 RPM körül... no meg a 690es házban nem a legjobb az elforgatott winyókeret átszellőzése szvsz.
Mondjuk a másik két winyóm, egy ezer éves maxtor, meg egy samu is 32-34 fokos.. de 40 fölé nem mennek.. (igaz, a nagy melegben felkapcsoltam a ventit, küldte 1400körül a zugot ) -
senior tag
válasz total90 #13545 üzenetére
Venti szabályzók: ha van róla, mehet.. ha nincs nincs..
Egy dolgot érdemes megemlíteni, mert több embernél láttam, olvastam problémának, a revoltec szabályzók nyűgje.
Messziről kerülendő.. bizonyos ventikkel érdekes hangokat produkál.. (nem tudom pontosan milyet, nekem nem volt hozzá "szerencsém" csak itt olvastam...)
Nekem bevált a jó öreg Zalman ZM-MFC1, pláne,hogy olcsón.. asszem 3e ft-ért sikerűlt hozzájutnom.
Igaz, csak miután a LED-ek áramkorlátozó ellenállását ha jól emlékszem 2-3szorossára cseréltem. Marha nagy fénye volt a ledeknek.. nem kellett éjjeli lámpa.. de még így se
Most ugyanilyen probléma a jó kis Genius hangfal.. kiégeti a szemem..nem tudom minek ilyen extra erős ledeket rakni mostanság az eszközökbe. Ezt még nem szedtem szét.. letakartam egy papírdarabbal[ Szerkesztve ]
-
senior tag
12esben esetleg a Sychte is beléphet.. bár nem ultra halk..
Ha letekered fullra, akkor halk, persze nem lesz orkán se.
Ha feltekered, megjön a hangja... de nyomatja is a levegőt..
Én elölre raktam ilyet a gyári CM helyett.. eddig meg vagyok vele elégedve.. a közepes árkategóriában szerintem nem rossz.. Igaz, azért vettem ilyet mert kivi voltam milyen, meg szerettem volna elöl olyan ventit, ami kék ledes, plusz ha kell (nyáron) a winyóknak tudjon adni plusz hűtést...(a gyári elég harmatos volt, meg volt ha jól emlékszem némi motorhangja.. igaz, még megvan valahol otthon.. )Egy dolog ami fura ebben a ventiben, hogy bizonyos fordulatszámon van egy kis fura mellékzaja.
De csak egy-egy igen szűk fordulatszám tartományban..pl mondjuk 900-920 között.. vagy 1240-1280 között. (ezek csak példák, nem emlékszem a pontos értékekre)
De ez is csak nagyon halk.. arra gondolok, hogy 1-2 led feje nincs teljesen síkban,és lehet az okoz némi hangot..Sajna a fenti ventikhez képest nem tudom, ez hol helyezkedik el, de a CM gyárinál jobb..
-
senior tag
válasz Den Hadnagy #13632 üzenetére
Helló!
Hacsak a légszállítást nézem, az max fordulaton kevesebb mint a Yate ventié...(más a mértékegység!)
Ha már Swif2, akkor a 120P
Bár viszont most,hogy belegondolok, talán az 1200-es viszont kisebb feszen indul, mint a P-s..
Ennek utána kell nézni.. rémlik,hogy valaki írta, hogy nem indult neki el alapjáraton a venti, mert a szabályzás kevés kraftott adott neki ahoz...
Elég kényes téma ez a táp venti csere.. kivéve ha lazán fogja fel az ember..[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz WolfheartGR #13706 üzenetére
Amiket olvasta, azok szerint Nagyban függhet az adott táptól.. a védelmeitől.. meg hogy a védelem elhal-e vagy sem....
Ha valami gagyi, és megszalad a fesz, sztem vihet akármit magával -
senior tag
válasz WolfheartGR #13731 üzenetére
Ha csak a csatlakozóban tér el, ami akár lehet is, akkor azt könnyen lehet orvosolni!
-
senior tag
válasz zsolt19900 #14573 üzenetére
A CM-nél tuti halkabb lesz!
-
senior tag
Legegyszerűbb megoldás, ha veszel, vagy ha van kéznél egy 12 centis venti..
Ha jól látom, van egy 2A-res táp is a cuccba.. Az szerintem bőven elbírja a winyó mellett..
Rákötöd a tápra, ráteszed a winyóra valami módon,és csóókolom..Ha meg költeni akarsz, akkor veszel rá egy ilyet mondjuk.
Vagy ilyet
Vagy ilyet
Vagy ilyet
Bár ezek közül a kis 6centis ventivel rendelkező két példány, nem hinném,hogy halk lenne.Én is fogok dobni valami ventit a külső winyó házra,mert nekem is eléri a 45-47 fokot a winyó, és nem tetszik. mondjon bárki bármit...
-
senior tag
Nem árt..
5 Volton ezek nem tudom mennyit szállítanak, de biztos többet, mintha semmi se lenne..
Amúgy az az USB átalakítód már megvan?
Ha igen, kafán működik?
Mert anno én is olyasmin gondolkodtam, csak elég jó áron megkaptam ezt a külső keretet + 80-as winyót.
Most a hűtés miatt sajnálom szétberhelni Gondoltam rá,hogy külön kis dobozt csinálok neki. Benne a winyó, az átalakító elektrónika.. esetleg a táp is.. + venti.
Még meggondolom.. :
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- CASIO órák kedvelők topicja!
- OLED TV topic
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Torrent meghívó kunyeráló
- Ukrajnai háború
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Milyen notebookot vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Samsung Galaxy S23 FE - nincsen sárkány
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest