Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Kernel

nagyúr

válasz zolnagy #12541 üzenetére

Később találtam még olyan áramgenerátort, ami 250 V-ot is elbír, valószínűleg ilyenből van 3 db párhuzamosan kapcsolva. (A soros kapcsolás egyébként is elvi problémát vet fel áramgenerátorok esetében, mivel nem biztosítható a pontosan azonos áram, tehát ez nem megoldás.)

Pufferrel itt az lenne a gond, hogy jelenleg az áramgenerátor a szinuszból levágott fekete területet fűti el (a teljesítmény arányos a lefedett mértani területtel):

Ha egy pufferrel csúcsra emeled a feszültséget, jelentősen többet fognak fűteni az áramgenerátorok:

Ugyanakkor a LED-ek teljesítménye is nő, zölddel öntöttem ki azt a részt. Összességében az egész lap túlfűtené magát. Így is elég rossz hatásfokú konstrukció, mivel nem kapcsolóüzemű, hanem lineáris áramgenerátorokkal működik, tehát csak elfűti a különbözetet.

A feltüntetett 18 W a hálózatból felvett teljesítmény szerintem, annak csak egy része jut a LED-ekre.

Tehát ezt csak akkor lehetne megtenni, ha kompenzálásként csökkentenéd a beállított áramot, az ellenállások cseréjével. De a puffer nagyrészt hatástalanítaná a fázishasító dimmert is, mert a kondi mindig csúcsra töltődne.

[ Szerkesztve ]

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

Új hozzászólás Aktív témák