Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Zoz

    őstag

    válasz #65675776 #7960 üzenetére

    Nem tudom, hogy a Pinnacle mostani cuccaihoz milyen szoftver van, én a hagyományos PCTV kártyákat használtam több mint 10 éven át, a családban több darab is van, az első még Miro gyártású volt. (Az utolsó sw ezekhez a PCTV Vision 5.5 volt)
    Soha nem volt olyan problémám, hogy egy funkció nem, vagy hibásan működött volna.
    Nagy igényeim nincsenek: TV-t akarok nézni úgy, hogy a kép körül minden vackot el lehessen tüntetni, hogy ne foglaljon felesleges helyet a desktop-ból. És ha megnyomom a REC gombot, akkor vegye fel a műsort.

    Ellenben a PVR2...
    Baromi lassan indul, ezt mondjuk SSD beszerzése megoldotta.
    Sokkal több CPU időt is eszik, mindegy, Core i5 elbírja. De időnként elkezd akadozni a kép, Hofi szavaival élve: mintha ló húzná az áramot. Ilyenkor a szokottnál nagyobb proci terhelést látni. Be kell zárni, és újraindítani, akkor megjavul. A jelenség elsősorban felvétel leállítása után fordul elő, de néha egyből induláskor is.
    Gyanús, hogy talán a hyper threading-al lehet baja, talán az ugyanazon a fizikai proci magon lévő két virtuális magot akarja agyonterhelni, ettől lassul be durván.

    Keretmentes üzemmód gyári alapbeállításokkal nem működik Ati VGA+Win7 felállásban: két vékonyka oszlopban van csak kép. XP alatt ill. korábbi GF 9600GT VGA-val Win7 alatt is jó. Ha a videó nyújtás menüpontot kikapcsolom, akkor jól lesz Ati+Win7 felállásban is, csak akkor némi feketeség ottmarad a a kép szélén. Hosszas kísérletezés (mindenféle driver verziók kipróbálása, Windows újratelepítés, stb) után sikerült egy olyan videó beállítást találni a PVR2-ben, amivel működik bekapcsolt videónyújtással, így már használható, csak időnként megáll a kép: ilyen pillanat pl az amikor az UAC kérdez valamit, ekkor megáll a TV kép frissülése, csak a PVR2 újraindítása után indul újra.

    Csatornákat hogyan lehet saját sorrendbe rendezni? Én nem jöttem rá :-(
    Így kénytelen vagyok a csatornamenüben kotorászni, amivel csak az a baj, hogy időnként krikszkraksz karaktereket ír csatornanevek helyett a listában. Ez is csak a PVR2 program újraindításával javul meg. Leggyakrabban akkor következik be, ha már volt egy felvétel. OSD-n, vagy a vezérlőpanel ablakában ilyenkor is jól írja a csatornanevet, csak a listában rossz.

    Tök jó, van végre képarányváltás: analóg forráson nem működik, ahelyett hogy 16:9-ben levágná a felesleget, a fekete csíkokkal együtt kinyújtja a képet.
    Digitálison se végzi automatikusan. (Amúgy meg a kézi képarányváltás mindig bekapcsolja a videónyújtás funkciót, amivel korábban meggyűlt a bajom.)

    A digitális bemeneten (MindigTV) nézéskor van hang, csak felvételnél nem veszi fel egyes csatornáknál. Ahogy tegnap próbálgattam már egyedül csak a Duna TV hangját hajlandó felvenni, korábban még az m1,m2 is működött.

    Ha éppen olyan a digitális vétel, hogy nem jön be az adás, akkor abba az egész program képes belefagyni.

    Így hirtelen ennyi jutott eszembe, vannak még apróságok...
    Én ezt nevezem bughalmaznak.

Új hozzászólás Aktív témák

  • garga01

    senior tag

    Sziasztok!
    Megosztom a driver pakk -hoz a linket ismét, nagyon sokszor kapok még mindig mailt, hogy a régi driveos linken hozzáférést kér valaki. Fent van nyilvánosan, de sajnos valamiért a régi hsz-t találják meg sokan (gondolom Google oda visz).
    Tehát mindenféle Leadtek Winfast Tv kártya drivere, PVR2 telepítő, stb. letöltése ITT
    Van egy BTFLASH.ZIP, azt csak az használja, aki tudja mire való, valamilyen chip ID-t lehet helyreállítani vele, korábban volt szó itt a topikban róla.
    Segíteni sem privátban, sem mailben sem tudok a kártyákkal/driverekkel kapcsolatban, már régen eladtam őket.

    Az áram alatt lévő alkatrész ugyan úgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt..... csak más a fogása!