- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
Aktív témák
-
shev7
veterán
2,5 meterre sztem sok a 40''. Nagyon sok Egy cikkben olvastam, hogy colonkent negyed labbal kell szamolni. 2,5 m az kb 8 lab, vagyis elvileg ebben az esetben a 32 is eleg. nallam kb 2,5-3 meterre lesz a tv, es 32-37ben gondolkodom.
''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''
-
shev7
veterán
illetve nagyon ugy tunik, hogy ez valamilyen kepjavito eljaras lehet. Az szokta a reszleteket osszemosni. Biztos nincs olyan uzemmodja a tv-nek amiben ki tudod kapcsolni az xd engine-t?
''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''
-
félisten
A HDTVtest.co.uk oldalán ez a felállás:
720p esetén 32''-hoz 6'-at (1.8m), 40''-hoz 8'-at (2.4m) adnak meg ideális nézési távolságnak.
1080p esetén 32''-hoz 4'-at (1.2m), 40''-hoz 5'-at (1.5m). A távolság itt azt jelenti, hogy ebből a távolságból még az adott felbontás és képméret mellett a prezentált részletesség teljesen kiélvezhető.
Személyes tapasztalatom szerint olyan 2 méternél messzebbről a 1080p esetén adott részletesség már kezd elolvadni, és 3 méternél messzebbről egy 40''-42'' TV esetén már nem lehet látni az 1080p és a 720p közötti különbséget. 720p és 32'' esetén is olyan 2,5 méter a határ, ennél messzebről már túl kicsi a képméret ahhoz, hogy nagyobb felbontás kijöjjön egy hagyományos DVD felbontáshoz képest.
De mindenkinek más a szeme, a legjobb az, ha valamilyen módon lehetőséget kerit rá, hogy kipróbálja élesben, ha másképpen nem megy, akkor a bevásárolóközpontokban. Aztán abból már le tudja szűrni, hogy neki mekkora képméret és felbontás kell majd az adott távolságra.
[Szerkesztve]Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
-
shev7
veterán
-
Kraptor
őstag
-
Kraptor
őstag
Én is 32'' 150Krol indultam, mondjuk szerencsére én megálltam 230K nál és 37''nél. Végül is én úgy logikáztam, hogy inkább most veszek egy alapmodellt ami elég lesz 2-3 évig is utána megint csere mint, hogy várjak még nem tudom meddig és vegyek egy jobb modelt ami ugyanúgy elavult lesz 2-3 év múlva Engem is rohadtúl kecsegtetett a Samu 40F sorozat fullHDvel de csak túl drága volt.
-
-
Chili7
őstag
Köszi a válaszokat összemosódásos témában.
-A reklámtábla csak egy illusztrációs példa volt. Nem konkrétan azt figyelem egész meccsen. Tehát más is mosódik.
-Sajnos nem engedi kikapcsolni az XD engine-t.
-szerintem is a technika korlátja,mert voltam az MM-ben és nagyon tréh a kép, mellett ua. és más TV-k is azt csinálták. Nem tudom, lehet hogy csak engem zavar?
-A 82cm-s hasonló felbontású lcd tv-knek (feltételezem ugyanabból a jelből) szebb képük volt. Ez mitől lehet?
Amúgy az az 50Hz mire vonatkozik? Ugye nem képfrissítés mert az 8ms? Az antennajelből vett minta? -
-
félisten
Egyenlőre sehol. Hozzáteszem a külföldi fórumokat sem árasztották el az új LC/LF/LY sorozattal kapcsolatos hsz.-ek, és az angol valamint német webshopok is még mindig 1 hetes szállítási időt írnak. Kissé már türelmetlen vagyok...
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
félisten
Itt van a HDTV-k egyik rákfenéje. Ha SD adást nézel rajta, ahhol a nagy méret + közelebbről való nézés miatt szétesik, pixelesedik a kép. Ha viszont meg HD-t akarsz nézni rajta, akkor még nagy (40''+ képátló) esetén is relative közel kell ülnöd, hogy valóban lásd azt a plusz részletességet, amit a HD nyújt. Mivel átmeneti időszak van (2012-től kezdve már elvileg csak digitális adás lesz, remélethetőleg ez minimum 720p-s felbontást is jelent) ezért ha hosszú távra veszel TV-t (4-5 éven belül nem cseréld le), akkor már célszerű erre is gondolni...
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
félisten
Jóak ám az új 8-as R-es, M-es samuk is, 394ért van 37'' M87 full hd...
R-széria bukott. Egyfelől a FullHD-ből nem engedek, mert számítógépet akarok rákötni. Másfelől meg az R-széria esetében ugyanúgy, mint a 7-es szériában, vegyesen van Samo, AUO és CMO panel is. A panelek minőségkülönbsége is megvan, vagyis a Samo > AUO > CMO felállás ismét adott. A 37'' meg csak akkor, ha nagyon kipurgálódtam már. a 40'' és 42'' esetén. Azért a 37'' és a 42'' közötti 5'' különbség nem éppen elhanyagolható!
Ha a Samo LE-40M86 olyan 420e körül lenne, akkor nem várnék tovább, és inkább azt rendelnék, azt a héten tudnák amúgy szállítani. De több, mint 100e Ft árkülönbözet az LG 42LF65-höz képest már sok, ennyiért már hajlandó vagyok (ha nehezen is), de egy kicsivel tovább várni...Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
shev7
veterán
szamolgattam kicsit, es a kapott szamok egybevagtak az altalad ajanlott oldal adataival, viszont a kapott ertekeken erosen elgondolkodtam: Vigyazat, hosszu....
Egy 12''-os notit hasznalok eppen, wxga felbontasban. Valahol 60 centi kornyeken tortenik meg az, hogy mar nem latom a 45fokos egyenesben az egyes pixelek sarkait. Gondolom ez az a tavolsag, ahol mar nem latom ''pixelesnek'' a kepet, ennel messzebb elvesznek a reszletek. Gondoltam legjobb, ha azzal szamolok, hogy mekkora szog alatt latok egy pixelt, az talan hiteles kepet ad az eredmenyekrol, ez 0,019 fok lett.
Tehat a cel az, hogy ekkora szog alatt lassak egy pixelt. Ugye adott a tavolsag ahonnan a TV-t nezem (nallam 2,5 meter), es a TV felbontasa (720, vagy 1080 sor), megneztem mekkora kepatlo kell ehhez:
720-nal: 47''. (ekkor egy pixelt 0,018 fokos szog alatt latok)
1080-nal: ez 70'' (nem eliras, tobbszor is atszamoltam. 2,5 meterrol 1080sornal 70 colos tv eseten latunk egy pixelt 0,018 fokos szog alatt)
Nezzuk a masik oldalrol:
Valasztottom egy boltot, es megneztem az ott kaphato legnagyobb lcd tv-t. 52'' es 1080p-s felbontas. Ha egy ekkora tv-n minden informaciot be akarunk fogadni, amit az 1080p nyujt, akkor 1,8m-nel ne uljunk messzebb. Tehat amin elgondolkodtam a szamok fuggvenyeben, hogy egy atlagos nappaliban van-e egyaltalan ertelme az 1080p-nek, ha ugysem tudjuk ''kihasznalni''. Mert ha 137 centis tv-t vennek, nem valoszinu, hogy 180 centirol neznem, ha meg messzebrol nezem, akkor minek 1080p, ha a 720p ''ugyanazt'' nyujtja?''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''
-
shev7
veterán
''Egy notebook és egy tévé pixelmérete nem ugyanakkora''
Nem mondod...? pont ezert szamoltam pixelmeretet, es abbol, hogy mekkora szog alatt latszik.
37-42''-os 1080 soros tv-t monitornak, mikozben a 20''-os monitorok is 1050 sorosak, hat az nekem kicsit furcsa lenne...''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''
-
Naota
tag
Hát, én a fotelból/ágyból böngészés idilljét fogom megvalósítani az íróasztalnál görnyedés helyett. De hát ízlések és pofonok...
A számolgatás szerintem itt nem helyes módszer, akár képméretről, akár felbontásról, akár bármi másról van szó. Élőben kell látni, nincs mese. A számok sokat csalnak, a megfelelő arányok pedig emberről-emberre változnak. -
shev7
veterán
Hat pedig a szamok makacs dolgok, igaza van Cifunak abban, hogy minden kepmeretnel van egy olyan tavolsag, ahonnan a 720p es 1080p kozott nem latszik a kulonbseg. Csak szerintem ez a tavolsag kisebb mint gondoltam/gondoltuk volna. Ha vegiggondolod te is hasonlo megallapitasra juthatsz.
egyebkent mekkora tv-n tervezel mekkora tavolsagbol netezni?
illetve az osszahasonlitas kedveeret, mekkora monitort, mekkora felbontasban, mekkora tavolsagbol nezel jelenleg? (huu mennyi mekkora egymas utan )
[Szerkesztve]''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''
-
Naota
tag
Amúgy annak ellenére, hogy valószínűleg nem ez jött le az írásomból, egyet értek veled abban, hogy a 720p teljesen elég.
A felbontás nálam még függőben van. Az biztos, hogy képméretben a 42''-ra mozdulok rá, mivel ez az, amit még kényelmesen el tudok helyezni a szobában. A távolság olyan 2-2,5 méter lesz. De hogy 720p-s, vagy 1080p-s lesz, az attól függ, hogy miként fog festeni a Windows a VGA kimeneten. Ehhez gondolom a hónom alá csapom a notebookot és bemegyek valami nagyobb boltba, ahol engedik kipróbálni.
Szerk:
Na akkor én is szerkesztem. Na ebbe viszont beletrafáltál. Itt van előttem egy 15,4''-os noti 1400*1050-ben és egy 19''-os monitor 1440*900-ban. Hát mit ne mondjak, ég és föld. Tetsztik a wide-ban, hogy betölti a látóteremet, és tetszik a másikban, hogy nagy a felbontása a kis mérete ellenére. De a maga nemében mindkettőt szeretem.
[Szerkesztve] -
Palika71
őstag
Ha esetleg valaki még nem talált a hazi-mozi.hu -ra, akkor annak szíves figyelmébe ajánlom, a ''szakcikkek'' -ben, a ''Képméret és képfelbontás'' cikket.
Nagyon jó.
Naota: Nagyon figyelj arra, hogy 42''-n ha hagyományos TV adást nézel, akkor min. 4m-ről kell nézned, különben gáz.
Cifu: Szerintem hazánkban felesleges várni a digitális adást, mert amiatt nem fog változni semmi. Akkor sem ha 720p, és akkor sem ha 1080p. Egy tutira beállított, jó helyre felszerelt antennával, jobb minőségben fogható az analóg RTL KLUB, mint pl. ahogy a DIGI TV, vagy a UPC Direct adja. Félek, a digitális adás is arról fog szólni, hogy ''minél több csatorna, minél kisebb sávszélességen''...
Bár ne lenne igazam!Mindenki a maga szintjén nyomorog!
-
félisten
Képméret téma:
Én most egy 20''-os Wide Monitort és egy 19''-os CRT-t nézek, az elöbbi 1680x1050, az utóbbi 1024x768-as felbontás. Mindkettő durván 70-80cm-re van tőlem.
Amit most tervezek, az egy 42''-os 1080p LCD TV monitornak, amit durván 1.5 méter távolságból tervezem nézni.
Digitális adás téma:
A Tervek szerint egy hordozóra 6 csatorna kerül, ez sajnos kevés a 720p-hez, ha jól tudom, legalábbis MPEG-2-ben (ez van tervben), MPEG-4-ben talán már beleférne.Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
truefx
aktív tag
Samsung LE32R72-m van es egy olyan erdekesseget tapasztalok, hogy egyes adokon (pl Spektrum), amikor csend van egy darabig a musorban, majd hirtelen megszolal pl a narrator, a hang igy pattan egyet. Mi lehet az oka? Mar minden hang modot kiprobaltam (srs be, srs ki, osszes eq preset), mindig csinalja.
-
icons
addikt
bocs, hogy zaklatok, de nem tudna vki vmi asztali dvd player ajánlani? priviben, akárhol, mind1, csak sürgős lenne
-
Jb001
tag
Sziasztok!
Egyelőre 1 kérdésem lenne (miután elolvastam majdnem minden idei hozzászólásotokat) ...
Valszeg a Samu LE-40R7x-ek közül fogok választani egy cuccost magamnak, ebben kérném a segítségeteket:
nem találok a samsung.hu-n, ill. a samsung uk-s weboldalán sem részletes infót, hogy mi a fene külömbség van közöttük.
Tudnátok segíteni? Link v. konkrétan tudjátok, mi az ábra?
Annyit tudok, h. az R74-ben van digi tuner, de a többi?
Más: ha egyszer eljön a digitális sugárzás ideje és nekem nincs a tévében digi tuner, akkor mi lesz? Attól még szebb lesz a kép, venni kell hozzá majd vmi kütyüt v. hogy van ez?
Köszi előre is! -
Jb001
tag
És akkor nagyjából elolvasva ezt a fórumot, marhára nem értem a dolgok miértjét
Idézve:
R71B = Blue (bottom) + Black (casing)
R72B = Silver + Black
R73BD = Blue + Black + DVB - T tuner
R74BD = Silver + Black + DVB - T tuner
R71W = White
Ugyanis: R71 (igaz, MM-ban): 420 E, R72: 300 E pénz (edigital, pl.)! (40'')
Most azért, mert az elsőnek kék, a másiknak ''csak'' szürke az alsó pereme, 100 ropi a külömbség?
Valaki szóljon már hozzá érdemben, nem akarok hülyén meghalni
Thx -
Naota
tag
Rossz irányban keresgélsz. Az árkülönbség nem a két típus technikai tudása miatt van, hanem az árpolitika/beszerzési forrás/... szórása miatt. Egy szürkeimport vs. hivatalos importőr behozatal simán generál ekkora árkülönbséget, nézd csak meg ugyanazt a cuccot a MM-ban és egy netes árkeresőben.
-
Bigyó
tag
Ahhoz képest, hoy a Samu nem gyárt 37''-os LCD paneleket, mégis ezt írták róla :
''Here at HDTVorg we believe that 37in is the perfect size for an LCD, and while the LE37R87BDX is not perfect, its one of the best 37in panels out there.''.
Akkor most mi van? [link]Piros a kék, plussz a minusz
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest