- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Apple notebookok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 3050 / 3050 Ti (GA107)
- Házimozi belépő szinten
- Melyik tápegységet vegyem?
- ASUS ROG Ally
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
Aktív témák
-
pincehely
addikt
Kihúztam, hagytam egy 10 percet, majd bekapcsolás után nem volt jó, majd még egy ki-be kapcsolás után jó lett.
Örültem is nagyon.
Majd használtam, kikapcsoltam, de mire visszajöttem nem világított a kis led pirosan, mintha ki lett volna húzva, ekkor se távirányítóval se a bekapcsoló gombjával nem tudtam elindítani.
Majd kihúzás-bedugás, és hosszan nyomkodás után bekakpcsolt, most megint nincsen távírányítóm.http://kefetemap.deviantart.com/
-
cainuss
csendes tag
Üdv.
Valaki tudna segíteni abban, hogy a Philips 9664H és a 9664H/12 típusok között van-e valami különbség? -
Voice24
őstag
Hi!
Van egy kis gondom, talán tud valaki tippet adni.
Sharp 32SB25E a tévém, T-Sat-ot nézek rajta HDMI kábellel. Egyik napról a másikra elromlott a képminőség, pontosabban furcsán elkezdett "vakítani" a tévé. A világos részeknél látható főleg, olyan, mintha rajt lenne a teljes kontraszt. Holott nem nyúltam hozzá semmilyen beállításhoz, a kontraszt és a fényerő is 50% alatt van.
Most vagy a tévében szállt el valami, vagy a T-Sat adásában állt be valami változás (bár ezt az adott fórumban már feldobták volna). -
anrab
addikt
válasz pincehely #40565 üzenetére
lehet, szüzet jelent
mikor én lereseteltem mindent elfelejtettem mert elment minden. csak szürke képernyő volt. aztán csak végig kellett menni egy képbeállítási opción ami olyan mint ami a menüben is van. majd a végén megkérdezte ezt akarom vagy a másikat amit Ő ajánl alapértelmezettnek. vagy valami hasonló volt. utána ujra csati keresés mivelhogy semmi nem volt. és kész.[ Szerkesztve ]
-
pincehely
addikt
Rejtélyesen megint megjavult, úgyhogy a service menüben beállítottam a virgin módot, és úgy indult újra, mintha még sosem lett volna bekapcsolva.
Illetve be volt a kapcsolva a PICTURE MUTE funkció.
Nem tudtam mi de disabledre tettem, hátha ez volt a ludas.http://kefetemap.deviantart.com/
-
melandri
tag
Én pár napja vettem 40B550-et az oldalán a cimke SQ02. És a fekete az fekete az adásokban. Én is nyomoztam és bejártam a nagy áruházakat és azt állapítottam meg, hogy a 40-es 550 esekben nagy valószínűséggel SQXX panel van mert (aszthiszem mind 02-re végződött)mindenhol csak ilyet találtam. Az enyém szlovák gyártmány és a 40B550A5WQXU a típus, nem is XH a vége.
Magyar garanciapapírt kaptam hozzá (fektetett A5 szürke 2 lapos, hologramos ).
Regisztráltam a terméket a samu oldalán és elfogadta. Media Planet-nél vettem.
Nagyon rendesek voltak és előre mondták,h ha nem tetszik akkor visszaveszik. Ez nagyon korrekt hozzáállás. Digitalko felejtős mert törvény biztosítja az elállás jogát akár indokolatlanul is!!Egyébként meg igen is van minden LCD -nél pici színtorzulás nagyobb betekintési szögeknél. Még az S-PVA paneleknél is a technológiából adódó bevilágítás miatt. Tessék szétnézni jobban! Ezért ne sértődjön meg senki ha nem csont fekete. Szerintem a lényeg a sugárzott adás és a lejátszott anyag feketéje.
ORCA58 fotóit meg nem lehet megítélni 100%osan. Élőben biztosabb lenne az egyetértés...
Sajnálom, h a választott Samsungban csalódott...én a helyében kértem volna másikat.... -
ORCA58
addikt
válasz melandri #40571 üzenetére
Igaz a fotó nem ugyan az mint a valóság, írtam is. Az viszont tény, hogy ugyan azt a típust láttam kiállítva AA04 es volt és bizony szemből is kék volt. Az eladó is elismerte, sőt állította, hogy az övé otthon neme ilyen, hanem korom fekete.
Másikat ha akartam volna sem kérhettem, mert nem volt egy sem. -
tacpeter
csendes tag
Kipróbáltam már én is, hogy lefotózva mit mutat a képernyő. Érdekes jelenségek, a fényképező valamilyen oknál fogva durván kéknek látja az egészet. A záridő 1/200 mp-ről 1/5 mp-ig történő változtatásával a feketétől indul, majd szürkén át egészen kékig. Az én szememmel feketének azért nem mondanám, de mondjuk a szürke sötét árnyalata, de határozottan nem kék. Lefotóztam közelről is a pixeleket, érdekes, ahogyan fokozatosan vannak bekapcsolva.
A TV típusa: Samu 40B650T2P, AA04 felirattal az oldalán
a képek pedig itt[ Szerkesztve ]
-
tacpeter
csendes tag
Akik rendes teszteket írnak meg pl. kontrasztot, színeket mérnek műszerekkel, náluk biztos lehet valami közös megegyezés, szabály, hogy hogyan csináljanak egy TV-ről, monitorról tesztfotókat, de házilag csinált fotók mint az enyémek is, nem túl mérvadóak, úgyhogy nehogy ez alapján döntsön bárki is. Mindig hagyatkozzunk a saját szemünkre és ez legyen a fő döntési szempont, úgyis mindenki máshogy lát.
[ Szerkesztve ]
-
Yany
addikt
válasz tacpeter #40575 üzenetére
Egyszerű. Manuális expozícióval kell fotózni. Nem szabad a gépre bízni, hogy elállítsa a fehéregyensúlyt. Egyébként voltam megint a fukarban és megnéztem jobban. 40" T2W-s SQ04 volt. Tökéletes feketével. 5x körbejártam a kijelzőt. Lehet piszkálni a LED-es Samukat a felhősödésért (direkt megnéztem, de valahogy eszméletlen kontrasztosak, nagyon szép színekkel. "Tapintani" lehetett a B650-esekhez képest a különbséget. De a B650 is nagyon finom volt.
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
Pityke78
őstag
Sziasztok! Tudnátok mondani olyan LED-es LCD TV-ket 40-42"-os kategóriában, amik local dimmingosak és max 300.000-ért már meg lehet őket venni?
Ebben a kategóriában mik a legjobbak? -
g@bo
nagyúr
Samsung LE40B650 (T2P ?)
ha ezzel a tévével kapcsolatban valaki összefoglalná, mit kel nézni, megköszönném. tvstore-ban lesem.
/úgy látom közkedvelt típus, ha valaki mondana árban hasonlóan jót, sony, pana, azt se venném zokon /
[ Szerkesztve ]
-
Szotyi25
tag
A segítségeteket szeretném kérni lcd tv vásárláshoz! A hozzászólások nagyját elolvastam és ennek köszönhetően eljutottam odáig hogy kép és fogalom nélkül vagyok!
Kinéztem pár tévét, de lenne kérdésem is. A készülék tévézésre és dvd-re kellene + számítógépet kötném rá, de csak filmnézés okán (ps, xbox nincs), nem akarok rajta játszani. Kell nekem a fullHD, vagy elég a HDready?
Itt a pár készülék (tecsós lista, mert ott van 10%-os kuponom!) Ugye ott Magyar garanciával adják?(Tudom hülye kérdés de nem bízom a szavukba és a szakértelmükben, legalább is itt felénk.)
A jelöltek:
LG 32LG2100- 94990Ft
Samsung LE32B450 99900Ft ez extrém digitalos
LG 32LF2510- 119990Ft
Samsung LE32B530P7 114990FtElőre is köszi a válaszokat!
-
user137
őstag
sziasztok! nem bírom a teljes topikot végigolvasni, viszont a kicsit már korosodó LE32R72-t le kéne cseréljem.
a kinézett áldozat az LE40A659 vagy egy alternatívaként egy philips Ambilight 8000-es sorozat. a samuval kérnék egy kis segítséget, mert annyi modelltípus van, h egészen sok olvasás után is elveszek benne. mit kell tudni erről a tvről azon kívül, h 100hz, és még nem LED-es? Az 'R72-nek elég gyatra a feketéje, és hát ez is egy háttérvilágított LCD - ugye ég és föld a különbség?
A és B széria közül melyik a "jobb"?
előre is köszi a segítséget!
-
Josi
senior tag
Sziasztok!
Én is tv vásárlás előtt állok.
A kiszemelt egy Samsung LE32B650. Ebben milyen panel lehet?
És mit kell nézni a készüléken, hogy kiderülhessen?''Ne ess pánikba, és mindig tudd, hol a törülköződ'' Ford Prefect után szabadon
-
melandri
tag
Szemből a TV jobb oldalán van egy kis matrica azon 3sor(Model Code, Serial No.,Version)és az alsó jelöli "állítólagosan" a panel típusát.
Azt állítják:
- az SQXX az samsung paneles (01,02,03,04 végződéssel, Pl.: SQ02 )
-az AAXX az AUO (01,02.....)
-a CNXX meg CMO (én ilyet még csak 46"-osban láttam és nekem semmivel sem tűnt rosszabbnak mint a többi...)Én olvastam/találtam olyat is (külföldi fórumon), hogy a szerviz menüben meg lehet nézni a következőt:
Type: 40A1UFOC itt a szám a képátló a második betű pedig a panelt jelöli
A: Samsung
D: CMO
L: AUO
I: CPT ( Chungwa Picture Tubes)Nem én találtam ki mások állítják...
-
-
nickwaren
tag
válasz Szotyi25 #40579 üzenetére
Én is a Tecsóban vettem az LE32B530-amat, rendes Samsung garit adnak rá, regisztráltam is a tv-t az oldalukon,meg is kaptam a +2 hónapot.Szerintem ezzel jól járnál, szép a képe tv adás közben is, és RGB kábellel összekötve még monitornak is jó 1920x1080-as felbontásban.
-
melandri
tag
Aki már mászkált a samu szervizmenüjében(nem sok ember van ) nézze már meg legyen szíves ezt a belső adatot (Type: )és a külső jelölést is!!!
thx
-
VGYke
addikt
TV mkv lejátszással, illetve mkv manipulálással kapcsolatban írok néhány sort azon abszolút hozzá nem értő társaimnak, akik nulláról kezdik ezt, mint én 2 napja.
Alap probléma, a (Samsung) TV média lejátszója elég kezdetleges, nem játsza le az mkv DTS hangját, stb. Célszerű a meglévő mkv filmeket átszerkeszteni és "lebutítani" a TV média lejátszójának képességeihez.
Két programra lesz szükség:
1. mkvtoolnix, amivel az mkv-ból a felesleges hangsávok, feliratok eltávolíthatók, illetve magyar felirat, vagy AC3 hang hozzáadható. A program telepíthető bárhová (nem érzékeny a könyvtár nevére = lásd 2.) és egyszerű feladatokhoz nem kell konfigurálni. Legegyszerűbb működtetése: mkvmerge GUI-t elindítva, "Input" fület választva, az "Input files" keretbe bele kell húzni egérrel az mkv-t (mazohisták az "add" gombbal csinálják ugyan ezt!). Az alatta lévő "Tracks ..." keretben megjelenik hogy mit tartalmaz az mkv. Amire nincs szükség, pipa ki.
AC3 hang, vagy felirat hozzáadása: "Input" keretbe behúzni a szükséges fájlt, "Tracks..." keretben bepipálni (mondjuk ha behúzzuk, alapból be lesz pipálva).
Alul az "Output filename" mezőben meg lehet adni az uj fájl helyét, nevét.
Alul bal oldalt: "Start muxing". Kezdőknek mint én, kb. ennyi.
2. Popcorn MKV Audio Converter. Ez az mkv fájlban lévő DTS hangot konvertálja át AC3-ra!
Érdemes HELP-nek letölteni a megadott lapon található első két képet úgy, hogy katt rá és nagyítva menteni (a 3.kép ua. mint 2.kép)
A letöltött fájl tömörített és nem kell telepíteni. Az "mkvaudio.rar-t" ki kell tömöríteni egy olyan könyvtárba, ami nem tartalmaz ékezetes és speciális karaktereket.
Figyelem: a program nagyon érzékeny a könyvtár nevére és ez érvényes a mentési útvonalra is!
Ha kitömöríted, kapsz egy "AudioConverter.exe" fájlt és egy "programok" könyvtárat. Exet-t elindítva, konfigurálni kell, a helpként letöltött képek szerint.
Először a jobb fent található, hangra vonatkozó részt érdemes kipipálgatni, a help kép szerint.
Aztán ezután az egyes komponensek elérési útvonalát kell megadni, de értelemszerűen. Pl. "MKV tools", "Individual locations" alatt nem az 1. pontban telepített elérési utat kell megadni, hanem a kitömörítés után kapott "programok" könyvtárban kell turkálni és minden megtalálható ott! Legalább is nekem így működött korrektül. Elérési utak megadásánál a felső "MKV Tools", "Audio Tools1", stb. mindég ugrál, a help képek szerint érdemes ellenőrizni, hogy minden szükséges elérési útvonalat megadtál-e.
Ezek után a "File specification" alatt, "Source File" mellett meg kell adni a konvertálandó mkv-t és alatta a "Target File" mellett a konvertált mkv nevét és elérési útját. Mindenhol (könyvtár, fájl nevek) érvényes az, hogy az ékezeteket útálja!
"RUN" és végezni fogja a dolgát, az mkv-ban lévő DTS-ből, AC3 lesz!Nos, idáig jutottam, remélem 2 hét múlva már érteni is fogok a ismertetett progikhoz
[ Szerkesztve ]
kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
tupacamaru
veterán
válasz melandri #40589 üzenetére
40A6AF0C:SQ02 LE40B550A5WXXH
Én most találkoztam olyannal hogy nem játsza le az .mkv fájlt nem támogatott videó adat hibával. Lehet hogy meg kellene próbálni újra kódolni a videó adatot.
[ Szerkesztve ]
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
-
Attiba
tag
válasz Scoobyka #40547 üzenetére
Ez több mint valószínű, hogy így van.
Ahogy korábban már írtam, ez a szürkésedés, kékesedés nálam is előfordul, de gyorsan ellenőriztem a fekete színű "teszt" képpel, s nálam rendben volt. a Fekete az korom fekete volt/van, s remélhetőleg lesz is. A Panel: AA01-es 32B650T2W-ről van szóIphone 16 Pro, Apple Watch Series 10, Airpods Pro 2, Samsung 55QN95B,
Aktív témák
Hirdetés
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- Öregszem
- Portfolio Performance - befektetések nyomonkövetése
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Ukrajnai háború
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Farming Simulator 25