Hirdetés

Hirdetés

Aktív témák

  • Capella

    senior tag

    No emberek. Egyszer már írtam olyat, hogy inkább csak nyugodtan szeretnék már tévézni, mint a hibákat csócsálni. Még itt lesz egy szösszenet, felületes tapasztalat tőlem, bár az is lehet, hogy nem utoljára.
    De valahogy most már leveszem a kezem a Philips milyen qrva jó tévé vonulatról, ha eddig egyáltalán rajta volt.
    Biztosan jó tévé, és meg is jelenít mindent, egyesek szerint nagyon is, de számomra talán éppen ez a baj és ezért is nézhetetlen hosszú távon. Bennem volna a hiba? ;)
    Talán elhamarkodottság egyetlen fajta műsorforrásból ítélni pár pillnat alatt, vagy már túlságosan megszoktam a "silány" és egyúttal felesleges rossz információktól mentesebb pasztelles képet, vagy mindig is ehhez vonzódtam, de a 42PES001 most végleg betette a kaput, és lehet hogy örülhetek, mert nem az lett.
    A történet. Hűtőgép ügyben éppen mennem kellett a boltba, és ottjártamban vetettem néhány pillantást a PES001-re. Most is egy NatGeo.HD felvétel ment, ami nem volt a legszuperebb, nyugodtan mondhatom kissé SD-s beütésűnek is a tömörítés miatt. Első blikkre a kép elég jónak tűnik. Olyan másfél méternél nem nagyon tudtam messzebb menni a másik sor miatt. Ez már majdnem tévénézési távolság, de figyelmesebben nézve annyira zavartak azok az izgő-mozgó, zizis vagy milyen, de nem éles képrészletek, amik ráadásul állandóan változtak. Látszik, hogy a technika folyamatosan dolgozik rajta, inkább kevesebb, mint sok sikerrel.
    Jó, ez biztos egy ilyen felvétel. Meg a beállítások. Meg biztosan a Natural HD be volt kapcsolva mondja mindjárt bigdigit. Akkor meg minek teszik bele, ha ennyire ártalmas? :F
    Tippem szerint kikapcsolva sem lett volna élesebb, ami nem az, csak nem változott volna folyamatosan. Vagy nem értek hozzá.
    Sonyk a közvetlen környéken nem voltak, és azokon más adás is ment. Ezt csak azért mondom, mert a többi tévé, ami ugyanazt a műsort adta (LG, Samsung, Toshiba) a Sony tévénél nemrégen emlegetett mosottabb, pasztellesebb képet nyújtott PES001-hez képest. Mind másképp persze, de valahogy a PES001-nél nekem mégis nézhetőbben.
    Lehet, hogy a PES001 jobb tévé, jobb műsorral nemcsak első blikkre van jó képe, de én nem a műsor hibáit akarom felnagyítani egy baromi élethű képminőséggel, hanem élvezni az ilyen vagy olyan műsort.
    Az meg nekem pasztellben, ha ez rá a legjobb szó, sokkal inkább bejön.
    Lehet, hogy bennem van a hiba, mert 4:3-os képaránynál is elütök az átlagtól. ;) Úgyhogy nyugodtan ide lőjetek. :DDD

    Ja, és a lapos alumínium távirányítóját is láttam. Azt tényleg irigylem. :D

Aktív témák