- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Samsung LCD és LED TV-k
- ZIDOO médialejátszók
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Bluetooth hangszórók
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Házimozi belépő szinten
Aktív témák
-
szbalogh
addikt
Szasztok!
Miért jobb a DVI-D mint a D-Sub?
Én a TV-t (ezeréves orion CRT 48cm a képátlója) akarnám leváltani 22"-os monitorral. A Samsung nagyon tetszik, de kell e DVI?Köszi a felvilágosításért
Nick: HE_Storm
-
hdman
őstag
válasz szbalogh #24302 üzenetére
Azért jobb a DVI, mert az digitális jelet továbbít, A D-sub meg analógot! A képalkotás szempontjából nem mindegy. Szinte már mindegyik újabb monitoron van DVI, szóval lassan keresni kell a DVI nélkülit
Szerk:
DVI-D kábelekkel hozzák létre a digitális videoforrások és a digitális bemenetű LCD-monitorok közötti kapcsolatot. Ez gyorsabb átvitelt és jobb minőségű képet eredményez, mint az analóg VGA szabvány. Minden grafikus kártya ugyanis először digitális videojelet hoz létre, amelyet a VGA-portnál analóggá alakít át. Ezután az analóg jel eljut a modern monitorhoz, ahol visszaalakul digitális jellé. A DVI-D kiiktatja az analógra való át-, illetve az onnan való visszaalakítási eljárást, ezzel javítja a kapcsolat minőségét a forrás és a kijelző között.
[ Szerkesztve ]
Sopron city :)
-
hdman
őstag
Érdekes dolog ez az SX03. A multkor is furcsálltam,hogy alig találtam valamit róla a neten.
Igaz, egy másik Tv-nél, de ott ezt írták:
Nur beim M86 wurde von 10bit auf 8bit gewechselt mit SS und SX Serien. (hifi-forum.de)
Még ezt találtam,bár már a multkor is linkeltem:
[link]Sopron city :)
-
hattorihanzo
aktív tag
DVI-D kábelekkel hozzák létre a digitális videoforrások és a digitális bemenetű LCD-monitorok közötti kapcsolatot. Ez gyorsabb átvitelt és jobb minőségű képet eredményez, mint az analóg VGA szabvány. Minden grafikus kártya ugyanis először digitális videojelet hoz létre, amelyet a VGA-portnál analóggá alakít át. Ezután az analóg jel eljut a modern monitorhoz, ahol visszaalakul digitális jellé. A DVI-D kiiktatja az analógra való át-, illetve az onnan való visszaalakítási eljárást, ezzel javítja a kapcsolat minőségét a forrás és a kijelző között.
Ez tiszta és világos beszéd.
Akkor VGA-ról valóban vissza lehet alakítani DVI, tehát digitális jellé, egy egyszerű átalakítóval? Amit utána HDMI-re alakítható? Mi lesz szegény jellel ennyi alakítgatás után?
A Dell ugyanis forgalmaz egy VGA-->DVI átalakító kábeldarabkát, csak eddig nem hittem benne. Akkor nem kéne óriási költségekbe vernem magam, ha működne.
De létezik egy dokkoló állomás is a géphez, azon már van DVI kimenet, és az már lehet, hogy jobb lenne, mert valószínű, hogy még analóggá alakítás elött kilopják a gépből a digitális jelet? Végül is az már 10 körül kapható néha.VGA-n este kipróbáltam, de bármilyen felbontást állítok be, csak a képernyő közepén lesz képem átskálázás nélkül, szerintem nem fogad nagyobb jelet VGA-n.
-
hattorihanzo
aktív tag
válasz hattorihanzo #24311 üzenetére
Na szóval, úgy néz ki, hogy lesz egy dokkolóm, DVI kimenettel. Akkor nem lesz másra szükségem, csak egy adapterre és egy kábelre? Egy ilyen adapter ( DVI--> HDMI ) hogy néz ki, be lehet csatlakoztatni a DVI kimenetbe, vagy kell egy DVI kábel is és aztán egy HDMI ?
-
hdman
őstag
válasz hattorihanzo #24311 üzenetére
hattorihanzo: Hát nem lennék a jel helyében,az biztos Ehhez annyira nem értek,majd jön valaki okosabb és elmagyarázza. De szerintem biztos nem tesz jót a jelnek,hogy ennyire alakitgatva van. Főleg ez az állandó analóg-digitális változtatás...
MOD: létezik DVI-HDMI kábel is,pont az ilyen esetekre!
tothl: nem is azért mondtam,csak érdekességképpen szúrtam be!
a000:
[ Szerkesztve ]
Sopron city :)
-
hattorihanzo
aktív tag
létezik DVI-HDMI kábel is,pont az ilyen esetekre
Akkor a dokkolóval járok a legjobban elvileg, ugye? A gép alján van egy hosszú nagyon sok érintkezős csatlakozó a dokkolónak, Amit írtál, hogy a videókártya minden esetben digitális jelet hoz létre, ha ez igaz, és a dokkolóra ezt a jelet viszik, akkor azzal a kábellel, amit ajánlottál már sinen is vagyok?
-
Yahhher
aktív tag
-
a000
őstag
656-nál szerviz menübe hogy kell belépni? mert tudom mit kell nyomni:info - menu - mute - power. de hiába nyomom nem lép bele. valamilyen sorrendben kell nyomni? vagy egymás után? vagy egyszerre vagy hogy?
köszisikerült!!!
tothl: T-AMBPEUMD-1020.1 a középső, akkor gyárilag ez volt rajta?!
[ Szerkesztve ]
-
hattorihanzo
aktív tag
Egy újabb gond vagy inkább kérdés, hogy gond e még ma is, mert ez egy 2006-os gondolat, az MPEG4 players fórumából Eman-tól:
2. HDMi (HDCP) - a HDCP engedélyez és korlátoz.
részletezve:
1. azért van 1366x768, mert a VGA (azaz D-sub)-on PC-vel összekötve legyen 1024x768 (elég égő lenne 800x600-on játszani), kell a 16:9 felbontás a videók miatt, ezért jön ki egy fura kényszeredett arány: 1366x768. Ebőől jön a 2. pont is (ezt ezért írtam le)
2. a HDMI- a HDCP (High Definition Content Protection) tehát a szabványos, hivatalos HD anyagok védelme.
A bejövő jelről megvizsgálja, h "eredeti"-e. Ezalatt azt értem, h (majd) egy HD képes asztali HD-DVD vagy Blu-Ray játékossal lejátszott eredeti anyag képét 1280x720-ban képes lesz visszaadni (ezeknél a Samsungoknál 1280x720 a javasolt HD felbontás, tehát nem tuti, h az 1920x1080-at - 1366x768-ra -lekonvertálással tudni fogja)
A D-subon azért megy, mert ott nincs semmi ilyesfajta védelem.
A HDMi-n a HDCP csökönyös. Azt írod, h a Powerstrip nem engedi; - én is ezen gondolkoztam pusztán elméletileg minap- lehet, h a beállításokban mégis van vmi trükközés vagy egy újabb Powerstrip meg tudja buherálni szoftveresen a HDCP-t)
Ezek szerint a HDCP CSAK az 1280x720-at engedi (nagyobbat nem, mert a downconvert lehet, h nem megy.) Az 1366x768 NEM HDTV felbontási szabvány. (Csak azért van, h menjen a PC-vel D-SUB-on az 1024x768, meg a videózós 16:9 miatt 1366 pixel a szélesség, így visszakanyarodtunk az elejére)
A lényeg: nem akarják engedni, h PC-ről akármilyen anyag, akármilyen felbontásban menjen a HDTV-re.
Az Nvidia - úgy olvastam - most fejleszti (talán pont ezért) a HDTV kompatibilis videókártyáját.
Egy sovány vigasz: A 6-800ezres Philips full HDTV (1920x1080-as) LCD TV csak 1024x768-at tud (PC DVI-DVI összekötés), te még örülhetsz az 1280x720-nak!!!Szóval, ez lehet e gond, mert ekkor nem veszek dokkolót sem.
[ Szerkesztve ]
-
hattorihanzo
aktív tag
Ha rám hallgatsz, azt veszed, amelyiknek jobban tetszik a képe a vásárláskor.
Minden bizonnyal otthon soha nem fogsz mellé tenni egy másikat, így nem fogod azt nézni, melyiknek jobb a képe vagyis nem fogod bánni a döntésedet. Drasztikus különbségek hasonló árú készülékek között szerintem nincsenek. -
hattorihanzo
aktív tag
válasz hattorihanzo #24323 üzenetére
A kérdés leegyszerűsítve tehát így szól:
A HDCP (High Definition Content Protection) meghiúsíthatja e valóban ( a mai tv-ken ) a HD anyagok teljes felbontásban történő megjelenítését amennyiben az számítógépről érkezik DVI-HDMI kábelen keresztül?
-
DigitXT
nagyúr
válasz hattorihanzo #24327 üzenetére
Ha a forrás egy eredeti Blu-Ray lemez, akkor igen, ha nem az, akkor nem.
-
hdmi
tag
válasz Tibiajax #24292 üzenetére
Szia Tibiajax, teljesen igazad van, ezért menjél föl az sg.hu-ra az LCD/Plazma fórumra, és mikor megfelelően tájékozott vagy és megszerzed a megfelelő szakmai tudást, akkor gyere vissza, és utána írjál. Köszi.
sg.hu "sg-n 3-an is belefutottak, de ha nem hiszed, hivd fel a sharp szervizet.
mindenki a megmentõ szoft-frissítésre vár ... "
[ Szerkesztve ]
a pénz nem boldogit, csak amit veszel belőle
-
Kenny88
tag
Sziasztok most vettem egy 32LG5000 LCD tv-t es ossze kotottem a Pc-vel HDMI kabelal es vettem meg egy HDMI-DVI atalakitott a VGA-hoz es nem ismerifel a tv a Pc!Valami beallitasi tanacsokat tudtok mondani?az a furcsa hogy ha a monitort lehuzom a VGA-rol ugy hogy a gep be van kapcsolva es radugom a Tv-t akkor van kep de az eszkozkezeloben eltunik a Monitor ressz egy szoval nem erzekeli, meg ha felbontast akkarok alitani akkor meg ki iraja TV-n hogy nics jel es vissza kell dugnom a Monitort.Esetleg a tv-n kell allitani valmit??
-
Bzzz
senior tag
Sziasztok!
Remélem hogy jó topicba írok. Az újonnan vett LCD TV-nket szeretném összekötni a számítógépemmel. A tv-n van HDMI, a videókártyán pedig csak DVI. A kérdésem vegyek akkor csak olyan kábelt aminek mindkettő vége DVI és azt kössem össze, vagy pedig olyan kábelt célszerű venni ,amelyiknek az egyik vége DVI és a másik HDMI-s (mert olyan kábelet is láttam). Melyik et célszerű ,jobb lesz a képminőség, kevesebb a képzaj vagy akármi...''Az amit a Világon szeretetnek hívunk, csupán önközpontú vágy arra, hogy élvezzük a szeretett tárgyat.Tehát hogy valakit szeretünk vagy nem, pusztán attól függ: Kielégíti-e az adott igényeinket vagy sem?''
-
richa
csendes tag
Sziasztok!
200 ezer Magyar Forintom lenne egy lcdtvre, szeretném hogy legalább 40"os legyen és fullHDs.
Tudtok vmi jót ajánlani?Találtam egy ilyet: Samsung LE40A551, szerintetek?
-
Steve-0
őstag
hi allz, egyik haverom LCD-TV-t akar venni max. 50e szánna rá.
Ezeket találtuk:
Samsung LE-19R71B
képernyő formátum: 16:9
- képátló: 48 cm, 19"
- felbontás: 1440 x 900 pixel
- HD ready
- kontrasztarány: 500:1
- fényerő: 300 cd/m2
- reakcióidő: 8 ms47e
Meg még ezt:
Hanns.G HT11
- képernyőformátum: 4:3
- képátló: 48 cm, 19"
- felbontás: 1280 x 1024 pixel
- HD ready
- kontrasztarány: 1000:1
- fényerő: 300 cd/m2
- reakcióidő: 5 ms44e
Csak TV-ként használná, szerintetek melyik jobb vétel a tulajdonságokból ítélve a Hanns-ra szavaznék (nem zavarná a 4:3 arány)
üdv.
-
cornfake
aktív tag
hello
msipr200 hdmin adja a kepet a tvre,es optikan vinnek le a hangot.
mukodik ez igy?
ugyanis a kep gyonyoru,de a hangot nem tudjuk kifejteni a tvbol a haziroziraI'm what's left, I'm what's right..
-
Hegyirabló
veterán
Jó estét kívánok!
Hosszas tépelődés után megszültem két tevét, a kettő közül fogom venni valamelyiket. Ezért most szeretnék véleményt és tanácsot kérni tőletek:
- LG 37LG 5500
- Sharp LC-37DH65EVárom a szíves véleményeket, pro és kontra, szívesen meghallgatok (olvasok) bárkit!
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
Matthew
őstag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni tőletek:
82cm-es LCD TV-t szeretnék venni 100 körül de inkább alatta. Mit ajánlanátok?
Főleg kábel TV nézésre lenne használva, nagy igényeim nincsenek is viszont láttam egy áruházban egy Samsung LE32A330 TV-t de ezen nagyon ronda volt a TV adás. A mellette lévő hasonló árkategóriájú készülékeknek szebb képe volt (talán Toshiba meg Panasonic volt).
Szóval létezik, hogy a 90-100k kategóriában ekkora különbségek vannak? A szívem a Samsung felé húz, külsőre tetszik, 3 év gari is van rájuk tudtommal.Előre is köszi a segítséget!
-
Whito
csendes tag
Sziasztok,
Nagyon szemezek Samu LCD tévékkel, főleg 7-es széria felett. Egy dolog miatt van csak fenntartásom, mégpedig az MPEG-2 tuner miatt. (Nem biztos, hogy szeretnék esetleges digitális vétel esetén STB-t használni)
Van olyan, hogy az ember vesz egy mpeg2 tuneres tévét és szerez valahonnan egy hozzá való MPEG-4 tunert, amit egy okos szerzíves bele tud szerelni ha kell? Tudom, hogy pl. Franciaországban MPEG-4 tunerrel árulják, mert ott kötelező ez, tehát a technológia adott. Ilyenről hallott valaki? Csinál valaki ilyet? Beszerezhető valahol ilyen tuner és akár beépíthető is? Esélytelen? -
veterán
válasz Hegyirabló #24339 üzenetére
én ma rendeltem meg az LG 37LG5000-est ami ugyan az mint az 5500 csak mpeg2-es tunerral ... szóval péntek szombat körül már tudok írni róla pár dolgot
-
Hegyirabló
veterán
Köszi, de a lényeg pont az mpeg-4, vagy neked az nem oszt?
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
hamiska
csendes tag
Boldogan olvasom hogy végre dicséritek az LG tv-t is.
Nekem is a 42LG6000 a befutó,bár szívesebben vennék 42LG7500-t,de már a beszállítók sem tudnak szerezni. -
gyuribá
csendes tag
Szia ! Hosszas vívódás után, az infók özönétől terhelve, most hoztam haza egy ilyet az euronicsból. Kompromisszumos megoldás nekem, mert az SD-je nem csúcs, de nem is nézhetetlen - de hangsúlyoznám, hogy ez szem és igény függő.
Amiért így döntöttem. :
-200ezer holnaptól ugyanott 210
-hologramos samsung gari
-abszolute ingyenes cetelem hitel 10x20ezer
-a hellohd 100 Ft-ért telepítí a műhold tányért és wincseszteres settopboxot
-félévig ingyen kapom a hd alapcsomagot + 1 hónapig HBOHD+MAX
-utána félévig már a rendes előfizetést kell fizetnem 4900/hó
-ezután dönthetek, megtartom vagy elvele -
veterán
válasz Hegyirabló #24345 üzenetére
néztem a 5000-es képét, s nekem teljesen jó ahoz, hogy a győzekét, maónikát, meg a többi remek műsort sdben nézzem pcre kötve nézem a sorozatokat, meg a filmeket ...
-
Hegyirabló
veterán
Tudod, én attól félek, hogy egyszer még meg fogom bánni, ha nem veszek most mpeg-4-eset.
-
Atla
senior tag
Ma voltam az Euronicsban és az eladó is megerösitette az álitásod,
miszerint belassul a menü!Neki is Sharp-ja van otthon,viszont ö ugy mondta h csak
akkor lassul be amikor a DunaHD-t nézi!Szóval a lényeg h én is majdnem beleszaladtam a készülékbe,de hála az irásodnak
nem ezt választottam!(#24349) Hegyirabló Én is ugy indultam ma el TV-t venni h MPEG-4 mindenképp kell,
,és a két kiválasztott TV-mböl sony w4000 és LG5500 egyiket se lehetett
kapni se MM se Euronics,ráadásul az MM-ben lévő árak,olyannyira felk..ták
az agyam h vettem egy Samsung37 A615-öst az Euronicsban 199kért![ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
- Facebook és Messenger
- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Overwatch 2
- Automata kávégépek
- PlayStation 5
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Politika
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest