- Milyen TV-t vegyek?
- Szabályosan kilőtt az AMD asztali piaci részesedése
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Mostantól biztosan nem kaphat modernebb AI lapkákat Kína a TSMC-től
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Notebook hibák
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ijk
nagyúr
válasz AxBattler #21529 üzenetére
110-ert/db vettem 3 éve a két öntöttvas egesteru feg konvektort, 250 k volt a komplett víz és gazszereles munkadij, ugy hogy főcsatlakozoig minden ki lett bontva a gazvezeteket kivéve. Most ezek a konvektorok 160k, munkadij os drágább lenne. Ariston bojler volt 70k, Hajdu hengeres még olcsóbb. Konyhába, fürdőszobába ment elektromos, télen havi 4 ezer sincs amit elvisznek.
Ha nincs szabályos kémény a tarsasban akkor felejtsd el a cirkot, inkább vegyél masik lakast, jobban jársz. Ha van kémény akkor el lehet rajta gondolkozni komfort miatt, de az ára felét sem fogja behozni az életben sem. Szigetelt tömbben meg nincs 10 fok különbség helyiségek között, főleg nem egy 50-60nm2 lakasban.
Höszivattyú meg nonszensz. Helyed sincs kültérit elhelyezni, de azon felül bent a tartalynak is kell, kompletten be kell csovezned a padlót, vagy fancoil radiátor. Az egész benyelne 4-6 milliót, úgy hogy egy ilyen lakás 30-at sem ér. Aztán a kültéri kompresszoranak van olyan zaja hogy simán leszedeti a szomszéd.[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
veterán
válasz AxBattler #21571 üzenetére
Nézd, azért csodát ne várj! Lehet a Normafán is új építésű kecót venni 4 milliós négyzetméteráron (nem vicc), ott nyilván kapsz prémium minőséget. Ez egy jó ár/érték arányú ház, ami persze kompromisszumot kér, de nyújt is dolgokat. Aki le tudja nyelni a Szerémi közelségét, ami amúgy előny is lehet, annak ez így príma. A zajterhelés mértéke kérdéses, mi sétáltunk tavaly erre asszonnyal, és nem tűnt problémásnak. A dunai panoráma amúgy nem rossz, engem a Csepel művek sem zavar. Nem messze lakunk tőle Albertfalván.
-
törölt tag
-
Stanlee
őstag
válasz AxBattler #21819 üzenetére
Baratnom belakna egy pillanat alatt novenyekkel. Amikor beszelgettunk arrol, hogy mi lenne koltozeskor a nagycsomo novenyes cuccaval, csak nevettunk, egy transitot bepakolnank csak folddel meg egyeb kertes cuccokkal
“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany
-
Eugene Roe
őstag
-
axioma
Topikgazda
válasz AxBattler #21978 üzenetére
Ebbol kb. egy mondattal ertek egyet: "Válasszunk olyan hitelajánlatot, ahol nem magasak a végtörlesztés költségei!" Persze en devians vagyok, ha most kene 20 evre eladosodnom akkor is valtozo kamatozasut vennek fel. Vagy olyan jelentosen olcsobb fixet, amibol olcso kiszallni... Penzugyileg, piaci alapon a _varhato_ felara a hosszabb tavra fixalt hitelnek nagyobb, mint a rovidnek. Persze ezt allami szabalyzok felulirhatjak... de akkor meg arra kell hivatkozni, nem arra hogy "jobb" a minel hosszabb fixalas.
-
axioma
Topikgazda
válasz AxBattler #21981 üzenetére
Ha nincs amibol ki lehet szallni _es_ jelentosen olcsobb [10% helyett 6%, as of 2022.10. mondjuk], akkor inkabb piaci, kamper nelkuli. Mert azert siman lehet 3 ev mulva 3-4%, mig aki 10% helyett belehegeszti maganak az olcsobb 7.2%-ot 20 evre, az nagyon csak latszolagosan jar jol. En csak arra utaltam ezzel, h ha akkorat torzit a fogyibarat cimke hogy a matematikai modell alatt adjak _es_ kulonosebben fajo dijak nelkul ki lehet szallni, akkor nyilvan nem lennek a penztarcam ellensege.
Szamok a kepzelet szulemenye, mielott valaki felhivna z figyelmemet hogy nem annyi.[ Szerkesztve ]
-
hurenzon
senior tag
válasz AxBattler #22085 üzenetére
Én tegnap beszéltem két helyi vállalkozóval ( Pest megye , agglomeráció ) , hogy nem mernek újba belekezdeni és nem vesznek új telket .
Kivárnak , hogy befejezzék , ami most van és kelljen el . Csak utána kezdenek újba . Pedig már több telekre tettek ajánlatot , amire csak szerződni kell , mert elfogadták . -
A Zéé
addikt
válasz AxBattler #22085 üzenetére
Ugyanez van nálunk is, és sajnos ugyanezt várjuk mi is. A saját projektjeim közül a megkezdett 3 épületet már befejezzük, és van egy szennyvíztelep, amit meg kell csinálni, de a következő 2x11 lakás egyelőre nem indul el. Nem tudjuk, hogy mennyiért lehetne megépíteni, emiatt azt sem tudjuk, hogy mennyiért lehetne eladni.
Most mindenki kivár, aztán majd nyár elején szépen elkezdik visszavonni a projekteket.Just a simple Lineman...
-
Mercutio_
félisten
válasz AxBattler #22094 üzenetére
A használt állapot miatti drágább hitellel (és kisebb felvehető hitelösszeggel) kérdés ki hajlandó belevágni egy drágább rezsiköltségű, kisebb presztízsű, válság esetén kevésbé értékálló vételbe
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Stanlee
őstag
válasz AxBattler #22094 üzenetére
Szerintem jelen helyzetben nem lesz jelentos arnovekedes a hasznalt piacon csak azert, mert nem epitenek ujat.
A keresleti oldalon azt is nezni kell, hogy mekkora resze arazodik ki az uj vasarloknak, mert a megnovekedett kamat es megelhetesi koltsegek miatt nem tudjak a torlesztot olyan szinten csokkenteni a vasarlok a futamido kihuzasaval, hogy azt tudjak is fizetni.
Megjelenik majd a masik oldalon a nyomas a stagflacio miatt is, amit a novekvo energiaarak okoznak. Ertsd nem lesz vagy csokken a termeles sok szektorban, novekvo munkanelkuliseg miatt orulsz neki, hiogy van munkahelyed, ill. majd nagyot nez mindenki, ha az energiahordozok (foldgaz es vill. energia) vegfelhasznaloi ara az olcso orosz fosszilis energiarol valo levalas miatt Mo-n 3-4x annyiba kerul, mint most.
Alapvetoen ez az egesz egy europai problema, ami meg 3-5 evig foglalkoztatni fog minket.
“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany
-
axioma
Topikgazda
válasz AxBattler #22174 üzenetére
Jogos, nem csak 24 eve, de en akkor voltam egyetemista, az maradt meg bennem ahogy a kolesztarsam 4 testver egyikekent az egyedul nevelo szolujetol vettek el az igeretet. Sajna az en korosztalyom a magyar fizetesi multjaval mar nem menne kint sokra mint nemsokara nyugdijas.
-
A Zéé
addikt
válasz AxBattler #22770 üzenetére
Alkalmazok, és alkalmaztam is napidíjas elszámolással jópár szakmát. Zalaegerszegen ma ~35000 Ft a szakmunkás, ha napidíjról beszélünk, és 2 évvel ezelőtt, amikor elköltöztem Budapestről, akkor Zeg-en drágább volt kb. minden szakma minden munkadíja. Ez mondjuk azóta változhatott is, ezért írtam a 40k-t.
De akkor legyen 50k/nap (ha ennél több, akkor költözök vissza, és beállok én is festőnek), még mindig benne vagyunk a 200k-ban.[ Szerkesztve ]
Just a simple Lineman...
-
updog
őstag
válasz AxBattler #22987 üzenetére
Én nem lennék biztos hogy jövőre csak 5-10% drágulás lesz. Nemrég beszélgettem ismerőssel, azt vetette fel (és tök jogosan), hogy előbb-utóbb vége a háborúnak, és egy fél országot újra kell majd építeni, na akkor lesz majd nyersanyaghiány és drágulás... elgondolkodtató.
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
-
őstag
válasz AxBattler #23047 üzenetére
Itt nálunk is közel van a szembe szomszéd a penthause és a legalsó lakót szoktam kint látni a többit szinte sosem . Engem nem zavar de ez ilyen .
Egyébként én is azt mondom az ember tud egy jó panelt venni akkor vegyen azt . Egyet anno én is találtam ami tetszett."Arms wide open, I stand alone I'm no hero and I'm not made of stone Right or wrong, I can hardly tell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side of hell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side, the righteous side of hell"
-
sakal83
addikt
válasz AxBattler #23100 üzenetére
Sajnos az is lejarhat ha nem tulajdonjog fenntartasos, es egy 600ftos euro vagy egy gazelzaras nem segitene a befejezesen sajnos (vis maior on) . Az eladason meg a 10%os alapkamaz nem segit. 80m ftot azert kevesen teljesitenek nem hitelbol.
Plusz tobb ismerosom mondta hogy nem viszik a lakasaikat, pedi 4 honapja meg licitek voltak ra.
[ Szerkesztve ]
-
j0k3r!
senior tag
válasz AxBattler #23102 üzenetére
"Never ask a barber if you need a haircut."
The saying "never ask a barber if he thinks you need a haircut" means "don't ask a person about their own activity, because they are in a conflict of interest and can only answer in one way".
some men just wanna watch the world burn...
-
axioma
Topikgazda
válasz AxBattler #23124 üzenetére
En csak programozo vagyok... es alacsonyabb aron lakasvasarlasban erdekelt, igy nalam se 0 a bias.
Most sztem recesszio elejen logikailag semmi nincs ami rovidtavon is meg hosszabban is jo, vszinu az alja korul eszkozvaltas adja a legkevesebb minuszt. Az ingatlan baromi konnyen sarcolhato es nagyon nem likvid foleg esesben, befektetes cellal nem vennek [lakhatas vagy munkaeszkoz - airbnb, ceg - persze kivetel].
De persze tevedtem mar nagyobbat is [dev.hitelek nem jok _mert_ euro-csatlakozas magas szinten rogzit, naiv voltam 2006-ban]. -
axioma
Topikgazda
válasz AxBattler #23128 üzenetére
Kerdes, most elore kell-e ennek barmelyik dontesi iranya eseten barmit tenni. Ha nem, a dontes halaszthato amikor tobb info lesz.
Megjegyzem, mar a felujitas se biztos hogy annyira fel evre elore tervezos. Igaz, hogy kisebb munkara, de par napon belul sikerult embert szerezni tuzepen keresztul, es egy masik is hivott ket nappal kesobb. Szerintem a nem oft-s munkak lemondasa anyagi okokbol elkezdodhetett, na meg az ujepitesueknel is behuztak a fekeket, allami beruhazasoknal plane... -
Drizzt
nagyúr
válasz AxBattler #23539 üzenetére
[Itt az egyik ingatlanos éppen ezzel a környékkel marketingelni/teszteli árazó szoftverét], de felújított állapotú panelekkel. 1M körül van a hirdetési átlagár. Felújítandó emlékeim szerint 700-750K-tól indul.
I am having fun staying poor.
-
Segal
veterán
válasz AxBattler #23891 üzenetére
dkj vagy pemáp. Ezekkel a megtakarítás témában szoktunk foglalkozni. Várunk odaát, ha vannak még kérdéseid ezügyben
Tel Elek: Írtam hogy nincs helyismeretem, csak a térképen láttam hogy közel van hozzá, de akkor ez pozitívum hogy csak a térképen van közel.
[ Szerkesztve ]
"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
axioma
Topikgazda
válasz AxBattler #23967 üzenetére
mar miert ne lenne? legalabbis normalis ugyved ['nem egy zsak krumplit veszel'] beadja az elso penzmozgasnal adasvetelnek, jogilag igy elonyos - szolni kell neki, h mas szempont van...
[B terv, azt ugy adni be hogy evfordulo elotti napig ervenyesitheto, es egybol legyen evfordulo utani napon 'uj']
de ugyved lehet jobban megoldja, en csak nemszakmabeli kutfobol alkottam...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Szabályosan kilőtt az AMD asztali piaci részesedése
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bíró: Zuckerberg nem felelős azért, amit a közösségi média a gyerekekkel tesz
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Az iPhone 15 volt a legkelendőbb készülék 2024 Q3-ban
- Ingatlanos topic!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- További aktív témák...
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- Hibátlan - INTEL Core i7-8700 LGA1151v2 dobozos CPU processzor
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5530 Laptop -80% 15,6" i9-8950HK 32/512 QUADRO P2000 4GB FHD IPS
- Apple Iphone 13 Pro - 256 GB (Space Grey)
- Komplett fénytechnika (Robotlámpa, stroboszkóp, vezérlő, állvány)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest