Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • sketchifun

    senior tag

    válasz föccer #78472 üzenetére

    Időben, pénzben?

    Pénzben a 800k még annyira nem is vészes. De ehhez sok mindent tudni kell.

    Falról csempe le. Bezsákol. Elhord az útból, többnyire le. Lépcsőn. Padlóról járólap fel, bezsákol, elhord hogy ne legyen útban. Aljzat beton/misung feltör, lehord. Jön a vizes, megcsinálja a PVC-t. Evvel egy nap elment.

    Itt el lehet dönteni, marad minden ahol van, vagy szétvéssük a betont. Persze hogy véssük. Hidegvíz, melegvíz mondjuk egy zuhanyhoz. Mosógépnek is kell, meg mosdó is lesz. Egy vizes manapság 25-30k/kiállás áron dolgozik. Tükör mellé konnektor, kapcsoló, tükör fölé lámpa, mosógépnek villany. 4 kiállás, betonba 7-8000/db. Lehet önteni az új aljzatbetont, amit persze fel is kell vinni. Legyen csak 5 centi, mert 5 centi szigetelés is bekerült alá. Meg persze háló. A villanyos és vizes még egy-egy napot elvitt. A betonozás mégegyet, szigeteléssel együtt. Ez már 4. A kőműves még nem megy sehova, simára vakolja a falakat, amire már lehet burkolni. Búcsúzóul egy aljzatkiegyenlítőt még kiönt. Mégegy nap. Juteszembe, padlófűtés? Már mindegy, lebetonoztuk. Ez eddig 5 nap.
    Jöhet a burkoló, elmolyol egy három napot, majd jön a festő. A menyezetre a tulaj nem akart spotokat, de pár helyen csak odacsapott a véső, meg repedezett is. Letakarja a burkolatot, majd legletteli a menyezetet. Becsapja maga után az ajtót. Jön másnap, megcsiszolja és lefesti, meg rendes ember, kitakarít maga után. Ez 10 nap. Jönnek a vizesek, felrakják a szerelvényeket, beállítjáj a hidromasszázs sarokkádat, és elbúcsúznak.

    Röpke 11 nap, és mindenki pont ráért, nem Józsika csinálta a vizet meg a villanyt mert érthozzá.

    A vízszigetelést kihagytam, nincs kartonozás, sem oldalt sem a menyezeten, nincs épített zuhany, nincs törülközőszárító radiátor, nem lett ajtó cserélve, villanybojler, gázcirkó nem lett babrálva, még csak le se kellett szedni, nem is volt, nemhogy újat felrakni, esetleg máshová.

    Gyerekek! Az a lényeg, hogy van pénz lóvéra! © Jakab Zoltán

Új hozzászólás Aktív témák