Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • macilaci78

    nagyúr

    válasz nandow #54621 üzenetére

    Mi 1×25 A-ről bővültünk 3×16 A-ra. Pár hete leírtam, hogy 32 A egy indukciós főzőlap+villanysütő kombónak önmagában is lehet kevés, ha mindent egyszerre teljes terheléssel használsz. Ritka, de nem lehetetlen. Na meg e mellett lehetnek egyéb fogyasztók is a lakásban. A mi 48 Amperünk is el tud fogyni a jelenleg meglévő fogyasztókkal is, de arra a felhasználásra rá kell készülni...
    A bővítésünk simán ment: a 3. emeleti lakásajtó mellett van az óra, az órához olyan bika kábel megy, hogy a 4-es metrónak is elég lenne.

    Panelhez nem értek. Az viszont tuti, hogy a kismegszakítótól a nagyfogyasztóig kell a vastag kábel lehetőleg toldás nélkül. Nekem ezek a fogyasztók külön kismegszakítón vannak. Azt mondod, az óra a földszinten van. A kismegszakítók hol vannak? Ha szerencséd van, az órától a lakásban lévő kismegszakítókig bika kábelek vannak és megvan a megfelelő darabszám a 3 fázishoz is. Ha nincs, akkor cumi. Villanyszerelő kell, aki a plombát is bonthatja.

    Egy fázisra akár 50 A-t is adhatnak, de ódckodik a szolgáltató tőle, ilyen áramerrősséget szeret elosztani több fázi között..

    Amúgy hülyeség, hogy az indukciós főzőlapnak 3 fázis kell. A főzőlap két fázisú, a kisebb és nagyobb zónák az egyiken, a közepesek a másikon. A harmadik fázis azért kell, hogy a többi nagy fogyasztót el tudd osztani nagyjából egyenletesen. A sütő mehet pl a 3. fázisra, egyik fázis konyha, másik fázis fürdőszoba, harmadik fázis a maradék. Például.

    Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

Új hozzászólás Aktív témák