Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Fire/SOUL/CD

    félisten

    Sziasztok!

    Megkértek, hogy segítsek gipszkarton festésében, ami önmagában nem lenne még gond, csak épp -sajnos- a szokásos dolog állt elő, azaz egy igen trehány brigád szerelte fel a gipszkartonokat és ebből adódóan máris nem olyan egyszerű a dolog. Szóval

    1. A gipszkarton teteje és a mennyezet közt több helyen 10-20mm-es "hézag" tátong, nem hinném, hogy ezt bármilyen hézagerősítővel meg tudnám fogatni. A karton nem ragasztva van a falra, hanem párnafára van felcsavarozva, azaz a fal és a karton belső fele közt is van jó pár centi. Így ilyen vastagságban képtelenség a mennyezet és a karton teteje közti hézagba "benntartani" bármilyen erős glettanyagot.
    Ha esetleg tudtok valami "csodaszer-t", akkor mondjátok meg mi az...
    (Jelenleg azt tartom kivitelezhetőnek, hogy hungarocell stukkóval megoldani..)

    2. Az egyik falra(gipszkartonra) tapétát szeretnének. VARIO-s a karton, ez esetben is kell hézagerősítő? Ha igen, akkor a tapétázás miatt nem kell az adott teljes gipszkartonfalat beglettelni? (Ezt csak azért kérdem, mert józan paraszti ésszel azt feltételezem(aztán ez esetben lehet, hogy rosszul), hogy akármilyen vékony is a hézagerősítő háló, de azért van egy kis vastagsága, plusz a glettanyag, ami takarja, szóval lesz egy kis szintkülönbség és ha esetleg pont oda jön ki a tapéta széle, akkor esetleg az látszani fog)
    (Persze ezen a falon is megvannak az 1.pontban említett "finom" hézagok, tapéta teteje sem loboghat a semmin, szóval a hézagokat valahogy meg kell szüntetni)

    Elnézést, ha másoknak egyértelmű dolgokat kérdezek, nem ez a szakmám, ezért nincs ilyen alap dolgokban sem infóm.

    [ Szerkesztve ]

    Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

Új hozzászólás Aktív témák