Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • .mf

    veterán

    válasz macilaci78 #124540 üzenetére

    Köszi a válaszokat!

    "Kettéosztást papíron is érdemes megcsinálni, külön helyrajzi számmal."

    Hivatalosan csak az összes tulajdonos beleegyezésével lehet - ez már a ház más ügyénél se sikerült, van, akiről azt se tudjuk, hol van.

    "Ha társasház, akkor a hőszivattyú kültéri egységének járj utána. SZMSZ, lakóközösség, helyi építési hatóság mit hogy enged meg."

    Nemrég úgy hallottam, hogy valakinél már van. Még utánajárok, annak is, hogy a kültérit hova és hogyan lehet elhelyezni, de ez alapján nem lehetetlen.

    Mezis: félreértesz, nem eladási szándékkal akarom felújítani. Eleve nem szeretném eladni, az egy last resort lenne, ha anyagilag nem érné meg felújítani, vagy ha jó áron tudnék belőle használtan is kiszállni, és jó áron tudnék újat venni. Jelen állapotában azonban csak mélyen értékén alul tudnám eladni, nem kapnék érte annyit, amennyiért egy normális helyen lévő lakást kapnék, nem, hogy egy ilyen jó helyen lévőt - akkor inkább felújíttatom és lakok benne.

    A másik részét tapasztaltam: az egyik felettem lévő lakást is megvették, egy háromnegyed évig vagy évig újították fel, majd egyből eladták, aztán a következő vevő még egy háromnegyed évet alakította át, mielőtt továbbadta...

    Zéé: ld két bekezdéssel feljebb, ha most mélyen áron alul elkótyavetyélném, abból nem kapnék feleekkora lakást sem jó helyen. Ez pedig tényleg nagyon jó helyen van (Gellért tértől nem messze: metró, buszok, villamosok, egyetemek, Gellért-hegy).
    A 300k/m2 biztos, nem sok egy kicsit? 7-800k/m2-nek írják még a pár hónappal ezelőtti cikkek is a környék lakásárait. Gáz nem lesz (valószínűleg), villany már volt felújítva, ott már csak a hőszivattyúhoz és sütőhöz kell extra vezeték, pár vízvezeték és fürdőszoba-felújítás is volt már (bár ott kell még átalakítás) - fűtés, padló, nyílászáró-csere, festés, pár új bútor, ennyi van tervben.
    A házban szinte folyamatosan felújít valaki... alattam, felettem is volt, sőt, alattam airbnb is volt, hétköznap hajnal 4-kor részegen óbégatva hazaesőkkel is, úgyhogy bekaphassák, ha én is tűrtem eddig, akkor most ők is. A lakás végében alattam-felettem-mellettem senki nincs, az kevésbé fog másokat zavarni, a többiek csak a lakás másik felének felújítását fogják szívni.

    Ha viszont tényleg ennyire sok a felújítás, akkor még meggondolom, nem jobb-e költözni. Ami azért is szívás, mert egekben az újépítésű / felújított lakás árak, én pedig gyerektelen egyedülállóként semmi kedvezményre nem vagyok jogosult...

    Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/

Új hozzászólás Aktív témák