Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • tothjozsi96

    addikt

    Sziasztok!

    Tetővel kapcsolatos kérdésem lenne, ősszel szigeteltem a födémet, minimális légmozgás van. Előjáróban annyit hogy a padlásfeljáró helyiségben teregetjük ki a ruhákat, a padlásfeljáró ajtó még egy ideiglenes ilyen lécekből összetákolt ajtó, tehát a pára ott feltud menni, a falak nem is penészesek pedig jóval hidegebb van ebben a helyiségben, ebből is gondolom felfele távozik a pára. Ami az érdekes, 3-4 szarufán penész szerű dolgot látok, de amit nem értek, kézzel letudom törölni teljesen ezeket a foltokat-pöttyöket. A födémre minőségi párazáró fólia került, Dörken Delta-Dawi GP, megvettem az összes rendszerelemet, ragasztót, mindent. Az érdekes az, hogy nem a padlásfeljáró ajtaja felett látom a szarufákon ezt, hanem a tető pont ellentétes oldalán.

    Csináltam egy előtte és utána képet is, kétszer végig húztam rajta a seprűt, lejött.
    Illetve egy rövid videót is készítettem, az ujjammal letudom húzni a fa felületéről ezt az akármit, szerintetek ez penész vagy mi ez?

    Azért nem értem az egészet mert ahogy írtam is, párazárás megoldott, igaz hogy a tetőszellőzése nem olyan hogy átfúj rajta a szél, de van egy minimális légmozgás, pókhálók mozognak. Láttam anno fényképeket arról milyen az amikor kondenzáció alakul ki és az kicsapódik a tetőfólián, kép - kép

    Nálam ilyesmi egyáltalán nem látszik, nincs ilyen nedvességre utaló nyom, semmi, csak ezek a foltok ami elsőre penésznek tűnik, de az normális hogy az ujjammal letudom törölni és teljesen eltűnik a felületről?

Új hozzászólás Aktív témák