Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • emre

    veterán

    válasz Winne #112978 üzenetére

    A 25% megújuló energiához:

    a 2021. június 30. napja utáni használatbavétel esetén kell megfelelnie a közel nulla energiaigénynek. Vagyis az építtetők kaptak fél év haladékot.

    A módosítás egy másik pontos része, hogy a 25 százalékos megújuló-részarány kiváltható lesz megfelelő energiahatékonysággal. „Abban az esetben, ha a (…) kötelező alternatív rendszerek vizsgálata szerint a műszaki, gazdasági feltételek a (…) minimális megújuló energia részarány teljesítésére nem adottak, a minimális megújuló energiára vonatkozó követelmény megnövelt energiahatékonysággal is teljesíthető.” Ez azt jelenti, hogy egy lakó- vagy szállás jellegű épület összesített energetikai jellemző követelményértéke négyzetméterenként és évenként nem lehet több 76 kWh-nál. Ebbe a világítási energiaigény nem számolandó bele. Ha az épületet hűtik is, ugyancsak évenként és négyzetméterenként ez az érték mindhárom típus esetében 10 kWh-val növelhető.

    forrás

    Szerintem el kellene beszélgetned egy épületgépész mérnökkel. Ha még nem késő.
    Elviszed hozzá a tervrajzokat, utánanéz a hőveszteségeknek, szellőztetésnek, számol egy energiaigényt és javaslatot tesz fűtési megoldásra.

    [ Szerkesztve ]

    A stabil diktatúra ugyanúgy társadalmi alku eredménye, mint a stabil demokrácia, csak az alku logikája más.

Új hozzászólás Aktív témák