- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung LCD és LED TV-k
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Apple asztali gépek
Új hozzászólás Aktív témák
-
jézusom
addikt
válasz #89309696 #32700 üzenetére
szvsz a lamb&rice-ok jók ha nem csak bárány ízű. Nálunk amit az offline boltban rám akartam sózni valami német sport táp az csak feliratban volt lamb@rice de az összetétel nem... Az ilyen sok összetevős hüvelyes hulladékok rohadt drágák. Kacsa-rízs tápot is vettem néha az mondjuk jó sok fehérje, de szintén drága. Általában brit care, vagy prémium, hiába nézegetem mindig, nem találok jobbat.
-
törölt tag
válasz jézusom #32701 üzenetére
Csak halasat esznek. A Britnek a Care salmon&potato ami szóba jöhetne. Viszont én ezt visszalépésnek érzem egy N&D-ről, még ha csak kicsit is. 20000Ft/12Kg árig mehet.
Majdnem minden szóba jön, az Orijen/Acana, Timberwolf, Wolfsblut és 1-2 kevésbé ismert felső-felsőkategóriás tápon kívül amik kiesnek az áruk miatt. Kivéve az Acana wild coast, csak abban meg zavar a 20% zab, különben azt venném.Minden tápban lesz hígítás, mert 50 ezerről indulnának a zsákok árai, de ha már választanom kell akkor inkább hüvelyes/tök legyen és ne rizs, krumpli, zab. Mondjuk így nem sok választás maradt, maradna az N&D és a Carnilove. Ez viszont tök ugyanaz, talán az N&D hangyányit jobb.
-
jézusom
addikt
válasz #89309696 #32702 üzenetére
Hát ne haragudj, de a rízs,zab ezerszer jobb, mint bármilyen hüvelyes. Nem egy kategória, mert a hüvelyest a fehérje miatt teszik bele, mivel olcsóbb mint a hús. Az is igaz, hogy szénhidrát nem nagyon kell a kutyának, de inkább adok rízst, vagy zabot mert gluténmentesek. Meg ugye búza/tészta helyett.
Az más kérdés, hogy ebben az N&D-ben teljesen korrektül ott van, hogy borsó keményítő, ami nem baj, szénhidrát forrás, elvileg allergén mentes is lehetne! De pl az acanában nem írják oda, és az egyértelmű hús helyettesítés...
Most nézem lazacos brit freshben is van csírke
[ Szerkesztve ]
-
Kobe
veterán
Tapugyben szeretnek tanacsot
Kb majdnem 7 honapos kistestu kutya (tacsko / beagle mix), egyelore megevett mindent amit eleraktak, mert iszonyat ki vokt eheztetve, igy ami hetvegi bevasarlasnal a kosarba kerult, kb azt kapta.
Most erte el kb a normal sulyat 6.5 kilonal es mivel mar nem igenyel akkora kajamenyiseget + kezdi a bezabalas helyett a kutya is figyelni mit eszik, valtanek valami normalisabbraKora miatt nedves / szaraz tapot is kap, naponta 2x.
Mivel lenne erdemes probalkozni, ami jo osszetetelu es normalis aron megy?
(nem igazan vagyok ennek a kutyakenyeztetos oruletnek a hive amivel a tipik szingli 30+ franciabulldogos holgyikeknek 1000-1500 er elmarketingelik a 3-400gos tescos konzerv minosegu cuccot, inkabb tenyleg a jo ar/ertek aranyu es osszetetelu cuccok erdekelnek) -
törölt tag
Konzervből ugyanazt a minőséget adni, mint tápból 3-4x ártöbblet. Konzervet heti 1-2 alkalommal érdemes adni. És akkor a megspórolt pénzből lehet emelni a tápminőségen ami lényegesebb.
1000Ft/Kg körül kezdődnek a jobbak. Ne legyen benne kukorica és a felsorolás legelső eleme hússal kezdődjön. Ez a kiindulás, utána lehet még variálni a fennmaradó tápok közül, hogy melyik jobb ezen ársávon belül. -
Kobe
veterán
válasz jézusom #32705 üzenetére
igazából lövésem sincs (és szerintem még a kutya sem tudja), hogy pontosan melyiket szereti, ezért inkább kisebb egységeket próbálgatnék, 1-3kgos kiszerelés
De ahogy néztem, nem nagyon van olyan hely ahol mindegyik fajtát árusítanék, márkánként külön webshopról rendelni meg szívás - ha jól láttam mindegyikre külön webshop ajánlott....fressnapfban totw vagy acana, brit cuccokat árulnak ?
-
törölt tag
Fressnapfban csak a sajátmárkásai vannak, meg 1-2 alsó-középkategóriás cucc a külsősöktől (Pedigree, Dog chow stb.).
A sajátjai közül a Real nature vehető (wilderness, crafted choice, country, classic), ezek a legdrágábbak a boltban. Alatta a Select gold meg a Premiere ami jó még.Ugyanezekből van konzerv is, illetve az Animonda mint külsős konzerv is jelen van, azok olcsóbbak.
A gyártók saját webshopjait érdemes hanyagolni, mert tőlük csak akkor kapsz kedvezményt, ha egy raklappal veszel, zsákos ár az drága. A nagyobb boltok mivel megveszik raklapszám így olcsóbban tudják adni, vagy külföldről hozzák be külföldi áfával (elterjedt a szlovákból/románból/lengyelből árusítás, mind legális természetesen).
Nagyobbak közül petissimo, petnet, zooplus, abczoo, esetleg alphazoo, vagy az acanashop is árul 1-2 egyéb márkát.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Az 1 kilós próbazsák mindenkinél drága, azt csak egyszer kell megvenni a kipróbálás idejére. Utána ha jó meg kell venni a nagyobb zsákot, akkor is ha kicsi a kutya. 4-6 hetet simán kibírnak a felnyitott zsákok nyáron is, csak jól vissza kell zárni kinyomva a levegőt belőle nagyjából, meg mikor etetve van akkor minél rövidebb ideig nyitva hagyni.
Azt még elfelejtettem, hogy ezen a középkategóriás szinten táncolva sok gyártónál a hús ára meghatározza a táp összetételét, tehát simán lehet egy bárányos rizzsel, egy marhásba viszont már kerülhet rizs és kukorica is egy márkán belül, szóval mindig meg kell nézni a tényleges zsákot, mert márkán belül szinteződnek a minőségek/összetételek.
Select goldnál van ilyen pl., de a Cibaunál is, meg sok mindenkinél. -
Siriusb
veterán
Na most kezd elegem lenni!!!
Kimentem sétálni a kutyával és az utcán hátulról egy udvarból kiszökött kutya megtámadott minket. Nyilvánvalóan vadászott, mert az én kutyám hátának támadt és a gerince mellett felsértette a bőrt egy darabon a fogaival.
Visszamentem kutya nélkül, hogy megbeszéljem a helyzetet, cigányputri jellegű porta, csengő nincs, redőny lent, kiabálásra nem jöttek elő, kutya ismét kerítésen belül. Nem szívesen tennék bejelentést, mert nem olyan vagyok, de ez most piszkosul felbosszantott. És az idegesít, hogy mi van, ha legközelebb egy totyogó kisgyereket néz prédának és azt kapja el? Most megakadályoztam, hogy másodszor is támadjon, de ha ez másnak nem sikerül?! -
Micsurin
nagyúr
-
Siriusb
veterán
válasz philoxenia #32713 üzenetére
Életemben egyszer harapott meg kutya sok-sok évvel ezelőtt, szintén udvarról jött ki. Háziak nem reagáltak, szomszéddal sikerült beszélnem, aki elmondta, hogy alkoholisták laknak ott. Utána elmentem a rendőrségre, hogy segítséget kérjek az oltási könyv (ha van) megszerzésében, mert nem igazán akartam veszettség elleni oltást kapni. 1-2 óra várakozás után még kimentem a járőrökkel egy betöréshez és utána vittek el a támadás helyszínére. Ott is elment egy kis idő, amire előjöttek a háziak. Aztán még elvittek az SZTK-ba, két rendőr által közrefogva sétáltam, emberek kiguvadt szemekkel sasoltak a váróban, vajon milyen nehézfiút fogtak?
-
jézusom
addikt
válasz Siriusb #32714 üzenetére
Lehet nyomni a feljelentést, olyan alapon, hogy rossz körülmények közt van a kutya. Ha nincs oltási könyv, chip, jár a bünti. Ezzel csak az a baj, hogy inkább elássák a kutyát, mint fizetnének az orvosnak chipért. Ha komoly a dolog a tetováltak is kimennek, de nekik sajnos sok dolguk van. Minden esetre érdemes követni őket instán. Amúgy meg szegény kutya is csak áldozat
[ Szerkesztve ]
-
Micsurin
nagyúr
válasz jézusom #32715 üzenetére
A láncos esetről ne is beszéljünk akkor... Azt a szerencsétlen gumizacsi szökevényt addig ütöttem volna a vaslánccal amíg van benne annyi szaft, hogy fröcsögjön...
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
Kobe
veterán
na, egyelőre kapott egy 4kgos Real Nature Country pulyka-marha kombót meg egy 3kg-os Eukanuba-t, juniort mindkettőből
igazából juniorba ezek voltak most ami egész jó összetevőkből állPS: Eukanuba-ra fressnapfban most 30% kedvezmény van, így 1030/kg-ra jön ki, illetve a 4kg RN Country is 1500/kg körül van
kövi próba sztem a 2x6 kgos totw próbacosmag lesz, eselteg mellé egy 24 dbos GranCarno konzerv
[ Szerkesztve ]
-
fecaga21
senior tag
Lehet, hogy nem a legjobb helyre írom, de valaki nem tud szép barna-fehér foltos színű Jack Russel vagy Foxterrier kiskutyát? Vagy valami keveréket?
-
törölt tag
Visszatérve a tápra, érdemes az N&D pumpkin/ocean tápot lecserélni Acana wild coastra? Az Acana olcsóbb lenne, mert van belőle 17 Kilós. Ugyanúgy 50% hústatalmuk van, az Acana 25% zabpehely, az N&D 25% borsókeményítő és sütőtök. Ugyanúgy 30% a fehérje.
Azt akarom ami jobb, de ha közben olcsóbb is az még jobb. -
jpeetr
aktív tag
-
törölt tag
Azt hittem a fajtaspecifikus tápoknál nem lehet lejjebb süllyedni. Tévedtem. Funkcióspecifikus jutalomfalatok! Az agyműködésért. Az ízületekért. Az izmokért. A szőrzetért. Aztaaaaaaaaa.
Ráadásul a Britnek a termékei, akiktől nem várnám, hogy ilyen hülyeségre vetemednek. -
Kobe
veterán
Ha a kutya gyakran es eleg artikulalatlanul ragja a sajat mancsait, labat, az mitol lehet?
Bolhas volt amikor hozzank kerult de ez megoldva azota, csak a labait / szoret tovabbra is ugy ragja mintha bolha lenne benne
Neha hallom ahogy a fogai ropognak a karmainLehet csirkes tapra erzekeny? Az is tud ilyen viszketest okozni?
-
jézusom
addikt
Igen a csirkeallergia nagyon gyakori! Én személyesen több kutyát ismerek sajnos. LAMb&rice tápot vegyél, vagy antiallergént! Persze legjobb a rendes hús..
De ha háztáji csirkét kap, attól nem lesz baja, ugyanis a csirkébe tömött gyógyszerek okozzák a bajt, nem maga a csirke.
[ Szerkesztve ]
-
flegga92
senior tag
90% hogy allergia, főleg ha csirkés tápot eszik. N&D Bárány sütőtökös táppal elmúlt teljesen, majd kaptunk egy olyan adagot amibe több csirkezsír került egyből elkezdte rágni a mancsát és 1 hét múlva az állandó savas hányás.
Elkezdtünk BARF-ozni, teljesen elmúlt, azóta nincs hányás. Viszont ez nem olcsó, pláne így csirkeallergiával, a legolcsóbb hús kiesik. Csontból is csak a nyúllal bírnak el, kacsára ugyan úgy előjött a mancsrágás, pulyka már feladja a kisebbnek a leckét, így netről kell rendelni darált csontos húst.
A 7 kg 13.000 Ft-os táp elég volt a két kutyának kicsit több mint 2 hónapig, Most egy havi kaja kerül ennyibe. -
flegga92
senior tag
válasz jézusom #32730 üzenetére
Kezdeni nem szabad ezzel, mert nehezebben emészthető. Mellet és combot kapnak színhúsból, illetve csontosnak pulykanyakat. Ezt viszont fel kell vágni nekik, mert a kicsi 4 kg yorki nem bír vele, a nagyobb 5,5 kg-os meg olyan bolond, hogy egybe lenyelte...
Kezdeni csirkével vagy nyúllal szabad, először mindenféle extra nélkül. 3-4 hét után kell májat adni utána 1-2 hét múlva mehet a belsőség is, zöldpacal, zöldségek stb.
Ha érdekel, összevadásztam pár PDF-et ahol rendesen le van írva, hogy kell csinálni. -
Kobe
veterán
válasz flegga92 #32729 üzenetére
Megvan mar a tap utodja csak azt hittem problem nelkul kibirja az elso zsakot
Van otthon egy zacsko eukanuba small breed, meg ket zsak real nature country (pulyka-marha es barany-kacsa)
En az eukanubaval akartam folytatni, de az is tulnyomoreszt csirkes.... Pedig eleg premiumnak irjak mindenhol
-
j.bravo
addikt
válasz flegga92 #32734 üzenetére
Nem vitatom, csak felvetem hogy ez azért érdekes, mert állítólag (kéne vadásznom forrást de lusta vagyok) a pulykában van a legtöbb gyógyszer, mivel a pulykák valahogy a csirkéknél is hajlamosabbak mindenféle nyavalyát elkapni, "csak azzal vannak elfoglalva, hogyan dögöljenek meg", ezért a
gazdáktenyésztő cégek masszívan adagolják nekik a gyógyszert hogy valahogy eljussanak a vágásérett korig.
Persze lehet különbség a a csirkének illetve a pulykának szánt gyógyszer között
Nálunk eddig szerencsére nem mutattak ilyen jegyeket egyik húsra sem, bár az egyik kutya reggelenként elég sokat nyalja illetve csipkedi, kurkássza magát több helyen (nem rágja); illetve a bűzmirigyük gyakran megtelik... régóta nyersen etetők szerint nincs összefüggés a kajával, inkább egyed- és fajtafüggő, csak hát nálunk kettőből kettő keveréknek a doki szerint méretükhöz képest elég sok és elég szagos cucc gyűlik fel a bűzmirigyében.
Az eliminációs diéta egyébként tényleg tutibb az allergiatesztnél, az a nagyközönség szerint roppant sokat tud csalni illetve minden is bezavarja és fals eredményt generál.Whatever.
-
törölt tag
válasz j.bravo #32735 üzenetére
A válasz nagyon egyszerű, nem a gyógyszer okozza az allergiát.
Az allergiateszt azért lehet fals, mert a keresztallergének bezavarnak. A kutya idősödésével kialakulhat újabb allergia és elmúlhat régebbi. Van mikor egy bizonyos mennyiség felett jelentkezik csak, tehát télen ehet csirkét, nyáron nem (ha csirkére és pollenre is allergiás pl). Az adott időszak immunrendszer stabilitása is beleszól.
Aki csak vérvételest csináltat azzal probléma lehet, hogy a vérben kimutatható IgE sejtek emelkedése nem egyenlő azzal, hogy reakciót is kivált.
Pontosan valószínű soha nem lehet megállapítani mire is allergiás, ezt csak rengeteg idővel, tapasztalattal, szelektálással, vérvételes és tűpróbás tesztekkel együttvéve lehet javítani a pontosságát.[ Szerkesztve ]
-
jézusom
addikt
válasz #89309696 #32737 üzenetére
felesleges tesztekre hordani a kutyát, ha egyszer allergiás tüneteket mutat. Ha másra mutatnak ki allergiát, akkor sem kéne csirkét adni pont a z említett keresztallerigia miatt. Sőt egy csomó mindennel ovatosabbnak kell lenni.Minek kínozni? Tudom a csirke olcsó, de úgymond egészséges kutyáknak ugyan úgy szarabb, mint egyéb hús, ha egyszer a csirkét gyógyszerekkel tömik... Mondjuk nálam is eszik a csirkét, de tápból sose veszek csirkéset.
-
flegga92
senior tag
válasz j.bravo #32735 üzenetére
Elképzelhető, hogy más gyógyszert adnak a pulykának.
Mikor volt az eleminációs diéta, kb 2 hét kellett hogy abba hagyja a lábrágást, vakarózást illetve kb 1 hónap alatt tűntek el az apró pattanás szerű gumók a bőréről.
Egyszer véletlen kaptak egy adag csirkemell sonkát mert majdnem lejárt én hülye fejjel meg nem kapcsoltam. Másnap már előjött mindhárom tünet.
A nyers kacsánál is ugyan ez volt, ami már ki volt porciózva megették, pár nap kellett míg megint abba maradt.Szintén a kicsi bűzmirigyes, a yorkik hajlamosak rá. Míg nagyon régen konzervet is evett havonta kellett vinni kinyomni. Doki tanácsára elhagytuk a konzervet, csak száraz táp, de így is 2 havonta kifakadt neki, fél évente ki kellett nyomni. Most úgy néz ki helyre jött, míg beállt a csont-hús arány sokszor fehér lett széklet a csont miatt, sok nyálka volt rajta, masszív bűzmirígy szaggal. 4 nap alatt teljesen kiürült. Szóval jó rá a csont, de csak nyersen szabad adni mert akkor puha és könnyen emészthető, nem lesz baj. Szárnyas támasztó csont tilos, mellcsont a legjobb, vagy farhát.
-
j.bravo
addikt
válasz flegga92 #32739 üzenetére
A kakiállagra való beállítás megvolt, persze attól függően hogy épp cs.farhát a csontos, vagy épp kacsanyak (vagy farhát), kissé ingadozik, de elég kemény bogyókat-hurkákat nyomnak ki; igaz nemigen szokott kifehèredni. De gyakran mintha erőlködnének már a székletürítéssel; ezért nem növelném a csontos arányát; inkább kinyomatjuk kb. másfél havonta.
(A kicsinek így is alig van egy kicsi színhús a csontos mellett. A nagynak mondjuk majdnem fele-fele.)Fehér Farkas, Jézusom: remélem nem lesz erre szükségünk.
[ Szerkesztve ]
Whatever.
-
veterán
Sziasztok
Tudom hogy nem épp a legjobb topic erre, de a szomszéd kutyával kapcsolatban kellene megoldás. Egy nagytestű kutyáról van szó ami állandóan ugat (fajtáját nem tudom, de nem is az a lényeg) és nem csak napközben, de már éjszaka is elég sokszor ugat. Elég szarul alszok, így mindig felkelek rá, és ha ez éjjeli 4 környékén van akkor már nem is tudok visszaaludni.
A szomszéd nem foglalkozik vele, van hogy napközbe kint van az udvaron, a kutya ugat fél órán át, de még akkor sem szól rá. Olyan mintha élvezné a kutyaugatást, vagy nem tudom.
Engem/minket persze kikészít ez hogy éjjel nem lehet aludni még hétvégén se nyugodtan.
Nyugodt vidéki helyről van szó, illetve kertes házakról.
Olvasgattam ultrahangos riasztókról ami akkor kapcsol be ha a kutya ugat, volt akinek bevált volt akinek nem. Mégis mi a francot tudnék csinálni ezzel a helyzettel?
Nem akarom hogy a helyzet elmérgesedjen köztünk, de most már valamit lépni kell mert ez nem állapot!
Értem hogy a kutya nem tehet róla hogyha az idióta gazdája nem tudja megnevelni, de ha a gazda semmit nem tesz, akkor nekem kell.
Volt akinek valamilyen ultrahangos riasztó bevált? Az se érdekel ha 20-30 000ft csak legyen valami ami beválhat.[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max
-
Vaze
őstag
Sziasztok!
Miért csinálja a lány kutyám,hogy a szájába veszi a kaját,és a plüss játékainak akarja oda adni,persze nekik nem kell ezért elkezd sírniMSI Raider GE78 HX 13V Intel® Core™ i9-13980HX -- GeForce RTX 4090, GDDR6 16GB -- 32GB, 2TB SSD
-
j.bravo
addikt
Kérdezted róla a dokit?
Ha még nem, szerintem nem veszthetsz vele semmit. Legfeljebb megmondja hogy nem az, és megnyugodhatsz efelől.
De hacsak nincs tervben hogy anya legyen, akkor az ivartalanítással sem veszthetsz semmit a lábadozással járó pár nehezebb napon kívül.Whatever.
-
törölt tag
Na most megöletted magad.
Ha tüzelés után 2 hónappal jártok akkor esélyes az álvemhesség, más időpontban ritkán alakul ki (főleg ha egyedül van). Bevackolás, játékok gyűjtése, kaja hordása, nyüszögés, fel-alá járkálás a helységben, nyugtalanság ez mind tünete. Ha az emlők picit megdagadtak vagy melegek, pirosasak, nyomásra tej jön akkor egyértelmű.
Ha egyik sem akkor nem ez a baja.
Ha többször is álvemhes élete során akkor sokkal magasabb az esélye méhgyulladásnak idősebb korban (hormonok), ha idős korára sem akarjátok ivartalanítani akkor 7 éves kora után minden tüzelés utáni 2 hónappal vidd el ultrahangra (első vércsepp+21nap+60nap a számolás), sokkal gyorsabban kimutatja, ha baj van, mint a tünetek. Bár a rizikó is növekszik a kor előre haladtával, ha 10 évesen derül ki az ultrahangon akkor már necces megműteni is.
Ez a macerásabb fele, ha nem akarsz ennyit foglalkozni vele, akkor a kölykök után ivartalanítani kell. Ezeket vegyétek számításba.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz jézusom #32738 üzenetére
Minden húst gyógyszerrel tömnek ami nem szabadtartásban van a Mari néne udvar hátuljában, de még Mari néne is olyan gabonával etet amit gyógyszerezett nemes magból vetettek, permeteztek, a szennyezett esővíz locsolta, és szinte biztos, hogy Mari néne olyakor ad "kakasport" a tikjainak, mert elfogy a zöld alóluk és vitaminhiányosak lesznek. Akkor milyen húst is akarsz adni neki? Allergiáról van szó, nem a gyógyszerekről, teljesen más probléma a kettő.
Nem kell kínozni semmit, levesznek lábról 2-3 ampulla vért és két nap múlva meg jó 100 rugó kifizetése után kapsz pár oldalas végeredményt. Ami piros azt nem adod neki. Neten utánanézel a pirosaknál mi a keresztallergén, azt szintén nem adod. Ennyi. Akinek a lapok háromnegyede piros az vegyen egy mély levegőt és értékelje újra a kutyájával a kapcsolatát, mert nehéz lesz a folytatás. Itt kell a tűpróbásat megejteni (aki akarja), mert pontosítja, megkönnyíti azt mit lehet enni adni a kutyának. Aki nem akarja az meg tesztelget. Ha szerencséje van könnyű lesz. Ha nem akkor hosszadalmas. Egyetlen etetés után is hetekig vakarózhat a kutya.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest