- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Házimozi belépő szinten
- Apple notebookok
- DUNE médialejátszók topicja
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
ladybug
őstag
Erre a kérdésre adni valaki hozzáértő választ?
Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
-
saci666
csendes tag
Sziasztok!
Aki iszik nescafé 3 in 1et az legyen szíves regisztrálni momentcity-n és adjon néhány babot a blökinek, hogy ezzel is támogassa a székesfehérvári HEROSZ Állatmenhelyet
Köszi
-
hanee
senior tag
válasz horvathkrisz #2801 üzenetére
Szia!
Bár részben leírták az előttem lévők a saját indokaim egy részét, de azért leírom Neked a saját tapasztalatomat is.
Nekem volt két kutyám, mindkettő jóformán menhelyről jött, gyakorlatilag az utcáról lettek felszedve, mindkettő kölyökkorában.
Az első kutyám egy gyönyörű farkaskutya szerű keverék volt, akivel gyakorlatilag együtt nőttem fel, mert 7 éves koromban találtuk és megtartottuk. Nagyon imádtam, kan kutya volt, Jimmy lett a neve. Vele viselkedési probléma nem volt (azon kívül hogy a környék falkavezérének képzelte magát és összeverekedett szinte minden kan kutyával, de ez inkább a természetéből adódó dolog volt). Viszont epilepsziás volt, ami egyéves kora körül jött ki. Ezen kívül a bőre állandóan ekcémás volt, és mivel nagyon vastag volt a bundája sokszor mire észrevettük már gennyes volt neki egy-egy seb. Mondanom sem kell, hogy a gyógyszere egész életében havi 5-10 ezer Ft között volt (az áremelkedésektől függően), ami stabil költség volt + nyaranként, amikor kijött az ekcémája (általában víztől, amibe belefeküdt a parkban), az plussz standard költség volt. Mindemellett (szinte csoda) 15 évet élt és végül akkor altatták el, amikor már szinte lábra sem tudott álni, a végsőkig kitartott, de a végén már daganata is volt és diszpláziás is volt (amire az utolsó öt évben havi 25 ezer volt a gyógyszer).
A második kutyám Duffy szintén talált kutyus volt, olyan mudi-pumi-valami keverék, középtermetű. Neki már viselkedési problémái is voltak, mert a kölyökkutyáknak - ha épp olyan hangulata volt - nekiment, és teljesen kiszámíthatatlanul! Később pl. nekiment a 11 hónapos németdog kanomnak is, amiből ő jött ki rosszul mondanom sem kell (vittük varrni itt-ott), szóval teljesen eszetlenül csinálta. A bőrével neki is voltak problémák, állandóan szemölcsös volt, évente 3-4 szemölcsöt leszedettünk róla, ez alkalmanként olyan 10 ezer volt.
Szerencsére nekik az oltásaik mindig megvoltak és a féregtelenítés is, mivel Jimmy még 2 hetes volt amikor találtuk (tápszerrel cumisüvegből szoptattuk még vagy egy hónapon át) és Duffy kutya sem volt 3 hónaposnál több, így minden oltást beadtak nekik, tehát ezzel nem volt gond, de láttam már felnőtt kutyát olyan dologtól elpusztulni, ami oltható kölyökkorban.
Duffy kutya 9 évesen pusztult el, pontosabban el kellett altatni. Szörnyű fájdalmai voltak, mert agydaganata lett (megröntgenezték és egy ökölnyi daganat volt benne), muszáj volt elaltatni mert még egy horribilis összegű és kétes kimenetelü agyműtét sem segített volna rajta, szóval az orvos nem kecsegtetett semmi jóval.
Persze mindkét kutyusnak gyönyörű és relative hosszú élete volt mellettünk, nagyon szerettük őket. Eközben az akkori barátommal vettünk egy német dogot. Teljesen más tapasztalatokat szerezem ebből, mert az egy dolog, hogy gyönyörű a kutya, de soha semmilyen egészségügyi problémája nem volt (illetve egyszer csonthártya gyulladása volt ami sajnos tipikus fajta-dolog, amikor hirtelen nőnek nagyot, de ebből is hamar helyrejött), maximálisan kiszámítható természete van és amikor vettük, tudtuk, hogy nincs lutri: X és Y dolgoknak kell a természetének megfelelni és egyből tudtuk, hogyan neveljük. Soha nem is volt sem viselkedési problémája, sem egészségügyi problémája. Nyilván ha idősebb lesz lesznek neki is különböző nyűgjei, de például biztosak lehetünk benne, hogy nem lesz diszpláziás, illetve nem epilepsziás, nem jönnek ki rajta más örökletes betegségek, mert tudjuk ki volt az anyja, apja, nagyanyja, nagyapja, testvérei..Én soha nem sajnáltam a kutyáktól a pénzt, nem is azért írtam le, hogy mi mennyibe került, mindig kifizettünk minden kezelést a kutyákra ha kellett, viszont tudjátok szívszorító látni, amikor pl. egy öreg néni azért altatja el a kutyáját, mert nincs pénze kifizetni egy életmentő műtétet.. és sajnos bárki kerülhet ilyen helyzetbe, például per pillanat nekünk sem lenne mondjuk 100 ezer forintunk zsebben, hogy rendbetegyünk egy szerencsétlen kutyát, aki alultáplált volt, fajtabetegségektől szenved, rejtett bajai vannak, bőrproblémái, stb stb stb.. Egy kölyökkorban alultáplált kutyával szinte törvényszerűen mindig több a probléma és a betegség, tehát többe is kerül.
Félreértés ne essék, fajtatiszta kutyával is keményen mellé lehet fogni, ha az ember nem megfelelő helyről vásárol, viszont egy jó tenyésztőtől vett kutyussal többnyire nincs gond. Ráadásul például az sem elhanyagolható szempont, hogy garanciát nyújtanak (tudom hülyén hangzik, de fontos). Például ott, ahol gyerek van, nagyon is fontos, hogy ha a kutyának viselkedési problémái vannak (pl. agresszív), a tenyésztő visszavegye, vagy kicserélje egy másikra.. szívtelenségnek is hangozhat, de ez is szempont, amikor valakinek 3-4-5 éves gyereke van.
Mondjuk mi most - sajnos - nem tervezzük, hogy kutyát vegyünk, de én tartom magamat ehhez, mert egy jól választott fajtatiszta kutya (sajnos ez a tény) megbízhatóbb választásnak tűnik mint egy menhelyről jött kutyus. Nagyon sajnálom őket, de sajnálatból nem kötöm össze senkivel az életemet, mert az ember nem azért tart kutyát, hogy szenvedjen vele, hanem hogy örömet okozzon.. szerintem..
Egyébként sajns néha menhelyen is lehet dogot találni. Nekem a nagy szerelmem a német dog. Ez lenne az egyetlen fajta, amivel kapcsolatban lehet, hogy meggondolnám magamat, ha lenne helyem, lehetőségem és tudnám, hogy ott vár a menhelyen egy német dog..
Természetesen ez csak az én véleményem, mindenkinek más érvei vannak, de ez így van jól. Az a lényeg, hogy a kutyusnak jó helye legyen, akárhonnan is jön ;)
hanee
-
Diego!
senior tag
-
Geryson
addikt
Tudtok esetleg (szinten bárhol) olyan tavacskát, ahova kutyával is el lehetne menni (és bemenni)? A Balaton-Felvidéken van Salföldön egy nagyon aranyos kis bányató-komplexum, ott tudom, hogy sokan kint vannak kutyával és napozni is kivállóan lehet.
Rinderkennzeichnungsfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübertragungsgesetz
-
Geryson
addikt
válasz Geryson #2806 üzenetére
Hehe, hogy ez nem jutott az eszembe (csak egy kis segítséggel): Duna
Sajnos a kutya-macska barátság egy picit megtorpant, mert a cicák elkezdtek igen-igen szaladni a kutyák elől ők meg ezt rettentően élvezik és futnak (hacsak nem veszem észre időben). Majd valami okosat ki kell találnom, mert ez nem jó így...
-
Vega002
csendes tag
Tutusom!
"The Demon who became a boy. The boy who became an outcast. The outcast who became a hero..."
-
Geryson
addikt
Na mostmár én is megemberelem magam és mutatok képeket!
Amúgy túl vagyunk az első úszásélményünkön. Természetesen a vízbe eszük ágába nem volt bemenni, amikor beraktam őket az egyik kiugrált (mondjuk azért nem futott el), de a másik csak ugatott és ott állt a vízben, meg sem mozdult! Aztán kajával elértem, hogy bejöjjenek. de maguktól nem nagyon mentek be továbbra sem. Délutánra már azért bele-bele mentek (de csak picit) és itt akkor elkezdtem őket bevinni a "mélybe" a kezemben és onnan mindig kiúsztak. Jópofa volt, hogy főleg az egyik először nagyon félt, dobogott a kis szíve, remegett és úgy rúgkapált, hogy szétkarmolta a hasamat, de másodikra már megnyugodott később meg már totál megbízott bennem és szépen csak akkor úszott, amikor mondtam neki, hogy "na gyerünk" és elengedtem. A nagyobb kedv érdekében azt játszottuk, hogy bevittem őket és amikor kiúsztak ott várta őket a jutifalat, ilyenkor még ugráltak is egy kicsit meg csaholtak, akkora volt az öröm! Amúgy korunkál fogva inkább velünk voltak végig, nem mászkáltak el, nem haverkodtak más kutyákkal és mint mondottam, nem foglalkoztak a vízzel. Azt jó volt azért látni, hogy sokan meg-megriadtak tőlük, pedig még csak 5 hónaposak és természetesen teljesen jámborak.
[ Szerkesztve ]
-
ladybug
őstag
válasz Geryson #2810 üzenetére
Nagyon szépek. A termetükből adódóan is megrettenek tőlük, meg hát a fekete, az fekete. 1 év múlva mindenki hátrál majd 2-3 lépést, ha feléjük közelítenek.
Egyébként Mogyoró kutyánk sem szereti a vizet. Levittük párszor a Zalára, de csak a parton sétálgatott.
Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
-
Geryson
addikt
válasz horvathkrisz #2767 üzenetére
Fennel ír nagyon részletesen a könyvében a falkán belüli folyamatokról és ezt vetíti le a házikutyáknál használatos dolgokra, de egyszerűen nem találom ezt a részt, pedig kerestem a hétvégén. Ahogy meglesz megírom, mert én is kiváncsi vagyok mostmár - és tudom, hogy mesél is erről a szokásukról.
Annyit már találtam, hogy a mancsát ráhelyezi a hazatérő falkavezér a másik kutya hátára és ezt tűrnie is kell a másiknak!
-
Geryson
addikt
válasz Vega002 #2811 üzenetére
Köszönöm, tényleg nagyon aranyos óriásbébik amúgy! Rengeteget játszunk, szeretek leereszkedni hozzájuk (pl. a kertben) hát attól megvesznek! Rámmásznak, átbújnak, túrnak-fúrnak, egy dolgot nem engedek, hogy megnyaljanak (szerencsére erről már kezdenek is leszokni).
Érdekes a standart leírás, mert nagyon eltérő adatokat találtam főleg a súlyra vonatkozólag. Van ahol 30-40 kilótól 50 kilóig is megadják a határt, hát ez tuti így azért nem igaz. Mondjuk csak kiváncsíságból szoktam nézni. 1 hete volt a nagyobbik 22 kiló, sztem most még több már, de még mindig lényegesen vezet a másik előtt. Úgy tudom ők 1 évig nőnek és utána híznak igazából. Hát kiváncsian várom, hogy mekkorák lesznek. Mondjuk nem dagadtak, kajakra futnak ha arról van szó (séta és játék, behívás közben)!
-
rétisün
veterán
ő pedig a mi pulink, Benci (de én csak Béluskának hívom ):
[ Szerkesztve ]
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
Winner_hun
titán
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
Geryson
addikt
válasz Winner_hun #2816 üzenetére
Hát ők (Bélával együtt) is nagyon aranyosak! Én meg vagyok veszve a németjuhászért, csak snaci és németjuhász kölyköket néztünk anno, számomra ez a 2 legtündéribb kutya (persze őket követ vagy még 20 fajta). Aztán úgy döntöttünk, hogy snaci lesz slussz-passz!
-
Geryson
addikt
válasz Winner_hun #2818 üzenetére
Rétisün mutatta be Bélát pont előtted!
-
rétisün
veterán
válasz Winner_hun #2818 üzenetére
szóval az ugy van, hogy a kutyust hivatalosan Cseri-Subás Bencének nevezték el. aztán mivel nálunk haveri körben elterjedt a mindenki bélának szólítása (lásd Legényanya, ahol is mindnekit Bélának hívnak a faluban), nekem a kutya is Béla lett, pontosabban Béluska, mivel kölyökkorában került hozzánk.
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
Winner_hun
titán
Ja értem. Enyémeg még csak gyere idének hívjuk, valami név kéne neki...
-
rétisün
veterán
válasz Winner_hun #2821 üzenetére
talán.....Bélus? elvégre ő is kölök még, ugye?
[ Szerkesztve ]
-
bnss
veterán
Ha már mindenki képeket tesz közzé, mutatok egyet én is: íme a kislány.
"Ép hardverben ép szoftver..."
-
Diego!
senior tag
Öröm ide benézni. Ennyi sok szép, aranyos kép.
Bon3ss: És a másik?
-
Geryson
addikt
Jó reggelt Hölgyek, Urak!
Hülye kérdés, de hogyan tudom rászoktatni őket a kutyaházra? Nálunk igazából nem is kutyaház van, hanem egy kerti szerszámtároló a maga kb. 20 m2-ével és kiskorukban egész nap ott voltak bent bezárva. Aztán most, hogy nagyobbak már egész nap kint vannak kivéve talán 2x eddig, amikor bitang vihar volt éjjel és úgy gondoltam, hogy jobb a békesség.
Na hát pont itt van a gond, hogy mostanában rengeteget esik az eső és ha bemegyek velük a "kutyaházba", akkor befutnak velem sőt még le is fekszenek, de ahogy kijövök ők is kijönnek és ezekben a hülye, hideg esős időkben max. egy bokor alá fekszenek be de sokszor még annyira sem - bezzeg a védett házikó meg tárva-nyitva. Ennyire nem érdekelné őket, hogy csurom vizesek? Engem sem érdekeljen?
-
ladybug
őstag
válasz Geryson #2827 üzenetére
Mi tavasszal raktuk ki a mieinket a kerékpártórolóba, ami régen a faház volt. Szerencsére a mieink kutyakosarakban aludtak idebent, és ezeket vittük ki nekik. Innentől pedig már tudták mit várunk tőlük.
Vannak nekik rongyaik?
A szomszédunk kutyájának (németjuhász szuka) is van egy kutyaháza már vagy 3 éve, de csak egyszer volt bent. Inkább a teraszon alszik, fekszik, és inkább fagyoskodik és ázik, semhogy bemenjen a kutyaházba.
Remélem sikerül velük megértetni, hogy az ő érdekük lenne, ha bemennének.
-
Geryson
addikt
válasz ladybug #2828 üzenetére
Rongyaik igazából nincsennek (a Párom is pont ezt mondja minden nap a tükör előtt), de a kutyaházban vannak kabátok, rongyok, amiken aludtak régebben sőt még akár játszottak is vele. Na majd valamit kitalálok, etessük őket amúgy ott bent?
-
ladybug
őstag
-
Kidus
őstag
válasz ladybug #2832 üzenetére
Ez igy rendben van, de naluk a kutyahaz eleg nagy terulet, egesz kis birodalmuk lehet ott, es ha ott kapnanak enni, es ott lenne par rongy, esetleg valami elkeritett resszel egyutt, ahol alhatnanak, talan erositene bennuk a helyzetet, hogy ott a kaja, a kenyelmes alvohely, es a biztonsag. Igy talan nagyobb esellyel mennenek be, mikor esik az eso.
Egyebkent ez egy jo dolog, hogy viharban kint is nyugodtan elvannak, sok kutya meg van bolondulva, es ugat, rohangal, sir, nekik ugy tunik ez nem okoz problemat.
En beprobalnam ezt a fekvohely/kaja kombot a helyukon. Ha meg nem mukodik, nem mukodik.Assuming Control
-
Winner_hun
titán
Vettem poros bolhaírtót, mennyi idő alatt írtja le a kutyáról az idegen lényeket? Tegnap meg ma is beporoztam, még vakarózik.
-
Kidus
őstag
válasz Winner_hun #2834 üzenetére
Por nem er semmit. Legalabbis ha azt nezzuk, megszunteti-e veglegesen a bolhassagot.
Sampon ( barmilyen bolha ), kutya megfurdet, vagy spray ( frontline ), kutya befuj. Inkabb elobbi.
Utana spot-on ( pl. frontline, advantix ), es nyakorv ( kiltix ).
Ennyi.Ja es a spray-t ajanlom oda is, ahol alszik es szivesen tolti az idot, rongyokat kidobalni, ilyenek....
Meg egy kis segitseg.
[ Szerkesztve ]
Assuming Control
-
Vega002
csendes tag
Miért van akkor az, hogy én lekezeltem spot-tal a kutyát, minden héten fürdetem bolha elleni samponnal, bár nyakörve nincs, mert szerintem sz...t sem ér (kivéve a tök drága persze), és még mindig visszajönnek bele a bolhák, pedig a rongyait is lekezeltem (mármint kimostam)?
Már megőrülök ezektől a lényektől..."The Demon who became a boy. The boy who became an outcast. The outcast who became a hero..."
-
ladybug
őstag
válasz Vega002 #2836 üzenetére
Ha spot onnal lekezeled, akkor jó idieg nem kellene fürdetni, mert elmúlik a hatás. 1 hónapig jó egy cseppentő, addig nem szükséges a kutyát fürdetni.
-
Winner_hun
titán
0,8-1 mm széles, 2 mm hosszú, narancsos-pirosas színű élősködő az micsoda? Nem egyet már kiírtottam róla, de biztos van még. Sampont még nem vettem.
Hmm gugliba rákerestem a bolhára, én azt hittem az ennél sokkal kisebb. Találtam kicsit is, gondolob abból lesz az az óriás lény.
[ Szerkesztve ]
-
Thrawn
félisten
válasz Winner_hun #2839 üzenetére
Kullancs?
Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
-
rétisün
veterán
válasz Winner_hun #2839 üzenetére
így néznek ki kb, csak nem ekkorák (bár akkor könnyebb lenne meglátni őket a kutyus szőrében) kullancs:
bolha:
[ Szerkesztve ]
-
Kidus
őstag
válasz Winner_hun #2842 üzenetére
Ne gyotord ilyenekkel, viz nem er semmit, vegyel bolhasampont, azzal furdesd meg, ha megfurdeted, es nagyon alaposan. Utana meg spot-on.
A nyakorv pedig nagyon jo, de csak a kiltix es azok, amiket allatpatikaban kapsz.Assuming Control
-
Winner_hun
titán
Spot-on-t vettem, sampont nem, azt mondta a doki, hogy az leoldja a zsírt a kutyáról és akkor a spot-on nem úgy működik, ahogy kéne neki.
A lényeg, ha nem áll esőre az idő, bekenem ezzel. Vagy este, úgy is fedett helyen alszik.
Nyakörvet meg elfelejtettem.mod: a spray-re meg azt mondta, hogy nagy kiszerelésben van, 7-8e Ft, azt inkább nem vettem. Ha minden igaz nem olyan bolhás a kutya, csak nem lett minden bolhás körülötte. Majd kiderül lesz-e rá szükség.
[ Szerkesztve ]
-
Vega002
csendes tag
Milyen időközönként érdemes amúgy megfürdetni egy kutyát? (ez miatt a bőrvédelem miatt vagy mi, merthogy erről már én is hallottam) Egyáltalán jó az neki ha ebben a nagy melegben lelocsolom, hogy ne legyen olyan melege?
"The Demon who became a boy. The boy who became an outcast. The outcast who became a hero..."
-
Winner_hun
titán
válasz Winner_hun #2844 üzenetére
Na rákentem, remélem az az 1 ml elég lesz, egy csomó a szörébe van csak. Pedig széthúztam a szőrét, hogy a bőrére menjen, lehet nem kellett volna kicsit beledolgozni, beivódott volna magától?
-
Kidus
őstag
válasz Vega002 #2845 üzenetére
Nyugodtan locsold le, attol semmi gond nem lesz, akar napi 2-3 alkalommal is megteheted, ha tetszik neki.
Vagy ha van kis gyerekmedence, fel lehet tolteni kicsit, szeretnek benne husolni neha.
Csak a samponos meleg vizes furdetest nem szabad tulzasba vinni, de 3-4 havonta semmi gond nem lesz belole, ha ugy erzed, koszos vagy budos, nyugodtan meg lehet furdetni.
Csak valami jobb minosegu kutyasampont kell venni, nem a tieddel nyomniAssuming Control
-
Kidus
őstag
válasz Winner_hun #2846 üzenetére
Jo lesz az ugy, csak az a lenyeg, hogy o ne erje el.
Ne nagyon simogasd ma, holnapra beszivodik. Most mar ez utan ne furdesd meg, nyakorvet meg majd vedd meg, mar csak a kullancsok miatt is erosen ajanlott.Assuming Control
-
-
Kidus
őstag
válasz Vega002 #2849 üzenetére
Ha konkretan a bolha miatt kerdezted, arra nem a furdetes a megoldas, hanem amiket fentebb irtam, a rongyokat meg en nem kimosnam, hanem inkabb kidobnam, az a biztos, a fekvohelyet meg lefujnam spray-vel, de ha nem is, akkor is egy alapos takaritas fertotlenitovel, artani nem fog
Kutyat meg kezelni a cuccokkal, amiket fentebb irtam.
Normal furdesre meg az elozo postom all.Assuming Control
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest