Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz SunMount3r #20972 üzenetére

    Helló!

    Most éppen újabb Windows alól írok, ahol a meghajtók optimalizálásánál "sose futtassa" állapot van a külső HDD-nél. De mostanában amúgy sem szoktam ilyet futtatni, illetve az X TB-os külső drive-oknál eleve sokáig tart. Viszont szükség esetén be lehet állítani, illetve az ütemezést meghajtók szerint nyilván Windows 7 esetében is. De előtte mondjuk célszerű lefuttatni egy elemzést és max. akkor elindítani a mentesítést, ha nagyon töredezett a meghajtó.

    Egyébként egy külső HDD-n általában nagyobb méretű fájlokat szokás tárolni, illetve itt a fájlrendszer töredezettsége nem olyan kritikus, mint pl. egy rendszermeghajtó és apró fájlok esetében. Valamint, ha pl. torrentezésre is használják a külső HDD-t, akkor célszerű beállítani a programban a fájlok előre lefoglalását, ami csökkenti a töredezést.

    Az androidos médialejátszóval kapcsolatos kérdést pedig legjobb ha annak topikjában teszed fel. De, ha pl. opció annál az Ext2/3/4 fájlrendszerek használata, akkor azok az NTFS fájlrendszerrel ellentétben eleve nem / kevésbé töredeznek.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák