Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz Plaguee #3795 üzenetére

    Szia!

    Ez megoldható a firmware módosítása nélkül is, ha HDS-ben beállítod a lemezek leállásának akadályozását: [link], [link]. Illetve Windows esetén vannak más programok is erre a célra [link]. De szerintem praktikusabb a HDS-t használni, ami általában úgyis fent szokott lenni a többségnél.

    A firmware frissítése azért egy nagyobb volumenű dolog és csak indokolt esetben érdemes belevágni! A Sharkoon Swift Case Pro USB 3.0 a gyártó oldala szerint ASM1153E chipes és gyárilag 30 perc utáni alvó mód van beállítva. Ha firmware szinten szeretnéd tiltani az alvó módot, akkor - az összegfoglalóban is említett - az ehhez a chiphez való 140509A18280 firmware-t kell letöltened pl. a plugable oldaláról. De a computerbase oldalán is ez van fent, illetve van külön UASP verzió is, ha a külső rack támogatja (igen). Ezeknél nem kell semmit külön állítani, mert alapértelmezetten bele vannak kódolva a beállítások. Az MP Tool feloldása után simán csak le kell futtatni a Start gombra kattintva. Persze mindez csak akkor lehetséges, ha a külső rack esetedben is PID: 55AA azonosítós.

    Figyelem! A firmware frissítés átírja a gyári azonosítókat, így azokat érdemes előtte eszközkezelőben, illetve a tálcás leválasztásnál megnézni és feljegyezni. Majd ezeket célszerű közvetlenül a frissítés előtt beírni az adott mezőkbe (Manufacturer String | Product String). Illetve, ha frissíted a firmware-t, akkor szükség esetén utána már vsz nem lesz újra beállítható a gyári 30 perces érték, hanem csak 10 perces egy másik firmware-rel.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák