Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz inf3rno #3531 üzenetére

    Üdv!

    Pontosan mi a probléma, alvó mód / leválasztás utáni HDD leállítás nem működik?
    Aki vett ilyen külső házat, annál Windows alatt használva ok volt mind a kettő. Ismerős vagy Linux topikokból, így gondolom az alatt használod. Az alvásnak általában Linux alatt is kéne működnie, legalábbis nálam szokott Mint, Ubuntu és hasonló disztrók esetében. Viszont a leválasztás utáni leállítás már DE függő [link], [link].

    Az ASMedia MP Tool pedig kizárólag Windows alatt használható, nem tudok róla, hogy a másik két platformra is készült volna belőle külön verzió. Ha PID: 55AA nálad is a Captiva külső ház azonosítója, akkor szinte bármit be lehet állítani. Vannak összefoglalóban is feltüntetve különféle firmware-ek, van ami alapból tiltja az alvó módot és van olyan, amelyiknél 10 perc után aktiválódik. De akár még az időtartam is módosítható. Továbbá a fő támogatott rendszer működés terén is leginkább a Windows, így más operációs rendszereknél néha esetleg előfordulhatnak furcsaságok.

    A legtöbb külső házhoz sok esetben valóban eléggé kicsi és gyenge csavarhúzókat mellékelnek, de ennek az egyik oka, hogy ne lehessen túlhúzni a csavart és beleszakítani a menetet. Ha viszont arra érted, hogy a csavart alapból nehéz behajtani, az már más, de a topikban eddig nem panaszkodtak erre a beszámolók során.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák