- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- Gaming notebook topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Objektívek topikja
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Apple asztali gépek
- Androidos tablet topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen videókártyát?
-
PROHARDVER!
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
N0rMen
csendes tag
2013.12.31 óta áll "Küldemény vám elé állítva" státuszban egy svéd postás csomagom.
Azóta nem akar se "Bejövő küldemény vámkezelve", se "Küldemény vám elé állítva"/"Postai vámkezelés alatt"/stb... státuszra váltani.Normális szerintetek? (cirka 10 nap alatt semmit sem csináltak vele)
-
fila
senior tag
Pandawill 2-ből 2 tréfa.
5% kedvezmény kód minden rendelésre. iherb.com: ZCD546
-
urbi107
tag
Sziasztok!
dx.com-on és aliexpress.com-on a csomag követés rendelés után hány nap múlva követhető? -
urbi107
tag
dec.30.-án rendeltem mindkét oldalról és még semmi nem látszik belőle.
-
szpali
addikt
ja értem
más:
közeledik a rendeléstől számított 45. nap és még mindig "célországba elküldve" a pandás telefonom státuszategnap chateltem a pandával, azt a választ kaptam, hogy várjak, mert karácsony, meg ünnepek, meg blablabla
nem szeretnék kicsúszni az időbőlha nyitok paypalon egy vitát, akkor abba mit kell írni?
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro/Mi13 || MBP M1 Pro 14 || Philips 55OLED805 | Denon X2400 | Wharfedale Diamond 240+220C+220+10.GX || Signum Z28NEL & Bertone Cabrio Z18XE
-
G@ben
addikt
Ez a legolcsóbb opció és beszélgetve a boltossal csak utalás és követős lengyel posta megy. A másik, jóval drágább opció Bulgária, szintén utalós, postás, a legdrágább az ebay, majdnem kétszer annyi, mint az első, plusz mivel Amerikából jönne, jó eséllyel megy rá a vám és az áfa. Szerintem bepróbálom a lengyelt.
Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
cSuwwi
aktív tag
Eddig a magyar posta oldalán néztem a december 9-es CN-es pakkjaimat, azóta is úton vannak.
A trackitonline szerint meg 3 napja már pesten az ellenőrzés is lement. Kicsit mintha lassan frissülne a magyar oldal...
Mondjuk akkor is 4 hét volt mire kínából idáig eljött[ Szerkesztve ]
-
tupacamaru
veterán
Szerintem ha rendes bolt akkor nem lesz gond, én már vettem Németországból és Angliából is nagyobb értékű órat.
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
-
Atomgeszi
veterán
Hali!
Próbáltam a keresőt, de http://www.china24shop.com - ra nem adott ki semmit.. Valakinek valami tapasztalat? 300 dolláros telefonról lenne szó(futárral együtt)
KösziEladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett/hsz_1-50.html
-
beg
veterán
Ugyanaz a termék.
Panda: 1-én rendelve, nagy kuss, még rendelés visszaigazolás sem jött, csak paypaltól. 2-án email, hogy mi a tök van, 3-án visszaír, hogy bocs, nincs, várjak kb. 1-2 hetet. Visszaírtam, hogy felejtsd el, nyomtam disputot, azóta csend és hullaszag, claim után sem reagált. Még függőben van a PP-nál.
Mini: 3-án megrendelve, 5-én TN és postázva, 8-án már elindult vele a röpcsi.
Na vajon melyik boltból fogok legközelebb rendelni?
[ Szerkesztve ]
You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.
-
sityuka80
tag
Minidealról valakinek tapasztalat?
Postázás, stb.? -
Imi70
újonc
válasz N0rMen #22601 üzenetére
Ne aggódj, nem normális a dolog- de ez van sajna Az enyém itt tart- Swisspost
2013.12.30 Célországba megérkezett / Arrived in the destination country
2013.12.30 Küldemény vám elé állítva / Item presented to customs
2014.01.07 Postai vámkezelés alatt / Under postal customs procedure
2014.01.08 Vámkezelésre vár / Waiting customs clearance
2014.01.08 Betárolás a Postaimport raktárba / Storage for customs procedure
2014.01.08 Adatbekérés a vámkezeléshez a címzettől / Addressee contacted
Ma kaptam az adatbekérőt, küldtem is mailen vissza -hátha a jövő héten megkapom
Tiszta gáz az egész -
Siriusb
veterán
válasz Stanley-B. #22627 üzenetére
30 nap az áru átvételétől / becsült szállítási idő utolsó napjától.
-
motocoder
aktív tag
Nekem már 3 hete ülnek a csomagomon.
Minden adatot azonnal küldtem amikor kellett.[ Szerkesztve ]
-
El_Diablo
tag
válasz Szoszo94 #22633 üzenetére
A CN22 és CN23 természetesen a csomagra kerül mert az a kísérő irat (iránytól függően) az országhatárt átívelő csomag forgalomban. (Talán a vámárú nyilatkozat a legmegfelelőbb szó rá.) Ez nem is kell neked a későbbiekben. Ha vámköteles termékről van szó és az országba érkezéskor anno nem lett vám fizetve rá, és a szervizből hazafele fennakad akkor fizetni kell. A fizetéshez becsatolandó adatok/iratok/bizonyítékok listája/leírása a topic indítóban megtalálható.
-
sputyi70
aktív tag
-
utgyuru
aktív tag
Rendeltem külföldről (Thaiföld elvileg) egy csomagot, a szállításhoz ez van írva: Shipment Options: DHLGLOBAL
Akkor ezt itt most ki fogja kihozni hozzám? DHL vagy posta?
És ha nem talál itthon, akkor hogy működik az átvétel?[ Szerkesztve ]
-
El_Diablo
tag
válasz Szoszo94 #22636 üzenetére
Elég fiatalnak tűnsz. (Ez a fasza EU mindenkit elhülyít a szabad vámmentes áramlással.) Mivel a csomag elhagyja az EU területét nyilatkozni kell a tartalmáról és az értékéről! Miért? Mert ez a szabály mióta a határok léteznek. Így a fogadó ország vámosa el tudja dönteni, hogy vámköteles-e az árú vagy nem esik vámfizetési kötelezettség alá. A másik ha nem töltesz ki ilyet nem is veszik át a csomagod.
-
Szoszo94
őstag
válasz El_Diablo #22639 üzenetére
Felhasználónevemből nem nehéz megítélni a koromat, bár nem tudom ez most hogy jön ide
Volt már egy telefon, amit visszaküldtem ilyen papír nélkül, ki is ért - bár a minideal nem volt hajlandó átvenni időben, így pp claim és refound lett a vége.
Lexus IS250 Sport Mark Levinson // Renault Mégane II PH2 Grandtour 2.0dCi
-
El_Diablo
tag
-
Zeki
nagyúr
válasz El_Diablo #22642 üzenetére
Az országban is vannak elég fos futárcégek.
Még én autózhattam 20 percet be a városba, mert nem volt hajlandó hozzám elhozni.
Mert a konzolvilag.hu körömreszelős tündére nem adta tovább nekik a módosított szállítási címet.
Plusz még a riasztót is beindította a futár a cégemnél.Szóval nem kell szidni a külföldet, itt helyben is van egy halom genya cég.
Pl még mindig raktáron az überkonzolnál egy letöltőkód, miközben 3 napja mikor megrendeltem, akkor szóltak, hogy az nincs is. Nem is tudják mikor lesz az a játék. Azóta olcsóbban megvettem az ebayen, paypallal, és 6 órával később (mikor a kínai beért a melóba) jött az email a letöltőkóddal. -
raven12
senior tag
Sziasztok!
Vannak országok, ahonnan nagyobb arányban vámolják a beérkező csomagokat? Pl. úgy hallottam, az USA ilyen.
Kanadáról pl. (mit) hallottatok ilyen vonatkozásban?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- Mac Mini M1 8GB 512GB SSD + INGYEN KISZÁLLÍTÁS
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
- Nethome Plus, klíma wifi modul
- Sanyo PLV Z700 Full HD 3LCD házimozi projektor
- MacBook Air M1 / 3 hónapos / 100% akksi
- I5 10400F- 16 GB 3200 MHz DDR4- 500GB SSD garanciás TUF GAMING WIFI gamer alap
- Beafon R222 4G / 4G+ LTE Cat7 Sim kártyás WiFi router hotspot modem - FÜGGETLEN - antennákkal
- Iphone 7 rosegold 32gb független akku :100% (kis hibás)
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest