- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Kérdés előtt olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Grózi
Topikgazda
El vagy tévedve nagyon és ez már tényleg a sznobizmus határait súrolja!
A kompakt nem víz,nem véletlenül szoktuk játékvíznek nevezni.Bármelyiket is választod,a gyári venti mindegyiken hangos és ha csendet akarsz akkor cserés.A másik zajforrás a pumpa,és hát az Nzxt-k se a leghalkabbak+sokan panaszkodtak a Lepa-ra is(az enyémmel nem volt gond).
Az Arctic azért jó mert olcsó,csendes a pumpája és vastagradis-tehát jobban hűt.Az Enermax is bőven elég a te procidra,de bármelyiket választod is 2 jó venti árát(7-8K) számold bele.
És igen,jópár 10K-s léghűtő is csendben lehűti a procid.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
fleetcmd
tag
"El vagy tévedve nagyon és ez már tényleg a sznobizmus határait súrolja!"
Ezt mondjuk nem teljesen értem. Azért, mert a kompakt vízhűtés topicban kompakt vízhűtést szeretne magának léghűtés helyett?
--- Steam Controller + Steam Link // Logitech F310 játékvezérlők; Tel.: Nokia 5 (Android 8.1)
-
veterán
Nadena! Nem sznobizmus ez, inkább érdeklődés olyan megoldás felé, ami még soha nem volt a kezeim ügyében! Mindenesetre köszönöm a tanácsaitokat, első körben ENERMAX lesz alap ventikkel, aztán majd meglátom/meghallom, ha nagyon durva, megy fel apróra, és jön helyette a BQ DR.
Köszi még egyszer!
-
Grózi
Topikgazda
-
törölt tag
Masterliquid pro 280-ról mik a tapasztalatok?
-
zs198
aktív tag
Sziasztok!
CM Silencio 550-be milyen vízhűtést ajánlotok 30k körül? Halk legyen és 1 ventis. i4690k mellé megy. Corsaireket nézegettem.
KöszönömÜdv. -Zsolt-
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
Hangszigetelt kecóhoz/igényhez mérten igen. Valamint ha már single radi, vastag kell, különben egy jó léghűtés körberöhögi. Vastag radihoz meg nagy statikus nyomás illik, ebben jó az Apache. Szóval ha ragaszkodsz a Corsairhez, olyat keress, ami nem virsliradis (~30mm), de az ajánlott LF120 valószínűleg olcsóbb lesz.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
-
juliensorel
senior tag
Hali!
Erről mi a véleményetek? : [link]Cpu: Ryzen 5 1600X
Jelenlegi hűtő: Be Quiet! Pure rock slim-> szerintem nem hűt eléggé, kicsi rá, 70fokos a proci játék és vágás közben(munka), továbbá:Meg lehet kövezni de vázolnám a szempontjaimat. Egy olyan gép összerakásán vagyok rajta, amiben minden komponens gondosan válogatott minőségben és nekem tetsző design-ban, színben. (természetesen épeszű anyagi keretek között, nem high end pc-t szeretnék, úgyse használnám ki, tehát jelen esetben max. 30e-t költenék vízre, léghűtésre max 15e, ha esetleg lebeszéltek a vízről)
Ez lesz a harmadik saját magam által épített gép 10 év alatt és mindig ilyen-olyan kompromisszumok miatt végül egy nem igazán szép gép lett a végeredmény. Előző gépemben keverve volt kék és fekete ram, piros alaplap, egy szerintem ronda asus gtx770, 3 féle venti, böhöm z9PLUS ház, sok színes táp kábel stb. stb. és elegem lett ebből, szeretnék most már egy olyan gépet ami egy szép tárgyként is funkcionál a lakásban.
A linkelt hűtő tehát a színe és formatervezés miatt tetszik nekem, de nem tudom működését tekintve mennyire lenne megfelelő.
Az uralkodó szín a fehér lesz mindenképp a gépben. Az arctic-ok még elég jók, ugye? Van 2db F12-esem a házban, azokat bírom. (annak legalább a ventije fehér szintén). Ledes hűtő nem érdekel.
Köszönöm ha segítetek! Üdv!
Jelenleg így állok, de ez a Zalman R1 csere lesz hamarosan, nzxt s340 fehérre, illetve a fekete ram és a hűtő még ideiglenes -
Milka 78
nagyúr
válasz juliensorel #7120 üzenetére
Ha házcsere lesz akkor 240-est néz,ne ilyen szimpla radis motyót.Eleve nincs nagy difi árban,de jóval többet tud,mindezt halkan és az s340-ben elfér előre.Ráadásul a választottad egy 27mm-es radi ami elég vékonyka.Ha már szimpla radi akkor az ARCTIC COOLING Liquid Freezer 120 amin 40mm-es radi van.
-
Grózi
Topikgazda
válasz juliensorel #7122 üzenetére
Az Arctic LF 240 a legjobb ár-érték arányban a piacon és vastagradis.Viszont sokszor volt már téma,hogy a 4 db F12-s ventit érdemes cserélni 2 db Akasa Apache-ra vagy Alpenföhn Wing-Boost 2 Plus-ra(csak a színes belsejű,a tiszta fekete Pure változatot ne).Utóbbi van fekete-fehérben is. [link]
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
palfitom
félisten
válasz juliensorel #7124 üzenetére
Én is elsősorban a design-ra mentem, 240-es Captain-t vettem, s nem bántam meg.
Bár a ventiket lecseréltem Alpenföhn Wing-Boost 2-re, de nem vészes a gyári ventik hangja sem, a te zárt házadban nem lenne zavaró (nekem a fejem mellett van a gép, egy nyitott "házban").[ Szerkesztve ]
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Milka 78
nagyúr
válasz juliensorel #7126 üzenetére
Ha már,fehér-fekete és design akkor a Cryorig A40 még érdekes lehet a kis vrm ventiével.3 év gari van rá,de senkinek nincs ilyen,így tapasztalat sincs vele.
-
fogtunder
nagyúr
válasz juliensorel #7127 üzenetére
engem személy szerint az őrületbe kergettek a gyári F12-es ventik a LF240-en, 8-900 rpm körül már kifejezetten zavaró élmény volt, amit műveltek. ha nem zavar, akkor maradhatnak.
I hate morning people. And mornings. And People.
-
juliensorel
senior tag
válasz fogtunder #7130 üzenetére
Hello itt is ott is
Dehogynem zavar, le is vannak szabalyozva Az F12 silent milyen lehet vajon? Nem is tudom, nekem bejott az arctic, azert jo mert tenyleg nagyon jol mozgat kis fordulaton is vegulis, mar ha ele teszem a kezem es pl egy gyari zalman hazventi ele, mashogy nem tudom merni
Egyebkent en meg nem talalkoztam igazan halk ventivel magas fordulaton, sztem az egy kamu, olyan nem letezik
Bar eddig csak xilence, zalman, be quiet!, Arctic ventikhez volt szerencsem...szoval nem akarok okoskodni
Ezeknek mar reg nem a csapagyzasa hangos hanem egyszeruen a legmozgas, illetve a racsokon athalado levego nyilvan zajt general ugyis. -
fogtunder
nagyúr
válasz juliensorel #7131 üzenetére
nekem a be.Quiet Pure Wings 2 nem jött be, volt valami morgó hangja annak a kettőnek, amit én vettem alapból, el is adtam őket. utána vettem két Lepa bol.Quietet és iszonyatos a különbség, alapjáraton nem is annyira, bár ennek sokkal kivesebb motorhangja van, de a 800-1000 rpm tartományban már jelentős és elvileg a légszállítása is jobb. azóta vettem a ház elejébe is hármat, én teljesen meg vagyok velük elégedve, ezért az árért.
a gyári Zalman ventik meg macskát dobálni jók körülbelül, szóval ne az legyen a viszonyítási alap mind a Wing Boost 2, mind az Apache sokkal jobb, mint az Arcticok, fehér lapátosban az igazi a Noiseblocker eLoop széria, csak annak az ára is olyan.
-
fogtunder
nagyúr
válasz juliensorel #7134 üzenetére
Lepa bol.Quiet, ez a típus, ebből van most bent 5db a házban, 2 a radin, 3 elől.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz juliensorel #7131 üzenetére
Az AC ventik légszállításban jók, de statikus nyomás téren béka feneke alatt..házszellőztetésre jók, bordára / radira nem valók. A gyártó szégyene, hogy nem fért bele egy saját értelmesebb kivitel a kompakt szettjeik mellé. Szerencsére van alternatíva..de ennyi erővel árulhatnának core verziót ventimentesen/olcsóbban is.
-
Grózi
Topikgazda
Na ezért nem szeretem itt a venti témát erőltetni,lesz egy csomó off...
fogtunder A macska dobálás az én dumám!!Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Thorus
aktív tag
Hát a a Raijintek Triton vízhűtésről sok mindent nem tudok elmondani de azt igen, hogy legalább még beszerelés előtt megadta magát
Az egy gyönyörűen szép repedés a motor mellett egészen a fém részig. Szerencsé sokat nem buktam a vételen mert innen apróról vettem azt már a hűtőt el is adtam meg csöveket.Az ember annyit ér, amennyit a többiek akarják, hogy érjen.
-
veterán
Sziasztok!
Korábban kértem vásárlás előtt is tanácsot, de végül a Lepa EXllusion 240 mellett döntöttem, ennek a beszereléséhez kérnék most tanácsot. A kérdés igazából a radiátor helyes elhelyezésére vonatkozna, mivel a kézikönyv és a netes videós források sem túlzottan bőbeszédűek ezzel kapcsolatban. Az én házamnál (S340 Elite) a frontoldalra, függőlegesen lehet felfogatni a radiátort. Ennek megfelelően adódik a kérdés, hogy a radiátorból kijövő csövek a gépház teteje felé essenek (ergo kicsit magasabban legyenek, mint maga a pumpa, vagy épp ellenkezőleg, a gépház alján legyenek, jóval lejjebb, mint a pumpa? Nem tudom, mi a best practice ilyen esetekben, ezért szeretném, ha egy tapasztaltabb user adna tanácsot a helyes kiépítéshez.
Hasonló a problémám a "Hova kössem a pumpa tápellátását?" témakörben is. Az alap gondolat, hogy nyilván ugyanoda, ahová a léghűtőket is szoktam, de az iPon teszt például azt említi, hogy oda inkább a radiátor ventilátorait kellene bekötni (erre van lehetőség, hiszen a csomagban van egy Y elosztó is), a házventilátorok helyére pedig a pumpát drótozni.
"Mindkét vízhűtés esetében a ventilátorokat kötöttük a CPU_FAN kivezetésre, a pumpákat pedig a SYS_FAN1 táplálta (mivel azok 3-pines csatlakozóval működnek, érdemesebb a zajszintbe amúgy is sokkal jobban belejátszó ventilátorokat a hatékonyabb módon működtetni)."
Kicsit érdekesnek tartom ezt, de logikus az indoklás, szerintetek? Gigabyte GAB85-HD3 lapom van jelenleg, ez a FAN kivezetések miatt talán érdekes lehet.
Köszönöm a segítséget előre is!
[ Szerkesztve ]
-
blu79
addikt
szia, nálam lassan 2 éve hibamentesen üzemel a kicsike, és nagyon jól teszi a dolgát , nem tudom hogyan de nálam semmi baja... , a procit is 2 éve delideltem és pasztáztam , azóta nem volt bántva a rendszer és szinte nagyon picit romlott a helyzet azóta hőmérséklet szempontból talán pár fok... Ha kibírt ennyit ez a Triton nálam ... ha netán meghibásodna (remélem egyhamar még nem fog), bepróbálkoznék még 1-el . Egyébként kezdetektől 3000Rpmen megy és semmi hangja a pumpának, számomra nagyon pozitív ez , csak a ventik ahogy fújják a levegőt azt hallani nagyon picit... . Ha a ventiket leállítom 0db hang van....
¯\_(ツ)_/¯ = G-sync 165Hz ips 1440p « Ahogy a programozók készítik programjaikat, az első jöttment harkály lerombolhatná az egész emberi civilizációt »
-
ScomComputer
veterán
De csak azért,mert a tiéd volt a "master" példány és arról vették a mintát a többi gyártásához....
Timer: teljesítményben akkor érsz el jobbat ha a radi a ház elejében van és onnan szívja a "hideg" levegőt rá a venti....a cső meg ahogy adja, a lényeg,hogy elérjen,az sem baj a ha fenn van,mert ez egy zárt rendszert,és úgy is pumpa tetejébe tolja majd légbuborékot...
A ventiket kösd a CPU(fan),helyére a pumpa meg mehet a SYS(fan) helyére,az a lényeg,hogy tudd szabályozni...[ Szerkesztve ]
-
juliensorel
senior tag
Hello!
Ha a korábban említett fehér színt elengedem akkor ez milyen pl. az arctic Liquid Freezer 240-hez képest?
[link]Rájöttem, hogy mivel az S340ben úgyis elől lesz a radi ezért nem fogom látni kb. soha a ventik színét, és az arcticon is csak a venti fehér, meg amúgy is azt mondtátok cserés a gyári f12. Akkor már ez a ledes enermax jobban tetszene a cpu-n mint a puritán arctic.
-
Grózi
Topikgazda
válasz juliensorel #7147 üzenetére
Ezen is ugyanúgy cserés a venti ha csendet akarsz.Az Arctic előnye a vastagabb radi,de ez pár fokban nyilvánul meg csupán.Ha ez tetszik,akkor veheted ezt is.
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs