Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• TXT

őstag

válasz boogie84 #16601 üzenetére

Hat oszinten szolva, nem tudom…
    Megneztem egy Ryzen 3600 (ami nekem is van) delid videot, hogy legalabb azt lassam, hol vannak a proci magjai, illetve hogy a rez talp mely reszt nem takarja.
    Nos. Igy nez ki a proci kupaktalanitva (delid es fempasztazas utan):

Sargaval bejeloltem melyik reszt takarja a rez talpa a pumpanak:

Nem tudom hogy ez igy rendben van e, eletemben nem lattam meg olyan vizhuto blokkot, ami ne fedte volna le a proci (de talan mas hardver) egesz feluletet. A hoatadas a proci egesz kupakjat erinti a hasznalat soran, igy azt gondolom, ha egy resze nincs hutve ugy mint pl itt, az marhara nem kedvez a hutes hatasfokanak! De cafoljon meg nyugodtan valami fizikus ambicioval rendelkezo tarsunk, ha ez nem igy lenne. Velemenyem szerint minel nagyobb feluleten kerul hutesre valami, annal gyorsabb es annal hatekonyabb a hatasfok is.

Lovesem sincs, hogy az Arctic-nal ez tudatos tervezes/kivitelezes eredmenye e, vagy valamit siman csak elb@sztak es ezert kerult mar ki azota ebbol a hutobol a 6. revizio, en eddig ilyennel soha nem talalkoztam korabban.

Az is lehet, hogy csak en gondolom tul a dolgot, engem mindenesetre kisse zavar, hogy igy van, hisz eddig csak olyan hutessel talalkoztam, ami teljes egeszeben lefedte a hutendo hardver feluletet. Vagy ha ez a tutibb megoldas, akkor hogyhogy mas gyarto nem igy tervezi meg a sajat hutoit, akar leghutesrol van szo, akar vizhutesrol? :U

Leszedtem egy masik gyarto konpakt vizhutesenek blokkjat az Intel procimrol es hat lass csodat, ott sem igy van, ahogy masoknal sem amit eddig en hasznaltam:

Elgondolkodtato…. :U

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák