-
PROHARDVER!
Kérdés előtt olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
TXT
őstag
válasz boogie84 #16601 üzenetére
Hat oszinten szolva, nem tudom…
Megneztem egy Ryzen 3600 (ami nekem is van) delid videot, hogy legalabb azt lassam, hol vannak a proci magjai, illetve hogy a rez talp mely reszt nem takarja.
Nos. Igy nez ki a proci kupaktalanitva (delid es fempasztazas utan):Sargaval bejeloltem melyik reszt takarja a rez talpa a pumpanak:
Nem tudom hogy ez igy rendben van e, eletemben nem lattam meg olyan vizhuto blokkot, ami ne fedte volna le a proci (de talan mas hardver) egesz feluletet. A hoatadas a proci egesz kupakjat erinti a hasznalat soran, igy azt gondolom, ha egy resze nincs hutve ugy mint pl itt, az marhara nem kedvez a hutes hatasfokanak! De cafoljon meg nyugodtan valami fizikus ambicioval rendelkezo tarsunk, ha ez nem igy lenne. Velemenyem szerint minel nagyobb feluleten kerul hutesre valami, annal gyorsabb es annal hatekonyabb a hatasfok is.
Lovesem sincs, hogy az Arctic-nal ez tudatos tervezes/kivitelezes eredmenye e, vagy valamit siman csak elb@sztak es ezert kerult mar ki azota ebbol a hutobol a 6. revizio, en eddig ilyennel soha nem talalkoztam korabban.
Az is lehet, hogy csak en gondolom tul a dolgot, engem mindenesetre kisse zavar, hogy igy van, hisz eddig csak olyan hutessel talalkoztam, ami teljes egeszeben lefedte a hutendo hardver feluletet. Vagy ha ez a tutibb megoldas, akkor hogyhogy mas gyarto nem igy tervezi meg a sajat hutoit, akar leghutesrol van szo, akar vizhutesrol?
Leszedtem egy masik gyarto konpakt vizhutesenek blokkjat az Intel procimrol es hat lass csodat, ott sem igy van, ahogy masoknal sem amit eddig en hasznaltam:
Elgondolkodtato….
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest