- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
AliasB
senior tag
válasz Casseius #15301 üzenetére
Az biztos ;) sőt az egész világon nem lesz belőle több ;) csak az a baj, hogy itt a közlekedésben nem tudják értékelni az egyedi dolgokat :) de félreértés ne essék szerinten semmi baj azzal ha valaki ilyeneket bütyköl ;) legalább értelmes dolgot csinál és tanul belőle.
Járj nyitott szemmel.
-
gergo5991
őstag
jöhetne már az uj mantis, spec alapján egy baby nami lesz. (2x30v sinewave controller, első hátsó légrugók, többet nem tudok) Remélem az ára se lesz nagyon magas.
[link] állitólag itt a leaked verzió, de sok helyen irták h ez az oldal kamu -
Tamás9x
őstag
válasz uniqm1 #15305 üzenetére
A nyakba ahol végig megy a vezérlő kábele, ott csak félig van kinyomva valami rögzítő habbal, oda valami purhabot vagy bármiylen hézagkitöltőt érdemes tenni. Vagy csak simán kint körberagasztani FBS-el kívülről.
Kicsi espk kaptak el ott semmi baj nem volt, de egyszer szakadt, és minden kábelen csorgott a víz, vagyis folyt....[ Szerkesztve ]
https://www.youtube.com/@kisstontour
-
Jackie_Chan
senior tag
Üdv!
Elektromos roller vásárlás előtt állok!
Nem értek a témához (Összefoglalót a topik elején nem találtam)ezért a hozzáértők segítségét kérném!
200e. Ft-ot szánok rá maximum.Melyik a legjobb vétel ebben az árkategóriában?
Mi az amire figyelni kellene?
Amiket kinéztem:
SEGWAY-NINEBOT Kickscooter F30E
XIAOMI Mi 3 elektromos roller, szürke (BHR4853GL)Előre is köszönöm a segítő hozzászólásokat!
"Az nem hozhat változást aki nem tűnik ki a tömegből!" "Sic Parvis Magna-Minden nagy dolog kicsiként kezdte" "Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani."
-
Tamás9x
őstag
válasz Jackie_Chan #15307 üzenetére
Össze tudod foglalni, hogy mire és hogyan szeretnéd használni? Illetve miylen úttipus, ekkora emelkedők vannak?a kkor jobban lehet dönteni
-
Jackie_Chan
senior tag
válasz Tamás9x #15308 üzenetére
Bicikli úton történő közlekedésre használnám a városba való bejutáshoz. Kb 10 Km oda vissza,hogy haza jussak egy 7-8%-os emelkedőn is fel kellene jönnie.80 Kg.-ot kellene cipelnie.
[ Szerkesztve ]
"Az nem hozhat változást aki nem tűnik ki a tömegből!" "Sic Parvis Magna-Minden nagy dolog kicsiként kezdte" "Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani."
-
kovyhun
tag
Sokat gondolkodtunk hogy páromnak melyik járgányt vegyük: F30E - F40E
Sehogyan sem értem, hogy ugyanaz az akku a kettőben, a 40-es motorja 50W-al több meg a tömege is minimálisan. Hogyan tud 10km-rel többet menni??
A 40-es engedi jobban lemeríteni az akkut?"Hajszolom a tudást, de ő mindig gyorsabb nálam!"
-
kovyhun
tag
válasz DigitXT #15311 üzenetére
Felmerült bennem is, pár százalékkal én is erre gondoltam volna na de 30%-al?
Végül 40-es lett, csak műszaki ember lévén a kíváncsiság...
(Készül egy hordozható töltő, mert soknak tűnik a 30-40km gyalog, de rollerral hamar lepörög)"Hajszolom a tudást, de ő mindig gyorsabb nálam!"
-
bexinho23
őstag
válasz Jackie_Chan #15309 üzenetére
Nekem van egy SEGWAY-NINEBOT Kickscooter F30E március eleje óta. Napi szinten használom munkába járáshoz (2x 3,5 km). Tegnap néztem, kereken 400 km van eddig a gépben. 90%-ban jó minőségű úton, 10%-ban szakaszosan tört és enyhén murvával fedett aszfalton megyek vele. Van a szakaszban egy igen komoly hirtelen emelkedő domb is. 8-10% biztosan megvan. Ezen sport-módban (75kg össz súllyal) úgy érek fel a tetejére, hogy 3-4 km/h-t veszít a max sebességéből. Hetente nézem a guminyomást, szinten tartom az abroncsot a ráírt 55 psi-jal. Szerencsére nem volt defektem, bár hozzátartozik, hogy autóval is nagyon figyelem az utat, rögeszmésen "minden-kerülő" vagyok. Max 1-2 cm-es padkára megyek fel, jövök le, magasabbra felemelem, leemelem. Ha rossz minőségű az út, lassabb tempóban megyek. Sokszor látom szerencsétlen rolikat, hogyan használják. Nyekegnek, nyikognak, borzasztóan elhasználtnak néznek ki.
Ilyen használat mellett szinte újnak tűnik a roller, egyedül a hátsó sárvédőnél hallok térkövezett járdán max sebességen haladva nyekegéseket. De kézzel nyomva fix, semmi mozgása nincs. Egy töltéssel átlagosan kb. 20km-t teszek meg vele, de akkor 30-40% között mindig töltőre csatlakoztatom.
Fw frissítések viszonylag gyakran érkeznek. Amióta megvan, 4. alkalommal írta ki, hogy update-eljem. A 2. alkalmas frissítés valamit nagyon elcseszett, mert érezhetően (30-40%) kevesebb távot tudtam megtenni. Ezt reddit-en is nehezményezték. Sajnos legalább 1 hónapot kellett várni a javításra. A legfrissebbet nem merem feltenni, mert most tökéletes
Az applikáció nagyon fapados, de lényegében elegendő is. Sok infót, fórumozós beszélgetést nem igen találni az F sorozatról, főleg az F30e-ről, mint pl. egy Xiaomi-ról, de olvasva a Xiaomi tapasztalatokat, igazából nincs is miért írogatni a Segway-ről. Szinte tökéletes.180e-ért vettem, nem bántam meg. Imádom. Nagyobb záporban is mentem már vele (2x) 4 km-es szakaszon. Pocsolyákat kerülve, lassabb tempóban remekül helytállt. Viszont utána mindig alaposan áttörlőm. Egyrészt a szennyeződés, másrészt a víz miatt.
-
Jackie_Chan
senior tag
válasz bexinho23 #15313 üzenetére
NAGYON köszönöm a mindenre kiterjedő leírást!
Szerintem el is dőlt a kérdés!"Az nem hozhat változást aki nem tűnik ki a tömegből!" "Sic Parvis Magna-Minden nagy dolog kicsiként kezdte" "Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani."
-
gabe_
őstag
válasz bexinho23 #15313 üzenetére
Szintén F30E, igaz nekem még csak 1 hete van meg, és eddig nagyon meg vagyok elégedve vele.
Munkába járáshoz vettem, 10km oda-vissza, járdán, többnyire közepes minőségű bicikliúton. A kereszteződéseknél lévő döccenőknél tényleg érdemes néhol átemelni, de a 10"-os kerék mindenképpen nagy előny a Xiaomi 8,5"-osához képest.Mentem már vele kaviccsal szórt úton földúton is, egész elviselhető, de a homokosabb részeken vigyázni kell.
Vettem hozzá egy ilyen keréknyomás ellenőrző kütyüt, és bármelyik benzinkúton ahol nincs szétgyalázva a levegőpisztoly, simán lehet fújni a kerékbe.Sovány szakácsban sose bízz!
-
Miikee
csendes tag
Lehet már láttátok, nekem most dobta fel a yt és elsőre azt mondom, hogy wow....
Kár, hogy ilyen drága, főként a mostani árfolyam mellett.....
[link] -
PociAti
őstag
válasz Miikee #15316 üzenetére
Mi a francért nem lehet kiírni mi van a link alatt???
Miért csak rákattintás után derüljön ki, hogy mire gondoltál?Akit nem érdekel, az nyugodtan hagyja ki. Video címe: Segway P100S Unboxing and impressions!
"Kár, hogy ilyen drága" kiderítéséhez kattintani kellett volna még egyet, kettőt... -
anorche1
őstag
Sziasztok
Van közületek olyan aki upgradelte a g30 max rollerért 48V -ra?
Illetve olyan, aki beépítette a monorin 500W -os motorját? [link] Akár gyári aksival, akkár erősítettel.
Vagy az egyiket, vagy a másikat, de lehet mind2-t meg szeretném valósítani.
Van amit ezek mellé cserélni kell, mert nem fogja bírni?"It never gets easier, you just go faster." Greg LeMond
-
Miikee
csendes tag
válasz PociAti #15317 üzenetére
Köszi az észrevételt, bár szerintem ezt kultúraltabban is meg lehet írni, nem úgy, hogy lecseszed a másikat. Sajnos úgy látom, hogy ennek a fórumnak a beszélgetési szinvonala sokszor elég alacsony, így elbúcsúzok Tőletek.
Akiktől pedig eddig normalis tanácsokat kaptam azoknak nagyon köszönöm.
Üdv. Miklós -
anorche1
őstag
válasz Casseius #15320 üzenetére
Ilyen "external 48v conversion kit" vásárolható valahol az országban? Google nem ad találatot, külföldön sem találtam oylat, ami megbízhatónak tűnne.
Meg akkor a vezérlőt is cserélni kellene, abból van ajánlott?
"It never gets easier, you just go faster." Greg LeMond
-
anorche1
őstag
válasz gergo5991 #15323 üzenetére
ninebot, g30max#15324Casseius
Merre találom őket? Van valami építős magyar facebook csoport?
Á, azt hittem a vezérlő erősítés a cserét jelenti. De akkor egy ügyes kezü szaki ki cserél rajta pár kondit, és bírni fogja? Kérhetek ezzel kapcsolatban is infót?[ Szerkesztve ]
-
Casseius
tag
válasz anorche1 #15325 üzenetére
Ő az egyik ha nem legajánlottabb aksi építő [link] ,
Nem csak kondit, mosfeteket amit aztán le is kell 'csavarozni és alápárnázni hűtőpadokkal, feszvezérlőt cserélni, meg a trace-ket megerősíteni. 20-30k-t tuti elkérnek érte a szakik.
Ha újat akarsz ami profi és ezerszer jobb mint a gyári erősítve az 60k környéke[ Szerkesztve ]
Don't Worry, Be Happy
-
anorche1
őstag
válasz Casseius #15326 üzenetére
Köszi a választ!
Lehet ezt a tuningot egyelőre hanyagolom, bármilyen irányba indulok el folyamatosan jönnek rá a plusz költségek. Főleg, hogy ezek a módosítások már nem igazán a könnyen és észrevehetetlenül visszállítható kategória, így ami miatt magyar beszerzés mellett döntöttem, a 3 év gari, semissé lesz.
Inkább egy csak szerzek bele egy 2nd gen motort, amit add plusz sebességet elég lesz. De ezzel is várok még, hátha valahol belefutok egy jó ajánlatba.Eddig is zavart az árfolyam, de most, hogy egy relatív drága dolgot szeretnék külföldről beszerezni hozzá (200-250 eur), még jobban zavar.
-
Casseius
tag
válasz anorche1 #15327 üzenetére
A garancia amúgy se ér semmit gyakorlatilag mert a kopó alkatrészekre nincs, azon kívül meg kb bármire ráfoghatják h nem rendeltetésszerű használat
2nd gen motort gyakorlatilag lehetetlen beszerezni, ha még is sikerül, nagyon drága.
Ahhoz kell +1 vezérlő, rendes bms meg egyéb mókolásokDon't Worry, Be Happy
-
Tamás9x
őstag
Gen 1 nekem tud 42-őt üresbe, terhelve 40-41-et teljesen lemerülve 34.
[ Szerkesztve ]
-
anorche1
őstag
válasz Tamás9x #15329 üzenetére
De ezt nem gyári akuval, igaz?
#15328Casseius
Legjobb tudomásom szerinte 3 év jótállást, és nem szavatosságot kaptam, szóval nekik kell bizonyítani, hogy nem rendeltetésszerű használat miatt hibásodott meg. Nem volt még olyan, hogy ne tudtam volna érvényesteni a garit, laptopesetében még pénzt is (teljes összeget) kaptam már vissza.
Motorcserés leírásokban nem említik azt, amit te. Ezt biztos infó?[ Szerkesztve ]
-
Casseius
tag
válasz anorche1 #15330 üzenetére
Hát akkor azok a leírások nem sokat érnek, mivel gyárilag 1 motoros gépről beszélünk 1 vezérlő van benne (ami nem dual vezérlő), tehát ha beraksz egy második motort valaminek meg kell hajtania + össze kell hangolni a másik motorral is h egyszerre ugyanazt adják le ugyanakkor, ez teljesen biztos
[ Szerkesztve ]
Don't Worry, Be Happy
-
Casseius
tag
válasz DigitXT #15332 üzenetére
És tényleg, munkában úgyfest nem szabad irkálnom túl sok felé figyelek, g30 motorját viszont szerintem teljesen felesleges cserélni monorimra, az az 500w egymagában 36v-os aksival semmit se ér, 48v-on se biztos h arra cserélném, akkor már tényleg inkább 2nd gen.
Anorche bocsi a félrevezetésért még egy vezérlő természetesen akkor nem kellDon't Worry, Be Happy
-
anorche1
őstag
válasz Casseius #15333 üzenetére
Semmi gond, tenyleg csak motort szeretnek cserelni
De mar azt sem biztos. Pesten hasznalom munkabajarashoz, hiaba nagyobb vele a haladasi atlagom mint bicoval volt, az ossz menet ido a lampak miatt ugyanannyi. Es azzal 3-4-5km/h plusszal, amit a gen2 -es motor tudna, azzal sem biztos hogy at ernek a piros elotti zoldon.Motort egyebkent tobb helyen is talaltam alin kivul, pl:
Svedorszagbol: https://www.wattsnabb.se/en/products/uppgraderingar/ninebot-g30-gen-2-motor
Spanyolorszagbol: https://www.kroxne.com/hu/motorok/52-eredeti-ninebot-350w-masodik-generacios-motor-a-ninebot-max-g30-g30p-g30lp-g30le-es-g30d-keszulekekhez.html"It never gets easier, you just go faster." Greg LeMond
-
-
gyuri6
csendes tag
Sziasztok!
Elektromos rollert (pálcika roller) fel lehet vinni vonatra? Kell a szállításért fizetni plusszban?
Gyuri -
Doky1988
senior tag
Sziasztok!
Megérkezett a G30P Max Gen 2-őm.
Minden szuper, 1 kérdésem van!
Úgy olvasgattam itt-ott, hogy gyakorlatilag TILOS frissíteni a hivatalos Segway appon, mert nem lesz tempomat se, meg nem megy 20 vagy 25nél többel???Valaki magyarázza már el légyszi, hogy miért.
1.7.0-ás frissítést dobta be a Segway app.DokY | www.zsolti.hu
-
szpali
addikt
válasz Somatom #15342 üzenetére
Az enyém Gen2 a motor, de se rendszám tartó nincs rajta és a hátsó lámpa is vízszintes
Nálam is 1.7.0 a fw, a gyári appból frissítettem, van tempomat és 30 km/h
iPhone 13 Pro/Mi13 || MBP M1 Pro 14 || Philips 55OLED805 | Denon X2400 | Wharfedale Diamond 240+220C+220+10.GX || Signum Z28NEL & Bertone Cabrio Z18XE
-
szpali
addikt
válasz Doky1988 #15345 üzenetére
Én ezt vettem:
https://www.gshopper.com/hu/product/detail/3000019838
G30P
30-al megyek, 95kg táskával, ruhával.[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro/Mi13 || MBP M1 Pro 14 || Philips 55OLED805 | Denon X2400 | Wharfedale Diamond 240+220C+220+10.GX || Signum Z28NEL & Bertone Cabrio Z18XE
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen routert?
- Ukrajnai háború
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Háztartási gépek
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Nyomtató topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Hisense LCD és LED TV-k