Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Jorus

    nagyúr

    válasz Barthezz2 #37079 üzenetére

    Azért azt is tegyük hozzá, hogy épp az OS-ek közötti jelentős, penetrációbeli eltérésből fakadóan Windows környezetben nagyságrendekkel könnyebb olyan desket faragni, amire ránéz a zsűri, és megvan neki a marha jó érzése. Pusztán azért, mert több, jobb szoftver van rá, amely szoftverekre többen, jobb kiegészítőket készítenek, amit már csak jó érzéssel össze kell válogatni a felhasználónak. Ehhez képest OS X-en elég szűk a lehetőségek köre, plusz macerás is összerakni vmit a shell scriptekből, ahol a max látvány az, hogy betűtípust és színt lehet választani egy adott információnak. Ezen felül a dock elemeit tudod megváltoztatni, és a menü színeit. Slussz.
    Windows alatt sokkal-sokkal több lehetőség van minderre, ráadásul szinte mindenből van kész modul, csak fel kell tenni. Persze kell hozzá ízlés, meg rutin meg minden, de az nem lehet vita tárgya, hogy sokkal könnyebb Win alatt összerakni egy ízléses desket, mint OS X-en.
    Linuxon ez meglátásom szerint talán még fokozottabban van jelen, bár ehhez bevallottan nem értek. Ugyanakkor látom a topicban zajló linuxos párbeszédekből, hogy egyes kollégák mit össze reszelnek, szögelnek azért, hogy a végén legyen valami szögletes, recés, kezdetleges izé az asztal helyén. Rengeteg munka van vele, nekik, akik tudják ezt, nyilván sokkal értékesebb is emiatt, és az is nyilvánvaló, hogy a full pragmatikus linux deskekhez képest csillogó-villogó infocentert hoztak létre például. De egy túlnyomórészt windowsos deskeket felvonultató sorban a sor végén fognak kullogni így is.
    Tehát nem csak azért van kisebb esélye OS X-es vagy linuxos deskkel induló felhasználónak egy adott versenyen, mert kevesebben vannak, hanem azért is, mert ebből (is) fakadóan a lehetőségek köre is szerényebb.
    Mindemellett abban a kérdésben, hogy van-e értelme külön OS-szerinti bontásban rendezni a versenyeket, azon álláspontra vagyok kénytelen helyezkedni, hogy a versenyekre átlagosan nevezők sajnálatosan alacsony száma miatt nincs.

    ''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

Új hozzászólás Aktív témák