Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dzsi23

    addikt

    válasz @mriya@ #24931 üzenetére

    Pont rád céloztam azzal, hogy "A trícium nálam szuperül világít, de hallottam kevésbé szerencsés esetekről." :)

    (#24930) gyapo11:
    Ahogy @mriya@ is írja ~12 év a felezési ideje, vagyis nem addig jó, hanem folyamatosan csökken a fényereje (részletesebben ne menjünk bele), és ~12 év múlva kb. feleannyira fog világítani, mint amikor megvetted.

    "Akkor hasznos, ha teljesen sötétben vagyunk lámpa nélkül. Van ilyen eset? Akár egy kulcstartós lámpával egy 1 másodperces világítás után már bármilyen foszforeszkálós festésű mutató tökéletesen leolvasható."

    Nem gondolhatod komolyan, hogy jobb a lámpával tökölni, és várni, hogy feltöltődjön az órád, hogy aztán pár percig világítson......... utána megint feltöltöd, és így tovább? :D Nem jobb, ha mindig folyamatosan világít? Oké, egy jóféle lume nem pár percig világít, de a másik topikban írtam is róla, hogy pl. a C1-nek 6 percig tart az előnye, utána már jobban látható a trícium. Létezik jobb lume a C1-nél (C3, BGW9, Lumibrite... majd összehasonlítom a BGW9-cel is), de szvsz. azok is max. 20 percig világíthatnak jobban. És ez csak egy kínai Carnival, nem egy svájci reaktor.

    Mellesleg nem csak full sötétben látható a fénye, félhomályban már simán látható, amikor még világítás nélkül is olvasható lenne az óra (ez egyébként engem is meglepett, mert rosszabbra számítottam).

Új hozzászólás Aktív témák