- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
-
PROHARDVER!
Minden ami kínai és óra, és minden ami olcsó és jó óra.
Bizonyítsuk be, hogy ami kínai és olcsó az is lehet jó óra. :-)
Új hozzászólás Aktív témák
-
dzsi23
addikt
válasz xcvbxcvb #24850 üzenetére
"monitorról nagyon 44-esnek tűnik a tok"
Persze, mert a monitor képernyője nagyobb, mint a telefon kijelzője.
Amúgy én arra alapoztam, hogy 41 körüli lehet, hogy keskeny a hátlap fém része, és még rá is nyúlik a szerkezet szélére, némelyik csavarra is, mint a Pure Mécanique esetén. A 44 millisnél, amit linkeltél, jól láthatóan szélesebb a fém keret. De lehet, hogy csak optikai csalódás, és az a "40 millis" is 44 millis."Nekem ez tetszik nagyon"
Nekem is tetszik, bár 44 millis órát már nem vennék. Sőt, most annyira kényelmes a 38 millis órám, hogy már egy 41 millisen is nagyon gondolkodnom kell, mert félek, hogy nem lesz olyan jó hordani, pedig kinéztem egyet. -
xcvbxcvb
aktív tag
válasz dzsi23 #24851 üzenetére
Itt [link] találtam 41-es tokot. Azt írja ez jó a 6497/98 szerkezethez.
Itt meg 40mm-es [link] , hasonló a fentebb linkelthez.
ELADÓ Work Sharp® Precision Adjust Knife Sharpener™ kézi késélező https://hardverapro.hu/apro/work_sharp_precision_adjust_knife_sharpener_kezi_k/hsz_1-50.html
-
Narakh
senior tag
válasz xcvbxcvb #24852 üzenetére
Utóbbi baromi szép, ez az összeállítás ebben a műfajban példaszerű lehetne, ha nem volna olyan csúnya hátul a "6498" (ami nyilván szubjektív).
(#24851) dzsi23:
Én nem érzem különösebben kényelmetlennek a 42 mm-es Amphibiát a kis 38-as Seiko után. Igaz, az is (710) egy elég rövid tok."This was I, a sparrow. I did my best; farewell."
-
őstag
-
dzsi23
addikt
válasz Narakh #24853 üzenetére
Én nemrég adtam el a 42mm-es Amfimat (170862), de valószínűleg az is közrejátszott, hogy vastag és nehéz is volt. Bár a mostani 38 millisemből sem spórolták ki az anyagot, meglepően nehéz a méretéhez képest, a tömör szemes szíja is nagyon masszív, viszont nem csak átmérőben kicsi, hanem vastagságban is, nagyon jól fekszik a csuklómra, és évek óta az első fémszíj, amit el tudok viselni. Pedig jól állnak nekem a 43-asok is, de ez sokkal kényelmesebb.
(#24852) xcvbxcvb:
Kezdem elhinni, hogy 40 millis... egy próbát megérhet.[ Szerkesztve ]
-
dzsi23
addikt
válasz xcvbxcvb #24856 üzenetére
Szvsz. az ali is biztonságos. Volt már problémám termékkel és eladóval is, de mindig megoldódott.
Csak a szállítási idő, ami problémás (de az valszeg ebay-en is ugyanúgy alakul, mert ugyanonnan, és sokszor ugyanazok küldik).
Közel két hónap után végre továbbküldték a csomagom Hollandiából. Talán jövőhéten végre megkaphatom, ha a drága jó magyar posta is úgy akarja. 76 napja rendeltem. 67 napja lett feladva. Soha többé NL post Kínából...[ Szerkesztve ]
-
Narakh
senior tag
válasz dzsi23 #24857 üzenetére
Kínából amúgy is simán jönnek egy-másfél hónapig csomagok, és most pluszba a COVID is belesz*rt a palacsintába mindenhol. Kanadából több mint három hónapja várok cuccot hiába; abból is csak annyit látni, hogy egyszer útnak indult...
"This was I, a sparrow. I did my best; farewell."
-
dzsi23
addikt
válasz Narakh #24858 üzenetére
"Kínából amúgy is simán jönnek egy-másfél hónapig csomagok"
Igen, nem volt ritka a 40 napos szállítás a vírus előtt, de nálam az már lassúnak számított. Sőt, tavaly egész gyorsan megjöttek, volt 6 napos hongkongi csomagom, 7 napos kínai, és a legtöbb 20 nap alatt volt. Már azt hittem, hogy végre felgyorsult a folyamat... és akkor jött a vírus, és lőttek az egésznek. -
xcvbxcvb
aktív tag
Nekem holland postás tegnap jött meg 24 nap alatt. Én februártól május végéig nem rendeltem semmit külföldről, de olvasom hogy nagyon bedugultak a márciusban, áprilisban, májusban rendelt csomagok.
Usa, Kanada meg halott kb, ott tombol a vírus még.ELADÓ Work Sharp® Precision Adjust Knife Sharpener™ kézi késélező https://hardverapro.hu/apro/work_sharp_precision_adjust_knife_sharpener_kezi_k/hsz_1-50.html
-
Digitalpimp
senior tag
válasz xcvbxcvb #24860 üzenetére
USA-ból 9 nap alatt jött most cuccom, ez a szokott idő.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
xcvbxcvb
aktív tag
Erre még annyit hogy én jobban bízok a paypalban, illetve a visszaküldés költségét is megtéríti netán ha szükség lenne rá.
(#24861) Digitalpimp Én nem tudom mi a szokott idő Usából, mert nem nagyon szoktam onnan rendelni mert drága a szállítás, és biztos a sarc. De sokan panaszkodnak rá hogy több hete nem mozdul a csomagjuk.
ELADÓ Work Sharp® Precision Adjust Knife Sharpener™ kézi késélező https://hardverapro.hu/apro/work_sharp_precision_adjust_knife_sharpener_kezi_k/hsz_1-50.html
-
törölt tag
Sziasztok, van itt valaki aki gyujti esetleg a casio orakat? Van egy str-1000-esem jo allapotban, van ennek valami erteke, vagy tegyem el meg 20 evre?
-
dzsi23
addikt
válasz nebancsa #24868 üzenetére
Ez 75 nap volt. Már csak szíjat kell rendelnem a CNS-től, ami májusban 21 napot vett igénybe... EU-n belül az rengeteg. Bár maga a szállítás csak 8 nap volt, 13 napig tartott, míg feladta. Kínából is szívesen rendelnék szíjakat (mondjuk az új Bond natot), de inkább 21 napot várok, mint 75-öt.
-
csubuka
addikt
válasz xcvbxcvb #24852 üzenetére
Húha, rég jártam a topikban, de ez érdekes volna, ha igaz lenne. De ismerve a kinti eladókat simán lehet, hogy ferdítenek, csak mert volna erre igény, ő meg a simát adja el ilyen címen. Mondjuk amennyire lehet fotóról látni a hátlap kicsit más, mint a szokványos 44mm-eseken, de ez lehet nem tuti.
Ámde léteznek órák 40-41mm-es tokban 6497 szerkezettel, jó volna egy olyan...
-
xcvbxcvb
aktív tag
válasz csubuka #24870 üzenetére
Hátha valaki majd rendel és megerősíti a méretét. Vagy a feedbackeknél érdemes nézelődni. Még nem reklamált senki a méret miatt.
-
ZolkoW
őstag
Skacok, van ez az órám, de csak szívok vele - először aliról rossz színben érkezett, az azóta is dobozban, mert nem jutottam el a meghirdetésig, de már lehet hogy inkább megtartom, mert az legalább működik... A banggoodos is itt van 2 hete, de ez meg folyton megáll. Elemcsere megvolt, de a koronájával lehet valami, beállítom - megy, majd random időközönként elfelejti ezt a tevékenységét. És már az gyanús, hogy a koronát benyomva is bele-belekap a mutatóba, tehát tulajdonképpen abban a helyzetében is lehet vele állítani. Lehet ezzel kezdeni valamit? Az oké, hogy írtam a banggoodnak, hogy így csak dísznek jó, de sok jóra itt sem számítok, nincs energiám győzködni őket.
Ja, és a csatja gyárilag hibás volt, átesett a pöcök a másik oldalra, nem volt rendesen formára hajlítva a lemez, de ezt meg tudtam oldani (előtte azért csináltam videót a hibás állapotról).
A vége az lesz, hogy használom a feketét, vagy átrakom a szíjat (az nem az igazi, mert a számlap is picit más színekkel operál)Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
ZolkoW
őstag
válasz pulutodurumo #24876 üzenetére
Nem lehet, hogy inkább hosszú? (benyomva is mintha olyan lenne, mint mikor ki van húzva) Vagy görbe, és szorul? Mindenesetre szét fogom szedni... írt vissza a support, hogy kér videót a hibáról, és fotót a csomagolásról. Persze azt azonnal kidobtam, tanulság magamnak, hogy legalább erre az 1-2 hétre tartsam meg a retkes csomagolóanyagukat, pontosabban fotózzak le mindent (egyébként fénykép talán pont van, csak nem biztos, hogy látszik a lényeg, mert feleségem vette át, és elküldte)
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
ZolkoW
őstag
válasz xcvbxcvb #24879 üzenetére
reggel írtak, a videók hatására egyéb akadékoskodás nélkül felajánlották a full refundot/újraküldést. Az utóbbit választottam, mert amúgy tetszik az óra, hátha harmadszorra tényleg jó lesz... (az első nem az ő lelkükön szárad) Ilyenkor -bár nem sok ügyem volt- inkább a pénzt szoktam kérni, mert az legalább biztosan ideér, ha el van indítva, itt meg még ezer veszély leselkedik rá az úton
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
topi66
aktív tag
Sziaszok,érdekelne ,van tapasztalata valakinek a Carnival T25 triciumos automa órával kapcsolatban? Szemezgetek vele
-
dzsi23
addikt
válasz topi66 #24883 üzenetére
A dizájn szubjektív, arról hiába mondunk véleményt, úgyis olyat veszel, amilyen neked tetszik. A trícium meg ott van, teszi a dolgát: világít. Bár olvastam olyat, hogy egyeseknél csak pislákolt. Valóban nem egy fáklya, de én elégedett elégedett vagyok az enyémmel.
Egy kvarcot vettem, itt olvashatod, amiket írtam róla: [link1], [link2], [link3], [link4]. -
csubuka
addikt
Sziasztok!
Van a 6497 werknek alternatívája, ami kézihúzós, robosztus, nehéz elrontani (tehát van olcsó kínai belőle), ámde valamivel kissebb átmérőjű?
-
dzsi23
addikt
válasz csubuka #24885 üzenetére
"robosztus, nehéz elrontani (tehát van olcsó kínai belőle)"
Ezt a gondolatmenetet még emésztenem kell.
Ha kicsi kézihúzóst keresel, esetleg vadászhatsz egy Vostok Classica-ra, vagy kínai vonalon maradva, az ST19-es kronók elég kicsik, szép a szerkezet is, csak vastagabbak.[ Szerkesztve ]
-
csubuka
addikt
válasz dzsi23 #24886 üzenetére
Hmm, jogos, kicsit furán jött ki az a mondat :D
Valami olyasmit akartam ezzel, hogy ha az adott szerkezet egy nehezen elrontható megoldás, akkor valószínű, hogy az olcsó kínai verziók is élhetőek lesznek belőle. Az olcsó bonyi szerkezetek lehet, hogy nagyobb eséllyel lehetnek hibásak.
Bár sok topiktárs elég sok szerkezettel elégedett, de a legbiztosabb választásra mennék úgy, hogy nagy elképzelésem nincs...Köszönöm szépen az ajánlást, ránézek az órákra, amikben ezen szerkezetek vannak.
*A kínai 6497 bejött, két éve folyamatosan teszi a dolgát pontosan. Csak immár édesapámnál, mert nekem, mint rájöttem túl nagy a 44-es tok.
Lehet mondjuk bepróbálom az egyik kisebbet a korábban említett tokok közül.
Redditen láttam egy ilyet, csak itt nem részletezték a beszerzési forrást. Ez nagyon tetszene 41mm körül ha volna. Van is pilóta olyanban csak zsebbenyúlósabb brandekből, de ha nagyon nem tudom másképp, akkor lehet olyan kéne. Csak nehéz ezt magamban leboltolni, hogy 10*-es árat fizessek a kisebb méret miatt. Lehet egy sima 44-es kínai tokot át lehet szabatni cnc-vel kisebbre? Mondjuk manapság az is elég drága volna...
[ Szerkesztve ]
-
nebancsa
senior tag
Ha kedvelitek az alien filmeket és Bishop órájára fáj a fogatok, itt egy pénztárcakímélő kínai klón.
[link] -
nebancsa
senior tag
Ha már seikonál tartunk egy bronz tokos teknős
[link] -
dzsi23
addikt
válasz pulutodurumo #24892 üzenetére
Szép kombó!
-
nebancsa
senior tag
válasz pulutodurumo #24892 üzenetére
Az elem hogy bírja a kúszó másodperces járást, kellett már cserélni?
-
dzsi23
addikt
válasz nebancsa #24897 üzenetére
A Bulova UHF-ek is 2 év körül bírják szuflával. Bár azokban nagyobb elem van, mint a Seiko VH65-ben, de 16-ot ütnek másodpercenként, nem 4-5-öt. Nálam csak fél évig volt UHF, addig nem állt meg, szal érdemleges tapasztalatom nincs, de arra is mindenhol két évet írnak.
[ Szerkesztve ]
-
Jenne
őstag
válasz nebancsa #24897 üzenetére
Szia!
Nálam a Seiko (folyamatos járású) faliórában az AA elem simán kitart egy évet.
Pedig nem is valami nagy márka, csak egy mezei Aldis ACTIV ENERGY Super Alkaline elem. 599Ft/8 db.
Bár az is igaz, hogy Seiko elektronika van benne.
Asszony Lórus női karórájában is Seiko elektronika van abban is elmegy a kis méretű Renate gomb elem bő másfél évet.[ Szerkesztve ]
A gonosz győzelméhez nem kell más, csak annyi, hogy a jók ne tegyenek semmit.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Hankook téli és nyári gumi szett - 1 szezonosak - 235/45 R 17
- 2 szezonos - Hankook K135 Ventus Prime4 XL 235/45 R 17 97 Y XL nyári gumi
- 1 szezont futott - HANKOOK Winter i cept evo3 W330 235/45 R 17 97 H XL
- Philips AVENT Premium elektromos cumisüveg melegítő (SCF358/00)
- Újszerű Philips kézi gőzölőkészülék GC360/30 valamennyi tartozékkal, dobozában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest