- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
-
PROHARDVER!
Minden ami kínai és óra, és minden ami olcsó és jó óra.
Bizonyítsuk be, hogy ami kínai és olcsó az is lehet jó óra. :-)
Új hozzászólás Aktív témák
-
dzsi23
addikt
válasz Fall-N #24800 üzenetére
Nem újdonság, de a "pilóta" egész korrektnek tűnik: acél tok, zafír, japán automata (Miyota 821A talán, vagy valamelyik testvére...), tetszetős hátlap, stb... amibe belekötnék, az a rövid percmutató, de ezt a hibát a Seiko is rengetegszer elköveti. Bár nem olcsó, eléri a 40 ezret, de biztos ki lehet majd fogni 30 alatt is, ahogy a Parnist (és az ebayt) ismerem, annyiért meg hirtelen nem tudok jobbat ebben a stílusban. Max. kvarcot.
-
dzsi23
addikt
Na akkor újdonság...
Boderry BDA001 / BDA001T
- acél vagy titán tok (előbbi 110$, utóbbi 140$)
- szkeletált szerkezet
- 72 órás járástartalék!
- high-beat (28800 bph)!
- zafír üvegMi kell még egy tökéletes órához? Ja, hogy szép legyen, az sajnos nem jött össze. Na meg megbízható legyen, de azt csak az idő dönti el. Mindenesetre a speckó nem rossz egy kínai órától.
-
dzsi23
addikt
válasz pulutodurumo #24803 üzenetére
Bizony, nekem is a lünettával van bajom. Meg a márkanév is elég egyszerű stílussal van rányomva a "számlapra", de azzal meg tudnék békülni. A szerkezet miatt erősen gondolkodom a beszerzésén, de hosszútávra valószínűleg nem maradna nálam. Amúgy a nato-s képen egész jól néz ki.
[ Szerkesztve ]
-
ZolkoW
őstag
Nekem a lünettája épp tetszik, meg az egész, leszámítva a leolvashatóságot, azzal szerintem sokszor lenne bajom.
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
-
-
nbela75
újonc
válasz ZolkoW #24788 üzenetére
Miért nem indítasz egy dispute-ot?
Lefényképezed az órád, a rendelésről képernyőmentést csinálsz és kérsz egy full refund-ot.
Kolléganőm szájmaszkot rendelt (tudom, nem óra), nem olyat kapott, amit rendelt és vissza is kapta az árát.Most látom, h mi történt. Akkor majd legközelebb disputálj. Az eladók általában lepattintják az embert, vagy előadják, h ők nagyon kis cég, meg kell élniük a piacról, kicsi az árrés, stb., stb. A pénzt meg jellemzően paypalra akarják utalni, nehogy az aliexpress megtudja, h gond volt velük.
[ Szerkesztve ]
-
ZolkoW
őstag
válasz nbela75 #24812 üzenetére
Ez nem az én sportom, már elegem van az értetlenkedő eladókból, meg a hetekig húzódó ügyekből. Megrendeltem Banggoodról, remélhetőleg ez már jó színben érkezik.. (itthon elvileg megtaláltam egy webshopban, szép kis árréssel, abból úgy 4 db kijött volna (25e))
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
djherby
tag
Ma elszakadt a 2. órám szíja is. Mindkettő sport/quartz műanyag szíjjal. A mostanié 18 mm. Tudtok itthoni helyet ahonnan rendelhetnék olcsó szíjat 1-2 ezer. Most nincs kedvem hónapokat várni rá. Köszi
-
Keil Walker
aktív tag
Akinek van ilyen órája! Találtam egy hozzá illő pólót
-
xcvbxcvb
aktív tag
válasz Keil Walker #24817 üzenetére
Ez jó !
ELADÓ Work Sharp® Precision Adjust Knife Sharpener™ kézi késélező https://hardverapro.hu/apro/work_sharp_precision_adjust_knife_sharpener_kezi_k/hsz_1-50.html
-
veterán
válasz nbela75 #24812 üzenetére
Nem úgy megy már a dispute az aliexpressen, mint a régi szép időkben
Ha rendelés értékének kisebb részét éri el csak a várható kártalanítás, de te többet szeretnél, mint amit az eladó adna, akkor az ali döntéshozói szemrebbenés nélkül olyan döntést hoznak, hogy te küld vissza a nem megfelelő terméket, az eladó pedig majd elküld neked egy újat
Bár ez a teljesen korrekt megoldás, de neked ez nagy szívás, mert neked jóval többe kerül Kínába kiküldeni valamit, mint onnan ideküldeni egy hasonló csomagot.
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
dzsi23
addikt
válasz Donki Hóte #24819 üzenetére
Meg az idő, az r0h@dt nagy szívás mostanában... 59 napja rendeltem, 50 napja került feladásra, és csak 36 nap múlva jár le a határidő, addig nyugodtan pihenhet valahol a csomagom. Pedig lenne mit rendelnem, de inkább kihagyom.
-
xcvbxcvb
aktív tag
válasz Donki Hóte #24819 üzenetére
El kell gondolkodni az ebayes rendelésen paypallal. Ott vissza lehet igényelni a visszaküldés költségét. Jah és a paypal nem szivat be.
ELADÓ Work Sharp® Precision Adjust Knife Sharpener™ kézi késélező https://hardverapro.hu/apro/work_sharp_precision_adjust_knife_sharpener_kezi_k/hsz_1-50.html
-
zoli03
őstag
Első automata órának mi ajánlott? Elsőre az olcsóbb, de normális kategóriát céloznám meg. Sportos stílusú kellene, de pl a Pagani PD-1662 annyira nem jön be kinézetre.
-
xcvbxcvb
aktív tag
válasz zoli03 #24822 üzenetére
Ha az nem tetszik akkor szerencséd van, megúsztál egy Rolex Submariner vásárlást .
Pagani Design, Parnis, Debert, Corgeut . Válaszd ki amelyik tetszik.
Aztán meg kell nézni milyen szerkezet van benne.
Vannak japán Seiko vagy Miyota szerkezettel szereltek is. De egy Seagull St19 se rossz.ELADÓ Work Sharp® Precision Adjust Knife Sharpener™ kézi késélező https://hardverapro.hu/apro/work_sharp_precision_adjust_knife_sharpener_kezi_k/hsz_1-50.html
-
axod
tag
válasz zoli03 #24824 üzenetére
Ha az segít, PD-1644-ben meca-quartz szerkezet van. Így a stopper része kvázi úgy működik mint egy mechanikus, és szépen folyamatosan jár, nullázáskor pedig visszaugrik. Nekem alapvetően csak mechanikus óráim vannak, quartz esetén a kivétel az említett szerkezettel szerelt darabok.
-
-
axod
tag
válasz zoli03 #24826 üzenetére
Hát, az jó kérdés. Én amiket vettem ezzel néztem meg, az olyan keménységet mutatott. Sejtem, hogy nem ugyanaz a típus, mint amit egy "normál" márkánál találnál. Ha vízállóság fontos, akkor javaslom a Spinnaker órákat is (most már UK-ből jön, nincs rá +ÁFA/+Vám). Ez kicsit drágább kategória, de azok elvileg bírják. Nekem van 3, de nem próbáltam vízben őket egyelőre Arra van egy Orient Mako 3-am.
-
dzsi23
addikt
Spinnaker áron a Mako 3-at is be lehet szerezni.
(#24826) zoli03:
Mire kell a vízállóság? Ha pancsolni akarsz benne, akkor nem az aliexpress a te boltod. Talán jobban járnál, ha vennél egy automatát, ami tetszik, és egy olcsó kvarcot, amit vízbe is vihetsz. Ha pedig mindenáron vízálló automatát szeretnél, akkor én is a Vostokot javaslom. De zafírt ott ne nagyon keress, üveget is csak ritkán, de a vizet bírni fogja (valószínűleg). Vagy 40 ezerből már ki lehet fogni újszerű Orient Ray 2-t, Mako 2-t másodkézből (bár azok sem zafírosak).[ Szerkesztve ]
-
dzsi23
addikt
válasz zoli03 #24826 üzenetére
Amúgy már csak azért is inkább itthon (vagy EU-n belül) keresnék valamit, mert ha Kínából rendelsz, lehet, hogy csak ősszel vagy télen lesz meg az első automatád.
A május 1-jén rendelt Carnivalom még mindig Hollandiában $z0p|k... másfél hónapja ott van.........
Aztán úgy jársz mint én: mire megjön a kínai, veszel két másikat. -
zoli03
őstag
válasz dzsi23 #24832 üzenetére
Közben gondolkodtam rajta, ha rájön az ÁFA a kínai órára, akkor ott leszek, mintha vennék egy Orientet vagy Seikot használtan, de jó állapotban, úgyhogy szerintem itthon keresek valamit. A vízállóság csak kézmosás miatt fontos, és azért emeltem ki, mert a 30 métert nagyon kevésnek tartom.
-
dzsi23
addikt
válasz zoli03 #24833 üzenetére
30m-es óra elvileg bírja a ráfröccsenő vizet, de én inkább úgy mosok kezet, hogy ne legyen vizes, vagy akár le is veszem. Amúgy sem szeretem, ha vizes az óra a csuklómon.. max. strandon.
"ott leszek, mintha vennék egy Orientet vagy Seikot használtan"
Ez akkor igaz, ha drágának számító kínai órát hasonlítunk a legolcsóbb japánokhoz. De ezért is javasoltam a Rayt/Makot. Seiko automaták azért drágábbak. 7S szerkezetes "belépő" Seikok talán beleférnek.
[ Szerkesztve ]
-
xcvbxcvb
aktív tag
válasz dzsi23 #24834 üzenetére
20 ezerért adják a használt Orienteket, Seikokat ? Nem vagyok képbe ezekkel.
Tréfa nem szokott lenni kínából. Mondjuk a szállítás valóban problémásabb most.ELADÓ Work Sharp® Precision Adjust Knife Sharpener™ kézi késélező https://hardverapro.hu/apro/work_sharp_precision_adjust_knife_sharpener_kezi_k/hsz_1-50.html
-
dzsi23
addikt
válasz xcvbxcvb #24835 üzenetére
Drágának számító kínai órák alatt a 30-40 ezres darabokra gondoltam. 20 ezer szerintem nem sok egy jobb féle Parnisért vagy Paganiért. 30-40 már elgondolkodtató, mert annyiért már van Orient használtan. Mako 2-t soksor látok 35 környékén. Én zsír új Mako 3-at vettem 45-ért facebookon.
[ Szerkesztve ]
-
nebancsa
senior tag
Bocsi most nézem az a 6e az 10e, elég ravasz az eladó majdnem beleugrottam, így már elvből sem veszek tőle.
6e-ért jó vételnek tűnik.
Bár nem emlékszem mennyi volt az ára.
[link][ Szerkesztve ]
-
Narakh
senior tag
Sziasztok!
Látott már netán valaki ilyet élőben? Eddig csak 44 millis vagy nagyobb tokokban láttam ezt a szerkezetet, egészen vonzónak tűnik egy ilyen épeszű méret.
[ Szerkesztve ]
"This was I, a sparrow. I did my best; farewell."
-
-
pulutodurumo
őstag
válasz Narakh #24841 üzenetére
Szerintem nem jól írta a hirdetésben a méretet sem. Ahogy xcvbxcvb is írja, ebben 6497 van. Így első ránézésre ez a szokásos 44-es kínai tok. A másodperc mutató segédszámlapja is pont ugyan ott van, mint a többi 44-es órán.
Igazán lehetne belőle kisebb is, ehhez a stílushoz jobban illik. Persze ha azt vesszük, hogy lehet hogy egy zsebóra beépítésre akar hasonlítani, akkor stimmel a nagy átmérő."Don't fret, boyo. I'll be gentle!"
-
xcvbxcvb
aktív tag
válasz pulutodurumo #24843 üzenetére
Azt találtam hogy a 6497-es szerkezet 37mm átmérőjű . Nem tudom hogy egy 40mm es tokba bele lehet e faragni.
A képen látszik hogy 20mm es szíj van rajta. A 44-es tokra 22mm szíj kell.Van a Debert Iwc hommage pilótám az 42-es tokban van 20mm-es szíjjal, de abban st19-es szerkezet van.
-
Narakh
senior tag
Köszi a reakciókat. Látatlanban én is a 20 millis szíj alapján jósoltam bármi rációt arra, hogy az írt méret közelébe esik a tok, de ha csak a környékén van is, már megéri. Az elterjedtebb 44 mm-es variációból legfeljebb fliegert tudnék elképzelni a csuklómon, ami viszont már van a háztartásban; szóval egy ilyen elegánsabb darab volna most az igazi.
"This was I, a sparrow. I did my best; farewell."
-
xcvbxcvb
aktív tag
válasz Narakh #24848 üzenetére
Nem tudom, így jobban megnézve monitorról nagyon 44-esnek tűnik a tok.
Nekem ez tetszik nagyon [link] . Egy magyar review van. Nah mondjátok ki vett ilyet .
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Hankook téli és nyári gumi szett - 1 szezonosak - 235/45 R 17
- 2 szezonos - Hankook K135 Ventus Prime4 XL 235/45 R 17 97 Y XL nyári gumi
- 1 szezont futott - HANKOOK Winter i cept evo3 W330 235/45 R 17 97 H XL
- Philips AVENT Premium elektromos cumisüveg melegítő (SCF358/00)
- Újszerű Philips kézi gőzölőkészülék GC360/30 valamennyi tartozékkal, dobozában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest