Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • mufi

    senior tag

    #pentekestirecenzio
    #paloc

    Capucci Pour Homme - Roberto Capucci

    A Capucci pour homme az 1950-ben Olaszorszábgban alakult Capucci divatház valószínűleg ötödik illata lehetett, mivel az ugyanabban az évben kiadott további három parfüm illatjegyeiről semmi hivatalos információt nem lehet találni, így kronológiailag valószínűleg azok lehetnek az "idősebbek", az orr kiléte sajnos ennél az esetben is ismeretlen maradt. Annyit lehet tudni, hogy 1967-ben került forgalomba.

    A parfüm egy klasszikus-férfias old school illat, amely ultra természetes citrom-citrus bombával nyit, amit a chyprék levendulás szíve követ, mohás pézsma alapra ültetve.

    A kezdő orrok számára ijesztő lehet - ahogyan ők fogalmaznak - az enyhén ecetsavra emlékeztető nyitás, de az néhány perc múlva elillan és azonnal érezni lehet, hogy a parfümben használt pézsma és tölgyfamoha is nagyon minőségiek. A moha ráadásul "valódi", az IFRA ekkor még csak nem is létezett, így aki szereti a tölgyfamohás illatokat annak ez a parfüm kötelező lecke.

    A citrusok olyanok benne, mintha egy falat citromos cheesecake ragadt volna az orrunkra amelynek a teteje túl lett szórva friss lime-citromhéj reszelékkel a meleg nyári délutánban egy cukrászda teraszán a napernyő alatt.

    Az én bőrömön a levendulás virágos jegyek fél óra után kezdenek előjönni, a bőrt, a tömjént és a pacsulit alig lehet érezni annak ellenére, hogy ezektől lesz férfias a parfüm, de nem kell megijedni, egyik sem lett domináns illatjegy ebben a kompozícióban.

    Annak ellenére, hogy ez egy hivatalosan is old-school parfüm, semmiképpen nem lehet idejétmúltnak nevezni. Bármilyen alkalommal viselhető, fiatalos de mégis férfias illat. Viselője mindig mosolyog, játékos de visszafogott. A citrusok a parfüm teljes életciklusa alatt jelen vannak, így értelemszerűen a melegebb napok állnak jól neki.

    Az új verzióját nem próbáltam, mert szerencsére sikerült régi verziókat beszerezni (3 fajta régi verziója létezik) így erről nem tudok hasznos infót megosztani.

    #folytkov

    Creed Aventus 500 ml splashre keresek jelentkezőket.

Új hozzászólás Aktív témák