- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- ZIDOO médialejátszók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gaming notebook topik
- OLED TV topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- SONY LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
e=mc²
őstag
válasz DeSanto #2556 üzenetére
felig meddig igaza van.... manapsag mar egy jobb honlap letoltese is fel/1mb korul van, ami tudf sokaig is tartani a betoltese, a a savszel le van terhelve...
Mellesleg en ezert is hasznalok cfosspeedet, hogy tudjam a netet hasznalo programokat priorizalni...
[Szerkesztve]Ambulimax Provider
-
G@ben
addikt
De az 5k-s letöltés annyira leterhelné az 1,4Mbites netet? Feltöltés semmi nem volt.
Ha annyira leterhelem a hálót, szóljon rám, amit meg is tett délután, amikor is rögtön leszabályoztam magam. De 1 órával utána kihúzta a dugót, mert biztos én vagyok a hibás.Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
VladimirR
nagyúr
válasz DeSanto #2556 üzenetére
persze, hogy nem erted az ilyen irigy embereket, mer nem voltal meg ugy, hogy a ket idiota lakotarsad miatt, akiknel megy 1-1 azureus (bittorent kliens) es egyiknel meg emelle egy dc is, szoval miattuk nem tudsz szart sem csinalni, mert a google is tobb, mint egy perc alatt tolt be (pedig van vagy 2k az egesz oldal kodja, ami ugye elhanyagolhato mondjuk egy lenyegi tartalommal biro oldalhoz kepest)
azt kellene felfogni az embereknek, hogy ha valamit kozosen hasznalnak, akkor legyenek mar tekintettel a masikra is
es ha mar kerdezted, ha lefoglalja a savszelesseget, akkor a koveytkezok valamelyike lehet:
-ellehetetleniti masok internetezeset
-ellehetetleniti masok internetezeset, ezert azok kihuzzak a kabelt (jo, en nem a kabelt szoktam lehuzni, en a royuterben letiltom nekik a netet)
-ellehetetleniti masok internetezeset, ezert azok pofanvagjak egy szivlapattal
es bar gondolom nehez tullatni azon, hogy horoszkop, meg tutitinipunci.com, de az en agyam pl akkor tudott elborulni, mikor ftp kapcsolaton keresztul egy 300 byte-os file azalatt nem masott fel a szerverre, amig en a negyedikrol lesetaltam, elszivtam egy cigit, es visszaertem - szoval igen, van, akinek nagy problema, foleg, hogy az eppen fizetos munkam volt, es nem tudtam feltolteni
neked is csak annyit tudok javasolni, hogy probalj meg nemi empatiat mutatni, mert konnyeden megeshet, hogy egyszer majd te kerulsz a fasz masik vegere, s van egy olyan erzesem, hogy mind kozul a te hangod lesz a legnagyobb, mikor sirni kell, hogy nem jut savszel
p.s.: elnezest az off-ert
G@ben: a savszeleseghasznalat tisztazasa erdekeben imho dobj fel egy dumeter-t (Bovebben: [link]), abbol egyertelmuen kiderul, hogy mennyit is hasznalsz - a dc sebessegmeroje enyhen szolva is pontatlan (bar inkabb neveznem hulladeknak), ezenkivul akar meg az is megeshet, hogy beszedtel valami spyware-t, epp frissitest tolt egy program, vagy akar a rendszer, es valoban lefoglalod a netet -
G@ben
addikt
válasz VladimirR #2560 üzenetére
DUmetert felteszem, spyware-em nem volt (több progival is ellenőrzöm elég gyakran), frissítést lehet, hogy a Norton éppen akkor szedett le, de az kb 10 másodperc, haver meg észrevette a szobatársa gépén (ott akartak megnézni valamit), hogy lassú a net, felment a szolgáltató oldalára a saját gépén, bejelentkezett és elvégezte a sebességmérést. Ez nem 10 másodperc.
Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
Kindgrind
aktív tag
Valaki nem tudja a DIABLO hubnak a cimét?
PSN: TheKindgrind
-
VÁMpír
aktív tag
Nem tudja valaki, hogy mi van a jazz hubokal?
Egy ideje nem tudom őke telérni.
Esetleg tud valaki helyettük egy más jó forrást?
jazzparadise.no-ip.org - nem enged föl
jazzdream.sytes.net - connection time out -
Maranello
tag
Mióta routerrel vagyok fent a neten,nem megy a DC-m,mit csináljak,hogy helyrejöjjön?
Találtam már leírásokat,de az a probléma,hogy nem tudok hozzáférni a routerhez. -
Noxy
veterán
válasz Maranello #2564 üzenetére
DC++ aktív módban való használata router mellett: Bővebben: link
Bocs, most látom hogy nem tudsz hozzá férni a routerhez.
A link jó lessz másnak is.
[Szerkesztve]''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
The DJ
addikt
válasz Maranello #2570 üzenetére
UPNP nálam Universal Plug and Play-t jelent, de lehet hogy ennek köze sincs ahhoz amit te kérdezel, mert ez egy teljesen más rövidítés, csak benéztem és megláttam
https://astrogate.hu - PC & Laptop Szerviz + Shop - Alaplap javítás, zárlatos tápkörök javítása, BIOS hibák orvoslása.
-
e=mc²
őstag
válasz Maranello #2570 üzenetére
Nem en irtam, google-t hasznaltam:
Az UPnP célja, hogy lehetővé tegye az eszközök számára, hogy egyszerűen és gördülékenyen építsünk hálózatot otthoni vagy céges környezetben. Az UPnP ezt úgy éri el, hogy eszközvezérlő protokolokat definiál.
Protokoll
Discovery (Észlelés)
Az első lépés az UPnP hálózatnál az észlelés. Amikor egy eszközt a hálózathoz kapcsolnak az UPnP észlelő protokoll lehetővé teszi az eszköz számára, hogy reklámozza szolgáltatásait a hálozaton található vezérlőpontok részére. Hasonlóan amikor egy vezérlőpont kapcsolódik a hálózatra az UPnP észlelő protokoll lehetővé teszi számára, hogy megtalálja az eszközöket a hálózaton. Az észlelő üzenet mindkét esetben tartalmaz néhány, fontos információt az eszközről vagy szolgáltatásairól p.l.: típus, azonosító és egy mutató a részletesebb információkra Az UPnP észlelő protokol az SSDP-n alapul.
Description (Leírás)
Az UPnP következő lépése a leírás. Miután a vezérlőpont észlelte az eszközt, a vezérlőpont még mindíg nagyon keveset tud az eszközröl. Hogy a vezérlőpont többet megtudjon az eszközről és a képességeiről, a vezérlőpontnak le kell tölteni az eszköz leírását az eszköz által az észlelő üzenetben megadott URL-ről. Az eszköz UPnP leírása XML formátumban található és gyártó-specifikus információkat tartalmaz mint model név, sorozatszám, gyártó specifikus website-ok címeit, stb. A leírás ezenkívül tartalmaz egy listát az eszköz által nyújtott szolgáltatásokról, csakúgy mint a vezérlésére és loggolásála használható URL-eket. Minden egyes szolgáltatáshoz, a leírás tartalmazza a parancsok listáját, vagy műveleteket, amire a szolgáltatás válaszol és a paramétereket, argumentumokat, minden egy művelethez; a szolgáltatás leírása szintén tartalmazza a változók listáját, ezen változók futás közbeni állapotát és adat tipusuk, értékhatárukat.
Control (Vezérlés)
A következő lépése az UPnp networking-nek a vezérlés. Miután a vezérlőpont megkapta az eszköz leírását, a vezérlőpont műveleteket küldhet az eszköz szolgáltatásainak. Ez úgy lehetséges, hogy a vezérlőpont megfelelő vezérlő üzeneteket küld az eszköz vezérlő URL-jére (amit az eszköz leírás adott meg). A vezérlőüzenetek szintén XML formában vannak megfogalmazva a Simple Object Access Protocol (SOAP) segítségével. Mint a függvényhívások, az eszköz visszatérhet a művelet eredményét jelző értékkel.
Event notification (esemény jelzés)
Az UPnP networking következő lépése az esemény jelzés. Az UPnP eszköz szolgáltatása frissítéseket eszközölhet amikor változói megváltoznak, és a vezérlőpont beállítható, hogy fogadja ezen információkat. A szolgáltatás esemény üzenetekkel jelzi a frissítést. Az esemény üzenet tartalmaz egy vagy több változónevet és ezek értékét. Ezek az üzenetek szintén XML-ben vannak kifejezve és General Event Notification Architecture (GENA) szerint vannak formázva.
Presentation (Megjelenítés)
A UPnP networking utolsó lépése a megjelenítés. Ha egy eszköz rendelkezik a megjelenítésre szolgáló URL-el akkor a vezérlőpont letöltheti ezt a lapot az URL-ről és betöltheti egy web böngészőben amennyiben és a lap képességeinek függvényében lehetővé teheti a felhasználó számáró, hogy vezérelje az eszközt és/vagy megtekintse az eszköz állapotát.Ambulimax Provider
-
borus86
csendes tag
Valaki tudna nekem segíteni mert nem tudok letölteni a dc++ al?
-
Integra
titán
de utálom, hogy router mögül állandóan újra bekell írni minden bekapcsoláskor az aktuális ip címet a dc-be.......
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
e=mc²
őstag
jah igen, majd elfelejtettem: ha a routered tudja (mar miertne tudna) kapcsold be az Upnp vezerles-t, majd a dcben is is a halado menuben
Ambulimax Provider
-
akasp
senior tag
melyik dc++ -t ajánjátok, ill. melyik a leggyorsabb?
-
wipes
senior tag
egy kis segítségre lenne szükségem (ahogy végigolvasgattam a dc-s topicokat, pont a fordítottjára, mint amiről itt szó van )
dc-t kellene tiltani, minden portra, routeren keresztül, bizonyos időintervallumokra (ez a része még menne is)
megosztott net, a routerhez (netgear wgr614 v6) igen, a másik géphez nem férek hozzá
nem tudom, melyik dc van fenn, és a beállításokat sem ismerem
köszi előre is -
Noxy
veterán
Kicsit durva, de hatásos, a Block Service-ben blokkolod a 115-65534 portokat.
Web + az e-mail menni fog, de ezeken kívül semmi.
Router jelszót + változtatni. Sajna én is ezt kell alkalmaznom, amikor még böngészni sem tudok normálisan. Sztm elég csak akkor blokkolni, amikor te is szeretnéd a netet használni.''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
e=mc²
őstag
pont nem fert bele a szerk idobe...
attol meg hogy a portokat tiltod, passzivanfog tudni csatlakozni/tolteni...Ambulimax Provider
-
Noxy
veterán
Figyi nem szokásom olyant írni, amit én nem probáltam ki, vegy nem használok. Nem olyant írok,hogy hallotam valakitől.
Ha 1 gép dc-k a hálóba és tudom melyik, a blokkolás után, rögtön vissza áll a normális sávszélleség. Uaz a routerem van mint a kérdezőnek, csak az enyém 108Mps.
Ismered ezt a routert? Próbáltad már''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
Noxy
veterán
dc-t kellene tiltani, minden portra, routeren keresztül, bizonyos időintervallumokra (ez a része még menne is)
Azt hiszen ez volt a kérése.
Most akkor miért nekem mondod, hogy mit kapcsoljak be + ki.
Az upnp nem is volt + nem is lessz bekapcsolva, mert ennélkül is megy a dc, ezen a routeren. Akkor + mi a f@sznak kapcsoljam be.
Gondolom te qrvára örülnél neki, ha valaki a hálóba tőltene 1000-l, te + 1 weblapot sem tudnál normálisan +nyitni. Ha már nálam a router, akkor má, ne hogy a kis csákó, töltsön 1000-l mikor az iskolába csücsül egésznap. Este + WOW.
Még annyit, hogy nap / óra / percre be lehet állítani, hogy meddig blokkoljon.
[Szerkesztve]''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
Thomas1
addikt
Nekem is lenne egy kis problémám. Router mögött vagyok, engedélyezve van rajta a 1412-es port. UPNP is engedélyezve van a routerben, de nem igazán akar menni aktívban a dc.
Strong-ot használok, nekem nincs semmi problémám vele, már elég régóta jól megy (2-2,5 éve).
Mit kéne tennem?
Aktív mód-ban milyen IP-t állítsak be a strong-nak? Portnak beállítottam a 1412-t, és nálam is csak akkor megy, ha minden elindítás után beírom az aktuális IP-m.
Haladóban beikszelem az UPNP-t, és mást mit kell még tennem?Eladó cuccok: https://tinyurl.com/yayrsbty
-
e=mc²
őstag
válasz Thomas1 #2594 üzenetére
vagy upnp-t hasznalsz, vagy kezzel allitod be a forwardot.
ha upnp, akkor nem kell se ip-t se portot beirnod a dcbe, csak a routerben engedelyezd.
ha manualisan akarsz, akkor 1412 legyen udp es tcp-n is engedve, valamint az ipd beirasaval valoban mennie kell. Ha ezt akarod kikuszobolni, akkor regelj be a dyndns.org-ra es hasznald azt, a routered valszeg fel fogja ismerni, es nem is kell vele mast csinalnod, mint hogy azt a regisztralt cimet beirni a dcben az ip helyere. pl thomas1.dyndn.orgAmbulimax Provider
-
C^^
őstag
Hali.
Lenne 1 kérdésem.
Strong DC++ -t használok, aktívban töltök, és az lenne a problémám hogy pár napja, akármit szedek 80-90 ember közül a fenéért se akar 1 szegmensnél többtől szedni, valamelyikhez folyamatsan kapcsolódást ír, de a legtöbbhöz kivágja hogy az ''összes szegmens foglalt (szegmensek száma miatt)''. Előtte ment Lehet be kéne valamit még állítanom ? -
Jégkokó
veterán
A szegmensek számát kell beállítanod végtelenre, már ha van iyen beállítási lehetőség.De ha 999 re állítod be akkor az is jó.Meg ki kell kapcslni, ha a szegmens sebessége átlép egy bizonyos sebességet akkor diskonektáljon
A főnök tekintete mindig nyílt és őszinte. Vagyis egyik szeméből a nyilt gonoszság a másikból az őszinte rosszindulat sugárzik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Hardcore café
- Vodafone mobilszolgáltatások
- BMW topik
- Milyen routert?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Dragon Age: The Veilguard - Befutottak az első értékelések
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- ZIDOO médialejátszók
- További aktív témák...
- World of Warcraft (WoW) Díszdobozok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest