Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Steady74

    Topikgazda

    válasz adrian360 #10216 üzenetére

    Eddig rakósbottal ültem le pontyozni, egyszer sem álltam fel hal nélkül, a legnagyobb egy 8,9 kg-os ponty volt. Két hete szombaton 20+ db-ot fogtam, 1-3 kg között.
    Csukát, süllőt szoktak még fogni, ahogy láttam. A víz minősége szerintem jó, egy patak felduzzasztásával jött létre a tó, a vizet ahogy én láttam állandóan mozgatják, folyik, szóval nem rossz. A vízmélység 3-4 méterre a parttól eléri a maximumát, olyan 2 méter körüli, ennél mélyebbet részt nem találtam. Gyakorlatilag mindegy hová ülsz le, lehet halat fogni. Csaliban nem kell sokat bonyolítani, csonti, kukorica elég. esetleg pellet.
    Ahogy írtam én rakóssal szoktam peccantani, barátom spiccbottal és matchbottal aprítja a halakat, tehát majd' minden módszer érvényesülhet. A dobástávolság helyenként alig 10-15 méter (max sztem 40), így nem kell a Döme féle 100-méterre-dobok-és-onnan-fogok módszert erőltetni. "láb alatt" is eszik a hal.
    A pontos etetést meghálálják a halak itt. Ami furcsa lehet, hogy a vízparton sok a futó, kutyasétáltató (egy lakópart tövében van a tó), illetve 10 méterre megy a villamos a tótól. Van éjszakai peca, közvilágítás segít, hogy ne vaksötétben kelljen lenni.

Új hozzászólás Aktív témák