- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen SSD-t vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Hogy is néznek ki a gépeink?
-
PROHARDVER!
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tiger71
aktív tag
Élményekben, és halban gazdag Boldog Új Évet Kívánok, minden Kedves Fórumtársnak!
Predator Helios 300...
-
Recon666
Közösségépítő
Halban gazdag, boldog új évet!
-
Recon666
Közösségépítő
válasz lakisoft #10811 üzenetére
Hát nem igazán gyakoriak mostanság. A Romániai részen eléggé szabáylozzák vizet a víztározókkal, sajnos az utobbi időben emiatt kicsi a víz és elég változékony és ez nem igazán kedvez a harcsáknak. De egyik ismerősöm fogott nyáron pár 2-3 kilósat és egy nagyobb elment tőle.
-
Recon666
Közösségépítő
válasz lakisoft #10813 üzenetére
Hát igen, de sajnos a vízállás beteszi a kaput. Pl nyáron mínusz 200cm volt a vízállás. Azért az már nem kevés vízhiány. Beszéltem pár ismerőssel, ők lehet ki sem váltják idén az engedélyt. mondjuk a vízállástól függetlenül elég sok csuka van most benne és süllőből sincs hiány.
-
becsitibi
senior tag
válasz Recon666 #10814 üzenetére
Ha már csuka:
Kicsit untam itthon a banánt,ezért bütyköltem egy jó pár kézzel gyártott előkét:
A megfelelő eszközökike Wire fémelőke,roppanó cső,kis méretű fogókapocs,kézzel gyártott karabiner:
Levágtam ollóval a megfelelő méretet,25-30 cm bőven elég:
Átfűztem először a roppanócsövön a fémelőkét,majd a forgókapcsot:
Majd a fémelőke végét belefűztem a roppanócsőbe,így kaptam egy fület:
A roppanócsövet kombinált fogóval vadul összenyomtam:
Ugyan ezeket a mozdulatokat a karabinernél is elvégeztem,és ez lett belőle:
És egy tucattal csináltam,de nem csak fémelőkéből,hanem hard-mono zsinórból is:
-
becsitibi
senior tag
válasz Recon666 #10816 üzenetére
Mindig ezekkel próbálkozok,csak egyszer jönne már egy olyan DÖG ami széthúzza valamelyik roppantásnál,mert akárhányszor beakadok egy akadóba,mindig valahol a középen szakad el a fémelőke ami 12 kg-ot bír,a 23-as fonott sose szakad a csomózásnál.
Bár hiányzik egy Musky killer,de hamarosan pótolom....3000 Ft
[ Szerkesztve ]
-
Recon666
Közösségépítő
válasz becsitibi #10817 üzenetére
Haver pár hete fogott a körösön egy 4,5kg csukát az Owner cultivával, a hátsó horgot szépen kihajtotta.
Mondjuk én ritkán használok körforgót, főleg gumihal meg wobler akad a kezembe.
Wobblerből a Salmo Boxer, a Salmo Hornet ( ez még friss), és az Owner Cultiva. esetenként a Salmo Pike.
Gumihalakból pedig elég sok van, azokból főleg a piros fejű és fehér testű Sandra vált be legjobban. De van belőle zöldes piros meg ezüst is. Valamint a Balzer Relaxok sem rosszak.
[ Szerkesztve ]
-
becsitibi
senior tag
válasz Recon666 #10818 üzenetére
Irigyelem,gondolom owner horog van a műcsalin,az pedig nagyon jó minőségű,azt mégis meggörbült??
Most nálunk,ahova szoktam járni ott 4 hete jég van,igaz hogy a Duna itt folyik mellettünk,de annyira utálok folyó vízen horgászni hogy azt nehezen lehet elképzelni.Nagyon be vagyok már sózva,remélem azért a tilalom előtt még kiolvadKedvenc támolygóim,bár hiányosak,de pótolom ezeket is:
Kell még egy 60 grammos abu toby,ami már elérhető kis hazánkban,mert eddig nem volt.
[ Szerkesztve ]
-
becsitibi
senior tag
válasz Recon666 #10820 üzenetére
Az idén én is nagyobb hangsúlyt fektetek a gumihalazásra,csak én nem érzem az egész dolgot,egész életembe csak pergettem,de a gumihalazást sose tudtam jól csinálni,egyszerűen nem láttam benne lehetőséget,voltak gumihalaim,horgászni is horgásztam velük,de a tizedik dobás után mindig elakadtam,nem is tudom hogy vezessem a gumit hogy jó legyen,sose fogtam velük,de mostanában mindenki csak azzal dobál,és eredményesen,van egy Trabucco spincraft 270 cm 12-40gr-os botom hozzá,ez egy lágy pergetőbot,nem nagyon szeretem mert egy 2-3 kilós csuka már arra megy amerre akar,tehát a fene tudja....
-
-
veterán
Sziasztok
Apumnak lesz nemsokára születésnapja, és szeretnék ajándékba venni egy orsót neki. Sokat harcsázik, ezért mindenképpen egy nagyobb méretű orsóra gondoltam. Mondjuk egy Okuma LB 80 vagy 90-es orsóra. Harcsázni én nem szoktam, de szeretnék véleményt kérni hogy a 90-es nem túl nagy-e harcsához? Stupeket etetőhajóval szokta bevinni jó messzire. Szóval nagy távról kell húzni a halat.Ezért gondoltam a 80-as vagy 90-esre.
Köszönöm előre is
iPhone 13 Pro Max
-
Recon666
Közösségépítő
válasz L_YKing #10837 üzenetére
Váltottam.
Pont most jártam a horgászboltban. Vettem egy körforgót (Esox) meg egy Wizzard támolygót. Sajnos képeket nem találtam róluk, de a körforgóhoz nagy reményeket fűzők. 3 színű digi festése van (fekete, piros, fehér) és a horog ez a szőrözött fajta (piros).
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Recon666 #10832 üzenetére
Köszi Igen utólag belegondolva, minél nagyobb méret annál vastagabb anyagból épül fel az orsó. Tehát egy 30-as orsó nem biztos hogy megtudna bírkózni egy 50-60kg-os harcsa erejével, illetve kihúzni is nehezebb lenne. Viszont egy 90-es orsó jóval nagyobb, erősebb, dobja is sokkal nagyobb, damilból is több megy rá, tovább is bírja.
becsitibi Néztem azt is, de inkább bevált okumánál maradnák.
Illetve egy másik technikai kérdésem lenne. Mégpedig itt van egy endura carp orsó ugye ennek a dobja teljesen máshogy néz ki mint pl becsitibi álltal linkelt Koós féle orsó, de említhetném az LB szériát is. Csupán annyi a különbség hogy a Nevis kifejezetten távdobó orsónak készült, értem ezalatt hogy a dob kialakítása teljesen más mint az álltalam említett másik 2 orsónak.
iPhone 13 Pro Max
-
Recon666
Közösségépítő
válasz jozsi252 #10839 üzenetére
Meg tudna bírkózni vele egy 30-as is, csak ahhoz elég strapabíró konstrukciónak kell lennie, pl ez a harcsapergető orsó kicsi méretéhez képest is több mint fél kiló; [link]
Amit linkeltél Nevis orsó az távdobásra alkalmas dobbal van pontyozásra. A Kóós féle Banax pedig direkt harcsázásra, azzal mellé nem fogsz az biztos.
[ Szerkesztve ]
-
Recon666
Közösségépítő
Na úgy néz ki délután megyek a körösre pergetni, végre kisütött a nap. Remélem a víz sem lesz zavaros.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest