Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • harry

    veterán

    válasz gyáliSanyi #6658 üzenetére

    Némileg a belltől függetlenül, rendben van a testtartásod? Vállak, lapockák hátrahúzva (de nem fel!), egyenes felsőtest, álló helyzetben mintha a fejed tetejével próbálnál még feljebb nyújtózkodni. Magyarán tehát kihúzva, feszesen állsz. Has, hát, fenék felfeszítésre nagyon figyelni, egyenes hát, ne törjön meg az alsó ponton sem, ilyen térdre támaszkodó megoldások letevésnél véletlenül sincsenek, meg oldalra tekergetett törzs (egykezes swingnél). Súly nélkül, plank közben elég sokat lehet edzeni a tartásra, hisz a swing végpozíciója lényegében ugyanez függőlegesen.

    Meddig edzettél kisebb súllyal, mióta váltottál nagyobbra? Mint tudjuk a több nem jobb - csak több. Én legalábbis évekig edzettem 24-el, mire stabilan feljebb tudtam váltani (nyilván pár szériára lehet feljebb menni, főleg swingnél, de azért egyrészt kell egy alap izomzat hozzá, másrészt a technikát nagyon jól kell tudni). Ha a fogyás a cél, ahhoz nem kell nagy súly, én inkább megpörgetném - lásd lent.

    A bemelegítés fontosságát talán nem kell részleteznem.
    Csukló + bokakörzés, térdkörzés, fej billentés előre/hátra majd oldalra, csípő billentés / körzés, váll- majd karkörzés stb. Súly nélkül deadlift / guggolás (szépen nagyon lassan, nem elsietni), majd súllyal párat. Esetleg lehet kicsit hasazni / plank-elni, hogy meglegyen az érzés, könnyebb lesz a felfeszítés.

    Ha kevés az idő, akkor is legyen meg 10p bemelegítés, aztán egy 15p zúzás, majd végén nyújtás, lazítás (amit szintén nem szabad elsunnyogni). Zúzás: pl. félpercenként kezdesz új sorozatot, amiben mondjuk 20s munka van, 10s pihenő. Fárasztó tud lenni :) Ez így fél óra edzés + öltözködés stb.

    [ Szerkesztve ]

    Theoretically, this damn thing oughta work now.

Új hozzászólás Aktív témák