- DUNE médialejátszók topicja
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen SSD-t vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
-
PROHARDVER!
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
balintbaba
tag
válasz ZolkoW #306039 üzenetére
Meg persze attól is függ, hogy ki mennyit szerel. Ha ez lenne a munkám, biztos, hogy drága szerszámaim lennének. Én inkább hajtani szeretem a bicót, mint simogatni (sic!). Néha valami lelazul (GX AXS B csavar khm), azt meghúzom, de több ezer kilométer alatt jóformán ennyi nálam a karbantartás, amihez szerszám kell.
Ha valaki sokat rendel Kínából, azt a Wera kulcskészlet sem menti meg. Saját tapasztalatból írom, hogy simán csomagolnak selejtes/puha csavarokat, alkatrészeket. De volt rossz tapasztalatom a RS sárvédő csavarjaival és Decathlonos féktárcsa torxokkal is. Proxxon bitekkel dolgoztam rajtuk.
Szóval ja, én lehet annyira nem érzem a különbséget, de nem is látom, hogy egy sima imbuszkulcsnál mi lenne akkora rakétatudomány, ami után annyira érezni kellene a precíziós dolgokat.
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz ZolkoW #306039 üzenetére
Érdekes mert különböző gyártmányú kéziszerszámokat találtam a legjobbnak, imbusz készlet Wera, Beta, csavarhúzók Stanley, Wera, vízpumpafogó, oldalcsípő, csipeszfogó Knipex, kombinált fogó viszont Jonnesway, svédfogó Rothenberger, Rems, kalapács...mind1 mert előbb utóbb minden szerszámból az lesz.
mauimagic...kisebb, nagyobb sarokcsiszolóból, ütvefúróból, bontókalapácsból, horonymaróból, csavarozógépből noha használtam Hiltit, Boscht, Milvaukeet, DeWaltot, Hitachit és Metabot is valamiért a Makitákat szerettem a leginkább."Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Ixion77
addikt
válasz ZolkoW #306048 üzenetére
Ismerősöm annál a cégnél dolgozott (külföldön), ami az Alidnak, Lidlnek szállítja be az elektronikus szerszámokat. Biztos lehetsz benne, hogy minden ilyen gép totál kínai OEM tömegtermék az alsó polcról. Más márkaneveken is megtalálod pontosan ugyanazokat a termékeket.
Amit hibásan visszaküldesz garanciában, az nincs javítva. Mo.-n volt egy ideig megbízva egy kis kft. a javítással, de nem érte meg, úgyhogy már csak azt ellenőrzik, hogy működik-e a hibáskánt visszaküldött árú. Ha van épp rá kapacitás. Ha nem, akkor megy a kukába ellenőrzés nélkül.
A nagyáruházak nem márkás termékeit ugyan nem csak az ismerősömet dolgoztató cég szállította be, de állítása szerint azok is ugyanazokból a forrásokból származnak.
Van köztük jó is, rossz, is. totál zsákbamacska.[ Szerkesztve ]
"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
jjeahh
nagyúr
válasz ZolkoW #306048 üzenetére
Ott is több szint van, van egy szet Xiaomi-Wiha műszerész csavarhúzóm és nagyon jónak tűnik, de pl. nekem a Deli Tools is teljesen vállalható. Ehhez képest az imbuszkulcs szettem még mindíg Lidl-ös sz*r, el is nyaltam már vele "pár" csavart .
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
válasz ZolkoW #306053 üzenetére
Marketingre is költenek, majdnem mint a "nagyok", de picivel drágábbak is, mint a noname szerszámok. Lidl-ös cuccok, vagy nevenincs vackok helyett mindíg náluk nézek szét először, mert szerintem jobban megérik a pénzüket. Legutóbb egy mini fűrész jött tőlük, mondjuk azt még nem használtam.
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Ringman
nagyúr
válasz ZolkoW #306079 üzenetére
én is így voltam vele korábban, de a kb 2 hónapja elkövetett agresszív poz.változás az pont beválni látszik (kormányt kb 3-4 cm-t előre, vagy 6 cm-t le).
a csípőmobililitásom meg durván be volt szűkülve, most már csak nagyon
a 3 mm az mondjuk érdekes, ha van betétes nadrág v ha nincs, az kb pont annyi.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Szakbarbár
aktív tag
válasz ZolkoW #306267 üzenetére
Ami nekem van, 2021-es verzió, az visszaveszi a fényerőt a minimumra és még egy ideig úgy világít. Viszont számomra előny, hogy cserélhető benne az akksi, így ha menet közben lemerül csak beteszem a tartalékot és folytatom az utam.
Ez a hozzászólás nem jöhetett volna létre elektromosság nélkül.
-
-
Speedy007
őstag
válasz ZolkoW #306448 üzenetére
Sok a lusta felelőtlen autós tisztelet a kivételnek. A mai autó többsége műanyag lámpa búrás ami mattul (nem egy autóval találkoztam aminek olyan matt volt a búra hogy a foncsort sem lehetet látni) így a tompítottal nem igazán lehet látni este sötétben emiatt is refizhetnek
-
fattyu
veterán
válasz ZolkoW #306448 üzenetére
falun lakom:
a falun belül, összesen nincs annyi lumen közvilágítás mint amennyit a zsebemben edc hordott lámpa tud,amit ütöttem már el centik híján a falun belül:
őz vaddisznó kutya macska róka gyalogos(full feketében az úton) biciklis (nyilván se lámpa se prizma sehol).
igen refivel megyek este a falun belül is. természetesen amint van bármi leveszem de basszus, ez a lakott területen vedd le a refit, azért feltételezi hogy van közvilágítás ami azért két döglődő szentjánosbogárnál hatékonyabb.
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
Mezga Aladár
veterán
válasz ZolkoW #306723 üzenetére
Mert mibe került volna kipróbálni régebben egy 25-ös felnit országútin? Bárki megtehette volna 20 évvel ezelőtt is, de gondolom eszébe sem jutott senkinek. (meg kellettek a gumiférőhelyek, satöbbi, szóval lassan megy ez)
Sok outi vázba/felnibe max 25 gumi fér el. Az meg nem müxik, hogy 25 felni 25 gumival.
Egyetértek. A szélesebb kerékrendszerek a tárcsafékes bringákkal kezdtek elterjedni.
De pl. a Merida Scultura alu 400 tárcsás bringákhoz a mai napig 25 gumikat adnak.
A karbon 4000 már 28 gumit kap.[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz ZolkoW #306865 üzenetére
Erősen kételkedtem én is, többször rákérdeztem itt is iGPSport tulajoknál, hogy tényleg jól működik? Írták, hogy igen, de akkor is gyanús maradt nekem, végül a szégyentelenül alacsony ára miatt mertem megkockáztatni és engem is meglepett, de még ez a gagyi alsópolcos fapados komputerük is szinte hibátlan, amit tud, azt jól csinálja, ahogy kell, zokszó nélkül. Igen, nagyon furcsa az elején a színes érintőkijelző után a b&w tamagotchi lcd és máig félve törlöm le a kijelzőt, nehogy elnyomkodjak valamit, mert megszoktam az érintőst. Az is zavaró, hogy nem fér egy lapra 8-10 infó és lapozgatni kell, hogy megnézhessem pl. az átlagpulzust, de ezeket leszámítva nem igazán tudok belekötni. Van, amiben még ez a fapad cucc is sokkal jobb a Garminomnál, pl. a kijelző fényévekkel jobban látható, sokkal gyorsabban indul a komputer és szinte azonnal talál műholdakat... azt is imádom, hogy nem kell aktivitást indítani, mert ha elindulsz, automatikusan kezd mérni, csak a tekerés végén kell mentést nyomni. Így soha nincs az, hogy a track eleje lemaradt, mert elfelejtettem playt nyomni. De számomra a legmeglepőbb, hogy ez a komputer ennyi pénzért jól össze van rakva, megbízható, működik, nem hiányzik belőle semmi "létfontosságú" ficsőr sem. Pár durva sarazást is kibírt már, esőt szintén, még arra vagyok kíváncsi, hogy télen, -5 fok alatt mennyire bírja majd a kiképzést.
-
Fall-N
veterán
válasz ZolkoW #306865 üzenetére
Nem azt írtam, hogy a Bryton gagyi, de az alkalmazásuk az tényleg az. Egyedüli panasz rájuk mindig a szerverek hibája, meg az Active app bajai.
Azért vettem iGPSPORT komputert mert semmiben nem marad el a Brytontól és jóval olcsóbb. Jelenleg 20-25ezres ársávban a Bryton csak a Rider 15 Neot adja, ami bénább, nem fér ki sok mező és a legnagyobb érvágás, hogy nincs benne ANT+ csak BT. Az előbbi jóval kevesebbet fogyaszt.
Az IGPSPORT meg 20-25ezres kategóriában a BSC100-at adja, mi ugyanazt tudja, mint a 40+ ezer Forintos Rider 320, ami nekem is volt. Kínából még olcsóbb lenne, a Bryton nem igazán. 30ezres kategóriában meg ott a BSC200 ez már tud turn by turn navigációt, amit csak a Bryton 420 tud 50-60 körül. Annyiért meg már ott a színes kijelzős BSC300, ami megintcsak jobb ajánlat.
Szóval nem igazán tud jobb ajánlatot a Bryton, ők a Garminhoz képest olcsók, de egyértelmű miért. Egyébként az iGPSport gyárt lámpákat, Androidos sportórát, radaros hátsó lámpát, (bár az már kötelező, ha komputert fejlesztenek) nem egy kis sufni cég. Azért XOSS vagy Meilan komputert már nem mernék venni.
-
-
Ringman
nagyúr
válasz ZolkoW #306964 üzenetére
az alis hidro/mecha hibrid fék is megváltás szerintem ahhoz képest, most nekem is 2 db van bedobozolva (csak meg kéne takarítanom)
lehet a belső kábelezés nem segített rajtaEladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Csokicsibesz
tag
válasz ZolkoW #306964 üzenetére
Közben rájöttem, hogy valószínűleg összekevertem a fékeket Én HY/RD-t keresnék előre és hátra a Tribanra. Lehet az lesz a vége, hogy rendelek valamit Aliról és elkezdek játszani vele... Bár 3 éve is ezt mondta, azóta is a méltán "híres" Promax fékeket használom.
Bár most azon gondolkozom, hogy a Meridából kéne csinálni egy gravelt Bár valószínű nem lenne egy túl olcsó megoldás...
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz ZolkoW #306982 üzenetére
Mikor cseréltem Zasszonynak úgy emléxem, hogy utánanéztem és az volt, hogy a 105 tökéletes, a Tiagra talán picit kevesebbet húz mint kellene, de szódával még elmegy. Ebből kiindulva nem hiszem az gond lehetne, hogy túl sokat húz valamelyik, attól csak passzentosabb lesz a fékezés, ugyanakkor a kevés már necces lehet, vagyis fennállhat, hogy koppra húzva sem elég mikor picit már kopott a betét, nyúlt a bowden, stb.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Ringman
nagyúr
válasz ZolkoW #307095 üzenetére
Lumintopot kene megokositani garmin mount lefuggesztos reszevel valahogy, kesz megoldast nem lattam meg ra
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Ringman
nagyúr
válasz ZolkoW #307103 üzenetére
na jó, úgy könnyű
az a baj, hogy nem teljesen sík a gyári rögzítőelem alsó oldala, úgy össze lehetne ragasztani egy garminos közelemmel
-
-
Hasaggymeg
Topikgazda
-
Speedy007
őstag
válasz ZolkoW #308000 üzenetére
és Hasaggymeg valóban a térfogatot szoktam keveselni mivel minnél több súlyt bír el a táska feltételezéseim szerintem annál nagyobb dolog fér el benne pl. kabát vagy egy "17-s laptop akár. "Sok apró kacattal" járok így fontos lenne a jól pakolhatóság. Bár az alig két hónapos Lidl-ben kapható túra táska is esik szét a varrás mentén. Az a bökkenő hogy jó áron erős hátizsákot nem lehet találni
-
FeRRaR1
őstag
válasz ZolkoW #308144 üzenetére
Így se kell, mert 1 megtartja a kormánynál csak ráadásként van. Illetve néztem sok megoldást, a pedálossal az lett a bajom hogy jobban belóg az egész gép mert a pedál tartó fallal ellentétes oldala fogja, ès van benne ráhagyás. Elég ha 5cm-el távolabb van a faltól, az hatványozódik felfele és a kormány kijjebb és beljebb lóg a garázsba.
Napokon át próbálgattam, mértem, olvastam utána és ez lett a vége.
De ha nagyobb a garázs vagy belmagasság akkor nagyon jó lehet a pedál beakasztós is. Nem biztos hogy mindenkinél ez lesz a legjobb.
Illetve ez így full univerzáli, 24, 26, 27,5 vagy 29-es bringa, akár milyen pedállal mehet, és úgy is max lesz a helytakarékosság.
-
dom1n0
senior tag
válasz ZolkoW #308300 üzenetére
Hát különbözőek vagyunk
Nekem ha 60 PF-en kell felmennem ugyanazon a szakaszon, kb legörcsöl a lábam, 90-95-ön meg primán felmegyek nagyobb tányéronDe nálad ha jól gondolom főleg Montiról van szó, ott amit eddig észrevettem, hogy sokszor meredekebb emelkedők vannak jellemzően, ott van hogy egyszerűen elfogy az áttét, míg országútival azért ritkán jön szembe 20%+-os emelkedő, maximum egy-egy nagyon rövid szakaszon, ott meg a legtöbben kiállnak arra a 3-4 taposásra.
szuszinho: Shimano ugye?
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz ZolkoW #308300 üzenetére
Hosszabb 10%+ terepes mászásokon a csapásszám méréseim alapján 65-70 között van nekem a teteje, ami a könnyebb áttételre váltáskor sem változik érdemben, talán +2-3 csapásszámot, mert ott már a keringés/légzés szab határt nálam.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
dom1n0
senior tag
válasz ZolkoW #308313 üzenetére
Szerintem félrebeszélünk egymás mellett kicsit
100 wattnyi erőt többféleképpen tudsz leadni:
- magas nyomatékkal (hátul kisebb kereken) kevesebb pedálfordulaton
- kisebb nyomatékkal (hátul nagyobb kereken) magasabb pedálfordulaton.Egyik a lábizmaidat veszi főleg igénybe, a másik pedig a kondidat. De a végeredmény 100watt lesz mindkét esetben és azonos sebesség azonos embert és technikát feltételezve.
A 60-at nem egy egzakt számként írtam, lehet az 70 is, vagy akár 80, a lényeg hogy 80 alá nem megyek, maximum túra tekeréseknél síkon.
Erre gondoltál? -
-
dom1n0
senior tag
válasz ZolkoW #308338 üzenetére
Koszi! Most is hasznalok egy Van Ryselt, pont ma abban mentem
Az kerdésem ezzel kapcsolatosan: mondjuk 5 vagy 0 fokban is elég lesz-e, úgy kell nézni, hogy az aláöltöző az mindig ugyanaz, és csak a kabát változik időjárás függően?
Ma egy ilyen Decas elől széldzsekis kabátban voltam, [link] igy aláöltözővel fasza volt.
Illetve megjött a Santini téli hosszú gatya is, egész kényelmes volt így elsőre, szerintem jó lesz télire : [link]Viszont a legjobb hír számomra, hogy úgytűnik sikerült magam mögött hagyni ezt a covidos nyomort, 170-es pulzuson gyönyörűen tudtam tolni végre mindenféle tüdő meg egyéb fájdalmak nélkül fel az emelkedőnek 250-280w körül
Angie: Koszonom megnezem
fullton: Ha lehet en is 2 retegbol oldanam meg.
[ Szerkesztve ]
-
Speedy007
őstag
válasz ZolkoW #308412 üzenetére
Nekem ilyen jellegű problémám még nem volt való igaz én esős időben vagyok gondban mert ilyenkor a kesztyű át tud ázni. Én kicsi kínaiktól szoktam vásárolni a sarkon nekem az is tökéletesen megfelel a célnak.
Motoron szoktam látni hasonlót de elnem tudom képzelni hogy esős időben ez pl hogy tud védeni bármit is. -
Toobee
veterán
válasz ZolkoW #308450 üzenetére
Interakítv görgő - D100
erre gondolok.
elite suito t van bp-en, azt szeretem nagyon, de ennyit nem akarok költeni. -
Ringman
nagyúr
válasz ZolkoW #308566 üzenetére
sajnos 650b-s kerékszettem nincs (még), pedig a merev villás mindenest kipróbálnám vele, a nagyon magas trail (kis fork rake okozza is) kikészít, alacsony sebességen kóvályog, kb 18/20 km/h-nál stabilizálódik, akkor meg mintha vágányon mennél.
új villát kellene vadászni hozzá, de beruházási stopot rendeltem el (az apex axs váltószettet sem rendelem meg, annyit nem ér, ki sem használnám)Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz ZolkoW #308566 üzenetére
Olvasom robbantó és látom a dzsuvás kereket = azt hittem lerobbant tejjel töltve. ...miJen koszos már, még a küllők is!
Ringman...ezen vásárlások értelmét kár is firtatni, a legtöbb esetben inkább úgy tevődik fel a kérdés szerez-e annyi és olyan hosszú ideig tartó örömöt majd neked mint amennyi áldozattal jár árának megteremtése.[ Szerkesztve ]
-
ZolkoW
őstag
válasz ZolkoW #308637 üzenetére
ja, akartam már írni az ESI bandázsról: tök jó, hogy nem ragasztós, ezt is már harmadszor rakom fel. Viszont az MTB-s Chunky markolatuk meggyőződéses használójaként ezt kicsit vékonynak (vagy rövidnek, nézőpont kérdése) találom. A bal (képen jobb..) oldalon már jó lesz, és aeró(bb) kormányon úgysem illik végigtekerni, meg nem is sokat használom azt a részt, de lehetne hosszabb, na.
A Sramnak a drótos fékváltókarjai szerintem a legbutább kinézetűek között vannak a piacon, a TRP menő, de a felemás meg elég gáz . Na mindegy, ha jobb a fékerő így, akkor meglátom, merre változtatok.
A kék szilikongyűrű arra való lett volna, hogy azzal zárom le a szalagot, csak klasszik elbaszást követtem el: a bowdent elfelejtettem áthúzni rajta. Amúgy sem tudom, mennyire működőképes, szorosnak szoros, de nekem semmi bajom nem volt a szigetelőszalagos megoldással sem. A bandázsokhoz kapott könnyen szakadós lezáró még sosem jött be, kivéve a BBB mintása (ugyanolyan textúrált volt, mint a recés kormányszalagjuk), és az ESI önvulkanizálója, de utóbbi csak egyszerhasználatos (mint minden más, kivéve ezt a szilikongyűrűt), és szvsz bénábban néz ki a sima szigetelőszsalagnál. De lehet hogy csak ebben a kékben.Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
RobbyJr
őstag
válasz ZolkoW #308653 üzenetére
Elég sűrűn tekerted a bandázst, ahogy a képen nézem. Nézzél Youtubeon 1-2 videót, hogy milyen sűrűn kell tekerni. Illetve ügyelni kell rá hogy végig feszes legyen,
mert egyszer véletlen eső elkap, és lejön az egész bandázs.Nincs lehetetlen, csak maximum Te nem akarod eléggé!
-
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz ZolkoW #308653 üzenetére
Apropó ESI, a Superchunkyt úgy megszoktam, hogy más már nem is kellene. Kicsit szokni kellett, de immár kiélvezem minden fogási és rezgéscsillapító előnyét.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest