-
PROHARDVER!
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
MPowerPH
félisten
válasz ZolkoW #248608 üzenetére
Felre ne ertsed, van par narancsos ismerosom, es joban vagyunk, es meg csak nem is f@sz. Megindokolta, miert az, ami, tiszteletben van tartva. Persze azota mar beigertem neki, hogy egyszer szervezunk egy tanyasi kilato, lopihenteto, lombkoronasetany turat is, amit egy kisvasutazassal, stadion latogatassal zarunk.
En nem politizalok, foleg nem baratokkal.
Don't Tread On Me
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz ZolkoW #248608 üzenetére
Szerintem a fickó republikánus a nő meg demokrata 🤔...de ha kiderül a nőről, hogy egy fémhulladékos ügyeskedő sokgyerekes család matrónája, akkor akár fordítva is lehet.
Gyere már fulton lendítsd ki ebből a témakört és meséld el hogyan öltöztél ma.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
flash-
veterán
válasz ZolkoW #248585 üzenetére
köszi mindenkinek!
ja a mostani országuti sor is montis (9s) mert jobb a kiosztása a montis 11-32-nek(HG201) mint az outis 11-32nek, na de a best ever a 11-30 (11s) lenne
de most vegyerk 150ért kerékszettet meg 150ért shimano 105 groupsetet? az meg a 200k-t érő outim együtt 500k, azért már komoly gépek vannak, bár régebbi 105 groupsettel-s talán nem dt swiss pr1600al hanem valamivel régebbi picit egyszerübb" kerékszettel.. nem tudom jól járnék e ha elkezdenék erre az alura bevásárolni a fentieket..603D:köszönöm, ez kb oylan amit keresünk!
-
parandroid
félisten
válasz ZolkoW #248707 üzenetére
Valaki itt a topikban mesélte korábban, hogy mindig hord magánál olajat, mert annyira szeret szerelni, hogy még tekerés közben is inkább megáll, és azt csinálja, ha valami nyikorog.
Mind mások vagyunk, na. Én pl szarok a zajokra, akkor szoktam ránézni, amikor valami mechanikai fennakadás van (kattan, szorul, mittudomén). Jó, a váltón nyilván szoktam állítani, ha hozzáér a lánc, aztán megint, mert nem lett jó, aztán megint, aztán megint, aztán elszidom a kurva anyját, és beviszem szervízbe, hogy állítsák már be normálisan.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
Ringman
nagyúr
válasz ZolkoW #248709 üzenetére
szerintem az ilyen kialakításoknál a keret max a mechanikai sérülésektől véd és segíthet becsatolni - irányba állítani a pedált. a (nem használt) time atac mx2-esem is hasonló.
a keretes downhill/trail/enduro pedálok másabb felépítésűek, kíváncsi vagyok, hogy aki ilyennel teker, az veszi-e hasznát a platformnak.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Ringman
nagyúr
válasz ZolkoW #248714 üzenetére
marketing szerint pl. a 700-as shimano pedálnál a saját cipőhöz lett igazítva: [link]
Designed to work seamlessly with SHIMANO AM series shoes
de hogy becsatolva is számít-e vagy csak ha éppen nem tudtad rögzíteni magad, azt nem tudom.Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Tin
veterán
válasz ZolkoW #248714 üzenetére
Valószínűleg, de sajnos alkatilag olyan vagyok, hogy vagy csinálok valamit rendesen, vagy nem csinálom sehogy. Szóval az alacsony intenzitás nem igazán megy, mert általában tolom, függetlenül a terepviszonyoktól.De az tény, hogy a bemelegítésre és a levezetésre jobban oda kell figyelnem, már kerestem cikkeket is, mit hogyan érdemes, mert annyira kezdő vagyok, hogy még ezekről sincs fogalmam. Ezért most a helyes bemelegítés, felvezetés és levezetés a következő lecke, hogy jobban bírjam a közepét. Idővel majd alakul.
Pont tegnap amúgy belefordultam egy bringás MTB csapat közepébe, ők épp mentek az erdőbe, én meg a köröm végéig, megvan azért annak is a feelingje, amikor csapatban mész.
-
Ringman
nagyúr
válasz ZolkoW #248733 üzenetére
pont emiatt vetem el mindig a 650b-s szettet, hogy van már 4 szett 28"-os külsőm (ebből 3 db is 40 mm-es, ráadásul a tufo speedero elég hasonló a hutchinson touareghez), mi lesz ezzel a sok gumival? (van 2 kerékszettem is - jó, a gyári cube/alexrims joytech agyakkal nem egy nagy eresztés).
---
most a conti endurance gumikkal lemértem a nuroadot; csengővel, több mint fél kilós pedállal, 2 kulacstartóval, elasztomer-csillapítású nyeregcsővel, pumpával 9,5 kiló, ez így nem rossz.vsz spd-vel és karbon nyeregcső+karbon nyereggel be tudnám rugdosni 9 kiló alá is, ami technikailag menetkész tömeg lenne, úgy hogy a cr1600 az nem a legkönnyebb kerékszett.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
addikt
válasz ZolkoW #248733 üzenetére
Azért kell az neked, mert megérdemled, sokat dolgozol! Nem baj, hogy rendeltél 622-es gumikat, jó lesz a többi mellé a polcra, vagy legfeljebb eladod. A monti az nem ugyanaz, mint a gravel, gravellel lehet száguldozni, meg tök menő is.
Gondolj az elismerő hsz-ekre, amiket majd itt kapsz a csatolt fényképekre, meg a sporttársak irigy pillantásaira az utakon! Stravára is első körön fel kell tölteni, különben semmi értelme megvenni.
150k nem sok, más sokkal többet költ sokkal értelmetlenebb hobbikra. A kerékpározás mégiscsak sport, életérzés, szabadság, egészség!
(így gondoltad? )
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
Tin
veterán
válasz ZolkoW #248720 üzenetére
Köszi a tippet, megpróbálkozom ezzel is. Nem cél, hogy a pulzusom végig 160 felett legyen, csak amikor "lötyögök" (simán haladok komolyabb erőfeszítés nélkül), akkor úgy érzem, mintha nem csinálnék semmit. Mármint nem erősít, nem fáraszt igazán, csak haladok. És alapvetően nem helyet akarok változtatni, vagy nézelődni. De lehet, hogy kipróbálom ezt is, mert többen is írjátok, hogy ez is hasznos.
#248727 avl: Én úgy szoktam, hogy kimegyek, aztán tekerek, amíg bírom, aztán haza tegnap az érdemi edzés közben 145-175 között volt a pulzusom, ez úgy 40 perc volt, összesen oda-visszával valamivel több, mint 1 óra. Ilyeneket szoktam csinálni.
-
zseko
veterán
válasz ZolkoW #248759 üzenetére
Köszi! Nekem is furcsa, hogy az XL-es méretet jobb tekernem, de eddig csak kb. egy órát mentem összesen a 4-5 biciklivel, mikor próbáltam őket. Az nem lehet, hogy az áttétek miatt érzem így? Holnap kikérem és megyek egy hosszabb (~10km) kört vele, meglátom mennyire lesz kényelmes vagy kényelmetlen.
Emiatt nem vettem eddig, nem szívesen fizetnék ki mondjuk 100e-et azért hogy aztán kiderüljön, nem válik be. Vacillálok még azon is, hogy MTB vagy Trekking legyen, ahogy látom az előbbi jóval elterjedtebb - legalábbis lépten-nyomon abba futok használt hirdetéseknél is - ugyanakkor én úgy gondolom, hogy olyan 70/30%-ban inkább aszfalton lesz/lenne használva, és a maradék a földút, erdő, egyéb. Szóval inkább a kényelmesebb használat és túrázás a gondolat, mint rosszabb utakra, ám azért jó lenne ha bírná azt is, ha épp földútra tévednénk.
Erre van valami tanácsotok?HR24.hu
-
Tin
veterán
válasz ZolkoW #248836 üzenetére
Nekem nincs navim vagy óra a bicajon, szóval ez a veszély nem fenyeget. Csak az órám van, az mér mindent, szóval ha kíváncsi vagyok bármilyen adatra, rá kell néznem. A sebességem is általában utólag tudom meg, amikor átnézem az adatokat, de néha ránézek útközben is. Így a pulzust is addig fogom nézni, amíg nem érzek rá, hogy mikor vagyok a tartományban
-
jjeahh
nagyúr
válasz ZolkoW #249021 üzenetére
Tudom, kicsit kezdek fulton szinten belemászni, de mivel a jelenlegi cipőm orra is széles és emiatt nagyon túl kell húznom a BOA-t rajta, ezúttal olyant vennék, ami jobban illik a lábformámhoz.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
6030D
Ármester
válasz ZolkoW #249264 üzenetére
Már feleslegesen túl van ragozva mindkét téma, nem is akarom nyújtani, de két dolgot azért hozzáfűznék.
A csuklós optikai mérés jó, működik, különben a nagy cégek (Garmin, Alma) nem foglalkoznának vele ilyen mértékben. Akkor nem működik jól, ha valami bezavar neki. Ez alvás közben, a gép előtt ülve, kanapén vérnyomást mérve, utcán sétálva, illetve futás közben (jól meghúzott szíjjal) nem lesz gond. Vagy egy bringautas családi tekerésnél. Akkor van gond, ha mondjuk van az optika alatt szőr, ami máshogy mozog, mint a bőr, mondjuk montizásnál, vagy outizásnál, ha átfogsz máshová, forog a csuklód, és fény kerül alá, ha izzadsz, és elkezd kiválni a só, ha por vagy sár megy alá. Ilyen esetben a mellkaspánt nem téved, mert nagyobb felületről veszi a jelet, és védettebb helyen is van. Meg más elven működik.A pedálfordulat számolást meg nem azért írtam, hogy mindenki számolja innentől fejben (hogy ne unatkozzon ), hanem akinek nincs, az egyszerűen meg tudja nézni, és látja, hogy eddig is jól tekert, vagy mennyire van messze az ideálistól.
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
6030D
Ármester
válasz ZolkoW #249275 üzenetére
Nekem is döglődnek, két hete még érzékelt, de hülyeségeket mért, tegnap nem akart mérni, majd itthon megállítottam az órát, elmentettem, és csippant, hogy megtalálta a pántot. Szét van már töredezve a felület, de azért jó szokott lenni. A Soroksári úti polar szervizben 9000 Ft az új pánt, de most jön egy kínai ötöd áron, azt kipróbálom, a véleményekben azt írták jó. Egyszer majdnem lett hozzá Garmin pántom, de a patent körül a műanyag gyűrűnek más az alakja, és nem pattan bele.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz ZolkoW #249285 üzenetére
"junk food alapú diéta" ... 🤭 ...ez akár működhet is a napi 1x evéssel kombinálva, mondjuk tekersz mint állat és eszel naponta 1 sajtburgert kis burgonyával és egy pohár kólával...szerintem néhány hónap alatt alatt csontra fogynál.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Ringman
nagyúr
válasz ZolkoW #249304 üzenetére
nekem most 20 mm-es "rugóúttal" (mert elasztomeres) eesilk van, az csillapít a karbon nyereghez képest is, nálam mondjuk nem sokat áll ki a nyereg a vázból, lásd a képen.
-
Ringman
nagyúr
válasz ZolkoW #249311 üzenetére
hehe
jelenleg nincs spd-s cipőm, mindet "kinőttem" barefoot cipőkre váltás miatt (meg egy csomót kipróbáltam és nem volt jó, most leálltam ezzel egy darabig, de a bont riot+ a következő célpont), ez van :/
meg amúgy is most rossz a térdem (van benne egy baker-ciszta, megyek dokihoz magánrendelésre a héten), így most nem kellene egy nem optimális pozícióba fixálnom magam.
a gumi viszont nagyon jó, érezhetően jobban gyorsul a tufo speederonál is, ami alapból jól gurul a tesztek alapján.
-
Tin
veterán
válasz ZolkoW #249314 üzenetére
Biztos nem egy nagy durranás, de ugyanez a szenzor van a következő modelljükben is, és kétlem, hogy a Samsung annyira pontatlan lenne, mint egy 30 eurós fitnesz karpánt. Plusz mondom, most kezdtem, és azt sejtem, hogy az első pár hónap jelentősen átrendezi a vérnyomásom és a pulzusom, ha a szervezetem megszokja a rendszeres mozgást, arra pedig jó ez, hogy a tendenciát lássam. Egészen múltkorig nem is figyeltem a pulzust, amióta felhívtátok a figyelmem rá. Arra használom az órát, hogy azt lássam, hogyan fejlődik a távom és a sebességem, így azt is tudom, honnan hová tartok. Idővel ez biztosan kevés lesz, de ilyen kütyüket amúgy sem a szezon kezdetén érdemes venni, hanem a tél elején black friday-kor, amikor mindenki orrba-szájba akciózza az azévi megmaradt készleteket. Addigra meg úgyis kikristályosodik, mire lesz szükségem.
-
flash-
veterán
válasz ZolkoW #249474 üzenetére
a bt egységen lévő két fém érintkező közötti távolság tolómérővel ha a két szélét a pineknek fogom a tolómérő közé(tehát a két pin külső szélei közötti táv) akkor 50mm
ahogy ezen a képen:illetve ha a pinek két belső oldaluk közti távolságot mérem akkor pedig 42mm
[ Szerkesztve ]
-
fulton
addikt
válasz ZolkoW #249559 üzenetére
Egyébként megy a hájp erre a tárcsa fékre, de ahogy olvasgattam a neten, babrás még.. be tud keményedni vagy mi.,..karbantartása is körülményes..az is tud nyikorogni.. hozzáérni
Ehhez képest, egy "mezei" = jobb féle V fék teljesen igénytelen, és ezzel is(enyém pl) úgy megállsz hogy fejtetőre állsz ha akarsz. Jó esőben lehet kevésbé hatékony.. de én pl nem tolom esőben "130 al" meg am se. Hegymászóknak megint előny megértem, de pl road-on?Nem inkább az van, hogy kitalálták a gyártók, és most szépen bevezették hogy "alsó kategórián" van már csak V fék, azzal is súgalva hogy "hoki". Amit sokan így is értelmeznek, holott ez nem igaz szerintem. Nyilván tárcsásból is van olyan ami,.. lepkefing.
Nem használtam még hidro jobb féle tárcsaféket, lehet elolvadnék attól ahogy kezelni/adagolni lehet ezt nem tudom így, de általánosságban véve...
-
jjeahh
nagyúr
válasz ZolkoW #249548 üzenetére
Légyszi légyszi a Love The Pain-ról majd írj pár szavat, mivel a Racmmerhez képest, vagy úgy általában . Vannak ott menő mezek . A méretezése nekem tökéletes. Azért nem mertem rendelni tőlük, mert másolat, az eredetiek 120-200$-ba kerülnek és a képeket is az eredeti webshopból lopták, szal kitudja a másolat milyen...
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
fulton
addikt
válasz ZolkoW #249577 üzenetére
babrás, erről eszembe jut a tegnapi nyereg sztorim. Elkészülök indulok egy jót tekerni, süt a nap még időben vagyok, erre nyekereg valami a nyeregtől. Q.a. visszafordulok me zavart így nem megyek el hosszú útra, de mi.. nézem nyereg pálca nem lehet (kenve van), lekapom , és a nyeregcsövön mozgó alkatrészt+csavarokat lekenem. Nyereg szét kap, nyeregpálca kiszed.. ken..minden olyan részhez..visszateszem, elindulok első huppanóra nyekereg. Ajó**q*a... megint visszafordulok. .. nyeregcsövet is kiszedtem mondom hátha.. közben már leizzadtam a garázsban szerelve és még 1 km nem mentem..újraken, elindulok megint nyekken.. ******** itt már "pumpás" voltam szaladtam ki az időből (és azt nagyon nem szeretem)...terhelve kézzel néztem/figyeltem/éreztem hogy a nyeregből jön a kattanásos/nyekkenés - de honnan(gondoltam). Minden lehetőséget kimerítettem már, nyereg megint levesz...szét szed...és körbe fújtam tf2-vel mindenütt a nyereget aluról illesztéseknél, sőt még a nyeregbe is fújtam miután ismét leszereltem a pálcát, be a belselyébe.. le * sz* ha tönkre megy sem érdekelt...jól megnyomkodtam szívja be a kis lyukon az olajat.. aztán megszűnt , legalábbis nem hallottam menet közben már, hazaérve ellenőriztem nincs hang... most hogy emiatt vagy sem nem tudom de triviális komolyan...
Főleg mikor ki van számolva az idő, és indulni is kéne, aztán erre elmegy 1 óra... sz*kodás[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz ZolkoW #249664 üzenetére
Hát persze, egyetlen komoly csapágyazás (autóipar, gépipar, repülőgépipar stb.) sem menettel van rögzítve, csak hát a kerékpérváz gyártók nehezen tartanak lépést ezzel a pontossággal ami itt szükségeltetik...képzelj el a kerékagyban, vagy az össztelósok forgáspontjainál menetes csapágyrögzítéseket.
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz ZolkoW #249684 üzenetére
Én ilyent vettem. [link] ...nem vagyok teljesen tisztában ezzel a sok szabvánnyal, mindig Shimi volt.
-
jjeahh
nagyúr
válasz ZolkoW #249716 üzenetére
Ebben láttam volna fantáziát, csak nekem már van bike24-ről pántom (amit nem használok ). De nem gondoltam, hogy ekkora, így már annyira nem látom értelmét, én legalábbis ezen egy zsebet ha kihasználnék, a többi üresen maradna. Nálam a mezzsebben kell legyen a bors spray, mert ha pásztorkutyák támadnak (mint ma ), azonnak kéznél kell legyen. A mobil szintén, mert sokszor tekerés közben lövök egy képet . A zabkeksz, energiaszelet szintén, mert nem állok meg enni, tekerés közben benyomom. Ami egy ilyen pántra, vagy kistáskára mehetne az max a multitool és pár gyorskötöző. Viszont aki belsőt használ, annak már hasznára válhat, mert kell vinni egy pótbelsőt, gumi leszedőt, foltokat stb.
#249723 szimpláncsak: ez de beteg
-
ZavaBalazs
őstag
válasz ZolkoW #249770 üzenetére
én már egyre inkább úgy vagyok vele, hogy elütöm ha nem megy máshogy. Kicsit unalmas, hogy én kerülgetek, meg satu fékezek más faszsága miatt. Nem beszélve borulásról. És még nekik áll fejjebb. Csak azt nem értem miért nem a kocsik között sétálgatnak ennyi erővel.
wir haben pflichtmitten unter heimblatt - savanyú káposzta van a bőrgatyámban
-
jjeahh
nagyúr
válasz ZolkoW #249789 üzenetére
& Hasaggymeg: Ja, így értem, ez így teljesen okés, sőt, tegyék is rendbe amit elcsesznek.
"Ugyanakkor te sem gondolhatod komolyan, hogy tud valaki napi szinten 50km/1000m lenyomni sziklakerteken. ...ráadásul ha megnézed keményfarkú fórumtársunk nettó-bruttó idejét, ő nem az aki le szeret szállni pihenni, gombászni félórákat, vagyis a folyamatos 20+% sziklakert nem pálya egy 2-4 órás tekerésnél, ahol a bruttó idő alig tér el a nettótól"
Miért is nem pálya? Nagyon megjegyezted, hogy gombászgatok, de amikor nem somlyó kört megyek, vagy nem egyedül tekerek, hanem olyanokkal, akikre nem kell várni, én sem állok meg folyton. Ha olvastad a legutóbbi (?) válaszomat ZolkoW-nak, láthatod, hogy ott is kiemeltem, hogy az energiaszeletet is bringán ülve eszem meg és gyakran azt az 1-2 fotót is tekerés közben lövöm meg . Akinek meg megy 1500-2000-3000m szint, annak menne 1000m is sziklakerten. Én valszeg gyengébb vagyok Zoliwrcnél, de így is megy 1500m+ is nehéz terepen, nyáron ha van lehetőségem egymásután 3 nap is, aztán kell 1-2 nap pihenő
#249793 Hasaggymeg: az ilyen engem is idegesít, ezeket nem árt, ha rendbeszedik.
[ Szerkesztve ]
-
6030D
Ármester
válasz ZolkoW #249843 üzenetére
Nyilván nem a vonatozásra gondoltam lefelé, de mondjuk egy 1 km szakaszon nem kell saját időt menni, hanem néha hátra nézni. Vagy hallgatni a racsnit.
Topiktekerés: a 20.-a nekem max úgy jó, hogy 12-13 órai indulással, de még az sem tuti. Ne miattam tervezzétek így, max a végére odagurulok kólázni. 28 jónak tűnik, utána két hétvége nem.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz ZolkoW #249860 üzenetére
31%-ból elég 50m is, főleg ha jó köves, gyökeres, vízmosásos, fűcsomós, mittoménmilyenes ráadásul.
Friczy...ja, hogy ezt még nem is a közút tette oda?! 😨[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
-
Hasaggymeg
Topikgazda
-
jjeahh
nagyúr
válasz ZolkoW #250297 üzenetére
Nálam eddig minden tartja a nyomást, Maxxisok, Schwalbe gumik, Kenda... száraz terepen eddig a Kenda a kedvencem, szvsz első keréken is ki fogom majd próbálni. Ennyit arról, hogy sz*r márka . Contit nem használtam, de ha vennék, szerintem alap, hogy blackchili keverékest vennék.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Hálózati / IP kamera
- Milyen monitort vegyek?
- Windows 11
- Gumi és felni topik
- Túra és kirándulás topic
- Robotporszívók
- Elülsőtápos E-ATX toronyházakkal jelentkezett a Geometric Future
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- PlayStation 5