Hirdetés

Aktív témák

  • Cathfaern

    nagyúr

    válasz D.Orion #35869 üzenetére

    Ahogy olvasom te elég sokat sportolsz, szóval valószínűleg amilyen körökben mozogsz, ott mást jelent az átlag. Én csak saját magamat tudom elmesélni:
    Lényegében sose sportoltam életemben (most vagy 26), gimiben persze tesi órák megvoltak (azokat komolyan vettem), illetve egyszer egy fél - 3/4 évig jártam heti 3x úszni. Később egyetem első évei alatt a sportolás egész pontosan 0-ra csökkent, később a kötelező tesi aláírás miatt eljártam konditerembe, többé-kevésbé komolyan vettem, de nyilván azért az csak saját kútfős eddzés volt, lehetebb volna jobban is (meg nem is igazán volt rendszeres).
    Statisztikai felmérésen nincs, de nekem van egy olyan sanda gyanúm, hogy a népesség nagy része rendelkezik hasonló "sport múlttal".
    Na innen kezdtem el tavaly májusban biciklizni. Kezdésnek 20km/130m szinten 2x álltam meg pihenni, plusz 8%-os emelkedőn toltam felfele a biciklit. Néhány hét alatt ez fejlődött fel 20km/h körüli átlagra, július vége fele toltam már 22km/h-s átlagokat ezen a körön (mindez egy belépő szintű trekkinggel, ~34mm-es gumikkal). Utána bizonyos okokból abbahagytam a tekerést, télen is szünet volt, idén márciusban álltam neki újra, már jelentősen több km-el, mint tavaly. Mikor lecseréltem a trekkinget outira, akkor ez a kör kb. 26km/h-val ment.

    Valószínűleg jelenleg el tudnám érni síkon a 40km/h-t, de igazából nehezen tudom megmondani, mert errefele nem nagyon van olyan, hogy sík... :) De az biztos, hogy jó magas pulzus tartozna hozzá, síkon a 32kmh-val van kb. 150-155-ös pulzusom (ez mondjuk úgy, hogy a normális pulzus nálam tekerés közben)

    Szóval összeségében szerintem (sajnos) egy átlagember bőven nem tudja elérni a 40km/h-t.

Aktív témák