Hirdetés

Aktív témák

  • Cathfaern

    nagyúr

    Nos jelentem beléptem én is az outit birtoklók táborába :B
    Rövid vélemény: ez iszonyat jó :DD (vállaim megjegyzése: ******* *** ******** )

    Sokáig viaskodtam magamban használt vs. új témakörben (gondolom az kiderült, hogy inkább utóbbi párti vagyok), de aztán végülis a most futó akciók eldöntötték a dolgot... szóval egy Merida Road Race 903 lett a vége (+ egy M520-as SPD pedál).
    Tegnap megvolt már, de szégenyszemre mire hazaértem (2x mentem vissza a boltba, mert egyszer nem volt táskám a plusz cuccokat elhozni, aztán meg a cipő stopliját hagytam ott :W Még szerencse közelben lakok) meg beállítottam mindent, már nem volt időm elindulni vele, így ma próbáltam ki először. Nagyon nagy élmény, nem tudok mást mondani :) Régóta vágyok erre, de kicsit se csalódtam, alsó fogásban suhanni le egy dombról valami elmondhatatlan dolog :) Csak most sajnálom, hogy nem fogadtam meg szki tanácsát a diszkóizmokkal kapcsolatban, mert bizony a vállaim nem nagyon örülnek a másfajta tartásnak :B Szóval azt hiszem fog kelleni egy kis idő míg hozzászoknak/hozzáerősödnek. Az utolsó 10km-t nagyrészt már egykézzel, vagy legalábbis középen fogva kellett letekernem sajna. Megjegyzem, beleszámítva ezt, és azt, hogy hogy az út első fele meg az spd-vel és a biciklivel (fékváltókar, fogások, stb.) való ismerkedéssel telt el (illetve, hogy nyeregmagasságot még nem sikerült jól belőni, fentebb kell raknom), még így is lazán hoztam az eddigi rekordom ezen a körön, 6bpm-el alacsonyabb átlagpulzussal. Illetve itt megjegyzem azt is, hogy hatalmas tiszteletem (újfent, továbbra is) szki-nak és csabi94-nek, hogy trekkinggel/mtb-vel hozzák az outis tempót, mert most érzem elég rendesen, hogy mekkora különbség van a kettő között :R
    SPD meg a világ legjobb találmánya, leírhatatlan a különbség, már bánom, hogy nem szereztem be régen egyet. Szinte olyan érzés, mint ha nem is lenne pedál, az ember csak húzza, tolja, tekeri körbe a lábát a "levegőben" aztán megy a bicikli :C Mondjuk még szoknom kell, a húzás általában csak emelkedőn jut eszembe :B És valószínűleg meg van az oka annak is, hogy miért fájt utóbbi időben többször is a térdem: egyrészt folyamatosan kifele fordítanám a lábfejem, másrészt hogy időnként elkezd "inogni"... nem tudom igazán megfogalmazni, mintha egyszercsak ellazítanám a térdem, és nem állna rendesen egyenesen, hanem nyeklik oldalra :F SPD meg ugyebár elsőt nem nagyon hagyja, másikat meg rögtön érzem, szóval tudom korrigálni, és így most nem is volt semmi fájás már.
    Fékváltót kell még szoknom, kezdésnek eltartott egy darabig, hogy rájöjjek lefele hogy kell váltani :D Meg hozzá vagyok szokva, hogy a váltáshoz nagy erő szükséges meg jó hangos kattanással vált, aztán így néha kettőt is váltok az egy helyett. De ez csak szokás kérdése, és amúgy meg nagyon kényelmes :)
    Koskormányról is csak jókat tudok mondani, ahogy ludsimon mondta mikor áttért rá, mintha végtelen számú fogás lenne rajta, nagyon kényelmes a kéznek (ergonómikus markolat, illetve kesztyű ellenére se volt nekem igazán oks az egyenes kormány, ha nem figyeltem rá és mozgattam meg időnként, akkor egyszerűen elzsibbadt. És akkor maradt az egykezezés egy darabig, mert máshogy nem lehetett fogni).
    És még a kezdő SPD-s eldőlést is sikerült elkerülnöm (eddig, igaz jó outis módjára csak egyszer álltam meg: mikor hazaértem :) ).

    Toomy:
    :DDD

Aktív témák