Hirdetés

Aktív témák

  • sssent

    senior tag

    válasz Vasinger! #27784 üzenetére

    "KRESZ-hez már van 2 link: 1, 2
    De ha tudsz jobbat, akkor az is jó "

    Ha más nem csinál ilyet, akkor lehet, hogy megpróbálok összeszedni egy teljesebb, ugyanakkor tömörebb valamit. Bringásként, autósként és gyalogosként is kivagyok az ész nélkül bringázóktól. Legalább elmondhassam, hogy én próbáltam tenni valamit, bár félek, a vadállatok és vakegerek nagyrésze úgysem olvassa.

    "De az se jó, ha az egész csak egy link gyűjtemény, mert a lusta ember inkább akkor otthagyja."
    A lusta ember a hosszú rizsát éppúgy átgörgeti, mint a linkgyűjteményt. Én nem rövidítenék az általatok eddig leírtakon, csak felszabdalnám és tartalomjegyzékkel látnám el, hogy könnyebb legyen navigálni. Így értettem a külön posztokat.

    "Csak nekem ez evidens volt, hogy ezt nem veszem készpénzek és kipróbálom vétel előtt..."
    Köszönöm. Nekem kereskedő(!) simán táblázatból rendelt volna ordítóan rossz méretű bringát. Ott álltam előtte. Többet nem járok arra. De a lámpáknál szétnézve baromi sok embernek tán lövése sincs arról, hogy a bringaméret nem univerzális. Ha pedig valaki egyáltalán nem tudja mekkora a bringamérete, akkor könnyen szentírásnak vehet egy ilyen szépen leírt táblázatot, mondván az "univerzálishoz" képest már így is nagyon tudományosak vagyunk.

    Mégvalami, a "mit vigyünk magunkkal" részhez:
    Hosszabb távra, lakott területen kívül szerintem jó ha van az embernél egy plusz fél literes palack tiszta víz (a normál adagon felül), és néhány alapvető kötszer, fertőtlenítő. A tartalék víz baleset híján is jól jöhet, pláne ilyen melegben, baleset esetén (akár veled, akár mással) meg nagyon. Persze ez feltételezi, hogy van valami kis tatyód, amibe még ezek is beleférnek, és nem szakadsz bele a +70 deka súlyba. Igazából elég lenne minden 5. bringásnál ennyi. Ha pl. valaki pont előttem gyalulja le a talajt, akkor legalább ennyi szerencséje lesz :)

Aktív témák