Hirdetés

Aktív témák

  • dqdb

    nagyúr

    2001 óta használok egy Cheyenne Mustangot, szeretem, bejött, de kiszolgálta az idejét, ezért szeretném lefokozni csak bevásárló/téli bringává. Abban szeretnék tanácsot kérni, hogy milyet vegyek helyette. Az egészre 160-180e között szánnék.

    A havazás-sózást leszámítva egész éves használatra szánom. Főleg városon belül közlekednék vele (munkába járás + egyéb), a terepen megtett út az elmúlt évek tapasztalatai alapján maximum 20-25% lenne, az is inkább light változat (egyes városi útvonalakon többet szokott kapni a bringa ...).

    A régi kerékpárom alu vázas, kezdetben Alivio felszereltséggel bírt (mintha lett volna rajta pár Acera is, de most már nincsen), amiből az idők folyamán a hajtókar (szétkopott a négyszöges tengely) és a fékek (gyengének találtam, erősebbet szerettem volna) Deore-ra lett cserélve, a pedál valami ismeretlenre (tengely beszorult), valamint a külső + belső (kopás + több defekt).

    Teleszkóp kell, nagyon. A mostani már nem az igazi (valami Zoom csoda), és a kezdeti "kellene egy jobb teló" gondolat jutott el a "kellene egy új bringa" stádiumba :)

    Felniből mindenképpen dupla falú kell. Nem ártana valami megerősített futófelületű külső sem, mert több defektem is volt koccanások "melléktermékéből". Mivel munkába járásra is használnám normál ruhában, ezért sárvédőt lehessen rá rögzíteni, és kitámasztó sem ártana.

    Fékből szeretem, ha erősebben fog, és az egész éves használat miatt olyan kellene, amivel esőben sem száll el nagyon a féktáv hossza. Váltóból anno a marokváltót próbáltam egy rövidebb túrán, nagyon nem jött be, a mostani aktuális csodákat nem ismerem.

    Amúgy most érdemes nézelődni, vagy várjam meg vele a kora tavaszt?

    tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

Aktív témák