- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen házat vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- OLED TV topic
- Házimozi belépő szinten
- Androidos tablet topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
-
PROHARDVER!
Egy kis előszó a totyikhoz, amit jó ha mindenki elolvas:
Új hozzászólás Aktív témák
-
GrandeP
addikt
NEMMEGY! Értem, de mi nem megy? EZ! De mi? EZ NEMMEGY?!
-
Norb3rto
őstag
Jól kezdődik a nap kiesett az a lófejűp@cs
Óvakodj a csavarhúzóval közlekedő programozótól!
-
OP-ToTo
aktív tag
-
george11
addikt
"5 millióból kijön? Fater megállt, visszafordult mint egy veszkó hős és annyit kérdezett teljesen rezzenéstelen arccal: -Mit is mondott azokról a pillangókról...?"
-
-
Honda_Fire
tag
Egy kis segítségre lenne szükségem.
A téma pedig, hogy : Mibe érdemes belefogni ?
A ház ahol élek, hatalmas, az egész alatt pince, van 2 kamrám ( ezek fütve is lesznek 5-10 fokig télen ). Ezek a helységek teljesen kihasználatlanok, és még igy is akad feles helység.
Valamit el szeretnék kezdeni, a szabad hellyel, hogy legalább a fütésbe egy kis plusz bejöjjön. Nem nagyon találom a megfelelőt, ezért ha valakinek lenne ötlete, szívesen fogadnám. Lehetőség szerint, ne nagy beruházással kelljen.. Gondolom a mai világban pláne Mo-n senki nem él fényesen.Matrica igényfelmérés : http://hardverapro.hu/apro/matrica_igenyfelmeres/hsz_1-50.html
-
george11
addikt
válasz Honda_Fire #16770 üzenetére
Nyissál egy pincekocsmát
Amúgy nem értem mit is szeretnél konkrétan ... add ki bérbe valakinek, akinek pl műhely kell.
"5 millióból kijön? Fater megállt, visszafordult mint egy veszkó hős és annyit kérdezett teljesen rezzenéstelen arccal: -Mit is mondott azokról a pillangókról...?"
-
george11
addikt
válasz Honda_Fire #16773 üzenetére
Az nem egy elb@szott nagy biznisz ám ...
termeljél marihónajját
-
GrandeP
addikt
válasz Honda_Fire #16770 üzenetére
Kurvákban van a pénz régen is most is...
2 kamra = 4 kúrókéró.NEMMEGY! Értem, de mi nem megy? EZ! De mi? EZ NEMMEGY?!
-
GrandeP
addikt
válasz Honda_Fire #16775 üzenetére
Baaz Kecsón van az országos gomba központ ne mondmán h nem találtál forrást.
Inkább csak a szokásos volt h pénzért árulták és csak pénzért akartak betanítani.
Tehát a kotsogok nem borultak le térdre ingyé, mert most te ezzel foglalkoznál.[ Szerkesztve ]
-
george11
addikt
válasz Honda_Fire #16780 üzenetére
1-2 forintot bele kell ám tenni a mókába, ha pénzt is akarsz belőle.
Olyan 4-600K alatt nem hinném, hogy megúsznád.ezt meg csak úgy
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz george11 #16781 üzenetére
Sztem nem kell hozzá annyi, bár még nem termesztettem gombát De dolgoztam valamikor gombászatban Kmét mellett, nem volt semmi spéci cucc. Ledobálva a zsákos gombák fóliába aztán növögettek. Azt tudom, hogy 60 éves bácsika 2x olyan gyorsan hordta ki a zsákokat mint én
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
george11
addikt
-
Chaser
legenda
válasz george11 #16783 üzenetére
Mondom semmi spéci cucc nem volt. Le voltak dobálva fóliába a zsákos gombák, ennyi. Lehet kell hozzá valami műtrágya, nekem úgy rémlik eleve a szalmazsákok voltak átitatva cuccal. Megvesz pár zsákot aztán kiderül megy-e a biznic. Ha megy, akkor a haszonból többet vesz. Egy próbát megér alapon el lehet kezdeni.
-
Chaser
legenda
válasz fero02 #16785 üzenetére
Hát én nem találkoztam ilyenekkel a szalmazsákokba volt beitatva a tápszer és nőttek a gombák, kb ennyi volt. Ha jól rémlik még el is volt sötétítve a fólia. Sokan a vízóra aknájában termesztik a zsákos gombát. Amúgy meg a net biztos tele van leírással, aki ilyenbe belevág csak utánaolvas.
-
Chaser
legenda
válasz fero02 #16787 üzenetére
Nekünk is volt gombás zsák vízaknában, csak nem szerettük aztán menesztve lett Nem csináltunk vele semmit csak nőtt. Biztos többet terem ha tudjuk a fortélyokat, de anélkül is termett. Nyilván nem olyan nagy biznic kicsiben csinálni, meg ha valaki hivatalosan csinálja engedély is kellhet hozzá. A letermett zsákokkal is kell kezdeni valamit, belterületen azért elég necces elégetni.
-
GrandeP
addikt
Egyébként most a gombáról beszélünk, vagy "A Gombáról"?!
-
george11
addikt
válasz Chaser #16784 üzenetére
Tehát, a gomba, a zsák, "táptalaj" ami benne van, a gombaspórák, és a tápszer is ingyen van, a fóliával együtt ?
Ha pénzt akar vele keresni, akkor nyilván nem 10db zsákot fog tartani, hanem 200-at, ha már van hozzá helység ...
Ezek után sem kerül pénzbe?
Vagy úgy gondoltad, hogy vesz 10 zsákot, amivel keres kb semmit, és abból a minimál haszonból(ami nem haszon még, mert az árát nem termeli ki szerintem elsőre), szóval ebből bővít?
Én nem vagyok nagy földművelő, de, ha bármilyen mezőgazdasági termelésből pénzt akarsz kivenni, akkor igenis oda be kell fektetni, és nem az első termés lesz, az ami hasznot hoz.Nem mellékesen van több ismerősöm is, aki fóliázik(elég nagyüzemben nyomják), és érdekes mód egyik sem baszog a gombával, mert nem éri meg neki.
-
bsh
addikt
válasz fero02 #16787 üzenetére
régen mifelénk csinálta is mindenki. szüleimnek is votl 2-3 zsák a pincében. nem kell neki semmi.
george: megveszel 1 zsákot, szétosztod mindenféle szalmás fődes cuccal elkeverve 5 zsákba, és beszövi az magát. aztán azt megint szétosztod és már van 25 zsákod.
[ Szerkesztve ]
-
george11
addikt
válasz GrandeP #16791 üzenetére
Kibasz nagy biznisz ez [link]
"A várható gombatermés profi termesztőknél optimális körülmények között két termésben gombazsákonként 3-3, 5 kg. "
"A laskagomba szabadon, szabad áron értékesíthető: magánszemélyeknek az első osztályú gombát ne adjuk 500Ft-nál olcsóbban. A kereskedőknek, nagykereskedőknek 350Ft alatt ne adjunk gombát."Tehát legyen átlag 4kg/zsák, és átlag 400ft/kg. Az 1600ft/zsák KÉT termésben, profi körülmények közt.
Na lehet ezért nem csinálják.BSH: bevételi forrásnak kéne a gomba, nem arra, hogy van 3 zsák, amiből évente 3X főzök egy bármit
[ Szerkesztve ]
-
george11
addikt
Saját használatra egyszerű a dolog, de eladásra már kell neki megfelelő helység, páratartalom, elszívó, szellőztető, fényforrás, hogy a végeredmény eladható is legyen. Ennyit meg nem éri meg vergődni vele egy gazdának.
Na gomba témát kibeszéltük. Marad a bordély, vagy a drogtanya a pince hasznosítására
-
george11
addikt
Olvasd már el, amit linkeltem, és utána mond, hogy nem kell semmi...
A kereskedő nem veszi át, ha túl korán/későn szedted le, nem megfelelő a formája, színe stb... Ezt nem tudod úgy produkálni, hogy lek@rod a pincébe. Ízre nyilván ugyan olyan lehet a kettő, de ami jó otthonra, az nem jó kereskedelemre.mod: több képet
[ Szerkesztve ]
-
daninet
veterán
Van egy Panasonic plazma TV-nk 40" SD felbontású. A képernyő belső oldalán egy fólia elkezdett leválni az üvegről, így most egy két tenyérnyi felületen sötét részeknél két fehérebb paca látszik. Este nézhető, de ha rásüt a nap akkor már nem az igazi. Nem javítható, vagy csak a teljes panel cserével.
Szerintetek:
A, Ér ezeöccázat, van rá esély, hogy valaki megveszi.
B, SzemétMiért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
Chaser
legenda
válasz george11 #16790 üzenetére
Azt mondta van pincehelyisége. Feltételezem nem több ezer nm2, hogy 1000 zsákot venne Ilyen kis termelést nem kereskedő fog átvenni, piacon el lehet adni v ismerősöknek.
Semmilyen páraelszívó, extra fényforrás, anyám tyúkja nem volt a gombászatban. Ellenben gondolom kikísérletezték milyen és mennyi tápanyaggal itassák át a zsákokat és akik ott dolgoztak tudták melyik érett és melyiket kell még rajtahagyni. Viszont elég sok mocsok marad utána, ezért nem is foglalkoznak vele sokan._tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- T14s Gen3 27% 14" FHD+ IPS i7-1280P 32GB 512GB NVMe IR kam gar
- RAMSES GAMER PC // RYZEN7 2700X // 16GB DDR4 // 500GB SSD // POWERCOLOR RX6700XT 12GB HELLHOUND
- HYPER GAMING PC // RYZEN5 1600X // 16GB DDR4// SSD+HDD// ASUS ROG STRIX RX VEGA56 8GB(GTX 1080PoWeR)
- GAMER PC: i5-12400F/14600K -Új RTX 4060 Ti - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest