Hirdetés
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Vezetékes FEJhallgatók
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Melyik tápegységet vegyem?
- Epson nyomtatók
- Fujifilm X
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
peter.szabo
csendes tag
válasz lagoon79 #34068 üzenetére
Köszönöm!
Persze: a karosok világába váltanék. Volt két elég jó lehetőségem, először egy szép, első szériás Caravel, aztán egy Cremina. Így rövid idő alatt azon kaptam magam, hogy 3 gép van itthon, ami nyilván sok (legalábbis nekem . Ha az Oscar elmegy, akkor a Caravelt üzemelem be, ameddig a Creminához megérkeznek a szükséges alkatrészek (tömítés-szett stb.). Aztán meglátjuk...
-
peter.szabo
csendes tag
válasz peter.szabo #34038 üzenetére
Az Oscar elkelt, köszönöm a lehetőséget!
-
peter.szabo
csendes tag
Még elég az elején vagyok a kiismerésnek. Tényleg a robis blendeket szereti, bár SO-kat is húztam vele.
Lenyűgöző az egész szerkezet egyszerűsége, pl. ahogy a lényegében szerszám nélkül szétkapható az egész. Ha jól emlékszem, ezért is hasonlította KávéKálmán a Strietmanhoz.
Majd még jelzek még, hogy haladok.
-
peter.szabo
csendes tag
Igen, ezen én is sokat gondolkoztam.
Anno SiD ezt írta a megkeresésemre: "Olasz kávéra kitűnő a Caravel, de újhullámos kávékból nem biztos, hogy ki tudnád vele hozni a maximumot több okból is. A legfőbb ok a Caravel ideális kávé / víz aránya.
Teli szűrőkosárral működik a legjobban, egy teljes pumpálással. Az alacsony lökethossz miatt ez egy olasz risztrettót jelent kb. Újhullámos kávékhoz szerintem nem passzol ez az arány, két húzással meg már nem csinál jó kávét a gép."Ugyanakkor én jelenleg azt tapasztalom, hogy a gyári szűrővel (amibe belemegy 12-13 g kávé) jól lehet tartani az 1:2 arányt (egy húzással). A fejet is jól át lehet melegíteni, tehát az SO-khoz is elvileg minden feltétel adott. Az első próbálkozásaim alapján is elfogadható volt a végeredmény.
De újra mondom, hogy nagyon az elején vagyok a Caravel kiismerésében.
-
peter.szabo
csendes tag
válasz tariattila #35018 üzenetére
Igen, egyetértek, hogy nagyon gyorsan üzemkész. Múltkor mgy topiktárs látogatott meg, és bár a feltételek korántsem voltak ideálisak (nem volt tamper, daráló se volt belőve stb.), de 5 perc alatt - közben beszélgetve - üzemkész volt a Caravel. Ezt nem sok gépről lehet elmondani.
-
peter.szabo
csendes tag
válasz Keresztapper #36078 üzenetére
Igen, az IMS-nek van, az ún. IMS Single szűrője. Úgy tudom, hogy Magyarországon innen rendelhető.
-
peter.szabo
csendes tag
válasz Keresztapper #36116 üzenetére
Nem ez. Ha megnézed az én linkemet, ott látszik, hogy más a kialakítás. IMS szűrőkkel a Danetti ill. az Expolygon is foglalkozik, de ilyenek nem voltak náluk, és valamiért nem is tudták beszerezni. Ezen kívül még Németországban láttam ilyet egy webshopban.
-
peter.szabo
csendes tag
Hosszú hetek várakozása után végre megvolt az első csapolás a Creminával. (Az előbbi hozzászólások fényében shot-ot már nem is mertem írni... ) Úgy tűnik a fej felújítása jól sikerült, a vízkövet már-már talicskával kellett kihordani a bojlerből. Már csak a többi részt (bojlertömítés, vízszint-jelző stb.) kellene rendbe rakni, de azzal megvárom a Soldier-féle azbesztmentesítést.
Az első produktum pedig: kicsit hosszú, kicsit lapos, de azért élvezhető, és legfőképp a miénk.
-
peter.szabo
csendes tag
A Kapuczinertől kezdésnek ajánlanám a Velencei gondolások kedvencét. Szerintem nagyon jó tanulókávé, és jó áron is van.
[ Szerkesztve ]
-
peter.szabo
csendes tag
Sziasztok,
ha valakit érdekelne fél kiló Pacificaffe - Kenya Ruka Chui budapesti átvétellel (XI. esetleg belváros), az kérem, privátban jelezze. Rendeltem egy nagy csomagot, de a feleségemnek annyira nem jött be, nekem meg egyedül sok. Január végi pörkölés, a héten érkezett meg, teljesen rendben van. Az ára meg így nagyon jó.
2.500 Ft / 500g
Köszönöm.
-
peter.szabo
csendes tag
Sziasztok,
ha valaki rendelne a Pacific-tól, és társulna hozzám, kérem, keressen meg privátban. Én BP XI-ben vagyok, a környéken ill. a belvárosban megoldható az átvétel.
Köszönöm.
-
peter.szabo
csendes tag
Sziasztok,
ha valakit érdekelne Hasbean kávé...
Van nálam egy Guatemala El Limon Washed Bourbon 250 grammos szemes kávé, amit szívesen átadnék 3.200 Ft-os áron, ha valakit érdekel. (Túl sok lett a kávé itthon. )
Pénteki (január 24.) pörkölés.
Érdeklődni privátban vagy a profilon látható telefonszámon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- BestBuy topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, adalékok és szűrők topikja
- Linux Mint
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Gyúrósok ide!
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Automata kávégépek
- További aktív témák...
- Seiko The Black Series Limited Edition
- DJI Mavic 3 / Cine / Pro / Classic drón akkumulátor
- DJI AVATA Pro-View Combo - ÚJ - drón (DJI goggles 2) +Motion Controller 2 - ÚJ drón, garanciával
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett - 3 akku, garancia, tartozékok (45)
- DJI FPV Racer FMC drón - Fly More Combo
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest