Hirdetés
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
adpeter
tag
válasz ronin s8 #7026 üzenetére
Jó'van! Van itt élet csak meg kell kavarni az állóvizet!
ronin: jegyzetelj,aztán egy év múlva múlva rendezzünk valami díjátadót!
Kategóriák valami ilyesmik lennének:-az év trollja
-az év offolója ( itt is esélyes lehetek )
-az év geek-je
-humorherold numbervan
ilyesmi!Hajtömcsi: Mivanmá,ne uszíccsá! Mondtam,hogy ez nem a helyes út csak én csinálom így!
"-De nem én vagyok a messiáááááás!!!" "-De te vagy a messiás, hidd el, én csak tudom, követtem már egy párat."
-
HÁZIGAZDA
válasz ronin s8 #7043 üzenetére
jó, azért van nagyon savas/gyümölcsös szuper kávé, és van a csokisabb vonalból is. szóval azért jócskán vannak különbségek, és "mindkét" műfajból van tök jó. ez a pacamara pont középen van, most épp nagyon jól esik. de közben este lett, jöhet a kaló zöldveltelini...
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
lagoon79
tag
válasz ronin s8 #7110 üzenetére
Erdekes ez a kerdes, de sztem erdemes kicsit tagitani a hatrokon. 85-96 fok kozott, mennyisegtol, fajtatol fuggoen, boven van hely jatszani. Scott Rao konyvet olvasgatva erdekes dolgokkal talalkoztam. Egyebkent ez a blend egy kicsit sotetebb pori, meg pezseg kicsit, de 3 fokkal feljebb ahol kezdtem, mar egy kicsit lapos volt es pici kesernye is jott.
-
-
HÁZIGAZDA
válasz ronin s8 #7357 üzenetére
ne vedd magadra, igazán nem neked szóltam be. de ha következetes lennél, akkor nem innád, és egyáltalán nem túlzom. ha szigorú vagy az idetévedő újoncokkal szemben, amikor felteszik a szokásos saeco/delonghi + kávé kérdéseiket, és őszintén úgy gondolod, hogy amire ők gondolnak, az egész egyszerűen nem kávé, akkor tudd, hogy az meg nem pontosan ugyanúgy nem bor.
abszolút elfogadom, hogy valaki ennek ellenére kedveli, és nem is érdekli jobban a téma. de az aszúk között az maximum nespresso, vagy annyi sem, ez nem túlzás.
de, hogy ne csak kritizáljak, ez itt egy olyan aszú, amitől konkrétan olyan revelációd lesz, mint amikor először ittál igazi kávét. ha nem, akkor pedig kifizetem neked.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz ronin s8 #7368 üzenetére
vannak iható borai a kerháznak, de nem ez a jellemző. a 3 és a 4 puttony között pedig szinte semmi különbség nincs. amúgy - remélem jól emlékszem az évszámra - jó sokat ittam az 1991-es kerházas 4 puttonyosból, ők mutatták és mondták, hogy az egyik legjobban sikerült boruk. tényleg korrekt volt. és ittam egy csomó vacak kerházast is, jellemző módon.
a linkelt 5p viszont ég és föld, kb. mint omnia a paljoc guatemalához képest.
de nem akarlak győzködni, ahogy nekem az sem fáj, ha valaki omniázik egy delonghiból. csak elég szigorú szoktál lenni ezekkel az emberekkel, amikor büszkén mondják, hogy náluk bizony fontos a jó kávé. annyit mondtam, hogy ha konzekvens vagy, akkor el tudod majd helyezni ezt az aszút is a skálán.
igen, egy szepsy aszú komoly dolog, de szerencsére 20e ft alatt is van élet. például az oremus 3p is körberepüli a kerházast, látatlanban is megígérhetem. 4p-t nem tudok mutatni, hamarosan 3p-t sem, mert megszűnnek. ami nem baj amúgy, sőt.
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
paljoc
tag
válasz ronin s8 #7394 üzenetére
En is, fogyasztok is neha ilyen kulonlegesebb, +10-20k feletti arkategoriabol, legtobbszor szamomra teljesen ismeretlen inyencsegeket nehany baratomnal, ahol roskad a barszekreny az ilyesmiktol. Megvan annak is az ideje, egy jo beszelgetes vegen a teraszon vagy telen a kandallo elott, mikor emelkedettebb a hangulat. De mondjuk egy darts parti kozben vagy melo utan este siman a Red Label-t vagy a Ballantinest iszokatom, ha epp ugy. Szoval nalam hangulat meg helyzet fuggo hog ebbol az italbol mikor, mit es nem azert mert nem ismernek jonehany kulonlegesseget errol a teruletrol!:-)
-
adpeter
tag
válasz ronin s8 #7519 üzenetére
Bezárkózni nem fogok,nyitott vagyok más kávékra is. Járok elismert kávézókba is néhanap.
Meg veszegetek is kávékat.Én is szeretek próbálgatni.Van viszonyítási alapom.Bár elég sok a negatív tapasztalatom mostanság.
De túl vagyok már pár csalódáson pölö ez a Has Bean Blake cirka 14000ft kilónkénti árával....soha többet .
(Persze tudom, csak én nem tudom jól elkészíteni )Inkább töredékéért Pacificafe vagy veszek max 4000ért Sidamót,Yirgát vagy hasonlót zölden és megpörizem magamnak.Ezekkel még sosem fogtam mellé.
Biztos egy élet is kevés,hogy megtanuljon mindent az ember a pörkölésről,de hogy évek kellenének egy mások által is jó minőségűnek tartott produktumért,azt elégé túlzásnak érzem.SO-k esetében legalábbis.
Én inkább erre a kisérletezgetésre nem sajnálom a pénzt és inkább hanyagolom a túlárazott-túlhypeolt divatos cuccokat amiknek semmi élvezeti értéke sincs számomra.
Persze ez az én álláspontom,de mindenki úgy csinálja ahogy neki tetszik. Szerintem inkább erről szól ez a hobbi,mint a másoknak megfelelésről. Persze a vendéglátás-kereskedelem más pite,de az ugye már nem csak hobbi.
Uff,én beszéltem!
B.U.É.K mindenkinek!"-De nem én vagyok a messiáááááás!!!" "-De te vagy a messiás, hidd el, én csak tudom, követtem már egy párat."
-
HÁZIGAZDA
válasz ronin s8 #7577 üzenetére
ugyanezen logika mentén a manuális eszpresszógépet sem volna érdemes megvenni, mert csomó idő és energia, amíg kitapasztalod, hogy jó kávéd legyen, miközben a kapszulás kapásból korrekt.
tök igazatok van blaze-zel, de ha meg valaki játszani akar, miért ne tegye? nem törvényszerű, hogy csupa közepeset fog pörkölni, lehet, hogy hamar ráérez, és idővel tényleg tud a saját ízlésének megfelelően pörkölni. szerintem jó játék lehet, de ha 120e ft környékéről indul a téma, az azért tényleg erősen véleményes.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Toobee
veterán
-
Peti...(16v)
tag
válasz ronin s8 #7633 üzenetére
Én a szilveszteri bulin utasítottam vissza ezt a jó kis olaszt, pedig annyira figyelmes volt a házigazda, hogy még után is pörkölt egy kicsit a késes darálóval neki Vagy hússzor megkérdezték, hogy biztos nem kérek -e, mert tudják, hogy hogy szeretem a kávét. Az a vicc, hogy kb. akkora mennyiség fért a gép szűrőjébe, mint amennyit én teszek az egyszemélyesbe, és ebből lett vagy 3 deci főzet, amit utána négyen ittak
De az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy régen (vagy tán nem is olyan régen) a legtöbbünk hasonló szarokon élvezkedett... Szóval nem megbotránkozni kell, hanem kóstoltatni!
szerk:
Ronin: kb. ugyanez volt, szegény haver mondta, hogy "pedig ez is olyan olasz cucc, amilyeneket te szeretsz, nem???" Mondom deee, csak mára már előre bekávéztam.[ Szerkesztve ]
-
bl4ze
veterán
válasz ronin s8 #7674 üzenetére
épp ma beszéltünk SiD-del a Little Flower-ről : Ő nem P&Y féle, hanem Semiramis-t kóstolt.
Ő is azt mondta amit korábban én: visszafogottan savas volt, de nem kakaós. Meg is lepődött, hogy indiai kávéhoz mérten volt savaKakaó nálam sem volt benne, kb. az amit írtál....
.:. bl4ze .:.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Nem rakétatempóban, de nőnek a notebook-eladások
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hiába Musk kritikája, az ausztrálok szerint megoldható a közösségi médiás tiltás
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Sikernek tűnik a Xiaomi első EV-je
- Vezetékes FEJhallgatók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Asszociációs játék. :)
- Synology NAS
- Facebook és Messenger
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest