- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Letiltotta a DLVR megkerülését az Intel új mikrokódja
- E-book olvasók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hisense LCD és LED TV-k
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
Új hozzászólás Aktív témák
-
lacibacsi
addikt
Sziasztok!
Először is bocs, hogy új témát nyitok, de nem igazán találtam olyan topicot, ahová írhattam volna. Jön a Karácsony és szeretném magam meglepni egy Mini DV kamerával. A Canon és a JVC között vacillálok, de inkább az utóbbi felé hajlok.
Sajnos azonban igen kevés tesztet lehet találni magyar nyelven JVC kamerákról, ''igedeniül'' meg nem beszélek valami jól semilyen nyelven sem.
Szóval két jelöltem van.
Az egyik a JVC GR-D200. (159.000 Ft)
A műszaki leírás alapján nem rossz kis szerkezet, főleg az 1,33 megapixeles ccd a vonzó. De akárhol kerestem sehol nem találtam utalást arra (még a JVC honlapján sem), hogy rendelkezik-e és mekkora optikai zoom-mal.
A másik jelöltem a JVC GR-DX35. (129.000 Ft)
Erről már több műszaki információ áll a rendelkezésemre és ez alapján szerintem ez komolyabb tudású, leszámítva a hagyományosnak tekinthető 800.000 megapixeles ccd-t. Bár úgy látom, hogy ezzel nem lehet állóképeket készíteni, de ez mondjuk nem létkérdés (de jó ha van).
Mindkettőben van képstabilizátor (még jó) de vajon optikai, vagy digitális?
Szeretném a véleményeteket és leginkább a tapasztalataitokat kérni a fenti kamerákról. Azt még elmondom, hogy a Canon részéről az MV-750i típusban gondolkodtam, 150.000 Ft-ért (erről bezzeg írnak a magyar lapok bőven). A DV be és kimenet létfontosságú, de ez meg is van mindhárom kamerán.
Szóval: melyiket a három közül?
Köszönöm segítő hozzászólásaitokat!
[Szerkesztve]Az öregséget onnantól kell számítani, amikor a punci már büdösebb a munkánál.
-
dabadab
titán
Az 1.33 Mpixel csak fenykepezo uzemmodban szamit (ahhoz meg eleg karcsu), filmfelvetelnel az is csak 0.8 Mpixelt hasznal.
Egyebkent ha mar itt jarok, akkor ajanlanam a Panasonic GS15-ot is, a kriteriumoknak megfelel 24x-es zoom (bar ez leginkabb csak allvanyrol v. nagyon biztos kezzel lehet kihasznalni), es most 140.000 Ft tajan lehet megkapni.DRM is theft
-
lacibacsi
addikt
''Az 1.33 Mpixel csak fenykepezo uzemmodban szamit ''
Na ez érdekes. Ez nem így van leírva a műszaki dokumentációkban. Abból egyszerű halandó azt olvassa ki, hogy a filmnél is ez a felbontás érvényesül. Cseles.
A Panasonic-on van DV-bemenet? Meg úgy általában: milyen minőségűek a Panasonic-ok, mert hallottam már róluk rosszabb dolgokat is.Az öregséget onnantól kell számítani, amikor a punci már büdösebb a munkánál.
-
lacibacsi
addikt
Helló Dabadab! Helló bárki!
Megnéztem a Panasonoc NV-GS15-öt. Szép darab ez is. Sajnos az eladó nem tudott válaszolni egy fontos kérdésemre.
Azt szerettem volna (és szeretném) megtudni, hogy a kamera képes-e analóg jelet DV formátumban rögzíteni. Ugye elméletileg minden DV-bemenetes kamera tudja ezt, de hát az elmélet az elmélet...
Szóval ez tudja-e és valaki használta-e már ezt a funkciót rajta?
Plusz még egy kérdés. Az érzékenysége 2 lux. Ez a gyakorlatban mit jelent? Egy szobában este milyen felvételeket lehet vele készíteni?Az öregséget onnantól kell számítani, amikor a punci már büdösebb a munkánál.
-
dabadab
titán
A 2 lux az koltoi tulzas
Nezd meg ezt az oldalt:
Bővebben: link
Ha a szoveget nem is erted, de vannak tesztkepek 3000, 60 es 15 luxos megvilagitasnal is, a 60-as meg egesz normalis. Osszehasonlitaskent korbenezhetsz a site-on, hogy hasonlo kamerak milyen kepet adnak ilyen viszonyok kozott (viszont mivel amerikai site, ezert az amerikai modellneveket hasznalja, ami foleg Canonok eseteben tok mas, mint az europai).
Ja, luxok, az internet szerint a szobai megvilagitas ugy 200-400 lux, a szabadban egy tavaszi napkelte 750 lux, delben meg 81000.
Az analog-dv dolgot meg nem probaltam, ha nem felejtem el, akkor este megnezem.DRM is theft
-
tildy
nagyúr
Ma rakok fel videot amit a kamerammal (jvc gr-d21) keszitettunk.Aviba meg nem tudtuk elmenteni, vagyis egy kis rezst el tudtunk az jo lett. De fenn pesten csak wmvben van meg.
Ugy tunik wmv formatumban elegge leromlika minoseg..."Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tibibi
őstag
hali nekem nv gs 11 es van ami a memóriakártya kezelésen kivül ugyanaz viszont olcsóbb én is inkább ezt ajánlom,de keress rá a jvc nem a legkedveltebb tipus nem véletlen .Ha az első kamerád lesz akkor tökéletessen megfelel ,a fényképezést felejtsd el arra inkább vegyél egy digigépet ,tehát a memória kártyáról le is beszéltelek Azt kell figyelembe venni,hogy mennyit fogod használni,mert én pl.egyszer próbáltam azóta is a táskájában van igy elég rosszul esik,hogy éppen 39ezer forintal olcsóbb mint amikor (fél éves) vettem .Ha konkrét dolgok érdekelnek kérdezz nyugodtan.
-
silver-pda
aktív tag
helló!
nekem is pana van, de régebbi. nekem jó és tetszik.
a dv bemente csak arra jó, hogy kazira tudj felvenni, DE annak is digitálisnak kell lennie.
ami neked kell az az analóg bemenet. ekkor lehet mondjuk VHS-ről átvenni a kamerára, minden egyéb kütyü nélkül.
ha canon meg jvc közt örlődsz, akkor én talán a canon választanám. szerintem canon jobb mint jvc úgy általában. -
lacibacsi
addikt
Helló!
Igazából nem a memória kártya miatt választanám a 15-t, hanem a DV-bemenete miatt. Ugyanis sokkal egyszerűbben és szinte ugyanolyan minőségben lehet (ha ezen a típuson lehet) régi videókat digitalizálni, mint valami hipi-szupi kártyával, amiből a legolcsóbb is 35-40 ezer forint körül van.
A használatát gyakorira tervezem. Van két gyermekem és útban a harmadik - lesz mire ellőni a szalagot. Pinnacle Studio 8-al pedig egyszerűen meg lehet szerkeszteni és DVD-re felírni.
Hanem ami igazán érdekelne: Megnéztem a fentebbi linken lévő oldalt. Pluisz megnéztem a Canon 750i oldalát is. A 3000/60/15 lux-os képeket nézve bizony a Panasonic elmarad a Canon mögött. 15 lux-nál elég sötét a kép, amikor a Canon képén még jól felismerhetők a színek. Mivel a 15 és a 11 optikája azonos, azt szeretném kérdezni tőled, hogy a gyakorlatban nálad mit jelent a fényérzékenységi határ. Milyenek azok a fényviszonyok amikor még tudsz normális filmet csinálni? Pl. TV által ''megvilágított'' szobában élvezhető-e még a felvétel, stb...
Egyenlőre ennyi. Bocsánat ha túlterhellek.Az öregséget onnantól kell számítani, amikor a punci már büdösebb a munkánál.
-
-
lacibacsi
addikt
válasz silver-pda #12 üzenetére
Mégegyszer alaposabban megnéztem a Canon leírását. Ott valóban van AV be és kimeten, a Panasonic-on csak kimenet található. Ezek szerint ezzel a géppel nem lehet digizni VHS felvételeket. Ez egy mínusz, de hét végéig még gyűjtöm az adatokat.
Közben ajánlották nekem a Canon 650i-t, ami elméletileg a 750i elődje, de állítólag többet tud, mivel ebben valóban ''0 lux'' érzékenység van, és elég jó képeket készít sötétben is (csak nem színesben).Az öregséget onnantól kell számítani, amikor a punci már büdösebb a munkánál.
-
lacibacsi
addikt
-
tibibi
őstag
válasz lacibacsi #13 üzenetére
Na igen az éjszakai megvilágításnak nevezett valami semmire se való a beépített világítás már egy fokkal használhatóbb (pl.homevideó ) ) de az is elmarad a várakozásaimtól talán majd egy 3ccd kamera hál istennek egyre olcsóbb,a lényeg ahhoz,hogy élvezhető minőséget kapj elég erős megvilágítás kell,de ez sajnos minden kamerára jellemző a canonra is .Az viszont igaz,hogy a canon talán jobb gépeket csinál,de az árán is látszik .Nem tudom merre laksz,de ha pesten akkor megérné venni egy dv kazettát és valamelyik vásárlóbarátabb áruházban este kipróbálni egy pár kamerát azonos beálltás fényviszony stb.mellet és kírni egy dvdre (persze ha van ismerős aki kiírja ) akkor biztossan eltudod dönteni melyik a neked megfelelő gép.Egy biztos nagyon nehéz a választás és nagyon gyorsan esnek az árak
-
lacibacsi
addikt
Ez a kazettapróba nem is rossz ötlet. Valószínűleg kipróbálom.
Egyébként a Panasonic NV-GS15 most 120.00 Ft, a Canon MV650i 150.000 Ft. Lehet, hogy megéri a 20.000 Ft-os differenciát vállalni és Canon-ba fektetni?
Abban igazad van, hogy nehéz a választás és abban is, hogy esnek az árak. De arra nem várhatunk mindig, hogy egy-két év múlva olcsóbb lesz a ma még elérhetetlen minőség, mert akkorra úgyis lesz más, ami szintén elérhetetlen lesz és akkor arra kellene várni. Ezen az alapon viszont sosem vehetnék semmit, csak várakoznék és várakoznék...Az öregséget onnantól kell számítani, amikor a punci már büdösebb a munkánál.
-
dabadab
titán
válasz lacibacsi #13 üzenetére
''Pluisz megnéztem a Canon 750i oldalát is. A 3000/60/15 lux-os képeket nézve bizony a Panasonic elmarad a Canon mögött.''
Vigyazni kell a gyartoi oldalakkal, mert a camcorderinfo szerint meg pont forditva van . a Pana 3.6-ot kapott low-lightra, a Canon (az USA tipusszam zr90 - Bővebben: link) meg 2.0-t (sajnos a Canon reviewnal nem voltak kepek).
[Szerkesztve]DRM is theft
-
dabadab
titán
válasz lacibacsi #15 üzenetére
''Mégegyszer alaposabban megnéztem a Canon leírását. Ott valóban van AV be és kimeten, a Panasonic-on csak kimenet található. Ezek szerint ezzel a géppel nem lehet digizni VHS felvételeket.''
Camcorderinfo szerint van analog-digital passthrough. Hm, tenyleg meg kell majd otthon neznemDRM is theft
-
tibibi
őstag
érdemes több helyen szétnézni Bővebben: link stb.és persze használtan még olcsóbb.Merre laksz?
-
lacibacsi
addikt
Úgy gondoltam, hogy a www.camcorderinfo.com oldalon néztem meg a Canon-t.
Igaz, hogy én nem a pontszámokat néztem, hanem a képeket.
És az is igaz, hogy én a zr85 oldalát néztem, mert a zr90-én nincsenek tesztképek. A két kamera viszont szerintem ugyanaz majdnem, sőt a zr-85 egy kicsit gyengébb is. A képek viszont sokkal világosabbak, mint a Pana tesztképei.
Lehet, hogy amatőr vagyok, de én ezt látom. Örülnék, ha fordítva lenne, mert őszintén szólva a Pana sokkal ''aranyosabb'' készülék...Az öregséget onnantól kell számítani, amikor a punci már büdösebb a munkánál.
-
dabadab
titán
válasz lacibacsi #25 üzenetére
''A képek viszont sokkal világosabbak, mint a Pana tesztképei''
A 15-os tenyleg vilagosabb, viszont rettenetesen zajos - valoszinuleg ranyomnak valami erositest.
60 luxnal viszont a Pana egyertelmuen szebb kepet ad - es normalisan megvilagitott szobaban
boven 100 lux feletti feny van.DRM is theft
-
tildy
nagyúr
-
agyurma
csendes tag
Sziasztok!
Teljesen új vagyok a Prohardver fórumon, üdvözlök mindenkit!
Nekem is JVC GR-D200E típusú kamerám van, így van némi tapasztalatom.
10-szeres optikai zoomja van, mint szinte mindegyiknek mostanában. Nagyon szeretem, a képe a többihez képest (hála az 1,3-as megapixeles 1/4-es CCD-nek) éles, mozgásoknál is jó képet ad. Egyetlen szívfájdalmam, hogy fényigényes, így gyengébb megvilágításnal a részletek jól kivehetők maradnak, de egy kicsit sápadtak a színek, megváltozik az árnyalat. Lehet, hogy én vagyok túl igényes, de ez zavar. Képstabilizátora jó, de természetesen csak digitálism, optikai csak a félprofiban van.
A kidolgozása igényes, felépítése robosztus, súlya is van, a minősége megfelelő nekem. Az akkuja gyenge, 1 - 1,5 órát bír csak.
Tavaly ősszel még 225.000 HUF-ért vettem, mára ez jóval olcsóbb, az említett ár jó ár egy ''mindent tudó'' készülékért.
Ha kérdésed van, csak tedd fel, segítek, ha tudok. -
lacibacsi
addikt
Köszönöm a hozzászólásod! Mint látod nekem egyik fő ''gondom'' a régi VHS felvételek digizése (is). A JVC-n van analóg bemenet? Meg lehet vele ezt oldani?
Kár, hogy amint írod: ''fényigényes'' (mint valami kaktusz ).Az öregséget onnantól kell számítani, amikor a punci már büdösebb a munkánál.
-
agyurma
csendes tag
Mindkét JVC-n van analóg bemenet is.
-
lacibacsi
addikt
Szia Dabadab!
''Az analog-dv dolgot meg nem probaltam, ha nem felejtem el, akkor este megnezem.
Sikerült megnézned? Közben találtam olyan leírást is, ami szerint van rajta analóg bemenet. De akkor ez tényleg így van? És tényleg lehet vele digitalizálni a VHS felvételeket?
(Hozzáteszem, hogy a panasonic.hu oldalon az szerepel, hogy analóg be/kimenet -/+)
[Szerkesztve]Az öregséget onnantól kell számítani, amikor a punci már büdösebb a munkánál.
-
-
Walaki1*
csendes tag
Sziasztok!
Remélem, tud nekem valaki segíteni! Egy digit kamerát szeretnék vásárolni, de semmi extrát nem akarok vele csinálni, csak 1-2 ''házi'' felvételt. Amiket nézegettem: sony dcr-trv265, pana nv-gs11. Ezek közül melyiket válasszam, vagy hasonló árkategóriában tud-e nekem valaki mást ajánlani?
A választ légyszi vagy ide, vagy a vill2@freemail.hu-ra küldjétek!
Köszönöm! -
lacibacsi
addikt
Felhívtam a Panasonic ügyfélszolgálatot. Hosszas tanakodás után megerősítettek: valóban nincs rajta bemenet.
S eredetileg JVC felé indultam, de most mégis úgy néz ki, hogy Canon MV-650i lesz a dologból. De azt hiszem, hogy nem fogom megbánni...Az öregséget onnantól kell számítani, amikor a punci már büdösebb a munkánál.
-
Suliro
senior tag
Én a grd200-ast ajánlom, a canon nem olyan jó.
I believe in Dodge power!
-
lacibacsi
addikt
Helló Walaki!
Nem vagyok nagy szakértő, de mivel Dabadab ajánlotta a Pana NV-GS15-öt, hát alaposan utánanéztem. Mivel ez a 11-es magasabb szolgáltatású verziója a képminőség mindkettőben egyforma. Az pedig jó. Igaz, hogy a alacsony lux melletti felvételeket végül nem tudtam összehasonlítani a többi jelöltemével, de egyébként tényleg jó képet ad, és elegendő szolgáltatást a házi videóidhoz.Az öregséget onnantól kell számítani, amikor a punci már büdösebb a munkánál.
-
agyurma
csendes tag
válasz lacibacsi #40 üzenetére
Engem is nagyon izgatott a téma, a képek összehasonlítása. Nézd meg ezt az oldalt: Bővebben: link
Első ránézésre jobb a Panasonic, de így utólag átgondolva, nem tökéletes az összehasonlítás. Egyszer majd alaposabban kidolgozom, csak legyen rá időm.
Beltérben nagy különbség van, s erre a gyenge színárnyalat változásra gondoltam, amikor azt említettem Neked a JVC-vel kapcsolatban, hogy ''egy kicsit sápadtak a színek, megváltozik az árnyalat''. Lehet, hogy nem is olyan vészes, csak engem zavar. Jól látszik viszont, hogy részletgazdagabb a JVC képe (1,3 Mpixel). A képek ugyanabból a távolságból készültek, zoom nélkül, ill. teljes zoommal.
A tízszeres zoom átlagos ebben a kategóriában, bár kétségtelen, hogy jobb a több. -
lacibacsi
addikt
Ezt az oldalt ugye nem az én kedvemért hoztad össze? Mert ha igen, akkor meg vagyok hatódva, de tényleg.
Végignéztema képeket... Nagyon tanulságosak, még akkor is, ha odaírtad, hogy messzemenő következtetéseket ne vonjak le belőle.
A JVC képei valóban részletgazdagabbnak látszanak, de színei kicsit fakóbbak.
Érdekes lenne egy sötétebb szobában készült képet is megnézni. Mondjuk a TV-vel szemben ülőkről...
A két kamera között elsősorban az dönt, hogy a felbontást, vagy a zoom-ot részesíti-e valaki előnyben. Na meg az, hogy a Panasonicon nincs analóg bemenet.Az öregséget onnantól kell számítani, amikor a punci már büdösebb a munkánál.
-
dabadab
titán
''Jól látszik viszont, hogy részletgazdagabb a JVC képe (1,3 Mpixel)''
Nem, nem, nem, nem
Videofelvetel uzemmodban mindkettonek ugyanolyan a felbontasa (nezd csak meg a kepeket, mindegyik 786x576-os), a reszletgazdagsag valoszinuleg az optika kulonbsegeire vezetheto vissza (a nagy optikai zoomnak megvan a maga ara).DRM is theft
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- minigép/ G4400T 35W/ 8GB DDR4/ 128GB SSD/ Lenovo M700 Tiny/ garancia/ ingyen foxpost
- XFX RX6700XT Qick319/ garancia/ ingyen foxpost
- ASUS ROG G15 - Ryzen 7 6800H - 16GB DDR5 - RTX 3060 (140W) - 15,6" 300Hz - Csere PS 5 PRO -ra
- Apple Magic Trackpad Érintőpad Fekete (MMMP3Z/A), Újszerű, Garancia: 2025.06
- PlayStation 4 Kontroller
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs