Új hozzászólás Aktív témák
-
EQMontoya
veterán
No offense, de az a minőség, amiben az átlag PHP fejlesztő dolgozik (csak nézd meg, mennyire szar bughalom egy átlag weboldal), az nagyvállalati környezetben nem megy el.
Nekem az az érzésem, hogy a PHP fejlesztés valamiért zömmel kontárok keze között zajlik, persze tisztelet a kivételnek.[ Szerkesztve ]
Same rules apply!
-
PazsitZ
addikt
Nálam is ugyanez a helyzet.
A linkedIn-en még mindig eléggé jól van endorsolva a php skillem és jönnek is folyamatosan az állásajánlatok. Csak ugye már én magam sem annyira akarok visszatérni arra a nyelvre, már csak azért sem mert anyagilag sem éri meg. :/(#6951) EQMontoya:
amúgy pontosan a sok nyelvet váltó ember miatt és a nyelv eleinte gyorsan emelkedő tanulásíve miatt sok ember akad, aki lehúzza az átlagot, meg alapvetően divat lenézni a PHP-st. De attól igenis vannak valós szoftverfejlesztők ezen a területen is.[ Szerkesztve ]
- http://pazsitz.hu -
-
MODERÁTOR
válasz PazsitZ #6957 üzenetére
Nem olyan régen jártam PHP fejlesztői interjún. Ők kerestek engem. Mikor megkérdezték mennyit kérek láttam, hogy nagyon nem tetszik (~ 500).
Nagyon alul van értékelve amúgy az a nyelv.
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
axioma
veterán
-
OPiiPO
veterán
válasz EQMontoya #6951 üzenetére
"az nagyvállalati környezetben nem megy el."
- no offense, de erről ne nyissunk vitát, szerintem egyáltalán nem az Abszolút Kitűnő Jó Minőség fokmérője a nagyvállalati környezet. Van ott is jócskán hajkefével kiékelt WC lehúzó-szerű megoldás, csak azért mert valamit egy nagyvállalati környezetben használnak, még nem biztos hogy tutifix"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
EQMontoya
veterán
Abszolút nem is ezt mondtam.
Van takony hack bőven nagyvállalati környezetben is, hajjajj, láttam/takarítottam/csináltam én is sokat már.
Amiben különbséget látok, hogy még ha a megvalósítás egy szar, akkor is van utána némi minőségbiztosítás meg support, és ritkán mennek ki súlyos hibák élesbe.
Webfejlesztésnél meg mennyi olyat látok, hogy a hajamat tépem... Néhány példa, amit mostanság láttam:
-Nem atomikusan kezelt a tranzakció bankkártyás fizetésnél
-Mobilról nem működik a bankkártyás fizetés (pedig van külön mobil verzió, és az input field is ott van, csak a gombot nem tudod megnyomni!)
-Textbox, amibe bele tudsz bökni, villog a kurzor, de nem editálható a tartalma, így a backspace visszadob egy oldallal...És ezt olyan látogatottságú oldalakon, mint pl. a díjnet, netpincér...
Az pedig világosan látszik, hogy ezek a problémák minimális gondolkodással, code review-val azért elkerülhetők lennének, ha pedig netán véletlenül még tesztelés is zajlana, akkor aztán főleg. De az ugye drága, meg amúgy is a b..knak való, az igazi férfiak vállalják a kockázatot.Same rules apply!
-
OPiiPO
veterán
válasz EQMontoya #6966 üzenetére
"Az pedig világosan látszik, hogy ezek a problémák minimális gondolkodással, code review-val azért elkerülhetők lennének, ha pedig netán véletlenül még tesztelés is zajlana, akkor aztán főleg. De az ugye drága, meg amúgy is a b..knak való, az igazi férfiak vállalják a kockázatot. "
- ezzen jót röhögtem volna más körülmények közt, de sajnos tudom hogy az utolsó betűig igaz"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
azbest
félisten
Biztos vagy ebben? Ha veszéles üzem, vagy egyéb jogszabály miatt tilos, esetleg külön kikötés van a szerződésben... de egyébként mintha csak munkára képes állapotról lenne szó.
Azt meg tudjuk, hogy némely munkakörben kifejezetten produktív némi alkohol, lásd Ballmer Peek
-
MODERÁTOR
Csak érdeklődés képen mennyi számít jó fizunak Budapesten 3+ év tapasztalattal (PHP és Java / C#)?
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
pvt.peter
őstag
válasz tehPwnerer #6977 üzenetére
Ez más helyen is előfordul, nem csak IT szektorban
Ez egy .50-es rombolópuska, elég szép visszarúgással.
-
addikt
Majd minden magyar tulajdonú cég ezt csinálja sok éve. Borítékba a felének a negyedét, a harmadát ingyenkonyhajegyben, a többit talán fél évente teljesítményfüggően, a maradék minimálbért meg bejelentjük és talán megkapod a hónap közepére, ha éppen van kedvük utalni. Pont ezek a cégek visítanak a legjobban, mert minden normális ember olyan helyre ment tőlük, ahol nincs remegés hónap végén. Ez van, normálisan csinálják vagy becsuknak.
-
-
addikt
Nem bonyolult dolgok ezek, kell pár cég aki számláz neked minden random hülyeséget, aztán hozzák a KP-t hónap végén. A cső végén meg mindig egy olyan cég van, akit az utolsó percben el kell adni egy román hajléktalannak, aztán sok sikert a NAV vizsgálathoz.
[ Szerkesztve ]
-
skristof
tag
bár ez itt kicsit off, de erről a tényleges rögmagyar valóságról jutott eszembe ugyanennek a szakmai oldala.
értsd: magyar kkv mindent gyorsan, okosba "occsón" szállít, ha kell felvesz 10 bsc-s kölköt, aztán majd megcsinálják, belefűrészelik..Ehhez képest ismerős kiment Londonba, egyből más a workflow, normális QA, code review, valós agile, nem csak mítingek, TDD, stb
itthon (hol) van ilyen? EPAM? evo? Horton? Transferwise? dolgozik valaki ilyen idilli környezetben?
-
dellfanboy
őstag
válasz skristof #6984 üzenetére
ne almodozz-)
en Budapesten egy nemet multi leanyanol dolgoztam, majd kimentem kulfoldre ugyanahhoz a nemet multihoz hollandiaba. Eg es Fold
raadasul a poziciom/feladatom kb u.a mint otthon.eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei
-
G.Zs.
senior tag
Sajat tapasztalat detto ugyanez...
Sajnos otthon meg mindig a gyorsan kokanyoljunk valamit a divat, nem tudnak a cegek hosszu tavban gondolkozni. Tisztelet a kivetelnek. Talan van itt a forumon is, aki otthon normalis kornyezetben dolgozik.
[ Szerkesztve ]
Ha a menyasszony apja az örömapa, a menyasszony anyja az örömanya akkor a menyasszony az örömlány?
-
djgeg
őstag
Fals cégek akik kamu számlát állítanak ki a semmire neked. Kifizeted majd hozzák a készpénzt. Költségelsz, Áfát visszaigényelsz... kihozod nullszaldósra a céget.... jaaa és adót csalsz..
(#6989) lkksioskdl3
Hmmm Készpénzes számla?[ Szerkesztve ]
"640 kByte memória mindenre elegendő"
-
addikt
válasz lkksioskdl3 #6989 üzenetére
Egyszerű trükkök vannak erre is, de szerintem ne menjünk a részletekbe, mert megjelenik itt a NAV mindjárt. Egyébként sincs tippem se, csak sok tévét nézek.
-
azbest
félisten
Hallani ilyesmiről pletykát. Amikor az okosban fizetett alkalmazott megkérdezte-e, hogy lehetne-e inkább katás alvállalkozó, mert egyébként tényleg rászabott szabályos megoldás lenne (távmunkás, saját eszköz, otthon....) és ráadásul ugyanannyiba kerülne a cégnek, mint korábban is, hát nem tetszett nekik.
Így már érthető, hogy miért.
De ez persze csak pletyka.Nekem szerencsére minden szabályos, hivatalos.
[ Szerkesztve ]
-
dangerzone
addikt
Na, akkor írok én is a topikba. Túl sok a programozó, legyen végre gépészmérnöki vonalon is valami adat.
27 éves vagyok, BME gépészkari MSc végzettség, Németországban is tanultam, német felső, angolból nincs nyelvvizsgám, de az is a felsőhöz közelít, illetve orosz kezdő-közép között.
Előző (első) munkahely: Amerikai multi, Budapest mellett, bruttó 360k + 25k kafetéria. Termelésben voltam mérnök. (Ez ott a céges szinten meghatározott kezdő mérnöki fizu a termelésben)
Mostani munkahely: Német multi, Budapest, rendszermérnök/projektkoordinátor pozi. Bruttó 450k + 25 kafetéria + nyelvtanfolyam, németországi kiküldetések plusz pénzért. Ha jó vagy, évente emelnek jócskán a béreden az adott poziban. Van ismerősöm, aki ugyanennél a cégnél dolgozik 3 éve, fejlesztőmérnöki poziban, már bruttó 650-et keres a kezdő 400 helyett.
Azért nem programozói fizetések, de valahol el kell kezdeni.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz dangerzone #6994 üzenetére
Szintén gépész vagyok, viszont csak BSc a Bánkiról. Mit gondolsz, érdemes MSc-re menni? Látod bármi előnyét, hogy elvégezted?
"Less but better" - Dieter Rams
-
dangerzone
addikt
válasz xEon1337 #6995 üzenetére
Én mechatronikáról váltottam géptervezőre. Újdonság amit így tanultam leginkább a végeselemes programok meg a szimulációk kiértékelése, értelmezése volt. Illetve éltem az egyes diákprogramokkal (Erasmus, Camp leaders)
Eddig kevés céggel találkoztam, ahol lenne valami pénzbeli előnye az MSc-s diplomának. Többet ér a 2 év munkatapasztalat. Esetleg ha feljebb akarsz kerülni a ranglétrán, mintha a Bosch-nál láttam volna MSc-s kritériumot, de nem 100%.
Ha újra tehetném BSc után elmennék melózni pár évet, aztán ha bejön az élet marad a meló, ha nem, akkor meg már valószínűleg lenne rálátásom arra mivel akarok/érdemes foglalkozni, és abban az irányban tanulnék tovább, akár műszaki, akár menedzseri ambíció. Sőt, akár külföldön.
[ Szerkesztve ]
-
dangerzone
addikt
válasz dangerzone #6994 üzenetére
Audinál vannak mérnök ismerőseim még. Ott a kezdő gépészmérnöki fizu bruttó 380-420 között van + kafi.
[ Szerkesztve ]
-
amargo
addikt
Hozzáteszem, ezekhez nem kell külföld, bár olyan értelembe igen, hogy egy külföldi multinál azért ez többnyire meg van.
Azért egy EPAM nálam még mindig inkább a futottak még kategória, több onnan elszabadult kolléga is bizonyítja, hogy a felsoroltakat még csak nem is hallották ott vagy ha igen, akkor a cégre "faragták" a flow-t.“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone 15 Pro 128GB FEHÉR TITÁN MAKULÁTLAN
- iPhone 14 128GB Lila Független Mint Az Új/1-3 hónap gar./Akku 92%/p3826
- minigép/ i5 6500T 35W/ Dell 3050 micro/ garancia/ ingyen foxpost
- Új Modell Apple Watch Ultra 2 49mm Black/2025.09.21 Apple Gar./p3825/
- Cisco SG200-50 smart switch - 48+2 portos Gigabites
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest