Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ripla

    őstag

    válasz Cyberpunk #47633 üzenetére

    mi a problémám az Itunes-al? konkrétan minden. :D

    1: másolni a zeneszámok melletti kis fekvő háromszög ikonnal nem lehet a telefonra, nekem nem csinálja, csak ha kijelölöm magát az mp3-at és az egészet az egérrel húzom át a mobilra.

    2: a beállítások -> általános menüben nincsen külön képek menü, csak zene és film (mármint ami ilyen stílusú kategória ofc.), csak a mobilhoz tartozó opciókon belül lehet képekkel teli könyvtárat kijelölni és úgy rámásolni a mobilra. de maga az Itunes nem kezeli és nem is látja a képeket (wtf).

    3: zenéknek nem tudok külön kategóriákat csinálni, értsd: saját néven futó könyvtárakat, vagy ha csinálok is valami lista nevet neki, akkor az csak úgy van de megnyitni sehol nem tudom. még nem jöttem rá hogy ennek úgy összességében így mi az értelme. így kénytelen vagyok keresgélni őket a zene ablakon belül, és úgy másolgatni őket a mobilra szépen egyesével vagy kijelölt könyvtárakkal, hosszú-hosszú és értékes perceket elpazarolva csak a megkeresésükre. pedig lehetne ez sokkal egyszerűbb is.

    4: filmeknek sem lehet saját néven futó könyvtárakat csinálni és úgy egyberakni az azonos kategóriákat, egy ablakba van beömlesztve minden.

    5: a mobilt miután rádugom a gépre az Itunes-al megtalálják egymást, de ha véletlenül félrenyomok az Iphone ikonon található "tálca kiadás" gombra, akkor le kell húznom a mobilt és újra rádugni hogy ismét lássa egymást a mobil és az Itunes. bár sokszor ez sem segít, az Itunes-t is ki kell kapcsolni majd újra elindítani.

    6: az egész Itunes kezelése túlbonyolított és nehézkes, a felhasználóbarát szót hírből sem ismeri. teljesen egyszerű dolgokhoz, pl. akárminek a felmásolásához a mobilra, minimum 5 különböző helyen kell kattintani és legalább három különböző ablakban kell matatni, mire megtalálom azt amit másolni szeretnék. ráadásul ha a filmeket nyitom meg akkor egy ilyen ablak jön be, ha a zenéket nyitom meg akkor megint egy másfajta. Plusz ha fent nyomkodom az opciókat, akkor megint mindegyik kategórián belül olyan ablakok jönnek elő, amik nem is hasonlítanak egymásra. így aztán akármelyik opciót választom ki (filmek, zene, alkalmazások, stb.) a fent megjelenő külön parancsok megnyomása után mindig egy újabb és az előzőtől teljesen máshogy kinéző ablakot hoz be. ezért minden egyes ablaknak és opciónak külön meg kell tanulni a helyét. külön a filmek könyvtáron belül, külön a zene könyvtáron belül, külön az alkalmazások könyvtáron belül, stb.
    mintha mindegyiket egymástól teljesen különböző kvalitású egyének tervezték volna akik mit sem tudtak a többiekről majd fogták az egészet és egybe ömlesztették. pedig ez is lehetne sokkal de sokkal egyszerűbb, de sajnos nem az.

    8: példát vehetnének a Steam-ről, ott is van ezer opció de olyan egyszerűen átlátható és megszokható hogy csak na.

    9: vagy egyszerűbb lenne egy total commander szerű megoldást csinálni, ahol a gépem és a mobil közötti könyvtáraknál a kiválasztásnál lenne egy store opció is, ha arra klikkel az ember akkor az jönne be. minden másnál meg ugyanolyan egyszerűen és nagyszerűen lehetne használni mint azt. természetesen mindezt ikonokkal hogy egyszerű, átlátható és kényelmes legyen. ezzel szemben ami most van az túlbonyolított, nehézkes, döcögve haladó és roppantul idegesítő.

    10: a két legismertebb és legelterjedtebb formátumot, konkrétan a flac és mkv formátumokat nem ismeri az Iphone, wtf.

    nagyjából úgy érzem magam, mintha a Win7 után egy Win3.1-et kellene használnom.
    kezelhetőség szempontjából maximálisan az android nyert. ott rádugom a mobilt a gépre, és pl. a total commanderen belül egy sima meghajtóként kezeli a mobilt, amire utána úgy és azt másolok amit csak akarok. nincsenek idióta alkategóriák, meg százezer tök felesleges ablak, aminek semmi értelme a használhatóság szempontjából.
    az egész Itunes így ebben a formában egy jó nagy katyvasz.

    ennyi, nagyvonalakban.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák