- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
-
PROHARDVER!
iPhone felhasználók szakmai topikja
Kérek mindenkit, hogy a topikban kulturáltan kommunikáljunk: [link]
Archívum #1
Archívum #2
Új hozzászólás Aktív témák
-
+362O9988866
újonc
Srácok,kitiltották az egyik hirdetésem a hardveraproról,mert a moderátor azt gondolja,hogy egy airpodsnál ha kibontják és összepárosítják,akkor indul az 1év gari ;)
Hát baromira nem így van,hanem az apple rendszerében kell elindítani,de ő még nem hallott ilyet ,pedig a pencil 1 2 is ugyanez
Bontatlant is el tudod indítani,főleg egy régebbi gyártásút,hogy tudd meddig érvényes a gari.
Csak azért írtam le,mert ne legyen mindenki ilyen tudatlan,egy moderátor igazán utána nézhetne ennek,ha nem ért hozzá.
-
Noxy
veterán
válasz +362O9988866 #253904 üzenetére
Valami lehet abban amit írsz, mert én jul 27-n vettem, aznap már biztos hogy párosítottam, de csak aug 5-től indul a gari.
Az meg biztos hogy az apple rendszerében én nem indítottam semmit. Legalábbis nem emlékszek, nem tudok róla.
(A lokátorban kellet volna rá keresni?)[ Szerkesztve ]
''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
Razzul
őstag
Sajnos egyikőtöknek sincs igaza. A garancia a vásárlás időpontjától indul, nem a beregisztrálástól és nem attól, hogy mi van az Apple rendszerében. A vásárlás időpontját pedig a vásárlásról kapott számlával / garanciajeggyel lehetséges igazolni.
Stat crux dum volvitur orbis
-
ittakary
nagyúr
"el tudod indítani"
úgy hívják hogy boltban megveszed és számlával igazolod a vásárlás kezdődátumát, mivel jól mondod, nem automatikus, nincs ezekben olyan komoly hardver ami jelent az Apple-nek az első bekapcsolásról
ha jól tudom, te Apple-nepper vagy rengeteg általad hirdetett termékkel találkoztam aprón szóval félve kérdezem meg: vásárlást igazoló eredeti számlának a birtokában voltál?
De ha ragaszkodsz az igazadhoz, akkor játszunk egy játékot
veszek egy AirPodsot ma
364 napig a dobozban pihentetem, amikor is kinyitom
ilyenkor nem tudja az Apple, hogy te ráérős gyerek voltál és 1 évet vártál a kinyitással... nincs benne chip hogy ez hé haver csak most lett kinyitva... akárhogy próbálkozol, hogy csak akkor induljon el a gari, nincs semmi bizonyítékod rá, csak a számlát tudod lobogtatni, az viszont egy évvel ezelőtti kezdődátumot mond
Szóval én a moderátorral értek egyet
[ Szerkesztve ]
-
Noxy
veterán
-
MasterMark
titán
válasz +362O9988866 #253909 üzenetére
A hivatalos garancia mindig a vásárlástól indul. Az hogy az apple rendszerében mit látsz, igazából mindegy. A vásárlás számlájával lehet korrigálni ha ott nem jól lenne bent.
Ha meg többet mutat azzal csak jól jártál.
Switch Tax
-
dvdbackuper
őstag
válasz +362O9988866 #253909 üzenetére
apple oldala ezt irja [link]
proof of purchase OR original box....
-
+362O9988866
újonc
válasz MasterMark #253911 üzenetére
AirPods és Pencil szerinte úgy működik,hogy kibontja és összepárosítja és akkor aktíválódik és lesz 1év gari a moderátor szerint.Nyilván az életében nem volt a kezében sem AirPods.
És szerinte egy bontatlan nem lehet regisztrálva
-
dvdbackuper
őstag
válasz MasterMark #253911 üzenetére
csak serial kell, ha a boltban nem regisztraljak, akkor ugy jartak...
szamla nem kell, ez csak hungarikum -
MasterMark
titán
-
+362O9988866
újonc
válasz dvdbackuper #253914 üzenetére
Fogod és beregisztrálod az Apple rendszerében,évek óta így csinálom,nem kell számla hozzá
-
TheMarci
addikt
válasz dvdbackuper #253914 üzenetére
"A garanciális szervizelés előtt az Apple vagy a képviselői megkérhetik Önt arra, hogy mutassa be a termék vásárlási bizonylatát, válaszoljon a potenciális problémák feltárását célzó kérdésekre, valamint hogy kövesse az Apple azon eljárásait, amelyek a garanciális szervizelés igénybevételére vonatkoznak, például hogy postai beküldéses szervizelés esetén tartsa be az Apple Termékek csomagolására és szállítására vonatkozó utasításokat. "
[https://www.apple.com/legal/warranty/products/hungary-universal-warranty.html][ Szerkesztve ]
Do You Dream?
-
Razzul
őstag
Ahogy azt dvdbackuper is írja, az Apple oldalain is mindenhol azt írják, hogy kell vinni a számlát mivel hivatalosan a vásárlástól indul a garancia. Az, hogy az Apple rendszerében mi szerepel az egy másik kérdés, ha az alapján számla nélkül beveszik a szervizbe akkor jól jártál. De a számlát elméletben mindig lehetőségük van elkérni. Elvileg az egy év Apple világgarancia is a vásárlás időpontjától indul.
#253916 +362O9988866: Azt megkérdezhetem, hogy mégis hogyan indítod el az Apple rendszerében?
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz TheMarci #253917 üzenetére
Ez így van.
Ez akkor élő dolog, ha megvette XY a telekomnál pl és beviszi az iStyle-ba. Ott mondhatják azt, hogy mivel 1 éven belül van vigye oda ahol vette. Pont ez történt a minap amikor meg bent voltam az üzletbe onnan tudom.#253918 Az Apple rendszerbe úgy indítod el, hogy bekapcsolod és aktiválod, onnantól már él az egész.
Adott egy MBP amit megvettem és kibontottam, de még nem aktiváltam be. Ez pl még mindig aktiválatlan, de amint be jelentkezek aktiválódik és elkezd ketyegni az óra az 1 évből.
[ Szerkesztve ]
The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
Razzul
őstag
válasz +362O9988866 #253920 üzenetére
Ó én tudom, hogy ez hogyan működik, de nagyon örülnék ha részletesen elmagyaráznád.
-
HARDVERAPRÓD
válasz +362O9988866 #253922 üzenetére
Legyen a serial ismeretlen, anélkül is le tudod vezetni a működését, gondolom?!
-
ittakary
nagyúr
válasz +362O9988866 #253922 üzenetére
Szerintem eddig így állunk - írjátok le, ha tévedek:
- van egy ritkán előforduló probléma
- legelső Prohardveres szakmai hozzászólásodat erre fordítod, hogy ezt megoszd velünk
- amikor leírjuk, hogy mi máshogy gondoljuk elkezdesz gúnyolódni és hepciáskodni, és leírod, hogy itt mindenki hülye, csak te tudod jólDE A VILÁGÉRT NEM ÍRNÁD LE, HOGY SZERINTED HOGYAN VAN EZ ....
-
+362O9988866
újonc
válasz Tsebacsi #253925 üzenetére
Nem akkora biznisz ez a része,de nem is gondoltam,hogy senki sem regisztrált innen még AirPodsot vagy Pencileket
Közben 2 kollega is írt,akiket ismerek,hogy így is sokat elárultam ,ne írjak többet,mert nem kell ezt mindenkinek tudni,ismerni,inkább ez maradjon egy " milyen fóliát vegyek "szakmai topik
-
veterán
válasz +362O9988866 #253926 üzenetére
Te milyen rendes vagy! Két kollégát előnybe részesíteni pár százzal szemben!
The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
XFishboneHUN
senior tag
Sziasztok!
Egy gyors kérdésem lenne felétek. 15.1-es frissítés óta, ha be van dugva a fülembe az Airpods (Pro), azt csinálja, hogy felolvassa az éppen beérkező értesítést, legyen az email, vagy bármilyen social media. Ezt hol lehet kikapcsolni, mert rohadt idegesítő, plusz ilyet nem is engedélyeztem sehol!
Xbox GT: X FishboneHUN | PSN: XFishboneHUN
-
HARDVERAPRÓD
Az igen, mindent elárult ez a hsz-ed, szerintem.
További szép napot neked. -
félisten
-
veterán
válasz szabonagyur #253930 üzenetére
Lehet csak én fogtam ki 4 gyengébb minőségűt egymás után..
Az oldalon nem találom, ha haza érek este le fotózom a dobozát.The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
AsusBoy
senior tag
Telenor adatkártya VS IOS 15.0+ hibát mikor fogják vajon orvosolni ?
Továbbra sincs mobilinternetem -
razor1010
tag
udv! A napokban tobbszor kerultek erdekes szamok a hivaslistamba. Valaki tudna segiteni? A "szobaban" mindig ketto kozossegi profil szerepel ami altalaban hosszu szamsorbol es betukbol all.
-
veterán
válasz syIex #253931 üzenetére
Minőségért bocsi, de az i8 ennyit tud.
Így néz ki a fóliám.:Nem tudom melyik fajta, de a legdrágább volt a boltban...
Ehhez képest az a szép nagy karc fogalmam sincs mitől egy hét után ott volt és már az oldalai is kezdenek "szépen" kinézni... Nem ezt vártam tőle.
11PM és 12PM-en a török árus által feltett fólia valamelyik random mobilos üzletben hibátlanul bírta majdnem 1-1 évig.
Azelőtt meg X és Xs idején még az iGlass-t tettem rá amivel elvileg biztosítás is járt a telefonra, de az eléggé elszállt árban szóval elengedtem és inkább az egész telefonra vettem meg a biztosítást mindig.
Ha nem lett volna ilyen akció ezt sem veszem meg, de lényegében 4 fóliát kaptam egy fél áráért náluk. De lehet pont ezért szórták ki ezeket már a megjelenés napjától..[ Szerkesztve ]
-
razor1010
tag
válasz markknight #253936 üzenetére
En is ugy tudom. Viszont messenger hivasnak irja, illetve mindig a bejovo tenyleges messenger hivas utan jelenik meg par perccel a hivaslistaban, mindig ketto resztvevot jelez de nem kotheto sehova. Imazing spyware tesztet futtattam, nehany warning, illetve az utobbi idobe be kapcsol magatol neha a kamera indikator de az allapotsoron nem jelzi h melyik alkalmazas hasznalja a kamerat.
-
ƵøŁĭ
veterán
iSTYLE debreceni üzletében 33 napja rendeltem elő a telefont. Nem nagyon sietik el a dolgot.
(ง'̀-'́)ง(ง'̀-'́)ง
-
Razzul
őstag
Rendben ha te nem akarod leírom én, hogy mindenki okuljon belőle.
Ha valaki nem hivatalos Apple viszonteladótól vásárol AirPodst vagy Pencilt és az Apple a Check Coverage oldalán a garancia állapotát ellenőrzi akkor az első ellenőrzésekor az "Apple rendszere" bekéri a felhasználótól vásárlás dátumát.
Erre ugye azért van szükség, mert ha nem az Appletől vagy hivatalos forrásból veszel például fülhallgatót (amivel alapból, ha rendes cégtől vagy webshopból vásárolsz semmi probléma sincs), akkor az Apple oldala nem tudja mihez viszonyítani a garancia idejét.
Feltéve, hogy a gyártási dátum alapján reálisnak tűnik a megadott időpont (ez a kolléga által említett 13 hónap), a megadott dátumot az oldal komolyabb megerősítés vagy igazolás igénylése nélkül elfogadja, és ez lesz a garancia kezdődátuma az "Apple rendszerében".
Ezzel a módszerrel a nem magyar régióba szánt, szürkeimportos, utaztatott és/vagy adócsalt Apple cuccok mögé is lehet LÁTSZÓLAG garanciát csiholni számla és papírok nélkül is. Ezzel az a probléma, hogy a Check Coverage oldal ugye első sorban tájékoztató jellegű és ettől még nem lesz hivatalos garanciád az eszközödre.
Ezt a korábbban linkelt Apple weboldalak is megerősítik, hiszen hivatalosan minden esetben a vásárlás dátuma a garancia kezdete. Ha kérik a szervízben a számlát akkor megszívtad. Emellett további előnyöktől is eleshetsz (szervízprogramokban való részvétel pl.).
Érdekesség még, hogy valószínűleg többen azért nem futottak még bele abba, hogy "el kelljen indítani a garit" az AirPodsnál mert ha az Appletől vagy viszonteladótól vásárolsz eszközt akkor az "Apple rendszerében" automatikusan rögzül a gari a szállítási vagy az átvételi dátumtól.
SZERK: Javítottam egy-két pontatlanságot.
#253926 +362O9988866: Nem fogok neked szériaszámokat befotózni boltokban, attól, hogy nem vagyok Apple nepper még nem hülyültem meg, akármennyire is úgy akarod gondolni. Tudjuk jól, hogy a Hardverapró zugaiba néha össze szokta fújni a szemetet a szél.
[ Szerkesztve ]
-
ittakary
nagyúr
kár hogy nem tartottad meg jó szokásodat és nem maradtál távolt a fórumtól ...
ilyen velejéig romlott fórumhozzászólást régen olvastam -
félisten
-
-Skylake-
addikt
Helohelo
Lenne egy gyors kerdesem a topikhoz, hatha tud valaki segiteni. Alapvetoen is iPhone-t hasznalok, de most ugy alakult hogy ez lett egyben a "ceges" es privat telefonom is, ami leginkabb abban nyilvanul meg, hogy ezen is hasznalnom kellene a ceges Slacket es Gmail/Google calendar kombot. Namost a kerdesem a kovetkezo: meg lehet e csinalni es ha igen hogy, hogy miutan hozzaadok Gmail-hez egy Google Workspace fiokot, kizarolag a Gmail hasznalja azt ? Mert most az van, hogy hozza van adva a ceges ggl fiok a gmail/calendar miatt (es ezt csak erre hasznalnam) , illetve a privat ggl fiok a Safari + Youtube miatt. Viszont a gond az, hogy safariban egy google.hu-nal latom, hogy a safari epp a ceges ggl fiokot hasznalja. Atkattintom a privatra jo is, 1-2 ora mulva ujra google.hu es ujra a ceges fiok az aktiv. Nekem arra van szuksegem, hogy a ceges ggl fiokot kizarolag a gmail es a gcalendar hasznalja, semmi mas. Hogy oldhato ez meg ? Droidnal google fiokot tetelesen lehet konfiguralni, hogy melyik szolgaltatasokat akarom belole es melyiket nem, itt ugyan erre van szuksegem.
[ Szerkesztve ]
A threesome ? No thanks. If i wanted to dissapoint 2 people at once I'd gank my bot lane.
-
SoldierL
senior tag
Sziasztok! Ott tartunk, hogy az iphone-ok hotspotja le van tiltva a samsung tv-kről? Minden csatlakozik csak az iphonom nem. Új samsung tv.. Tudtok erről a témáról valamit?
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
majestic
őstag
Létezik olyan app ami digitalizálja és az Apple Wallet-ba másolja (tehát nem magába az app-ba tárolja) a különböző kártyáimat (pl. Auchan, ÉnPostám, iCentre, stb)?
[ Szerkesztve ]
Macbook Pro 15', iPhone 16 Pro Max 256GB, Apple Watch Ultra 2 Black, iPad Pro M4 LTE 256GB, G30
-
majestic
őstag
válasz kakuk.tamas #253949 üzenetére
Ezzel nem lehet a Wallet-hoz adni a kártyákat, a kártyák magában a programban tárolódnak! Illetvw csak olyanokat lehet hozzáadni ami amúgy is kompatibilisek a Wallet-tal! Olyan kellene amivel a Wallethoz lehet adni!
[ Szerkesztve ]
Macbook Pro 15', iPhone 16 Pro Max 256GB, Apple Watch Ultra 2 Black, iPad Pro M4 LTE 256GB, G30
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest