- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
-
PROHARDVER!
iPhone felhasználók szakmai topikja
Kérek mindenkit, hogy a topikban kulturáltan kommunikáljunk: [link]
Archívum #1
Archívum #2
Új hozzászólás Aktív témák
-
baal-amiga
senior tag
Sziasztok. Átnyálaztam már sok helyet, de nem találtam megfelelő választ.
Hogyan tudom az appok cachét törölni jb nélkül?"God is dead" - Nietzsche, 1882 - "Nietzsche is dead" - God, 25 August 1900 ------ > Eladó óráim HA-n: https://shorturl.at/zHJW8
-
B-L-A-C-K
titán
válasz baal-amiga #152551 üzenetére
Letörlöd majd újrarakod.
-
Chiftain
aktív tag
válasz vasi89 #152547 üzenetére
Növekednek az árak persze. De van ám infláció is, meg a forint is folyamatosan gyengül! Valaki utána nézhet ha akar. El tudom képzelni hogy nem annyival gyengébb a forint meg nem volt annyi az infláció mint amennyivel most drágább, de attól még ez így megy!
Akkor szerinted a macbook pro mire való? Mert szerintem továbbra is munkára. Nincs rajta port? De van 4 is. Az nem az apple hibája hogy a kiegészitő gyártók még mindig memória kártyával meg 2.0-ás usbvel szórakoznak. Ha nem lépi meg senki akkor még 2060-ban is 2.0ás usbvel fog mindenki szenvedni, mert ezt szoktuk meg...
Lehet hogy szerinted gáz hogy a tehetősebb embereket vette célba. De az apple nem foglalkozott sosem azzal hogy az átlag vagy az alatti jövedelemmel rendelkezők hogy fognak mac-et venni! Nem fogják azért olcsón adni hogy az amazonas esőerdeiben a benszülött indiánok is hozzájussanak. Azoknak készül akik meg tudják fizetni és pont.
Körül lehet nézni hogy más gyártók mennyiért adják a pro gépeiket vagy telefonjaikat. Az ugyanannyiba kerülő samsung, alienware, razor cuccok nincsenek túlárazva gondolom. Kicsit unalmas már ez az apple mindig mindent túláraz műsor. Ha valóban túl lenne árazva senki nem venné, de a számok nem ezt mutatják... -
vasi89
addikt
válasz Chiftain #152554 üzenetére
Persze hogy nő a bevétel mert ha valami 50%ot drágul még úgy is nagyobb a bevétel ha 20%al kevesebbet adnak el Nekem votl air is és pro is. Egyiken sem konkrétan dolgoztam de azért a legkisebb pro sem alkalmas túl komoly munkára. Azért a jövő nem abban van hogy rákényszerítik az embert. De úgy őszintén egy fényképezőgépben mégis mit használjanak ha nem memóriakártyát? de ez már nagyon off. Elfogadom a Te véleményedet is, Én nem vagyok ennyire Apple párti.
[ Szerkesztve ]
-
Chiftain
aktív tag
válasz vasi89 #152555 üzenetére
Igaz off. Úgyhogy akkor ebben a témában ez az utolsó tőlem.
Nem tudom, nem használok fényképezőgépet mert amennyi tehetségem van a képalkotáshoz, hogy azt a szintet már az iphone 3g is megütötte. De ha mondjuk van belső memóriája egy fényképezőgépnek, sztem nem lehetetlen megoldani... Akkor mennyivel egyszerűbb kivenni a memóriakártyát és bedugni egy gépbe? Mint fogni egy USB-C zsinórt aminek van rendes átviteli sebessége és azon keresztül másolni? Csak kérdem mert lehet hogy valami körülményt nem ismerek ugye...
Hát abban egyetértünk hogy a legkisebb pro minden munkára nem alkalmas, de az erősebbek azért igen. Akinek meg nem elég az megy tovább ugye. De azért egy air-hez képest a legkisebb pro is alkalmasabb munkára.
De ezen azért nem fogunk összeveszni, két eltérő vélemény de megférnek egymás mellett![ Szerkesztve ]
-
B-L-A-C-K
titán
Nem tudok róla. Viszont ha már csontra nincs helyed, magától törli az iOS.
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz vasi89 #152562 üzenetére
Egy világpiacon lévő, külföldön gyártott, hozzánk importált terméknél a globalizált árupiacon miért lenne lényegtelen, hogy máshol mennyire kerül? Konkrétan, valójában a jelentéktelen méretű hazai piac a kevésbé lényeges szerintem.
"mert az air és a sima macbook alkalmatlan a netezésen kívül másra"
Ez az állításod pedig nem igaz, és a véleményezett termékek nagyfokú nem-ismeretéről tanúskodik. -
orbit76
tag
válasz B-L-A-C-K #152561 üzenetére
Nem értek veled egyet. Segédmunkásként (r Bauhelfer) dolgozom Ausztriában. IPhone 6s-em van. Nem luxuscikk. Ha hétvégén is dolgozom, egy heti munkabérem. Schwarzarbeitba 4 napi. És. Egyszerűbb és gyorsabb, mint az android, amit használtam pár évig. Csak nyomom és csinálja. Nem tesz fel kérdéseket, nem kell 8 féle variációból választanom, mielőtt valamit meg szeretnék rajta oldani. Custom rom sem szükséges mindenféle bootloaderekkel, hogy normális sebessége legyen. Teszi a dolgát.
[ Szerkesztve ]
-
vasi89
addikt
válasz lugosi #152563 üzenetére
Volt i5-ös air-em és most pro van. Ismerem a sima macbook hardverét. Valóban túloztam de sok mindenre nem jó az a gép. Egyébként azért nem lényeges mennyi máshol mert mondjuk ami amerikában 500usd nálunk 220ezer. Csak mondtam valamit, nem tudom odakint mennyi az iphone.
[ Szerkesztve ]
-
B-L-A-C-K
titán
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz B-L-A-C-K #152568 üzenetére
Elfelejtitek, hogy ezt a telefont azokban az országokban, amelyek darabszámát tekintve a piacok nagyobb részét adják, nagyon sok előfizetéshez igen jelentős (mondhatni valódi) kedvezménnyel adják, sok esetben hűségszerződés esetén ingyen vagy olyan alacsony összegért, ami miatt az árösszehasonlításnak nincs értelme. A német telekomnál pl. egy i7 300 euró a legkisebb okostelefonos csomaggal, egy nagyobb, de nem a legnagyobb csomaggal 100. A 6s a legkisebb okostelefonos csomaggal is 1 euró. Nem hinném, hogy ez luxuskategória, és még el se kezdek demagógkodni, hogy egy német fizetéshez képest ez kb mennyi.
Egész egyszerűen nálunk drágább, de hogy összességében, vagy ahogy írod "éljek bárhol, és legyen a fizetésem bármennyi", luxus lenne, egész egyszerűen nem igaz. -
Szecsy
aktív tag
egyszerűen számomra ez már érdekes hogy lassan 4 naponta feldobja az icloud hogy le lett tiltva a fiokom és oldjam föl a 2 lépcsős sms es dologgal majd adjak mege gy új jelszót, ... egyszerűn nem tudom mi miatt érzékeli azt h vmi nem jó... pedig egy telefonom és laptopom van
-
-
Gsx-rr
veterán
válasz B-L-A-C-K #152573 üzenetére
De ezt akkor ezt ugy kellene nezni,hogy esetleg Magyarorszagon luxuscikk.
De szerintem itt sem! Barki meg tudja venni maganak legfeljebb reszletre!
Egy luxuscikket az atlag nem engedhet meg maganak!
Iphonnal meg gyari munkasok is rendelkeznek!
A vilag minden tajan!Minden nezopont kerdese! Neked is van biztos olyan dolgod ami mas szemeben luxuscikk.
De ez nem biztos azert van mert nem tudja valahogy megvenni, hanem mert az o igenyeinek ez luxus.[ Szerkesztve ]
-
tag
válasz Sys85 #152472 üzenetére
Köszi.
Most egy Dension Car Dock for Smartphone 2-t használok, nagy-nagy megelégedéssel, de ez csak 75 mm-ig tud telefont fogadni, és ha megérkezik a Plus telefon, akkor csak valami mókolással fogom tudni beletenni. Azért kipróbálom, aztán ha nagyon nem fér bele a telefon, akkor majd végigmegyek az alternatívákon -
B-L-A-C-K
titán
válasz Gsx-rr #152575 üzenetére
"Egy luxuscikket az atlag nem engedhet meg maganak!"
Azért egy telefont még igen, mert nem annyira nagy összeg hogy ne vehetné meg bárki. Az meg hogy még olyan embereknek is van akinek hónap végén kajára alig marad, az csak azért van mert hitelre szépen kihozzák. Szóval itt szerintem nem arra kell titulálni hogy csak a felső rétegnek lehet iPhone-ja, mert ez abszolút nem így van, bárkinek lehet, de azért egy negyedmilliós telefonról van szó, szóval luxus cikknek nevezném mindenképpen.
-
vasi89
addikt
válasz orbit76 #152578 üzenetére
Szerintem egy pl autó amit csak hitelre tud megvenni az ember az luxuscikk. Mondjuk lakást kb csak úgy de lassan már luxus akinek saját lakása/háza van. Én nagyjából egyetértek azzal ami Black ír. És nem kötekedni akarok de az én értékrendemben is luxuscikk egy iphone. De nézőpont kérdése.
-
szekfizsolt
senior tag
válasz TechN7ne #152525 üzenetére
Egyet értek:
Próbáltam 5S-t és i6-ot is ios 10-el, maga a rendszer szerintem gyorsabb, viszont az alkalmazások lassabban indulnak el és - szerintem - több memóriát is használnak.
6S-t is próbáltam (a húgomnak az van), azon kevésbbé érződik, de 1gb ram-os készüléknek az ios9.x.x volt a megfelelő szoftver.B-L-A-C-K: Egy negyed milliós telefon luxus cikk (és tök mindegy, milyen típus), amíg emberek 80-100e ft-ért dolgoznak (pl. Kelet Európa). Ott, ahol fél milliós fizetések vannak átlagban, ott valószínűleg átlag-hoz tartozik.
Ez szerintem attól függ, hol és honnan nézzük.
Öcsém odakint mindig megveszi a legújabb Apple készülékeket, a fizetésébe belefér.
Jártam olyan embereknél, akik egy "lukat" béreltek havi 15-20e ft-ért és nem volt pénzük kifizetni a fűtést. Hozzáteszem, ez nem ritka itthon. Na ne mondja senki sem, hogy ebben a helyzetben egy negyed milliós készülék nem luxus cikk.
Nézet kérdése, de itthon élünk.[ Szerkesztve ]
Régebbi értékeléseim: http://phmegbizhatosag.atw.hu/
-
tonyqa23
senior tag
10.2 beta 6
Siemens M35i >> Samsung SGH R210 >> Sony-Ericsson K700i >> Nokia 6120 classic >> ZTE Grand X In >> iPhone 6s >> Huawei P8 >> Samsung Galaxy A50 >> iPhone XS >> iPhone 12 Pro >> iPhone 14 Pro
-
Imy
veterán
Van értelme lecserélni a 6S-emet SE-re? Az a gondom vele, hogy gyorsan merül a 6S-em, barátnőm kb ugyanarra használja, és mikor nekem 20%-on van, neki 50% körül... Illetve mennyit érhet egy 6S 64Gb? Karácsonyig garanciális még. Jó lenne cserélni 1:1-ben.
-
nederlanden
senior tag
Sziasztok.
Telefonom egy bo egy eves I6s 16g 10.1.1 szoftverrel
Az utobbi honapokban azt vettem eszre h egyre egyre lassubb.Nincs szaggatas-akadas-lefagyas csak egyszeruen ugyanazzal a tempos hasznalattal mindenre varni kell,minden kesik/lassu,.Igazabol csak tel,sms,emailre hasznalom de nagyon nem komfortos mar a hasznalata igy.
Lehetseges hogy a keves memoria miatt csinalja (majdnem televan),vagy mar kezd elavulni ezekhez a szoftverekhez?
Ha folyamatosan porgoset akarok ,evente kellene cserelni telefont?Semmi humorom es ertelmet sem latom i7-re cserelni de ha az a baj akkor kenytelen leszek mert ez igy mar elegge kenyelmetlen."nem alszik sem éjjel sem nappal,folyton gomolyog a füstje.Nemzedékeken át pusztán marad.SOHA SENKI NEM JÁR ARRA ""
-
B-L-A-C-K
titán
válasz nederlanden #152595 üzenetére
H+P neki.
-
tonyqa23
senior tag
válasz nederlanden #152595 üzenetére
En azert havonta egyszer kb csinalok egy kikapcs-bekapcs dolgot, az sem arthat neki. Ilyen belassulast nekem akkor csinalt, mikor wifin frissitettem egy ujabb verziora. Pl alkalmazasvaltoban nem laggolt, de egy fel masodperces kesessel ugrottak hatra a lapok, vagy lassabban jott fel a billentyuzet meg hasonlok.
Amugy meg hogy lehet megnezni h mennyi szabad ram van?
[ Szerkesztve ]
Siemens M35i >> Samsung SGH R210 >> Sony-Ericsson K700i >> Nokia 6120 classic >> ZTE Grand X In >> iPhone 6s >> Huawei P8 >> Samsung Galaxy A50 >> iPhone XS >> iPhone 12 Pro >> iPhone 14 Pro
-
Ragnar95
félisten
-
Ragnar95
félisten
válasz domojko #152599 üzenetére
Nem, miért pont ez az app lenne kivétel
Vannak módszerek, amikkel valamilyen szinten be lehet lőni, ha felszabadul valamennyi memória, de valójában nem látják ezt az appok, mivel nem férnek hozzá a rendszerfolyamatokhoz.Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Elemlámpa, zseblámpa
- Diablo IV
- Telekom mobilszolgáltatások
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Microsoft Excel topic